vales_red 17 Ιουνίου 2012 #1 Share 17 Ιουνίου 2012 Καλησπερα παιδια! Λόγω του ότι εδώ και καιρό χωρίς να το καταλάβω το Kh μου σερνόταν στο 5.9, άρχισα να διαβάζω τί μπορεί να έφταιξε... Το έχω ανεβάσει προς το παρόν στο 7.8 εδώ και 3 μέρες/0.5 βαθμό... Αυτό που μου προκάλεσε ενδιαφέρον είνια ένα ποστ που έλεγε ότι ο τρόπος που σπάμε το αλάτι για να κάνουμε την αλλαγή νερού μπορεί να κατεβάσει κατά πολύ το Kh του νερού καθώς σε περίπτωση που ρίχνουμε απότομα το αλάτι μέσα στο δοχείο με την όσμωση, γίνεται μια αντίδραση η οποία κατεβάζει το Kh... Αυτό δημιουργεί και μια θολούρα στο νερό, ακόμα και 1 μέρα μετά την προσθήκη του αλτιού, κάτι που πάλι είχα σχολιάσει παλιότερα. (καινούριο αλάτι 24ωρες μετα την προσθηκη αφηνε κατι σαν βλεννα στην επιφανεια του δοχείου αλλαγής) Ο τρόπος που κανω την αλλαγη νερου ειναι, μαζευω σενα μπετονι νερο πχ 40λιτρα, αναβω τον κυκλοφορητη, και αρχιζω και ριχνω τόσα φλιτζανάκια του καφέ αλάτι όσο έχω υπολογίσει παλιότερα...πχ στα 40 λίτρα θέλω 14-15 φλιτζανάκια του καφέ αλάτι.... Που και πάλι δεν είναι οτι τα ρίχνω ολο μαζί (Για παράδειγμα ο φιλος Αιολος ριχνει με μια κανατα 1,1kg αλάτι μπλουμ μεσα αποσω ξερω) Ενω βιντεακια και φορουμ τουεξωτερικου λενε οτι ενω εχεις ανοιχτο τον κυκλοφορητη ριχνεις αργααα αργααα το αλατι μεσα.... Μήπως αν απο πριν βαλω το αλατι και μετα αρχισω να μαζευω νερο θα ειναι καλυτερο? Γνωρίζεται κάτι αλλο επι του θέματος? Για να δούμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Ιουνίου 2012 #2 Share 17 Ιουνίου 2012 εκτος απο την κυκλοφορια σημαντικη ειναι και η θερμοκρασια.και εγω μπλουμ στο βαρελι το κανω,οταν ομως εχω ηδη ετοιμα την κυκλοφορια και τη θερμοκρασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 17 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 17 Ιουνίου 2012 Η θερμοκρασία απο την αρχή τί ρόλο παίζει? αφου ετσι κι αλλιως θα λιωσει το αλατι μεσα σε 24 ωρες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Ιουνίου 2012 #4 Share 17 Ιουνίου 2012 Η θερμοκρασία παίζει ρόλο που βάσει των οδηγιών του κάθε κατασκευαστή ώστε να δώσει τις συγκεκριμένες τιμές του Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 17 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 17 Ιουνίου 2012 Η θερμοκρασία παίζει ρόλο που βάσει των οδηγιών του κάθε κατασκευαστή ώστε να δώσει τις συγκεκριμένες τιμές του Η αρχικη θερμοκρασια του νερου αλλαγης? Κατι σαν να ξεκλειδωνει τα χαρακτηριστικα του αλατιου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Ιουνίου 2012 #6 Share 17 Ιουνίου 2012 Ναι μπορείς να το πεις και έτσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 17 Ιουνίου 2012 #7 Share 17 Ιουνίου 2012 Δηλαδή τώρα το καλοκαίρι θα χρειαζόμαστε ψύξη και στο μπετονι αλλαγής; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 17 Ιουνίου 2012 #8 Share 17 Ιουνίου 2012 Μήπως είμαστε υπερβολικοί? Χρόνια τώρα ρίχνω με την μια την ποσότητα αλατιού που χρειάζομαι (ξέρω απο πριν πόσα κιλά-γραμμάρια θα προσθέσω) και αφήνω τον κυκλοφοριτή να κάνει την δουλειά του. Το μόνο που έχω προσέξει είναι πως μερικά αλάτια είναι πολύ χάλια στο ανακάτεμα με αποτέλεσμα να μη λιώνουν σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 17 Ιουνίου 2012 Author #9 Share 17 Ιουνίου 2012 Ναι, οπως το κοβω ειμαστε υπερβολικοι μεχρι αηδιας... αλλα οταν εχεις ενα θεμα (πχ εγω εχω δυατομικα με ενυδρειο 2.5 χρονων) και εχω ελεγξει τα παντα...τοτε πρεπει να το κοιταξεις ακομα πιο εν τω βαθει...Μη νομιζεις ... με εκνευριζω οταν το ψαχνω τοσο πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 17 Ιουνίου 2012 #10 Share 17 Ιουνίου 2012 Ποιο ειναι το αλατι που δουλευεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 17 Ιουνίου 2012 Author #11 Share 17 Ιουνίου 2012 Pro Reef Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 17 Ιουνίου 2012 #12 Share 17 Ιουνίου 2012 Τι kh σου δινει αρχικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 17 Ιουνίου 2012 Author #13 Share 17 Ιουνίου 2012 Εχω καιρο να μετρησω τι μου δινει στο μπετονι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 17 Ιουνίου 2012 #14 Share 17 Ιουνίου 2012 Υπαρχουν και πολλα κρουσματα με παρτηδες προβληματικες.Κοιτα το οποσδηποτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 17 Ιουνίου 2012 Author #15 Share 17 Ιουνίου 2012 αυριο πρωι πριν κανω την αλλαγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 18 Ιουνίου 2012 Author #16 Share 18 Ιουνίου 2012 Εχουμε και λεμε...το αλατι (καινουρια συσκευασια) μου εδωσε Kh=10.2 Στο ενυδρειο ειχα 7.8.... Αφου εγινε η αλλαγη και αφησα λιγη ωρα να καλμαρει το συστημα, μετρησα και πηρα την ενδειξη Kh=8.3 Πλεον θα το κοιταζω συχνα πυκνα να δω που κυμαινεται.. Απορω πως η Montipora και η Caliendrum ηταν τοσο καιρο κοτσανατες! Ισως επεσε το Kh τοσο χαμηλα απο καποιες αλλαγες πιου εκανα απο θαλασσα τον απριλομαιο και απο κειθε, οι αλλαγες με το αλατι δεν μπορουσαν να το ανεβασουν,... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος