Jump to content

Ξαφνικοι Θανατοι!

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.

Τα λεει ολα ο τιτλος δυστυχως!

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 240

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Το μαμισιο της juwel με σφουγγαρια βιολογικο υλικο και υαλοβαμβακα και ενα εξωτερικο tetratec ex 700 με βιολογικο υλικο φουλ

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 10 μηνες

- Ψάρια (είδη και αριθμός):4 μελανοταινιες praecox (2αρσ. + 2θυληκα), 3 νεον, 4 glowlight tetra, 2 αρλεκινοι, 2 corydoras paleatus (pepper), 6 pseudomugil furkatus, 3sae

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): ταισμα καθε βραδυ με νιφαδες new life spectrum optimum, jbl krill, sera spirulina tbs. Αλλαγες καθε 15 μερες

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7,4

- KH:6

- GH:8

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):0

- Θερμοκρασία:25,5

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:ναι

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:

- Ιστορικό Ψαριού:-

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): kanonika

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:-

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=75735

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:μελαφιξ

-Δοσολογία:συνιστωμενη

-Χρόνος Χρήσης: 5 δοσεις και συνεχιζουμε...

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Λοιπον μετα απο το παραπανω ιστορικο και αφου βγηκαν οι μελανοταινιες που ειχαν το προβλημα ακολουθησαν τα εξης:

Αλλαγη νερου τελευταια πριν απο 11 μερες. Για 3 συνεχομενα απογευματα μετα απο 2-3 μερες απο την αλλαγη νερου εβρησκα (μολις γυρνουσα απο δουλεια , ελειπα απο πρωι) μεσα στο ενυδρειο ενα νεκρο ψαρι !!! Ενα νεον, ενα glowlight tetra, κι ενα σαε! Τα ψαρια ΔΕΝ ειχαν κανενα εμφανες συμπτωμα, πρηξιμο ή σημαδι, ετρωγαν κανονικα και κολυμπουσαν , κανονικα περιττωματα και αναπνοη . Τουλαχιστον οσο τα εβλεπα τα βραδια γιατι πρωι φευγω. Αλλα τι να εγινε μεσα στο πρωινο ;;;; τοσο εντονο που να προκαλεσαι αυτους τουσ θανατους.

Αποφασισα (μπορει να ειναι λαθος μου!!!) να κανω μια θεραπεια με μελαφιξ επειδη ειναι πιο ελαφρυ φαρμακο μηπως υπαρχει καποιο βακτηριο λογω και του ιστορικου που αναφερω πιο πανω.

Ολα πηγαν καλα γι α5 μερες , κανενα νεκρο ψαρι μεχρι που χτες βραδυ βρηκα αλλο ενα νεκρο σαε!

Εχω προβληματιστει παραπολυ ομως . Τοσα ψαρια δεν μου ψοφησαν ουτε στο ξεκινημα.

Να αναφερω οτι το εξωτερικο φιλτρο εχω να το ανοιξω 6 μηνες ! Μην βαρατε τρεχω ολη μερα , αλλα πως να φταιει αυτο;

Νομίζω πως η χρήση του melafix δεν προσφέρει τίποτα στην συγκεκριμένη περίπτωση μιας και τα τελευταία ψάρια που έχασες (και από την περιγραφή σου) δεν είχαν σαπίσματα σε πτερύγια. Πιστεύω πως το προβλημά σου βρίσκεται στη ποιότητα του νερού σου. Ισως κάποιες συχνότερες αλλαγές νερού και γενικά μια πιο αυστηρή ρουτίνα συντήρησης του ενυδρείου σου θα βοηθούσε την περιπτωσή σου.

Μήπως τον τελευταίο καιρό πρόσθεσες κάποιο καινούργιο διακοσμητικό, πέτρα, ξύλο, η οτιδήποτε άλλο?

Τσέκαρε και τα τεστ NO3 και NH3/NH4 με κάποιον ισως συνχομπίστα που είναι κοντά σου για να έχεις σίγουρο το κεφάλι σου οτι οι μετρήσεις σου είναι σωστές,

οποτε προτεινεις να σταματησω το μελαφιξ πριν ολοκληρωθει η εβδομαδα χρησης του και να κανω αλλαγη νερου;

Επισης "ζητειται" :) συνχομπιστας στο βυρωνα ή κοντα τελος παντων που να προσφερεται να τσεκαρει το νερο μου και με δικα του τεστ μια φορα να δουμε τι τρεχει. Κριμα ειναι να τα πεταξω ουτε (1 χρονο δεν τα εχω) αν οντως δεν εχουν προβλημα. Τα ειχα παρει απο eshop πασιγνωστο που οι περισσοτεροι εχουν αγορασει απο εκει οποτε φανταζομαι οτι δεν θα φταιει κατι στην διατηρηση τους (εννοω αν ηταν ή οχι πολυκαιρισμενα) και ληγουν αν θυμαμαι καλα το 2013 και βαλε.

εγω νομιζω πως οντως κατι τρεχει με το νερο σου.....

ειδικα οταν κανεις καθε 2 βδομαδες αλλαγη νερου και το τεστ σου δειχνει νιτρικα 0........επρεπε να σε βαλει σε σκεψεις....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...