nikostrex 16 Ιουνίου 2012 #1 Share 16 Ιουνίου 2012 μεσα σε ενα reef ενυδρειο ολοι μας ξερουμε οτι τα 3 βασικα στοιχεια για την αναπτυξη και την καλη υγεια τον κοραλλιων ειναι το kh,ασβεστιο , και το μαγνησιο ξερουμε ολοι μας πανω κατω οτι το kh πρεπει να ειναι σταθερο το ασβεστιο μεσα σε πλαισια μεταξυ 380-470 και το μαγνησιο 1200-1450 ξερουμε ομως το τροπο να διαβασουμε ενα κοραλλι οταν αυτο ειναι στρεσαρισμενο?? αν καποιο απο τα 3 παραπανω βασικα ειναι σε ανισορροπια... (παραπανω ειτε λιγοτερο απο της μεσες τιμες) <<χωρις ομως να μπουμε στην διαδικασια να μετρησουμε με τεστ!!>> ας δωσω ενα παραδειγμα στο δικο μου ενυδρειο εχω μια turbinaria οταν πεσει το ασβεστιο στο 400 και κατω αμεσως η πολυποδες που εχει κλεινουν! οταν ομως η τιμες κυμαίνονται αναμεσα 410-470 τοτε παραμενουν παντα ανοιχτη!! ετσι μπορω να διαβαζω το ασβεστιο του ενυδρειου χωρις να μπαινω σε διαδικασια να κανω μετρηση απο το νερο κανω μετρηση μονο αν εχουν κλειση η πολυποδες της και τοτε βλεπω οτι το ασβεστιο εχει πεσει κατω απο 400!! ειναι ενα κοραλλι που μου διχνει την ποσοτητα του ασβεστιου και θα φυγει απο το ενυδρειο μονο οταν παρατησω το χομπυ εσεις εχετε καποιο κοραλλι που να σας μαρτυραει τι πηγαινει στραβα μεσα στο ενυδρειο..??? χωρις να μπειτε στην διαδικασια τον μετρησεων...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 16 Ιουνίου 2012 #2 Share 16 Ιουνίου 2012 πολυ ωραιο θεμα ανοιξες νικο. εγω μεχρι πριν απο λιγο καιρο διαβαζα το γραμμα που μου αφηναν ολα μαζι τα κοραλακια πριν αναχωρησουν για εναν κοσμο καλυτερο οπου μου λεγανε ποσο ηλιθιος ημουν που εκανα ενα σωρο πραγματα μαζι και ετσι εφερνα την καταστροφη... για να σοβαρευτω και λιγο,θα αναφερω μια εφυλια χαμερ η οποια αρχιζει να μαζευει αν το κεχα μου βρεθει κατω απο 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 16 Ιουνίου 2012 #3 Share 16 Ιουνίου 2012 Γενικα αυτο που λες ειναι σωστο.Οταν λεμε δηλαδη μαθαινουμε να διαβαζουμε το ενυδρειο μας,ενοουμε αυτο.Αλλα ενα κοραλι μπορει να κλησει τους πολυποδες του και απο αλλα πραγματα(πολλα νιτρικα,φωσφορικα,ασταθες αλατοτητα,θερμοκρασια κ.τ.λ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 16 Ιουνίου 2012 Author #4 Share 16 Ιουνίου 2012 τα νιτρικα πολλες φορες δεν ειναι σημειο αναφορας γιατι στο κοραλλι η πολυποδες παραμενουν ανοιχτη αλλα η φθορα ξεκιναει απο την βαση του κοραλλιου τα πολλα φωσφορικα δημιουργουν αλγες επανω στο σκελετο αλατοτητα εννοειτε οτι η τιμες μας ειναι μεταξυ 1024-1026 το ιδιο και για την θερμοκρασια 25-27 οταν ολα αυτα ειναι σε λογικες τιμες τοτε καποια κοραλλια μας μιλανε...... για αυτο φτιαχτηκε αυτο το ποστ να αλλαξουμε μεταξυ μας αποψεις στο πια κοραλλια που εχετε στο ενυδρειο σας μαρτυρουν τι παει στραβα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 16 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 16 Ιουνίου 2012 πολυ ωραιο θεμα ανοιξες νικο.κωστα σε ευχαριστω εγω μεχρι πριν απο λιγο καιρο διαβαζα το γραμμα που μου αφηναν ολα μαζι τα κοραλακια πριν αναχωρησουν για εναν κοσμο καλυτερο οπου μου λεγανε ποσο ηλιθιος ημουν που εκανα ενα σωρο πραγματα μαζι και ετσι εφερνα την καταστροφη... για να σοβαρευτω και λιγο,θα αναφερω μια εφυλια χαμερ δεν το ηξερα θα το εχω στα υποψη μου με την πρωτη ευκαιρια θα βαλω μια η οποια αρχιζει να μαζευει αν το κεχα μου βρεθει κατω απο 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 16 Ιουνίου 2012 Author #6 Share 16 Ιουνίου 2012 (edited) μια φωτο απο την turbinaria Έγινε επεξεργασία 16 Ιουνίου 2012 - nikostrex Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 16 Ιουνίου 2012 #7 Share 16 Ιουνίου 2012 εχω 1 φωτοσυνθετικη γοργονια η οποια κατω απο Ca 360 δεν ανοιγει με τιποτα........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 16 Ιουνίου 2012 #8 Share 16 Ιουνίου 2012 Επίσης σε μια eyphyllia hammer όταν το kh ειναι κάτω από 7 ειναι η μισή σχεδόν κλειστή. Όταν όμως ανεβάσω το kh αυτή κάνει κάνα 2 μερες μέχρι να ανοίξει τελείως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 18 Ιουνίου 2012 Author #9 Share 18 Ιουνίου 2012 υπαρχει αλλος κανεις με αναλογη εμπειρια..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexo 19 Ιουνίου 2012 #10 Share 19 Ιουνίου 2012 Αυτό το παράδειγμα που αναφέρει ο Νικόλας με την turbinaria το είδα όταν είχα πάει σπίτι του για να μου χαρίσει κάποια σαλιγκάρια strombus και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό! Μόλις έριξε ασβέστιο πήρε τα πάνω της! Και εγώ με την eyphyllia βλέπω άμα το kh είναι κάτω από 7.Μου το είχε σαν τιπ ο Nidal όταν την είχα αγοράσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Ιουνίου 2012 #11 Share 19 Ιουνίου 2012 Αυτό το παράδειγμα που αναφέρει ο Νικόλας με την turbinaria το είδα όταν είχα πάει σπίτι του για να μου χαρίσει κάποια σαλιγκάρια strombus και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό! Μόλις έριξε ασβέστιο πήρε τα πάνω της! Και εγώ με την eyphyllia βλέπω άμα το kh είναι κάτω από 7.Μου το είχε σαν τιπ ο Nidal όταν την είχα αγοράσει. Δηλαδη ηταν κλειστη και με το που επεσε ασβεστιο ανοιξε;Στα καπακια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
d1359432 19 Ιουνίου 2012 #12 Share 19 Ιουνίου 2012 Νικολα εσυ επρεπε να σπουδασεις Ωκεανολογια φιλε ... Χαραμιζεσαι !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexo 19 Ιουνίου 2012 #13 Share 19 Ιουνίου 2012 Μάλλον το διατύπωσα λάθος. Όταν μπήκαμε σπίτι του και έριξε μια ματιά στο ενυδρείο και μου λέει άμα μετρήσω τώρα το ασβέστιο θα έχει πέσει κάτω από 400. Τον ρωτάω πως το κατάλαβε? μου είπε για την turbinaria. Πρόσθεσε χειροκίνητα με την δοσομετρικη και όταν έφυγα από το σπίτι μετά από κανένα τρίωρο και την ξανά πρόσεξα ήταν πιο ανοιχτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Ιουνίου 2012 #14 Share 19 Ιουνίου 2012 Μάλλον το διατύπωσα λάθος. Όταν μπήκαμε σπίτι του και έριξε μια ματιά στο ενυδρείο και μου λέει άμα μετρήσω τώρα το ασβέστιο θα έχει πέσει κάτω από 400. Τον ρωτάω πως το κατάλαβε? μου είπε για την turbinaria. Πρόσθεσε χειροκίνητα με την δοσομετρικη και όταν έφυγα από το σπίτι μετά από κανένα τρίωρο και την ξανά πρόσεξα ήταν πιο ανοιχτή. Ας <<σοβαρευτουμε>>λιγο παιδια! Και αυτο που γραφω το γραφω βασει των δικων σου γραφομενων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος