Jump to content

Γεννα Σε Neolamprologus Multifasciatus Που Ειναι Τα Ψαρακια???????

dmpatanis

Recommended Posts

Γεια σας φιλοι μου.Τα μουλτοι μου εκαναν εναν κρατηρα στον οποιον εχουν ριξει 7-10 κελυφοι μεσα και εκει γενησαν.

Ειδα γυρω στα 3 μικρα ταυτοχρονα μια μερα να ξεπεταγονται απο μεσα απο τον κτατηρα και να εξαφανιζονται παλι μεσα στα κελυφοι του κρατηρα.Αλλη παλη φορα ειδα 1 να περιφερεται περιμετρικα απο τον κρατηρα και να μπενει παλι μεσα.

Το προβλημα μου ειναι οτι εδω και 3 μερες που τα παρακολουθω δεν βλεπω πια κανενα μικρο,μονο τον αρσενικο να κανει βολτα πανω απο τον κρατηρα, γιατι να επαθαν κατι,να τα εφαγαν τα αλλα μουλτι???

Καλησπέρα, όταν ταΐζεις δεν τα βλέπεις να βγαίνουν να φάνε? Πόσες μέρες είναι που έχουν γεννήσει? :)

Για κάτσε και παρατήρησε τα λίγο, λογικά θα τα δεις... :)

Η τροφη που τους παρεχω ειναι η tanganika τριμενη με το χερι σε πολυ μικρα κομματακια.

Υπαρχει περιπτωση να εφυγαν απο τον κρατηρα και να πηγαν στα αλλα κελυφοι???

Εγώ που τους ρίχνω την ίδια τροφή και έχω 3-4 μικρά, τα βλέπω μέσα στον κρατήρα, μόνο ένα έχει πάει παρά-πέρα.... :)

Nα τα έφαγαν οι γονείς είναι σπάνια περίπτωση διότι τα ψάρια αυτού του είδους είναι υπερπροστατευτικά με τον γόνο τους.

Λογικά κάπου εκεί θα είναι. Παρατήρησε προσεκτικά όλο το ενυδρείο και πες μας.

Τελικα τα ψαρακια δεν φαινονται πουθενα.ΧΑΘΗΚΑΝ. Εδω και 3μερες παρατηρω το ενυδρειο σε τακτα χρονικα διαστηματα και καθομαι για 30λεπτα μηπως και δω τα μικρα αλλα αυτα πουθενα.Μονο τον αρσενικο βλεπω πανω απο τον κρατηρα να κοβει βολτες και αλλες φορες να βουτα σε αυτον.Τι να εγιναν δεν μπορω να καταλαβω.

Οταν τα ταιζω δεν εμφανιζονται τα μικρα. Μπορειτε να μου πειτε τι να εγινε????

Ευχαριστω.

Δεν είναι σπάνιο πάντως να τρώει τα μικρά ο πατέρας. Αυτό μπορεί να γίνει για διάφορους λόγους, με τον κυριότερο να συμβαίνει όταν οι γέννες είναι πολλές και οι γονείς αδυνατούν να προστατεύσουν όλη την αποικία. Μην σε στεναχωρεί πάντως, σύντομα θα δεις μια άλλη γέννα.

:)

Τα ψαρακια σε περιπτωση που δεν τα εχουν φαει τα αλλα ψαρια,αλλα ψοφισαν τι κανω???

Τα αφηνω στο ενυδρειο???

Ευχαριστω.

Μαλλον πρεπει να ψοφισαν απο την θερμοκρασια καθως στο 70λ ενυδρειο που εχω και με ανοιχτο το καπακι εχει 30 βαθμους θερμακρασια.

Κι εγώ που έχω 70Λτ με τα ίδια ψάρια, επειδή έχω πολύ ανατάραξη, ο θερμοστάτης ανάβει ακόμα και τώρα για να πάει τη θερμοκρασία στους 25!!! Αύξησε την ανατάραξη και πάρε κανά ανεμιστηράκι! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...