Jump to content

Αποριες Για Αντιστροφη Οσμοση

Recommended Posts

γεια σας

σκεφτομαι να κανω αγορα αντιστροφη οσμοσης. εχω καταληξη στο μοντελο ( φυσικα με βοηθεια) , αλλα δεν εχω καμια επαφη με το πως δουλευει. το μονο που ξερω ειναι οτι ειναι ακρως απαραιτητη για ενα φυτεμενο ενυδρειο.

κατα αρχας εχω ακουσει οτι σε μια αλλαγη δεν βαζεις μονο νερο α/ο αλλα το μπερδευεις με νερο βρυσης. ειναι σωστο?

διαβασε προσεχτικα τα παρακατω θεματα και τα ξαναλεμε...

http://www.aquazone....?showtopic=1554

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?act=ST&f=222&t=29985

Έγινε επεξεργασία - klaz

πολυ καλο το αρθρο φιλε μου klaz. οποτε σε καθε αλλαγη νερου δεν θα βαλω ξανα αντιχλωριο απο την στιγμη που το κανει η α/ο?

για οση ποσοτητα νερου απο α/ο βαζεις,ναι δεν χρειαζεται αντιχλωριο.

συνεχισε το διαβασμα για να καταλαβεις τι ειναι και τι κανει το tds,τι ειναι και πως χρησιμοποιουμε το flash kit,κλπ.

καλα που δεν εκανα ακομα την παραγγελια γιατι θα το επερνα χωρις flush kit. το μανομετρο να το παρω?. θα ειναι καπου χρησιμο?

καλα που δεν εκανα ακομα την παραγγελια γιατι θα το επερνα χωρις flush kit. το μανομετρο να το παρω?. θα ειναι καπου χρησιμο?

νομιζω πως ηδη σου ειχα πει πως χρειαζεσαι το φλας......το μανομετρο αν και εξτραδακι αν το παρεις θα σου δειχνει την πιεση του δικτυου.

εοισης το οργανο tds,ειναι αυτο που θα σου δειχνει το ποσο καθαρο νερο παραγεις και το ποτε θα χρειαστει αλλαγη η μεμβρανη.

τα προφιλτρα αλλαζονται υποχρεωτικα καθε 6μηνο.

το tds ειναι ενσωματωμενο επανω στην σησκευη που μου προτεινες, γιατι δεν μπορω να το βρω στην waterwave. μηπως ειναι αυτο που λεει μοναδα απιονισμου DI ?

φιλε το μαγαζι που ανεφερες κ ο βασιλης ειναι αυθεντιες................πες του τι θες ακριβως να κανεις κ θα σου βρει την πιο σωστη λυση!!!

οσο για το αντιχλωριο......προσωπικα θα προσθετα ...........κ ας χρησιμοποιουσα ΑΟ..............χρειαζετε!!! αν χρησιμοποιεις κ μιξη με βρυση !!!

μοναδ απιον ισμου δεν χρειαζεσε παντω για τα δισκια!!! :bigemo_harabe_net-64:

φιλε το μαγαζι που ανεφερες κ ο βασιλης ειναι αυθεντιες................πες του τι θες ακριβως να κανεις κ θα σου βρει την πιο σωστη λυση!!!

οσο για το αντιχλωριο......προσωπικα θα προσθετα ...........κ ας χρησιμοποιουσα ΑΟ..............χρειαζετε!!! αν χρησιμοποιεις κ μιξη με βρυση !!!

Συμφωνώ με τον φίλο buelligan75 για την προσθήκη αντιχλωριου!

Προσωπικά πιστεύω ότι το αντιχλωριο χρειάζεται πάντα, είτε κάνουμε μίξη με νερό βρύσης είτε όχι!

Εκτός από το να δεσμεύει το χλώριο τα περισσότερα περιέχουν και aloe vera που κάνει καλό στην επιδερμίδα των ψαριών μας και επίσης το αντιχλωριο βοηθαει στην δέσμευση των αζωτούχων ενώσεων!

ευχαριστω για της συμβουλες σας παιδια. αντιχλωριο θα βαζω για το ποσοστο βρυσης η συνολο βρυσης - α/ο?

ευχαριστω για της συμβουλες σας παιδια. αντιχλωριο θα βαζω για το ποσοστο βρυσης η συνολο βρυσης - α/ο?

κανονικα το συνολο αλλα κ στης βρυσης μονο πριν την μιξη....βλεπεις εξαρταται κ απο τα λιτρα αλλο 200 κι αλλο 700!!!

ευχαριστω πολυ φιλε μου και εσενα αλλα και ολα τα παιδια που πραγματικα κανετε υπεροχη δουλεια

τιποτα φιλε κωστα......εδω ειμαστε για γνωση κ βοηθεια!

σακης

τιποτα φιλε κωστα......εδω ειμαστε για γνωση κ βοηθεια!

σακης

Εκτος απο το αντιχλωριο ριχνουμε και απο το σκευασμα με τους ηλεκτρολυτες,ιχνοστοιχεια ή δε χρειαζεται εφοσον υπαρχει μιξη νερου βρυσης;Ελπιζω να εγινα κατανοητος.

κατα την γνωμη μου χρειαζετε να βαλουμε. πιστευω μονο καλο θα κανει να βαλουμε.

Εκτος απο το αντιχλωριο ριχνουμε και απο το σκευασμα με τους ηλεκτρολυτες,ιχνοστοιχεια ή δε χρειαζεται εφοσον υπαρχει μιξη νερου βρυσης;Ελπιζω να εγινα κατανοητος.

Όχι, σε αυτή την περίπτωση που γίνετε ανάμιξη με νερό βρύσης δεν είναι απαραίτητη η προσθήκη τους εκτός βεβαία από συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα τα έχεις ανάγκη για τα φυτά σου που και πάλι αυτά που χρειάζονται μπορείς να τα προσφέρεις με τα λιπάσματα! Ελπίζω να έγινα κατανοητός!

Όχι, σε αυτή την περίπτωση που γίνετε ανάμιξη με νερό βρύσης δεν είναι απαραίτητη η προσθήκη τους εκτός βεβαία από συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα τα έχεις ανάγκη για τα φυτά σου που και πάλι αυτά που χρειάζονται μπορείς να τα προσφέρεις με τα λιπάσματα! Ελπίζω να έγινα κατανοητός!

Mη με αντιγραφεις. :bigemo_harabe_net-75:

ηλεκτρολυτες οχι απαραιτητα αλλα ιχνοστοιχεια θα εβαζα(κ βαζω)..............ιδιως αν τα δισκια ειναι σε φαση αναπτυξης!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...