Jump to content

"μετατροπή" Juwel Vision 450 Σε Reef (Της Προκοπής)

geomeri

Recommended Posts

Ενα πραγμα μονο θα ηθελα να πω.......

Υπαρχει η χρηση οζοντως και η σωστη χρηση οζοντως.....

Το πως το οζον χρησιμοποιουμενο σωστα και παντα με κοντρολερ μπορει ακομα και να σκοτωσει ανθρωπο...........δεν μπορω να το καταλαβω!!!!!!

Καλο λοιπον θα ηταν να αποφυγουμε τις υπεβολες..........

Αν δεν υπήρχε περίπτωση τέτοια δεν θα αναφερόταν και σε 2 πίνακες όπως και σε ξεχωριστό θέμα το όζον και η σχέση του με την ατμόσφαιρα και τον άνθρωπο.

http://reefkeeping.com/issues/2006-04/rhf/index.php

Δεν είναι όλα ρόδινα στον χώρο.Και φυσικά δεν εμπιστευόμαστε συσκευές που πουλάνε στην τηλεόραση και θεραπεύουν μέχρι και τον καρκίνο.Απλά πολύ τράβηξε το θέμα.Αν θέλετε παραπάνω λεπτομέρειες και έχετε όρεξη να ανοίξουμε καινούργιο θέμα.Αν δεν σας λέει κατι δλδ η άποψη του Randy Holmes σαν χημικός τα έχει βάλει με δεινόσαυρους στο χώρο όπως η Fauna Marin και εμπιστεύεστε κάθε αλεξιπτωτιστή.

• Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αν δεν υπήρχε περίπτωση τέτοια δεν θα αναφερόταν και σε 2 πίνακες όπως και σε ξεχωριστό θέμα το όζον και η σχέση του με την ατμόσφαιρα και τον άνθρωπο.

http://reefkeeping.c...4/rhf/index.php

Δεν είναι όλα ρόδινα στον χώρο.Και φυσικά δεν εμπιστευόμαστε συσκευές που πουλάνε στην τηλεόραση και θεραπεύουν μέχρι και τον καρκίνο.Απλά πολύ τράβηξε το θέμα.Αν θέλετε παραπάνω λεπτομέρειες και έχετε όρεξη να ανοίξουμε καινούργιο θέμα.Αν δεν σας λέει κατι δλδ η άποψη του Randy Holmes σαν χημικός τα έχει βάλει με δεινόσαυρους στο χώρο όπως η Fauna Marin και εμπιστεύεστε κάθε αλεξιπτωτιστή.

Παιδια χαλαρωστε.Αν το οζον με τη σωστη χρηση πανω σε κοντρολερ,ηταν επικινδυνο στο βαθμο που αναφερετε,τοτε θα χρειαζοταν αδεια οπλοκατοχης.Οτι σκοτωνει θεωρειται οπλο!.

Μην χαρακτηριζουμε καποιον οταν δεν γνωριζουμε ποιος ειναι,και τι εχει καταφερει στο χομπυ του θαλασσινου ενυδρειου.............

Μην καταλαβαινεις οτι θελεις αλλα οτι εννοει πραγματικα ο αλλος. Τι σου εγραψα εγω???????

Υπαρχει η χρηση οζοντως και η σωστη χρηση οζοντως.....

Δηλαδη το οζον χρησιμοποιουμενο με redox controler, μπορει να ειναι θανατηφορο για τον ανθρωπο. Μονο ισως στην περιπτωση κανενος λαγουμιου που δεν αεριζεται καθολου.

Καλο λοιπον το να παπαγαλιζουμε τα αρθρα του καθε reefkeeping, ας εχουμε ομως και στα υπ'οψιν και κατι πολυ σημαντικο που λεγεται " ΕΜΠΕΙΡΙΑ"........

Ωραία άντε λοιπόν θα μου πεί και κανένας ακόμα τις θεωρίες του φίλου dali με τον κύκλο αζώτου τώρα και πώς πέφτουν τα νιτρικά?

Σορυ αλλά έκανα αρκετά χρόνια στα θρανία για να ακούω να με λένε παπαγάλο...

εμπειρία νομίζω έχω αρκετά χρόνια και έχω κάνει αρκετές παρασπονδίες...και ας απέχω απο ενυδρειακά φόρουμ.

ευχαριστώ πολύ.

Νίνταλ απο επαγγελματία στο χώρο περίμενα περισσότερα.

Αυτον τον εκνευρισμο τωρα δεν τον καταλαβαινω.Ρε Αλεξ,γνωμες δεν ανταλλασουμε εδω;Εκτος κι αν τις μετραμε να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη...................

Χαλαρα,κι ας δινουμε σημασια στο τι γραφει ακριβως ο αλλος,γιατι αλλο το γραπτο,κι αλλο το face to face.

Εντελως φιλικα :)

Αν θέλετε όπως λέω για πολλοστή φορά ανοίγουμε θέμα με το όζον και τα βάζουμε όλα κάτω.Εκτός και αν θέλετε να το ανοίξω εγω.

Ναι στη σωστή χρήση του όζον απο επαγγελματίες που παραλαμβάνουν ζωντανά και θέλουν να τα καθαρίσουν πρίν τα πουλήσουν...

οκ μέχρι εδώ.

Στο σπίτι μου όμως γιατί πρέπει να βάλω όζον?

Τόσα πανέμορφα ενυδρεία λειτουργούν χωρίς όζον. Ποιος ο λόγος? ή μήπως είναι ακόμα ένα εμπορικό τρίκ? Υπάρχει περίπτωση να είναι επικίνδυνο για μένα και την οικογένεια μου?

η συνέχεια επί της οθόνης.

Το οζον δεν κυκλοφορησε τωρα για να ειναι εμπορικο τρυκ.

Επισης να πω πως οντως υπαρχουν ενας σωρος ομορφα ενυδρεια χωρις οζον,αλλα και χωρις βοτκα,καλουα και ντραμπουι :D

Κι αυτα για ποιο λογο να χρησιμοποιουνται;

Οπως βλεπεις δε μενω στο οζον.Τα τσουβαλιαζω ολα μαζι.

Έγινε επεξεργασία - Δίας

Νίνταλ απο επαγγελματία στο χώρο περίμενα περισσότερα.

Παλικαρι μου ειμαι χομπιστας πολυ περισσοτερα χρονια απο επαγγελματιας!!!

Οταν γραφω εδω γραφω ως χομπιστας. Ο επαγγελματιας ειναι στην κατηγορια του μαγαζιου. Ουτε καν στο μαγαζι.......

Αυτα απλα για την πληροφορηση σου.

Η απορια μου ειναι τι περισσοτερο περιμενες???

Δεν γινεται να κολλαμε σε καποια πραγματα. Δεν δεχομαι να επιμενεις οτι το οζον κανει μονο κακο. Δεν ειναι δυνατον οι εταιριες που παραγουν μηχανηματα οζοντως να εχουν αποτερο σκοπο να καταστρεψουν τα ενυδρεια μας.

Εξ' αρχης σου μιλησα για σωστη χρηση και δεν δεχεσια ουτο αυτο. Ποιος λοιπον κολλαει??????

Τελος παντων. Μαλλον ως επαγγελματιας που ειμαι πρεπει να πουλαω μονο φονικους οζονιστηρες...........

Ρε θα τρελαθουμε εντελως εδω μεσα.......

Αν θέλετε όπως λέω για πολλοστή φορά ανοίγουμε θέμα με το όζον και τα βάζουμε όλα κάτω.Εκτός και αν θέλετε να το ανοίξω εγω.

Ναι στη σωστή χρήση του όζον απο επαγγελματίες που παραλαμβάνουν ζωντανά και θέλουν να τα καθαρίσουν πρίν τα πουλήσουν...

οκ μέχρι εδώ.

Στο σπίτι μου όμως γιατί πρέπει να βάλω όζον?

Τόσα πανέμορφα ενυδρεία λειτουργούν χωρίς όζον. Ποιος ο λόγος? ή μήπως είναι ακόμα ένα εμπορικό τρίκ? Υπάρχει περίπτωση να είναι επικίνδυνο για μένα και την οικογένεια μου?

η συνέχεια επί της οθόνης.

Εδω επισης ως επαγγελματιας θα σου πω οτι ποτε δεν συστηνω στο μαγαζι μου σε καποιον να παρει οζονιστηρα καθως στις 9 απο τις 10 περιπτωσεις, θα γινει λαθος χρηση.............

Μη λεμε ομως οτι κανει κακο. Το κακο ερχεται απο κακη χρηση. Στη σωστη χρηση μονο κερδος εχει ο χρηστης........

http://reefkeeping.c...4/rhf/index.php

Δεν νομίζω να με γνωρίζεις για να με χαρακτηρίζεις !! ποσό μάλλον αλεξιπτωτιστή !

Συνέχισε όμως γιατί έχεις μεγάλη πλάκα……

Καλή συνέχεια στο διάβασμα !!

Παιδιά θα σας παρακαλόυσα να μην συνεχίσετε να τσακωνεστε για κάτι που απλά έχετε διαφορετική άποψη. Αυτές οι συγκεκριμένες διαφορετικές απόψεις θα μπορούσαν να συζητηθούν με 'καλυτερο' τροπο και περισσότερη ηρεμία σε ένα διαφορετικό post που θα αφορά το όζον και τη χρήση του στο ενυδρείο. Το συγκεκριμένο το άνοιξα για να ζητήσω τις γνώσεις και την εμπειρία σας στα προβλήματα που αντιμετωπίζω με το ενυδρείο μου.

Ευχαριστώ

Πάντα φιλικά

Έγινε επεξεργασία - geomeri

Λιγο να σοβαρευτουμε και να σεβαστουμε την επιθυμια του φιλου geomeri........

Αρκετα κανιβαλιστηκε το ποστ του......

Σταυρο......βλεπεις καποιον που να μην ειναι σοβαρος;Συγνωμη αλλα εμενα αυτο που εγραψες με προσβαλλει!

Στρατο δεν θελω να προσβαλω κανενα απο τους συμμετεχοντες στην συζητηση,αλλα απο αλλου ξεκινησαμε και αλλου θα καταληξουμε.....

Σεβαστο αυτο που λες,αλλα ο ιδιος ο φιλος το ειχε ζητησει Σταυρο,και για σχεδον μια ωρα δεν ειχε γραφτει κατι,ενω στο καπακι ερχεται το δικο σου ποστ.

Αντεστρεψε λοιπον τις θεσεις μας,και πες μου γνωριζοντας με κιολας,πως θα αισθανοσουν αν εγραφα το ιδιο πραγμα για σενα;

Ζητω συγνωμη απο το φιλο μας για τη συνεχεια....

Στρατο ξερουμε ολοι μας οτι ο γραπτος λογος ευκαλα παρεξηγιεται....

Το μονο που προσπαθησα ηταν να ηρεμησουμε ολοι και να μην δωσουμε συνεχεια σε κατι που θα ειχε ασχημο τελος....

πιστευεις οτι με το συγκεκριμενο skimmer και τις βδομαδιαιες αλλαγες νερου χρειαζεται και οζον?

Ενημερωσε (σε δικο σου ποστ) τα λιτρα σου , το ενυδρειο σου, πως χρησιμοποιεις το οζον, και τον εξοπλισμο που εχεις......

Για να σου απαντήσω φίλε μου , μιας και χρειάζεται να έχω ενυδρείο για να μπορέσω να συμμετάσχω σε μια κουβέντα τα πιο πρόσφατα ενυδρεία μου θα τα βρεις εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=35659&st=0 και εδώ http://www.youtube.com/watch?v=_CdczEzU9PM, για τα παλιότερα και τα μελλοντικά μόλις βρω το χρόνο και την διάθεση θα στα παρουσιάσω.

Τώρα αν σε κάλυψα μπορώ πάρω μέρος στην συζήτηση ……

παιδια αν ολα αυτα που διαβαζουμε σε αρθρα κ λινκ ηταν απολυτα σωστα ,100% εφαρμοσιμα η' ευαγγελια τοτε.......θα ειχαμε ολοι ΤΑ ενυδρεια

κανοντας απλα αυτα που λενε οι κατα τ'αλλα αξιοι απολυτου σεβασμου αρθρογραφοι!

διαβαστε αρθρα dsb κ μετα ψαχνουμε μαζι τα πααααρα μα παρα πολυ λιγα ενυδρεια που δουλευουν ακομα με dsb καθως αμερικη πλεον το λενε

dead sand bed...

απλο παραδειγμα ειναι μην πιασουμε συζητηση περι του dsb.

ωραιο κ καλο να διαβαζουμε αρθρα για ολους οσους ασχολουμαστε με αυτο το παλιοχομπυ,ωστε να εχουμε ενα μπουσουλα

αλλα οχι για να βαζουμε κανονες στα ενυδρεια αφου πραγματικα ο μονος κανονας ειναι οτι δεν υπαρχουν κανονες για να ειναι το ενυδρειο "ιπταμενο"!

απλα καποιο βασικοι που αφορουν τα πρωτα κυριως σταδια....

συμφωνω απολυτα κ με τα γραφομενα του nidal,για οτι κ αν αξιζει αυτο.

η εμπειρια κ οχι με τον κοκοριστικο κ ξερολιστικο τροπο ειναι πολυ σημαντικη!προσωπικα η εμπειρια πολλων απο εδω μεσα κ τα παθηματα-μαθηματα τους με εχουν βοηθησει πολυ περισσοτερο απο καποια αρθρα.

αφου διατυπωθηκε η ερωτηση στο θεμα του γιωργου κ ενδιεφερ κ τον ιδιο τον γιωργο γιατι να μη γινει εδω η συζητηση?

εαν ρωταγε για τα νιτρικα,θα πηγαιναμε σε καποιο θεμα για τα νιτρικα να πουμε ολοι την αποψη μας?

ταπεινη μου γνωμη η οποια δυστυχως δεν ειναι αληθεια,ειναι πως ολοι ειμαστε μια παρεα κ κοιταμε να βοηθησουμε ο ενας τον αλλο κ οχι

να δειξουμε πιος ειναι πιο εξυπνος κ πιο διαβασμενος απο τον αλλο.

Έγινε επεξεργασία - mad23

αφου διατυπωθηκε η ερωτηση στο θεμα του γιωργου κ ενδιεφερ κ τον ιδιο τον γιωργο γιατι να μη γινει εδω η συζητηση?

εαν ρωταγε για τα νιτρικα,θα πηγαιναμε σε καποιο θεμα για τα νιτρικα να πουμε ολοι την αποψη μας?

Μιχάλη απλά ξέφυγε η κουβέντα. Και το τί είναι το όζον και αν χρειάζεται redox controller η οχι νομίζω είναι ξεκάθαρο απο τα πρώτα post.

Ναι γιωργαρε,δεν διαφωνησα!

Στο κατω κατω εσυ τα εκανες χαλια με τις

Παλιοαποριες σου:-):-)

:bigemo_harabe_net-82:

Καλημέρα!

Αφού εβγαλα τα led και έβαλα 8 T5 άλλαξα και τις 8 λάμπες μαζί (6 Blue Plus+ 2 Special) και έχω άλγη (το ξέρω οτι δεν έπρεπε να τις αλλάξω μαζί). Διατομική στον αραγωνίτη (εκεί που τον βλέπει το φώς), κάποια στον βράχο (βλέπω φυσαλίδες) και στο πίσω τζάμι (που δεν το καθαρίζω). Για την ώρα έχω αυξήσει το Special Blend και το παρακολουθώ.

Νιτρικά 0,5

PO4 0

και τα 2 με salifert.

Προτείνετε κάτι άλλο? Να σημειώσω οτι σταμάτησα και το BioFuel μήπως και επηρεάζει την όλη κατάσταση.

Έγινε επεξεργασία - geomeri

μπραααααβο αγορι μου για την αλλαγη!!! :bigemo_harabe_net-82::bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-134:

η διατομικη αλγη γιωργο παντα ηταν το μικροτερο απο τα προβληματα που αντιμετωπιζα με τις αλγες!

αστη να κανει το κυκλο της κ θα φυγει,μην αγχωνεσαι κ μην αλλαζεις ρουτινες αποτομα,αφου πριν αυτες

ειχαν καλα αποτελεσματα.

οσο για τα φωτα δεν ειναι κ λιγοι αυτοι που ακολουθουν επιθετικη μεθοδο με τα φωτα,οποτε δεν ειναι κ αμαρτημα αυτο που εκανες.

εγω θα συνεχιζα οτι εκανα κ πριν κ απλα θα την αφηνα να ξεκουμπιστει απο μονη της.

οι λαμπες ηταν καινουργιες?

μπραααααβο αγορι μου για την αλλαγη!!! :bigemo_harabe_net-82::bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-134:

η διατομικη αλγη γιωργο παντα ηταν το μικροτερο απο τα προβληματα που αντιμετωπιζα με τις αλγες!

αστη να κανει το κυκλο της κ θα φυγει,μην αγχωνεσαι κ μην αλλαζεις ρουτινες αποτομα,αφου πριν αυτες

ειχαν καλα αποτελεσματα.

οσο για τα φωτα δεν ειναι κ λιγοι αυτοι που ακολουθουν επιθετικη μεθοδο με τα φωτα,οποτε δεν ειναι κ αμαρτημα αυτο που εκανες.

εγω θα συνεχιζα οτι εκανα κ πριν κ απλα θα την αφηνα να ξεκουμπιστει απο μονη της.

οι λαμπες ηταν καινουργιες?

ναι μιχάλη πήρα και έβαλα καινούργιες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...