KokkinosK 24 Ιουνίου 2012 #26 Share 24 Ιουνίου 2012 Μπορεί να είναι και το καλύτερο αντιχλώριο δεν αντιλέγω απλά δεν κάνει να το ρίξεις κατευθείαν στο νερό του ενυδρείου και δεν το λέει πουθενά η εταιρία.Απο εκεί έγιναν όλα.Σήμερα καθάρισε εντελώς το νερό και έριξα ΜΒ7 για στρώσιμο.Θα του δώσω λίγες μέρες και μετά μπλούμ ξανά τα δισκάκια.Διατηρώ ενυδρεία απο το 97-98 συνήθως τα αντιχλώρια είναι το πιο ακίνδυνο πράγμα που βάζει κάποιος στο ενυδρείο του.Εξάλλου για νιτρικά και αμμωνία δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσω ειδικό σκεύασμα.Αν έχανα τα δισκάκια το ενυδρείο αυτό θα έκλεινε. Ούφ !!! Στο τσακ γλυτώσαν και τα δισκάκαι και μεις να χάσουμε έναν δισκά και να τον φάνε τα αλάτια..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 24 Ιουνίου 2012 #27 Share 24 Ιουνίου 2012 Σόρυ για το offtopic αλλά στο ενυδρείο σου λες οτι χρησιμοποιείς 50% όσμωση στις αλλαγές, έχεις ξήλα και βάζεις και τρέχεις και τύρφη. Πόσο pH έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 24 Ιουνίου 2012 Author #28 Share 24 Ιουνίου 2012 Ούφ !!! Στο τσακ γλυτώσαν και τα δισκάκαι και μεις να χάσουμε έναν δισκά και να τον φάνε τα αλάτια..... Ενα fish only μια χαρά θα γινόταν. Σόρυ για το offtopic αλλά στο ενυδρείο σου λες οτι χρησιμοποιείς 50% όσμωση στις αλλαγές, έχεις ξήλα και βάζεις και τρέχεις και τύρφη. Πόσο pH έχεις; Το pH μου στους δίσκους ήταν 6-7.Τώρα στο ενυδρείο 8.Η καραντίνα έχει 4,5.Η όσμωση φίλε μου δεν μπορεί να μετρήσει Ph γιατί το νερό περνάει απο μονάδα απιονισμού και δεν μένουν ιόντα για να μετρήσει και βγάζει ότι θέλει το pHάμετρο.Μετά την ανάμιξη λογικά πέρνει το pH του νερού της βρύσης μου που δεν είναι και απο τα πιο καθαρά (TDS 450).Τα ξύλα μου είναι αρκετά παλιά τουλάχιστον 8 χρόνων(στην αρχή πίστευα και εγώ οτι μαλακώνει το νερό με τα ξύλα αλλά στην συνέχεια είδα οτι μόνο διακοσμητικά είναι) η τύρφη ναι ρίχνει το pH.Η χρήση της στην περίπτωση μου είναι ελάχιστη μόνο για το χρώμα που βγάζει στο νερό και τα χουμικά οξέα που απελευθερώνει και κάνει καλό στους δίσκους.Τελικά αγόρασα πάλι το aquatan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 25 Ιουνίου 2012 #29 Share 25 Ιουνίου 2012 Το Prime το χρησιμοποιώ από το 2009 χωρίς κανένα πρόβλημα. Το χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα και σε γαρίδες. Την τελευταία φορά όμως έκανα αλλαγή σε red cherry, έβαλα prime και την άλλη μέρα τις βρήκα όλες ανάποδα !!! Επειδή η διαδικασία είναι στάνταρ που κάνω, και δεν έπλυνα φίλτρα κλπ, μόνο αλλαγή νερού, αποκλείω δική μου υπαιτιότητα... Αυτό που αρχίζω να πιστεύω ότι έγινε είναι ότι το prime "χάλασε" λόγο της αυξημένης ζέστης μιας και δεν το είχα σε ψυγείο αλλά στο έπιπλο κάτω από το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Ιουνίου 2012 #30 Share 25 Ιουνίου 2012 Το Prime το χρησιμοποιώ από το 2009 χωρίς κανένα πρόβλημα. Το χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα και σε γαρίδες. Την τελευταία φορά όμως έκανα αλλαγή σε red cherry, έβαλα prime και την άλλη μέρα τις βρήκα όλες ανάποδα !!! Επειδή η διαδικασία είναι στάνταρ που κάνω, και δεν έπλυνα φίλτρα κλπ, μόνο αλλαγή νερού, αποκλείω δική μου υπαιτιότητα... Αυτό που αρχίζω να πιστεύω ότι έγινε είναι ότι το prime "χάλασε" λόγο της αυξημένης ζέστης μιας και δεν το είχα σε ψυγείο αλλά στο έπιπλο κάτω από το ενυδρείο. Θα μπορουσαμε να το κραταμε σε ψυγειο δηλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larrys 25 Ιουνίου 2012 #31 Share 25 Ιουνίου 2012 Χρησιμοποιουσα το prime 4,5 χρονια κρατωντας αγρια tropheus Ποτε δεν παρουσιασε κανενα προβλημα Αλεξη και παντα το ειχα ακτος ψυγειου μαλλον κατι φταιει με την συγκεκριμενη παρτιδα.Το δικο μου prime το αγοραζα απο εξω μιας και τοτε δεν υπηρχε η μεγαλη συσκευασια Χαιρομαι που ξεπεραστηκε το προβλημα και θαυμαζεις ξανα αυτα τα υπεροχα πλασματα bro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 25 Ιουνίου 2012 #32 Share 25 Ιουνίου 2012 Θα μπορουσαμε να το κραταμε σε ψυγειο δηλ? Υπόθεση κάνω δεν ξέρω... Ποτέ δεν το κρατούσα σε ψυγείο αλλά δεν ξέρω τι να πώ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 25 Ιουνίου 2012 #33 Share 25 Ιουνίου 2012 Παιδιά μην ανοίγεται ιστορίες και αρχίσουμε να κρατάμε τα αντιχλώρια και τα υπόλοιπα στο ψυγείο. Ήδη η σύζυγος με κοιτάει στραβά. Δεν μας παίρνει για νεα κόλπα. Και δεν φοβάμαι μην φύγει, φοβάμαι μην φέρει και την πεθερά μου για αντίποινα... Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Ιουνίου 2012 #34 Share 25 Ιουνίου 2012 Παιδιά μην ανοίγεται ιστορίες και αρχίσουμε να κρατάμε τα αντιχλώρια και τα υπόλοιπα στο ψυγείο. Ήδη η σύζυγος με κοιτάει στραβά. Δεν μας παίρνει για νεα κόλπα. Και δεν φοβάμαι μην φύγει, φοβάμαι μην φέρει και την πεθερά μου για αντίποινα... Κ :hysterical: Καλα τα λες,εχεις δικιο,ηδη με τα βακτηρια που εχω μεσα τσιναει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 25 Ιουνίου 2012 #35 Share 25 Ιουνίου 2012 :hysterical: Καλα τα λες,εχεις δικιο,ηδη με τα βακτηρια που εχω μεσα τσιναει Που να δεις τι γίνετε εδώ με το που βλέπει την συσκευασία με τα bloodworm... Ευτυχώς που δεν φοράει τσόκαρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 25 Ιουνίου 2012 Author #36 Share 25 Ιουνίου 2012 Μάγκες εγώ έχω δικό μου μικρό ψυγείο με καταψύκτη για τις τροφές,φυτοπλανκτόν βακτήρια και ότι άλλο ...εχω ακούσει όλες τις ατάκες που υπάρχουν...και δεν μπορούσα άλλο έκανα το κόλπο και έχω και πάντα κρύες μπύρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Ιουνίου 2012 #37 Share 25 Ιουνίου 2012 Μάγκες εγώ έχω δικό μου μικρό ψυγείο με καταψύκτη για τις τροφές,φυτοπλανκτόν βακτήρια και ότι άλλο ...εχω ακούσει όλες τις ατάκες που υπάρχουν...και δεν μπορούσα άλλο έκανα το κόλπο και έχω και πάντα κρύες μπύρες... Σωστοοοος,αλλα εσυ εισαι θαλασσινος,εμεις για ενα μπουκαλι βακτηρια,που τα βλεπει και τις ερχετε αναγουλα,ναπορουμε ψυγειο?Πολυ παει Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 26 Ιουνίου 2012 #38 Share 26 Ιουνίου 2012 Παιδιά μην ανοίγεται ιστορίες και αρχίσουμε να κρατάμε τα αντιχλώρια και τα υπόλοιπα στο ψυγείο. Ήδη η σύζυγος με κοιτάει στραβά. Δεν μας παίρνει για νεα κόλπα. Και δεν φοβάμαι μην φύγει, φοβάμαι μην φέρει και την πεθερά μου για αντίποινα... Κ αγαπη,,,,,πιανεις σε παρακαλω το γαλα???? που ειναι??? διπλα στο prime?χαχαχαχαχαχαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 26 Ιουνίου 2012 #39 Share 26 Ιουνίου 2012 αγαπη,,,,,πιανεις σε παρακαλω το γαλα???? που ειναι??? διπλα στο prime?χαχαχαχαχαχαχαχαχα πατάκι εξώπορτας κανείς?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 27 Ιουνίου 2012 #40 Share 27 Ιουνίου 2012 Σάκη, το πατάκι στην εξώπορτα δεν πειράζει.... η παντόφλα και περισσότερο η σαγιονάρα πειράζει. :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 28 Ιουνίου 2012 #41 Share 28 Ιουνίου 2012 (edited) Μάγκες εγώ έχω δικό μου μικρό ψυγείο με καταψύκτη για τις τροφές,φυτοπλανκτόν βακτήρια και ότι άλλο ...εχω ακούσει όλες τις ατάκες που υπάρχουν...και δεν μπορούσα άλλο έκανα το κόλπο και έχω και πάντα κρύες μπύρες... Μεγάλε είσαι θεός!!! Ευτυχώς η γυναίκα μου είναι λύρα 100 κ δε την πολυνοιαζουν αυτά.. είχα μπουκαλάκια γυάλινα από τεστ της σέρα γεμάτα με βακτήρια στη σειρά παρατεταγμένα στην πόρτα του ψυγείου κ είχα αφήσει κ την σύριγγα δίπλα κ ούτε ρώτησε τι είναι αυτά.. όταν τελείωσαν απλά έβαλε εκεί μαιντανο κ καρότα.. :P:P Υ.Γ: τα δισκάκια εντάξει? Όλα καλά?? Έγινε επεξεργασία 28 Ιουνίου 2012 - Johnlaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος