Jump to content

"μετατροπή" Juwel Vision 450 Σε Reef (Της Προκοπής)

geomeri

Recommended Posts

Καλησπέρα στους Reefαδες,

Είμαι ιδιοκτήτης ενός Juwel 450 και τρέχω ένα ύφαλο σε αυτό για ένα χρόνο και 2 μήνες.

Έχω ξοδέψει πολλά χρήματα (για τα λάθη μου και για το hardware) για αυτόν τον ύφαλο και το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είναι απογοητευτικό, σύμφωνα με τα χρήματα που έχω δώσει και τα πρότυπα μου. Τα LPS δεν περνάνε καθόλου καλά και δεν συζητάμε για SPS. Τα ψάρια είναι περισσότερο από εντάξει όμως.

Έχω ενα TECO TC 10 με ενσωματωμένη UV, ενα tunze DOC Skimmer 9006, Tunze κουτί υπερχείλισης με ένα εσωτερικό σωλήνα U, μια αντλία EHEIM να επιστρέφει το νερό στην κύρια δεξαμενή, Ozon, και 4 δοσομετρικές αντλίες (GLH) με CA MG KH Trace.Το sump μου είναι πολύ μικρό (15 λίτρα) με ενα μονο χώρισμα. Μέσα υπραχει το σκίμερ ενα κομμάτι βράχος και ενα μικρό κομμάτι chaeto στο ένα διαμέρισμα και η αντλία επιστροφής στο άλλο. Ο φωτισμός μου είναι 2x Celio.

Για την κυκλοφορία έχω 2x tunze και 2 κινέζικους κυκλοφορητές.

Χθεσινές μετρήσεις (με Salifert) είναι οι εξής:

mg 1350

Ca 400

Kh 8,5

Po4 0,03

Νο3 7

pH 8

Έτσι, με τον παραπάνω εξοπλισμό και μετρήσεις, δυσκολεύομαι να κρατήσω LPS και τα SPS δεν μπορoύν να ζήσουν πάνω από 5 ημέρες μέσα! Τα ψάρια όπως ήδη ανέφερα είναι περισσότερο από εντάξει. Το νερό μου δεν είναι Crystal clear και ο βράχος μου είναι επίσης "βρώμικος".

Πήρα την απόφαση να τροποποιήσω το έπιπλο, να φτιάξω ένα sump της προκοπής και να προσθέσω ένα άλλο σωλήνα U στο κουτί υπερχείλισης μου αγοράζοντας συγχρόνως μια μεγαλύτερη αντλία επιστροφής (ή ακόμα και να αγοράσω μια νέα υπερχείληση και αντλία επιστροφής που να μπορεί να κυκλοφωρήσει 5000 lt / h στο ενυδρείο μου).

Οι ερωτήσεις πρός του πιο έμπειρους είναι οι εξείς:

Είναι φυσιολογικό με την παραπάνω περιγραφή να έχω τα προβλήματα που ανέφερα με τα κοράλλια?

Πιστεύετε ότι με την προσθήκη του κατάλληλου sump και την αύξηση της κυκλοφορίας θα λύσω το πρόβλημά μου;

Αν κάτι ξέχασα να αναφέρω που θα βοηθούσε, παρακαλώ πείτε το για να σας απαντήσω.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Γιώργος

Έγινε επεξεργασία - geomeri

• Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλησπέρα στους Reefαδες,

Είμαι ιδιοκτήτης ενός Juwel 450 και τρέχω ένα ύφαλο σε αυτό για ένα χρόνο και 2 μήνες.

Έχω ξοδέψει πολλά χρήματα (για τα λάθη μου και για το hardware) για αυτόν τον ύφαλο και το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είναι απογοητευτικό, σύμφωνα με τα χρήματα που έχω δώσει και τα πρότυπα μου. Τα LPS δεν περνάνε καθόλου καλά και δεν συζητάμε για SPS. Τα ψάρια είναι περισσότερο από εντάξει όμως.

Έχω ενα TECO TC 10 με ενσωματωμένη UV, ενα tunze DOC Skimmer 9006, Tunze κουτί υπερχείλισης με ένα εσωτερικό σωλήνα U, μια αντλία EHEIM να επιστρέφει το νερό στην κύρια δεξαμενή, Ozon, και 4 δοσομετρικές αντλίες (GLH) με CA MG KH Trace.Το sump μου είναι πολύ μικρό (15 λίτρα) με ενα μονο χώρισμα. Μέσα υπραχει το σκίμερ ενα κομμάτι βράχος και ενα μικρό κομμάτι chaeto στο ένα διαμέρισμα και η αντλία επιστροφής στο άλλο. Ο φωτισμός μου είναι 2x Celio.

Γιωργο γιατι εχεις και Uv και Οζον μεσα στο ενυδρειο σου??? θες να κανεις ολικη αποστηρωση του νερου σου?

Για την κυκλοφορία έχω 2x tunze και 2 κινέζικους κυκλοφορητές.

Χθεσινές μετρήσεις (με Salifert) είναι οι εξής:

mg 1350

Ca 400

Kh 8,5

Po4 0,03

Νο3 7

pH 8

Έτσι, με τον παραπάνω εξοπλισμό και μετρήσεις, δυσκολεύομαι να κρατήσω LPS και τα SPS δεν μπορoύν να ζήσουν πάνω από 5 ημέρες μέσα! Τα ψάρια όπως ήδη ανέφερα είναι περισσότερο από εντάξει. Το νερό μου δεν είναι Crystal clear και ο βράχος μου είναι επίσης "βρώμικος".

Πήρα την απόφαση να τροποποιήσω το έπιπλο, να φτιάξω ένα sump της προκοπής και να προσθέσω ένα άλλο σωλήνα U στο κουτί υπερχείλισης μου αγοράζοντας συγχρόνως μια μεγαλύτερη αντλία επιστροφής (ή ακόμα και να αγοράσω μια νέα υπερχείληση και αντλία επιστροφής που να μπορεί να κυκλοφωρήσει 5000 lt / h στο ενυδρείο μου).

Οι ερωτήσεις πρός του πιο έμπειρους είναι οι εξείς:

Είναι φυσιολογικό με την παραπάνω περιγραφή να έχω τα προβλήματα που ανέφερα με τα κοράλλια?

Πιστεύετε ότι με την προσθήκη του κατάλληλου sump και την αύξηση της κυκλοφορίας θα λύσω το πρόβλημά μου;

Αν κάτι ξέχασα να αναφέρω που θα βοηθούσε, παρακαλώ πείτε το για να σας απαντήσω.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Γιώργος

Το skimmer σου αποδιδει?

τι θερμοκρασιες εχεις στο ενυδρειο?

Απο φωτισμο τι εχεις?

τι αλλα ριχνεις μεσα στο ενυδρειο σου?

τι ταιζεις τα ψαρια σου , και σε ποια ποσοτητα?

Ερώτηση για το ozon.

Έχεις controller για redox ή το βάζεις έτσι τυχαία.

Τι ισχύ έχει το μηχάνημα.

Αν δεν έχεις controller πόσες ώρες το λειτουργείς καθημερινά

Το skimmer σου αποδιδει?

τι θερμοκρασιες εχεις στο ενυδρειο?

Απο φωτισμο τι εχεις?

τι αλλα ριχνεις μεσα στο ενυδρειο σου?

τι ταιζεις τα ψαρια σου , και σε ποια ποσοτητα?

Το skimmer αποδίδει ναι. Το βλέπω δηλαδή απο το τι μαζεύει.

26 C

2x Celio

Δεν ρίχνω τίποτα άλλο εκτός απο τα ζουμία που προανέφερα μεσω του δωσομετρητή

Ταίζω prime reef flakes, και prime reef μπαλάκια. Δεν νομίζω ότι ταίζω μεγάλη ποσότητα. Στο lionfish δίνω γαρίδα.

Όσο αναφορά την UV μαζί με το όζον τα έχω και τα 2 γιατί νόμιζα οτι είναι καλύτερο.

Ερώτηση για το ozon.

Έχεις controller για redox ή το βάζεις έτσι τυχαία.

Τι ισχύ έχει το μηχάνημα.

Αν δεν έχεις controller πόσες ώρες το λειτουργείς καθημερινά

Όχι δεν έχω controller.

Το μηχάνημα είναι αυτό αλλά δεν θυμάμαι ποιό μοντέλο ακριβώς. Θα το δώ όταν πάω σπίτι και θα σου πώ. Θυμάμαι πάντως ότι όταν θέλω να το δουλέψω full για τα λίτρα μου το έβαζα λίγο πρίν τη μέση.

Το λειτουργώ συνέχεια αλλά το έχω ρυθμίσει στο min.

παράτα την uv και το ozon και κοίτα απο κυκλοφορία(κοιτα να χτυπουν την επιφανεια),boostάρησε το σάμπ με βράχο.

παράτα την uv και το ozon και κοίτα απο κυκλοφορία(κοιτα να χτυπουν την επιφανεια),boostάρησε το σάμπ με βράχο.

Για να το κάνω αυτό πρέπει πρώτα να αποκτήσω sump που να χωράει βράχο :)

Για να το κάνω αυτό πρέπει πρώτα να αποκτήσω sump που να χωράει βράχο :)

και αυτο γιατι σε κανει τοσο σιγουρο οτι θα λυσεις το προβλημα?πιστευεις οτι η βιολογια σου ειναι μικρη?μηπως ισως φταει το γεγονος οτι το υπερ-αποστειρωσες ολο το περιβαλλον..?

και αυτο γιατι σε κανει τοσο σιγουρο οτι θα λυσεις το προβλημα?πιστευεις οτι η βιολογια σου ειναι μικρη?μηπως ισως φταει το γεγονος οτι το υπερ-αποστειρωσες ολο το περιβαλλον..?

+1000

το θέμα σου με τα κοράλια το είχα πιο παλια και εγώ,ο λόγος ήταν οτι είχα καταστρεψει την βιολογια του με κατι τετοια μηχανηματα που γνωμη μου ειναι οτι ειναι ακυρα στο θαλασσινο!οντως εχεις αποστηρώσει εντελως το ενυδρειο σου!

Δεν είμαι σίγουρος. Γι αυτο και ρωτάω για να ακούσω γνώμες για το τι μπορεί να φταίει.

το θέμα σου με τα κοράλια το είχα πιο παλια και εγώ,ο λόγος ήταν οτι είχα καταστρεψει την βιολογια του με κατι τετοια μηχανηματα που γνωμη μου ειναι οτι ειναι ακυρα στο θαλασσινο!οντως εχεις αποστηρώσει εντελως το ενυδρειο σου!

Και τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?

Υπάρχει τρόπος να το "μετρήσω" κάπως αυτό για να σιγουρευτώ?

Υπάρχει τρόπος να το "μετρήσω" κάπως αυτό για να σιγουρευτώ?

απλα φορτωσα το σάμπ με μπολικο βραχο και εριχνα special bled,μετα απο 10 μερες αν θυμαμαι καλα αρχισα να τοποθετω κοραλακια,ευκολα στην αρχη για να διαβασω το ενυδρειο!μετα ολα οκ!ά! και μειωσα ψαρακια!

απλα φορτωσα το σάμπ με μπολικο βραχο και εριχνα special bled,μετα απο 10 μερες αν θυμαμαι καλα αρχισα να τοποθετω κοραλακια,ευκολα στην αρχη για να διαβασω το ενυδρειο!μετα ολα οκ!ά! και μειωσα ψαρακια!

Έκλεισα όζον και UV και θα δώ πως θα πάνε αυτά που είναι μέσα. Την κατασκευή του sump θα την προχωρήσω ούτως η άλλως. Το θέμα είναι οτι αν πήγαινε κάτι στραβά με τη βιολογία του νερού δεν θα έπρεπε να επηρεάσει και τα ψάρια?

ποσα κιλα βραχο εχεις μεσα στο ενυδρειο?

ποσα κιλα βραχο εχεις μεσα στο ενυδρειο?

Δεν θυμάμαι πόσα κιλά είχα βάλει αλλά σου παραθέτω φωτογραφία. Υπάρχουν άλλα 3-4 κιλά στο sump

post-44031-0-12279900-1340385155_thumb.jpg

με το ματι σε υπολογιζω περιπου 35-40 κιλα ....

κοιτα να εμπλουτησεις το ενυδρειο σου με βακτηρια.....

(special blend ή mb7)

με το ματι σε υπολογιζω περιπου 35-40 κιλα ....

κοιτα να εμπλουτησεις το ενυδρειο σου με βακτηρια.....

(special blend ή mb7)

:bigemo_harabe_net-55: +1000

βαλε και κυκλοφορητες να χτυπουν την επιφανεια μιας και ειδα την φωτο!

βαλε και κυκλοφορητες να χτυπουν την επιφανεια μιας και ειδα την φωτο!

Οκ!!

Υποψιάζομαι δηλητηρίαση από το ozon. (Αυτό επηρεάζει κυρίως τα κοράλλια)

Καλά έκανες και το έκλεισε.

Κάνε και μια καλή αλλαγή νερού και θα είσαι ΟΚ.

Δεν υπάρχει τρόπος από χομπίστα να ελεγχθεί αυτό. Το υποψιαζόμαστε μόνο από τα συμπτώματα.

Και κάτι ακόμα. Έλεγξε την αλατότητα σου με ένα σωστά καλιμπραρισμένο ρεφρακτόμετρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...