Vangelis21 25 Ιουνίου 2012 #1 Share 25 Ιουνίου 2012 Παιδια βρηκα ψαροκοκαλα καθαριζοντας την αμμο με σκουπα στο 600αρι ενυδρειο με τα χρυσοψαρα. Αυτα ειναι απο τον προηγουμενο κατοχο ο οποιος δε μου ειπε οτι ειχε θανατους... Τι κανω τωρα; Ειναι επικινδυνα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Ιουνίου 2012 #2 Share 25 Ιουνίου 2012 Ρε Βαγγελη.ολα σεσενα συμβαινουν Μηπως τωρα εξηγουνται τα τοσα πολλα προβληματα που εχεις στο ενυδρειο? Μετα απο τοσο καιρο ,οτι ζημια ηταν να γινει εγινε.Απλα κανε ενα καλο καθαρισμα. Και αυτος ρε παιδι μου αφηνε νεκρα ψαρια μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 25 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 25 Ιουνίου 2012 Ελα ντε. Μιλαμ η προηγουμενη εντελως ασχετη. Ειχαμε βρει ενα νεκρο ψαρι μολις ηρθαμε αλλα το μαζεψε ο πετσοπας ο οποιος την χρεωσε τα κερατα του και δεν αγγιξε καν την αμμο να την καθαρισει. Λες λοιπον να κανω ενα πολυ καλο καθαρισμα; Καμια ιδεα πως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Ιουνίου 2012 #4 Share 25 Ιουνίου 2012 Αν ημουν εγω,με τετοιο ιστορικο ,θα αλλαζα τα παντα μεσα.Θα πεταγα την αμμο ολη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 25 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 25 Ιουνίου 2012 Μονο με πεταμα φτιαχνεται η κατασταση λες; Και στην περιπτωση που δεν υπαρχουν κεφτα για ανακαινηση ΚΑΙ τιποτα μεσα στο ενυδρειο δεν ειναι δικο μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 25 Ιουνίου 2012 Author #6 Share 25 Ιουνίου 2012 Μονο με πεταμα φτιαχνεται η κατασταση λες; Και στην περιπτωση που δεν υπαρχουν λεφτα για ανακαινηση ΚΑΙ τιποτα μεσα στο ενυδρειο δεν ειναι δικο μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Ιουνίου 2012 #7 Share 25 Ιουνίου 2012 Αφου ολο αρωστιες ειναι αυτο το ενυδρειο,η αμμος δεν στοιχιζει πολυ.Εγω θα εψαχνα απο φιλο μπολι,και θα αλλαζα ολα τα υλικα του φιλτρου,και την αμμο.Συνεχυσε την θεραπεια ,και βλεπεις πως θα προχωρα το πραγμα.Αλλα ετσι οπως παρακουλουθησα τα θεματα σου,το ενειδρειο σου εχει μολυνθει πολυ,και δεν ξερω αν θα τα σωσεις.Κανε υπομονη και βλεπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 25 Ιουνίου 2012 Author #8 Share 25 Ιουνίου 2012 Καταρχην θεραπεια γινοταν βς χτες στην καραντινα με ενα ψαρακι, οχι σε ολο το ενυδρειο. Τα υπολοιπα ψαρακια δε φαινεται να εχουν κατι. Αν βαλω μπολι με 17 ψαρια στο ενυδρειο δε θα ειναι επικινδυνο; Η αμμος ειναι πολυ ακριβη για τα 600 λιτρα! Και φθηνη χαλαζιακη να παρω θα στοιχησει τουλαχιστον 30-40 ευρω. Δεν ειναι πολλα για ολους, αλλα... Το σιγουρο ειναι οτι θα κοσκινησω ολη την αμμο μεσα στο ενυδρειο με την αποχη. Παντως οι μετρησεις μου ειναι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Ιουνίου 2012 #9 Share 25 Ιουνίου 2012 Καταρχην θεραπεια γινοταν βς χτες στην καραντινα με ενα ψαρακι, οχι σε ολο το ενυδρειο. Τα υπολοιπα ψαρακια δε φαινεται να εχουν κατι. Αν βαλω μπολι με 17 ψαρια στο ενυδρειο δε θα ειναι επικινδυνο; Η αμμος ειναι πολυ ακριβη για τα 600 λιτρα! Και φθηνη χαλαζιακη να παρω θα στοιχησει τουλαχιστον 30-40 ευρω. Δεν ειναι πολλα για ολους, αλλα... Το σιγουρο ειναι οτι θα κοσκινησω ολη την αμμο μεσα στο ενυδρειο με την αποχη. Παντως οι μετρησεις μου ειναι οκ Μην το κανεις ,γιατι θα γινει χαμος,Το προβλημα τωρα δεν ειναι αν μετα απο τοσο καιρο αν εχει κοκαλα μεσα,αλλα η μολυνση που πιθανα να εχει το ενυδρειο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 25 Ιουνίου 2012 Author #10 Share 25 Ιουνίου 2012 Δε γινεται χαμος με το κοσκινισμα! Ειναι αρκετα καλη αμμος και καθεται γρηγορα. Το εχω ξανακανει σε ενα μερος του. Αυτο που λες με την μολυνση αν υπαρχει, με πλυσιμο της αμμου δε γινεται τιποτα; Κανα εκτοζον η κατι τετοιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kgf12345 25 Ιουνίου 2012 #11 Share 25 Ιουνίου 2012 (edited) βαγγελη βαλε εκτοζον και ριξε και μια βουτια μεσα,σε χωραει το 600λιτρο Έγινε επεξεργασία 25 Ιουνίου 2012 - kgf12345 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 25 Ιουνίου 2012 #12 Share 25 Ιουνίου 2012 καλημέρα Βαγγέλη και σε ολη την παρεα σε λίγες μέρες θα ξεστησω το γλυκο μπορω να σου δώσω 500ml μπολι (βιολογικό υλικο) οτι θες πμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 25 Ιουνίου 2012 Author #13 Share 25 Ιουνίου 2012 καλημέρα Βαγγέλη και σε ολη την παρεα σε λίγες μέρες θα ξεστησω το γλυκο μπορω να σου δώσω 500ml μπολι (βιολογικό υλικο) οτι θες πμ μαλλον θα το χρειαστω λυκουργο αρκει να μου πει καποιος τι κινδυνους διατρεχω κτλ! βλεπεις ειναι 17 ψαρια τα οποια δεν εχω που θα τα βαλω και αναγκαστικα θα μεινουν μεσα με το νεο μπολι και φοβαμαι μη χαλασει τη βιολογια και ανεβει καμια αμμωνια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kgf12345 25 Ιουνίου 2012 #14 Share 25 Ιουνίου 2012 παρακαλω καποιον mod να σβησει το προηγουμενο ποστ μου,αναρτηθηκε κατα λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Ιουνίου 2012 #15 Share 25 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα, μία φορά έχω δει και εγώ ψαροκόκαλα (μια ραχοκοκαλιά μόνο) , ήταν από ψάρι που είχα χάσει, το έβγαλα και μετά όλα οκ, συμφωνώ για να βγάλεις την άμμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 25 Ιουνίου 2012 Author #16 Share 25 Ιουνίου 2012 κι εσυ στο να την πεταξω εισαι δηλαδη? αν την πλυνω καλα με νερο βρυσης δεν θα γινει δουλεια? α και φυσικα ΠΩΣ βαζουμε παλι την αμμο μεσα με τοσα ψαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Ιουνίου 2012 #17 Share 25 Ιουνίου 2012 Βασικά, με ένα ΚΑΛΟ πλύσιμο (και βράσιμο μην πω) την ξαναβάζεις μέσα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 25 Ιουνίου 2012 Author #18 Share 25 Ιουνίου 2012 για βρασιμο εχω ακουσει πως δεν κανει (αλλα δεν εχω γνωμη). παντως θα την πλυνω σιγουρα ΑΝ ομως βρω εναν σωστο τροπο να τη ριξω παλι μεσα χωρις να γινει βουρκος! ισως ενα ενα ποτηρακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Ιουνίου 2012 #19 Share 25 Ιουνίου 2012 Πλαστικό μπουκάλι Το κλείνεις με το καπάκι του, το βάζεις στο νερό, και το ανοίγεις μέσα στο νερό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Ιουνίου 2012 #20 Share 25 Ιουνίου 2012 κι εσυ στο να την πεταξω εισαι δηλαδη? αν την πλυνω καλα με νερο βρυσης δεν θα γινει δουλεια? α και φυσικα ΠΩΣ βαζουμε παλι την αμμο μεσα με τοσα ψαρια? Με πλυσιμο δεν θα απολυμανθει.Αμ θελεις να την απολυμανεις θα κανεις τα παρακατω. Βαλτην σε βαρελι-λεκανες,φτιαξε ενα διαλυμα 1/19 απο καθαρη χλωρινη ,την πρασινη,με νερο.Γεμισετο να την σκεπασεις,την επωμενη μερα ξεπλυνε πολυυυυυυ καλα,εως οτου να μην μυριζει χλωρινη,μετα ξανα στο βαρελι γεμισε καθαρο νερο ,και βαλε με ανοιχτο το καπακι ,μπολικο αντιχλωριο.Μετα ξανα ξεβγαλμα ,και μετα μπλουμ.Ειναι λιγο ζορικο ,αλλα αυτο πρεπει να κανεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 25 Ιουνίου 2012 Author #21 Share 25 Ιουνίου 2012 δεν ειναι κακη ιδεα! παντως να το βαλω κοντα στον βυθο και να το ανοιξω δε γινεται μιας και το ενυδρειο ειναι στα 2 μετρα υψος και οτι κι αν κανω το χερι μου φτανει μεχρι τη μεση του ενυδρειου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 25 Ιουνίου 2012 Author #22 Share 25 Ιουνίου 2012 Με πλυσιμο δεν θα απολυμανθει.Αμ θελεις να την απολυμανεις θα κανεις τα παρακατω. Βαλτην σε βαρελι-λεκανες,φτιαξε ενα διαλυμα 1/19 απο καθαρη χλωρινη ,την πρασινη,με νερο.Γεμισετο να την σκεπασεις,την επωμενη μερα ξεπλυνε πολυυυυυυ καλα,εως οτου να μην μυριζει χλωρινη,μετα ξανα στο βαρελι γεμισε καθαρο νερο ,και βαλε με ανοιχτο το καπακι ,μπολικο αντιχλωριο.Μετα ξανα ξεβγαλμα ,και μετα μπλουμ.Ειναι λιγο ζορικο ,αλλα αυτο πρεπει να κανεις. καταρχην δεν ξερω ποια ειναι η πρασινη χλωρινη! κατα δευτερον δεν με νοιαζει η κουραση αλλα με νοιαζουν 2 πραγματα! 1) ειναι μεγαλο ρισκο αν δεν την πλυνω καλα 2) πως θα αφησω τα ψαρια για 1-2 μερες χωρις καθολου αμμο? ειναι οκ? *με βρασιμο τελικα δε γινεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Ιουνίου 2012 #23 Share 25 Ιουνίου 2012 Το καλυτερο απολυμαντικο ειναι η χλωρινη,και με το βρασημο μπορει να γινετε ,αλλα αν υπαχη κατι που αντεχει τον βρασμο,στην χλωρινη δεν υπαρχει τιποτα,για να αντεξει.Θα την βρεις σε σουπ/μαρκεττ στα απορυπαντικα.Το πλαστικο μπουκαλι εχει χρωμα πρασινο. Οσο για την αμμο πως θα την βαλεις.Παρε σωληνα ποτισματος,αλλα την χοντρη.1 ιντσα (24 χιλιοστα) 1 μετρο,στην ακρη βαλε ενα χονι κια χυνε,η αλλη ακρη να ειναι πολυ κοντα στον βυθο.Προσοχη,η αμμος να ειναι εντελως στεγνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 25 Ιουνίου 2012 #24 Share 25 Ιουνίου 2012 Δεν είναι λίγο δύσκολο η άμμος να είναι τελείως στεγνή?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 25 Ιουνίου 2012 Author #25 Share 25 Ιουνίου 2012 το πως θα ειναι εντελως στεγνη η αμμος ειναι ενα θεμα! καποιος τη στεγνωνε στον ηλιο επι μερες και δεν ειχε στεγνωσει! τη φοβαμαι τη χλωρινη.... αν θα διαλεξω τη σωστη, αν απολυμανω σωστα, αν ξεπλυνω καλα μετα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος