Jump to content

"μετατροπή" Juwel Vision 450 Σε Reef (Της Προκοπής)

geomeri

Recommended Posts

Βασικά τη Vortech την εχω κανα μήνα. Πρίν κανα μήνα γενικά άλλαξα πολλά. Πηρα το Octopus το 3000, μεγαλύτερο sump, αντλία επιστορφής (eheim 3000) και πίεσα και την υπερχείληση με 2ο U σωληνάκι. Έμενε το φωτιστικό το οποίο και πήρα χτες. :)

Των Controller για το ozon ξέχασες να αγοράσεις !! :rolleyes:

• Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Βασικά τη Vortech την εχω κανα μήνα. Πρίν κανα μήνα γενικά άλλαξα πολλά. Πηρα το Octopus το 3000, μεγαλύτερο sump, αντλία επιστορφής (eheim 3000) και πίεσα και την υπερχείληση με 2ο U σωληνάκι. Έμενε το φωτιστικό το οποίο και πήρα χτες. :)

Τέσταρε το δεύτερο σωληνάκι που έβαλες αν πιάνει αέρα μετά από διακοπή ρεύματος γιατί ένα μόνο σωληνάκι είναι οριακό και με την 3000αρι υπάρχει κίνδυνος πλημύρας .

Των Controller για το ozon ξέχασες να αγοράσεις !! :rolleyes:

To οζον για την ώρα έχει σβήσει :)

Τέσταρε το δεύτερο σωληνάκι που έβαλες αν πιάνει αέρα μετά από διακοπή ρεύματος γιατί ένα μόνο σωληνάκι είναι οριακό και με την 3000αρι υπάρχει κίνδυνος πλημύρας .

Το εχω τσεκάρει πολλές φορές γι αυτόν ακριβώς το λόγο και επανέρχεται. Βέβαια γενικά με την εξωτερική υπερχείληση πάντα εχω το νού μου και γενικά είναι εις γνώσην μου τα ρίσκα της.

Γιατί πιστεύω οτι δεν χρειάζεται να είναι μόνιμα ανοιχτό.

Με των controller δεν θα είναι μόνιμα ανοιχτό παρά μονάχα όταν χρειάζεται !

Με των controller δεν θα είναι μόνιμα ανοιχτό παρά μονάχα όταν χρειάζεται !

Ναι αλλα ο controller είναι αλλο ενα έξοδο :)

Ναι αλλά είναι ένα μεγάλο όπλο κατά των NO3 σου.

Θα τον πάρουμε και αυτόν. Θα κάνω παραγγελία σε κανα eshop μέσα απο τη φυλακή :bigemo_harabe_net-134:

Δες ποιο skimmer πηρε και για ποσα λιτρα το δινει.......

Φίλε Dali γνωρίζεις τον μηχανισμό δράσης όζον-ΔΟΑ( δυναμικό οξειδοαναγωγής ή ORP)και πώς δλδ είναι μεγάλο όπλο για τα νιτρικά?

Αν ναι μπορείς να αιτιολογήσεις σε παρακαλώ?

Φίλε Dali γνωρίζεις τον μηχανισμό δράσης όζον-ΔΟΑ( δυναμικό οξειδοαναγωγής ή ORP)και πώς δλδ είναι μεγάλο όπλο για τα νιτρικά?

Αν ναι μπορείς να αιτιολογήσεις σε παρακαλώ?

To όζον βοηθά στην διάσπαση των οργανικών, πρωτεϊνικών ενώσεων και στην συνεχεία αφαιρούνται πολύ εύκολα από το skimmer πριν μπουν στον κύκλο του αζώτου.

To όζον βοηθά στην διάσπαση των οργανικών, πρωτεϊνικών ενώσεων και στην συνεχεία αφαιρούνται πολύ εύκολα από το skimmer πριν μπουν στον κύκλο του αζώτου.

Δεν είναι απόλυτο αυτό που λές καθώς δεν υπάρχει καμία επίδραση στα ΝΟ3 και ΡΟ4 άμεσα.Σε ένα ενυδρείο υπάρχουν οργανικά αλλά και ανόργανα νιτρικά που σχηματίζουν τον συνολικό όγκο νιτρικών.Το όζον ανάγει τον μεταβολισμό των βακτηρίων που με τη σειρά τους καταναλώνουν ΝΟ3&ΡΟ4 όπως οι περισσότερες προβιοτικές με χρήση βότκας(ή όπως αλλιώς θέλεις).Η μείωση που παρατηρείς στα νιτρικά είναι προσωρινή.Σίγουρα το όζον δεν είναι το μαγικό ραβδί για την μείωση νιτρικών.Μιάς και δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

http://reefkeeping.c...hf/index.php#11

Η χρήση όζον δεν συνδυάζεται με καμία άλλη προβιοτική μέθοδο (το αναφέρει στο Ζeovit. Neo-Zeo και σε όλες τις υπόλοιπες μεθόδους)καθώς λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.Ποτέ μα ποτέ μην επιχειρήσετε την χρήση Όζον χωρίς να μετράτε την ΔΟΑ ή ORP καθώς μπορεί να σκοτώσει το ενυδρείο σας.

Τις απόψεις μου για το όζον στο ενυδρείο και τον έλεγχο της ΔΟΑ ή ORP τις έχω αναφέρει εδώ.

http://www.aquazone....showtopic=77219

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Δεν είναι απόλυτο αυτό που λές καθώς δεν υπάρχει καμία επίδραση στα ΝΟ3 και ΡΟ4 άμεσα.Σε ένα ενυδρείο υπάρχουν οργανικά αλλά και ανόργανα νιτρικά που σχηματίζουν τον συνολικό όγκο νιτρικών.Το όζον ανάγει τον μεταβολισμό των βακτηρίων που με τη σειρά τους καταναλώνουν ΝΟ3&ΡΟ4 όπως οι περισσότερες προβιοτικές με χρήση βότκας(ή όπως αλλιώς θέλεις).Η μείωση που παρατηρείς στα νιτρικά είναι προσωρινή.Σίγουρα το όζον δεν είναι το μαγικό ραβδί για την μείωση νιτρικών.Μιάς και δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Η χρήση όζον δεν συνδυάζεται με καμία άλλη προβιοτική μέθοδο (το αναφέρει στο Ζeovit. Neo-Zeo και σε όλες τις υπόλοιπες μεθόδους)καθώς λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.Ποτέ μα ποτέ μην επιχειρήσετε την χρήση Όζον χωρίς να μετράτε την ΔΟΑ ή ORP καθώς μπορεί να σκοτώσει το ενυδρείο σας.

Τις απόψεις μου για το όζον στο ενυδρείο και τον έλεγχο της ΔΟΑ ή ORP τις έχω αναφέρει εδώ.

Φίλε μου Δεν μίλησα για φωσφορικά αλλά μόνο για νιτρικά , η διαφορά μας είναι ότι εσύ αναφέρεσαι στα Ίδη υπάρχοντα νιτρικά στο σύστημα αλλά εγώ μιλώ για τα οργανικά πριν ακόμα μπουν στων κύκλο του αζώτου και μετατραπούν σε NO3.

Έγινε επεξεργασία - dali

Η μείωση που παρατηρείται στα νιτρικά με σωστή χρήση οζoν πάντα σε controller αποφορτίζει το σύστημα από ένα μεγάλο αριθμό οργανικών και κατά συνέπεια παραγόμενων NO3 από των κύκλο του αζώτου και σε συνδυασμό και ένα καλά στημένο sump με καλό σκιμαρισμα και ικανοποιητικό και ώριμο dsb και με σωστή χρήση αλγών είναι μόνιμη και σταθερή.

Όπως σου έγραψα φίλε Dali τα νιτρικά άλατα χωρίζονται σε οργανικά και μη.Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης νιτρικών με χρήση όζον καθώς όπως διαβάζεις και στο άρθρο που παρέθεσα δεν έχουν καμία επίδραση στα οργανικά και μή οργανικά άλατα και ούτε φυσικά στα φωσφορικά.

Η διεργασία που ακολουθεί το όζον είναι η "μετάλαξη" (με απλά λόγια) των βακτηρίων που υπάρχουν στο ενυδρείο για να τρώνε περισσότερα ΝΟ3& ΡΟ4... τα βακτήρια τρώνε νιτρικά όταν υπάρχουν φωσφορικά στο νερό καθώς αν δεν υπάρχουν φωσφορικά δεν τρώνε και τα νιτρικά άλατα.Τα ίδια συμβαίνουν με οποιαδήποτε άλλη προβιοτική μέθοδο.

Η αύξηση της παραγωγής αφρού στο σκίμμερ(στο άρθρο που παρέθεσα αναφέρεται και πτώση απόδοσης με χρήση όζον) δεν σημαίνει απαραίτητα και μείωση οργανικών αλλά καλύτερου αερισμού (φαινόμενο Venturi) και καλυτέρευση του pH όπως το καταλαβαίνω.Δεν έχει τόσο σχέση η ποσότητα αλλά η ποιότητα στη σύσταση του αφρού.

Το βαθύ υπόστρωμα έχει πολλά ερωτηματικά γιατί με τον καιρό χάνει τις ιδιότητες του,θέλει καλό αερισμό και αν συνδυάζεται με προβιοτικές,καθυστερείς πολύ να δείς αποτελέσματα.Αν δεν υπάρχει καλός αερισμός του υποστρώματος γίνεται ρυπογόνο. Γι αυτούς τους λόγους οι χρήστες των bare bottom γινονται περισσότεροι.

Οι άλγες σε refiugium είναι άλλη μια μέθοδος απορρόφησης νιτρικών/φωσφορικών που δεν πρέπει να συνδυάζεται με άλλες προβιοτικές (ίσως και επικίνδυνο)

Η χρήση όζον και του ελέγχου της ORP (γιατί αυτή είναι η χρήση του)πιστεύω είναι περιττή στο χώρο reef όπως υπάρχει σήμερα με πολύ δυνατά σκίμμερ,ζωντανό βράχο,αλλαγές νερού και σύγχρονες μεθόδους απονιτροποίησης και σίγουρα ανήκει σε άλλη μιά προπαγάνδα εταιριών να δημιουργήσει ανάγκες που έχουμε συνηθίσει πολλά χρόνια τώρα( να το θεωρήσουμε απαραίτητο αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού) και να πλουτίσει αφού δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον σύγχρονο χομπίστα.

Φιλικά πάντα αν θέλεις ανοίγουμε άλλο θέμα φίλε dali.Δεν χρειάζεται να συστήνουμε σε χομπίστες κάτι που μπορεί να βλάψει το ενυδρείο τους (όπως πχ έγινε στο συγκεκριμένο πόστ απο χρήση όζον).

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Όπως σου έγραψα φίλε Dali τα νιτρικά άλατα χωρίζονται σε οργανικά και μη.Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης νιτρικών με χρήση όζον καθώς όπως διαβάζεις και στο άρθρο που παρέθεσα δεν έχουν καμία επίδραση στα οργανικά και μή οργανικά άλατα και ούτε φυσικά στα φωσφορικά.

Η διεργασία που ακολουθεί το όζον είναι η "μετάλαξη" (με απλά λόγια) των βακτηρίων που υπάρχουν στο ενυδρείο για να τρώνε περισσότερα ΝΟ3& ΡΟ4... τα βακτήρια τρώνε νιτρικά όταν υπάρχουν φωσφορικά στο νερό καθώς αν δεν υπάρχουν φωσφορικά δεν τρώνε και τα νιτρικά άλατα.Τα ίδια συμβαίνουν με οποιαδήποτε άλλη προβιοτική μέθοδο.

Η αύξηση της παραγωγής αφρού στο σκίμμερ(στο άρθρο που παρέθεσα αναφέρεται και πτώση απόδοσης με χρήση όζον) δεν σημαίνει απαραίτητα και μείωση οργανικών αλλά καλύτερου αερισμού (φαινόμενο Venturi) και καλυτέρευση του pH όπως το καταλαβαίνω.Δεν έχει τόσο σχέση η ποσότητα αλλά η ποιότητα στη σύσταση του αφρού.

Το βαθύ υπόστρωμα έχει πολλά ερωτηματικά γιατί με τον καιρό χάνει τις ιδιότητες του,θέλει καλό αερισμό και αν συνδυάζεται με προβιοτικές,καθυστερείς πολύ να δείς αποτελέσματα.Αν δεν υπάρχει καλός αερισμός του υποστρώματος γίνεται ρυπογόνο. Γι αυτούς τους λόγους οι χρήστες των bare bottom γινονται περισσότεροι.

Οι άλγες σε refiugium είναι άλλη μια μέθοδος απορρόφησης νιτρικών/φωσφορικών που δεν πρέπει να συνδυάζεται με άλλες προβιοτικές (ίσως και επικίνδυνο)

Η χρήση όζον και του ελέγχου της ORP (γιατί αυτή είναι η χρήση του)πιστεύω είναι περιττή στο χώρο reef όπως υπάρχει σήμερα με πολύ δυνατά σκίμμερ,ζωντανό βράχο,αλλαγές νερού και σύγχρονες μεθόδους απονιτροποίησης και σίγουρα ανήκει σε άλλη μιά προπαγάνδα εταιριών να δημιουργήσει ανάγκες που έχουμε συνηθίσει πολλά χρόνια τώρα( να το θεωρήσουμε απαραίτητο αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού) και να πλουτίσει αφού δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον σύγχρονο χομπίστα.

Φιλικά πάντα αν θέλεις ανοίγουμε άλλο θέμα φίλε dali.Δεν χρειάζεται να συστήνουμε σε χομπίστες κάτι που μπορεί να βλάψει το ενυδρείο τους (όπως πχ έγινε στο συγκεκριμένο πόστ απο χρήση όζον).

Φιλέ μου επειδή δεν μπορώ να διαβάσω όλο αρθο από το reefkeeping αλλά και στη τελική δεν μου λέει και κάτι , αν ήταν έτσι θα διαβάζαμε όλοι άρθρο και τίποτα περισσότερο ……..και επειδή προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι γραφώ , θέλω να μου πεις που ακριβώς που αναφέρω ότι με το όζον γίνεται απομάκρυνση νιτρικών ?

Ακόμα θα ήθελα να μου να με ενημερώσεις πως είσαι τόσο σίγουρος και με ποια αρμοδιότητα κάνεις υποδείξεις ότι το όζον που (συστήνουμε) θα βλάψει το ενυδρείο χομπιστα ??

Τελειώνοντας θα ήθελα να ρωτήσω, πάντα φιλικά όπως αναφέρεις όλα τα παραπάνω που γραφείς είναι προσωπική σου εμπειρία η άρθρα από το reefkeeping ?? δηλαδη εκανες αυτό που αναφέρω και δεν δεν είχες τα ανάλογα αποτελέσματα η σου είπαν ότι δεν δουλεύει οι σύγχρονοι χομπιστες που αναφέρεις ??

το ειδα φιλε μου !

πιστευεις οτι με το συγκεκριμενο skimmer και τις βδομαδιαιες αλλαγες νερου χρειαζεται και οζον?

Ενημερωσε (σε δικο σου ποστ) τα λιτρα σου , το ενυδρειο σου, πως χρησιμοποιεις το οζον, και τον εξοπλισμο που εχεις......

Καταρχήν δεν μου αρέσουν τα κόκκινα γράμματα και ο τρόπος σου στα γραφόμενα σου.

Σου καταλογίζω το φάουλ για την μείωση ΝΟ3 με χρήση όζον τουλάχιστον 5 φορές στα πιο πάνω πόστ.

Το να επιτίθεσαι σε κάποιον που προσπαθεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις 5 πράματα για το ενυδρείο σου και να πετάς ότι σου κατέβει χρησιμοποιώντας μόνο προσωπικές εμπειρίες απο δικές σου μεθόδους χωρίς να τεκμηριώσεις δεν είναι κάτι που συναντώ πρώτη φορά,όμως να διαβάζονται αυτά απο τόσα άτομα στο χώρο είναι ανήκουστο και προσβλητικό τουλάχιστον για τους αναγνώστες.

Το συγκεκριμένο περιοδικό και οι χομπίστες που το συντάσσουν με την αγάπη τους και μόνο για το χόμπι του θαλασσινού ενυδρείου,έχει ανάγει το χόμπι πολλά χρόνια μπροστά αφού μικρές εργασίες που λαμβάνουν χώρα στο ενυδρείο έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης.Χωρίς την μελέτη και τις επιστημονικές παρατηρήσεις θα μιλούσαμε απλά για κυνήγι μαγισσών χωρίς να μπορούσαμε ποτέ να φιλοξενήσουμε κάποιο ζωντανό στο ενυδρείο μας.

Η ιδιότητα μου είναι αυτή που αναφέρω στο συνημμένο έγγραφο.Δεν χρειάζεται να μπώ σε λεπτομέρειες δεν με ενδιαφέρει ούτε εμένα αλλά και κανέναν φαντάζομαι για το ποιός είμαι και τι δουλειά κάνω(αν μπορεί να χαρακτηριστεί δουλειά).Ας πούμε απλά οτι ασχολούμεθα με διαταραγμένους ψυχολογικά ανθρώπους.

http://www.aquazone....attach_id=69659

Ακόμα κάτι τελευταίο για να κλείσω με το θέμα.Πολύ καλός μου φίλος χρησιμοποιεί όζον απο τότε που κυκλοφόρησε οπότε μου έδωσε έναυσμα να μελετήσω και να διαβάσω 5 πράματα για το όζον.Αυτό που δεν αναφέρεις πουθενά είναι οι επιπτώσεις που έχει το όζον στον άνθρωπο κατά συνέπεια της χρήσης του στο ενυδρείο γιατι μπορεί να γίνει ακόμα και θανατηφόρο αν δεν ρυθμίζεται σωστά.

http://www.ozoneserv...rticles/007.htm

πιστευεις οτι με το συγκεκριμενο skimmer και τις βδομαδιαιες αλλαγες νερου χρειαζεται και οζον?

Ενημερωσε (σε δικο σου ποστ) τα λιτρα σου , το ενυδρειο σου, πως χρησιμοποιεις το οζον, και τον εξοπλισμο που εχεις......

Για ποιο λογο;Αν δεν θελει καποιος να βγαλει το ενυδρειο του στη φορα,δε μετραει η γνωμη του δηλαδη;

Απορια και μονο εκφραζω.

Χωρίς παρεξήγηση θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Στράτο!

Ενα πραγμα μονο θα ηθελα να πω.......

Υπαρχει η χρηση οζοντως και η σωστη χρηση οζοντως.....

Το πως το οζον χρησιμοποιουμενο σωστα και παντα με κοντρολερ μπορει ακομα και να σκοτωσει ανθρωπο...........δεν μπορω να το καταλαβω!!!!!!

Καλο λοιπον θα ηταν να αποφυγουμε τις υπεβολες..........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...