kostasopc 18 Ιουνίου 2012 #1 Share 18 Ιουνίου 2012 γεια σας και παλι. ακομα ενα προβλημα που δεν μπορω να φερω εις περας (ο αχριστος). το ενυδρειο δουλευει εδω και 2,5 χρονια. πριν 1 μηνα αποφασισα να το αδειασω τελειως να βγαλω το παλιο χαλικι (εντελος ακαταληλο και μου το πουλησαν για το καλυτερο, ακομα 1 φορα κοροιδο για να μου παρουν λεφτα) και να το ξαναστησω απο την αρχη. το εκανα και ολα καλα ολα ωραια μεχρι που πριν 1 εβδομαδα + αρχισε τα πρωτα σημαδια αλγης. κατεβασα αμεσως τα ρολα απο μια μπαλκονοπορτα που το χτυπουσε λιγο φως και μειωσα και της ωρες φωτισμου απο 11 σε 8. η αλγη αντι να υποχωρισει αυξανετε καθε μερα και τα cuba αρχιζουν να χαλανε. το ενυδρειο ειναι 120χ43χ52 (270 λιτρα) εχω μπουκαλα co2 GH 12 KH 7 ph 6.8 NO2 0.3 PO4 σχεδον 2 ( δεν μπορω να το ριξω με τιποτα (εχω βαλει ζεολιθο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 18 Ιουνίου 2012 #2 Share 18 Ιουνίου 2012 (edited) με τετοιες αποτομες αλλαγες που εκανες, μαζι με τα πολλα σου φωσφορικα και τις πολλες ωρες φωτισμου ηταν λογικο. και δεν ειναι αλγη. εχεις κυανοβακτηριο. για αρχη,καθαριζεις σιφωναρεις οσο μπορεις.θα προτεινα 4ημερο πληρες σκοταδι.να σκεπασεις το ενυδρειο δηλαδη απο παντου. αυτο ισως αν επιμενει,να το κανεις πολλες φορες..... η τελικη σου λυση ειναι η ερυθρομηκηνη. κανε αναζητηση για κυανο εδω μεσα.εχει συζητηθει αρκετα...... Έγινε επεξεργασία 18 Ιουνίου 2012 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 18 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 18 Ιουνίου 2012 γεια σου φιλε klaz. με πληρες σκοταδι τα φυτα μου δεν θα χαλασουν. και οταν λες να σιφωναρω? (συγνωμη που γινομαι ενοχλητικος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 18 Ιουνίου 2012 #4 Share 18 Ιουνίου 2012 ναι,ισως μερικα την ακουσουν,αλλα αυτο το βακτηριο ειναι φωτοσυνθετικο και εξαπλωνεται ραγδαια με το φως.ηδη θα πρεπει να σου μυριζει εντονα με μυρωδια που θυμιζει πρασιναδα-γκαζον. εαν δεν θελεις να μπλεξεις με σκοταδια κλπ,παιρνεις ενα μικρο ρισκο με την ερυθρομηκινη καθως ισως να συ πειραξει λιγο τη βιολογια,αλλα θα το σκοτωσεις εντελως. αν μεινεις οπως εισαι,αυτο το σιχαμα θα εξαπλωθει παντου μα παντου και θα μοιαζει σαν να σκεπασες το ενυδρειο σου με λυωμενο πλαστικο.τα φυτα δεν θα μπορουν να αναπνευσουν και θα χαλασουν συντομα..... ψαξε στην αναζητηση εδω μεσα για κυανο,και θα βρεις απαντησεις..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 18 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 18 Ιουνίου 2012 σε ευχαριστω για ακομα μια φορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 18 Ιουνίου 2012 #6 Share 18 Ιουνίου 2012 σε ευχαριστω για ακομα μια φορα παρακαλω.μην μεινεις λεπτο απραγος..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 18 Ιουνίου 2012 Author #7 Share 18 Ιουνίου 2012 θα κανω ενα καλο καθαρισμα με την σκουπα (φανταζομαι αυτο εννοεις να σιφωναρω) και θα το σκεπασω για 4 μερες. την αεραντλια την εχω βγαλει γιατι μου ειπαν οτι με την μπουκαλα co2 ειναι εντελος αχριστη. το κακο ειναι οτι αυτη την εβδομαδα μου ερχονται και τα υπολοιπα φυτα. απο λυπασματα να ριξω η οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 18 Ιουνίου 2012 #8 Share 18 Ιουνίου 2012 0 λιπασματα.ξεκινησε με 3 μερες(μερα νυχτα)σκοταδι.δεν θελω ουτε υποψια απο φως στο ενυδρειο.το σκεπαζεις εξ ολοκληρου με μια λεπτη κουβερτα που να μην περναει φως. και δεν ταιζεις.δεν παθαινουν τιποτα τα ψαρια. πριν ομως το σκοτεινιασμα,μεγαλη αλλαγη νερου και καθαριζεις απομακρυνεις οσο μπορεις.μετα το 3ημερο ξανα μεγαλη αλλαγη νερου και βγαζεις οτι μπορει να υπαρχει. ΥΓ.καθολου φως,ουτε να το σηκωσεις το πανι απο περιεργεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 18 Ιουνίου 2012 Author #9 Share 18 Ιουνίου 2012 ξεχασα να αναφερω οτι δεν εχω α/ο. ειναι στα σχεδια μου για την επομενη εβδομαδα.(ακομα ψαχνω να βρω ποσα γαλονια χρειαζομαι) σε ευχαριστω πολυ πιστευω να μην γινομαι κουραστικος αν σας ενοχλησω ξανα της επομενες μερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 18 Ιουνίου 2012 #10 Share 18 Ιουνίου 2012 κουραστικος καθολου.απλα ειμαι μεταξυ πληκτρολογιου και σπαγγετι μπολονεζ που μαγειρευω.... εαν θελεις βοηθεια σχετικα με την επιλογη της α/ο,στειλε μου πμ με τα λιτρα του ενυδρειου...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 18 Ιουνίου 2012 Author #11 Share 18 Ιουνίου 2012 χαχαχαχαχαχ καλη ορεξη ( μου ανοιξες και την δικη μου τωρα) φαντασου εχω και πιτσαρια και δεν τα εχω βαρεθει ακομα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος