Jump to content

Ενδοπαρασιτα

annaki

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,

Τα δυο guppy που εχω εχουν αρχισει και κάνουν λευκά κόπρανα. Στην αρχη τουλαχιστον αυτο νομιζα, αλλα σε ενα πετ σοπ που πηγα και περιεγραψα μου ειπαν οτι ειναι ενδοπαρασιτα, Επισης το ενα απο τα δυο εχει αρχισει και εχει μια περιεργη θεση το σωμα του σαν καμπουρα. Κατα τα αλλα ειναι και τα δυο ενεργητικοτατα, δεν παρουσιαζουν καποιο εξωτερικο σημαδι και τρεφονται κανονικα. Για να διευκολυνω, να ενημερωσω οτι εχω 20λιτρο φυτεμενο με ανουμπια και κερατοφυλλο και οι μετρησεις μου ειναι 0 αμμωνια, 2 νιτρωδη και 25 νιτρικα. Ξερω οτι εχω μεγαλο προβλημα με τα νιτρωδη γι αυτο κανω καθημερινες αλλαγες νερου 50% και δεν ταϊζω πολυ. Οσο για τα νιτρικα, το ενα απο τα δυο φυτα το εβαλα χθες οποτε ελπιζω να βοηθησει.

Η ερωτηση μου ειναι τι μπορω να κανω για να αντιμετωπισω τα ενδοπαρασιτα (αν κι εσεις απο τα συμπτωματα καταλαβαινετε οτι ειναι κατι τετοιο) και επισης αν αυτα ειναι κολλητικα στον ανθρωπο. Επειδη βαζω συχνα τα χερια μου μεσα στο ενυδρειο (για τις αλλαγες κτλ, προσεχοντας βεβαια τις κινησεις μου για να μην στρεσαρω τα ψαρια), κινδυνευω κι εγω;

Σας ευχαριστω και συγγνωμη για την εκταση!

oxi,δεν ειναι κολλητικα για τον ανθρωπο.

σταματα να βαζεις συχνα τα χερια σου μεσα.μην τα στρεσαρεις αλλο.εχεις ηδη το θεμα με τα νιτρωδη,δεν θελεις και αλλα.

μην ασχολησαι τοσο με τα εσωπαρασιτα(αν τελικα εχεις τετοια).ολα αυτα τα προβληματα ξεκινησαν απο το οχι στρωμενα καλα ενυδρειο.

Σε ευχαριστω παρα παρα πολυ!Σημερα ξαναεκανα μετρησεις και εχουν πεσει στο 0,5!!!!Ξαναεκανα μια γεναια αλλαγη νερου και ελπιζω στην αυριανη μετρηση να τα βρω 0! Εφοσον εχω νιτρικα, εχει ξεκινησει ο κυκλος του αζωτου, ετσι; Τωρα με τις αλλαγες που κανω υπαρχει περιπτωση να "ξεστρωθει"? Η δεν παιζει ρολο; Δηλαδη τωρα αν καταφερω να παω στο 0 τα νιτρωδη, δε νομιζω να σημαινει οτι κανω κακο στη βιολογια ε;

Στο σημείο που βρίσκεσαι μας απασχολούν περισσότερο οι ζωντανοί οργανισμοί που βρίσκονται εντος του ενυδρείο σου!

Δεν θα έπρεπε να βάλεις μέσα ψάρια από την στιγμή που είναι άστρωτο!

Σίγουρα πας πίσω την διαδικασία του στρωσίματος, αλλά οι αλλαγές κρίνονται απαραίτητες γιατί τα γκαπακια δεν τα βλέπω καλά με τα νιτρωδη!

Χρησιμοποίησε το sera toxivec σε συνδυασμό με τα βακτηρία που χρησιμοποιείς!

Ευχαριστω παιδια!Ευτυχως σημερα ειχαν πεσει πολυ, ελπιζω αυριο να εχουν μηδενιστει. Εννοειται οτι με ενδιαφερουν τα ψαρια μου οσο τιποτα, απλως ρωταω για το στρωσιμο καθως με νοιαζει να εχουν γρηγορα ενα ιδανικο περιβαλλον...Οσο το γιατι τα εβαλα...ασε...μεγαλη ιστορια, την εχω ξαναεξηγησει...τεσπα...Το sera toxivec τι κανει; Κατι διαβασα οτι απομακρυνει τις μολυνσεις; Θα το αγορασω, δεν εχω...Οσο για τα συμπτωματα πιστευετε κι εσεις οτι ειναι ενδοπαρασιτα;

Ευχαριστω παιδια!Ευτυχως σημερα ειχαν πεσει πολυ, ελπιζω αυριο να εχουν μηδενιστει. Εννοειται οτι με ενδιαφερουν τα ψαρια μου οσο τιποτα, απλως ρωταω για το στρωσιμο καθως με νοιαζει να εχουν γρηγορα ενα ιδανικο περιβαλλον...Οσο το γιατι τα εβαλα...ασε...μεγαλη ιστορια, την εχω ξαναεξηγησει...τεσπα...Το sera toxivec τι κανει; Κατι διαβασα οτι απομακρυνει τις μολυνσεις; Θα το αγορασω, δεν εχω...Οσο για τα συμπτωματα πιστευετε κι εσεις οτι ειναι ενδοπαρασιτα;

Το sera toxivec δεσμεύει την αμμώνια και τα νιτρώδη καθώς και τα βαρέα μέταλλα του νερού! Οπότε θα σε βοηθήσει στο σημείο που βρίσκεσαι τώρα!

Καλό θα ήταν ταυτόχρονα με την χρήση του να προσθέτεις βακτήρια σε διπλή δόση!

Όσον αφορά τα ενδοπαρασιτα εγώ θα σου πω ότι η παραμονή ψαριών σε τοξικές συνθήκες, κυρίως από νιτρώδη είναι κύρια αίτια εμφανίσεις dropsy αλλά ας μείνουμε πρώτα στο πως θα στρωθεί το ενυδρείο σου!

Σας ευχαριστω. Σημερα θα ξανακανω μετρησεις και θα σας πω. Αλλα τωρα παρατηρησα κατι αλλο. Το μικρουλι το guppy (το εχω λιγοτερο απο 2 εβδομαδες κι οταν το πηρα μου ειπαν οτι ειναι 2-3 μηνων, φαινεται κιολας ειναι μια σταλιτσα) εχει αρχισει και βγαζει κατι μαυρες γραμμες. Στην αρχη το παρατηρησα στην ουρα του αλλα τωρα ειδα οτι εχει και μια κατα μηκος του σωματος του. Υπαρχει περιπτωση τωρα να διαμορφωνει τα χρωματα του (η ουρα του και καποιο μερος του σωματος του ηταν διαφανα) και να ειναι φυσιολογικο; Η ειναι ενδειξη καποιας ασθενειας; Σας ευχαριστω πολυ.

το μωρο εκδηλωνει τα χρωματα του......ξεκολλα απο αρρωστειες και αρνητικη σκεψη.το χομπι δεν ειναι για να μας αγχωνει αλλα για να μας χαλαρωνει.

Ναι εχεις δικιο! Ουφ! Ευτυχως!! Τα λατρευω! :bigemo_harabe_net-113: :bigemo_harabe_net-113: :bigemo_harabe_net-113: :bigemo_harabe_net-113:

Και θα συνηθισω καποια στιγμη (ελπιζω!!)

εαν τυχον δεις καμπουρες η στραβα γκαπακια δεν ειναι αρρωστεια.ειναι εκφυλισμενο dna απο αιμομιξειες.συνηθως δεν ζουνε πολυ,γιαυτο λεμε σε χομπιστες να ανανεωνουν πολυ συχνα τα αιματα,δηλ να αλλαζουν τακτικα τα γκαπακια τους ωστε να αποφευγονται προβληματικες γεννες και εκφυλισμοι.

Ναι εχω δει και καμπουρα...Εγω το αγορασα απο πετ σοπ, οποτε δε μπορουσα να ξερω οτι ειναι απο αιμομιξεια... :bigemo_harabe_net-86:

Δεν την ειχε και απο την αρχη, τωρα που μεγαλωνει την εκδηλωνει... :poster_oops:

Παιδια καλησπερα. Σημερα ξαναεκανα μετρηση τα νιτρωδη πηγαν παλι 2 :bigemo_harabe_net-86:

Εκανα καθε μερα αλλαγες νερου 50% και εριχνα μετα βακτηρια εμποριου και τα κρατουσα στο 0,5 (το εκανα αυτο για 3 ημερες). Χθες μου ειχε τελειωσει το αντιχλωριο και ενω ειχα παρει μετρηση (0,5) δεν εκανα την αλλαγη νερου (και μεσα στις οδηγιες λεει οτι το 0,5 ειναι ανεκτο). Και κανω σημερα μετρηση 2 παλι... Ελεος. Τωρα εκανα αλλαγη νερου (τα ψαρια θα εχουν στρεσαριστει τοσο με τις καθημερινες αλλαγες...) και σε λιγο θα ριξω και βακτηρια. Η ερωτηση μου ειναι αν δεν (ξανα)βαλω μπολι, υπαρχει καμια πιθανοτητα με τις καθημερινες αλλαγες να στρωθει ποτε το ενυδρειο; Εστω κι αν αργησει; Το λεω εφοσον εχω και νιτρικα οποτε λογικα ο κυκλος εχει αρχισει....Θα τελειωσει ομως ποτε;;;;

υπομονη.δεν χρειαζονται μεγαλες,αλλα μικρες και συχνες αλλαγες νερου.ελαχιστο ταισμα και θα στρωσει η κατασταση.υπομονη θελει.

μικρες...μερα παρα μερα.ισα ισα να φρεσκαρεις,παντα και βακτηρια εννοειται.οι μεγαλες αλλαγες μεχρι και ανισορροπια μπορει να σου φερουν ειδικα τωρα που φτιαχνεις βιολογια.οι αλλαγες γινονται μονο για την ασφαλεια των ψαριων απο τα νιτρωδη.

ΥΠΟΜΟΝΗ.

Όπως σου είπε και ο klaz, στην περίπτωση σου χρειάζεται αρκετή υπομονή!

Μπορεί αυτή η κατάσταση να πάρει και εβδομάδες γιατί η κατάλυση των νιτρωδών απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο από αυτή της αμμωνίας!

Υπομονή, μικρές και τακτικές αλλαγές νερού και διπλή δόση αντιχλοριου και βακτηρίων!

oxi,δεν ειναι κολλητικα για τον ανθρωπο.

σταματα να βαζεις συχνα τα χερια σου μεσα.μην τα στρεσαρεις αλλο.εχεις ηδη το θεμα με τα νιτρωδη,δεν θελεις και αλλα.

Αυτο το είχα και εγω απορία. Υπάρχει περίπτωση να κολλησες κάτι αν τα ψαράκια έχουν κάποια βακτηριακη η παρασιτικη μόλυνση; Η γενικά μπορεί να κολλήσει κάτι άλλο ο άνθρωπος απο το νερο του ενυδρειου;

Δεν βάζω συχνά τα χέρια μου μέσα μόνο σε αλλαγες κυρίως. Και μετα τα πλενω πάρα πολυ καλα.

Απλα το έχω σαν απορία...

Αυτο το είχα και εγω απορία. Υπάρχει περίπτωση να κολλησες κάτι αν τα ψαράκια έχουν κάποια βακτηριακη η παρασιτικη μόλυνση; Η γενικά μπορεί να κολλήσει κάτι άλλο ο άνθρωπος απο το νερο του ενυδρειου;

Δεν βάζω συχνά τα χέρια μου μέσα μόνο σε αλλαγες κυρίως. Και μετα τα πλενω πάρα πολυ καλα.

Απλα το έχω σαν απορία...

Επειδή με απασχόλησε και έμενα στο παρελθόν το θέμα της πιθανής μετάδοσης ασθενειών οι πληροφορίες που συγκέντρωσα αναφέρουν μόνο σαν μεταδιδόμενη ασθένεια την φυματίωση και αυτό μόνο στην περίπτωση της κατάποσης νερού από το ενυδρείο η της επαφής του νερού με ανοιχτή πληγή!

Πάντως φρόνιμο θα ήταν να αποφεύγουμε να βάζουμε γυμνά τα χέρια μας μέσα στο ενυδρείο και για εμάς αλλά και για τα ψάρια μας!

Εγώ προσωπικά όταν χρειάζεται χρησιμοποιώ γάντια χωρίς πούδρα!

Καλησπερα Αnnaki, ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου, ποιο φιλτρο εχεις και τη υλικα εχει μεσα;

Καλησπερα. Εκανα κακη αρχη. Το ενυδρειο τρεχει σχεδον ενα μηνα, εχω ενα φιλτρο που ειχε μεσα το ενυδρειο (ουτε και ξερω τι ειναι) και μεσα εχω μισο σφουγγαρι και μινι σιποραξ. Μετρησεις εχω 0 αμμωνια και 20 νιτρικα αλλα ολο βρισκω νιτρωδη και ειμαι στις αλλαγες...Εχει μεινει μεσα τωρα μονο ενα (απο τα τρια αρχικα) guppy. Δυστυχως επρεπε να παθω για να μαθω. Τον τελευταιο μηνα εχω διαβασει απειρα, οχι μονο στο ιντερνετ αλλα και σε βιβλια και τωρα πια παω για νεα αρχη (ελπιζωντας να προλαβω να σωσω το μοναδικο μου guppακι). Ψαχνω για 60λιτρο και ΔΕ θα μπολιασω απο το τωρινο, αλλα θα στρωσω απο την αρχη με αμμωνια. Αυτη τη φορα χωρις βιασυνες και λαθη...

Αν τα ΝΟ2 δεν υποχωρισουν τις επομενες μερες, πολυ πιθανον το φιλτρακι σου να ειναι ανεπαρκες και θα χρειαστεις μεγαλυτερο ή ειναι πολυ μπουκωμενο και το νερο δυσκολευεται να περαση απο τα υλικα φιλτρανσης. Δεν υπαρχει λογος να μην μπολιασεις ενα αλλο φιλτρο και με τα υπαρχοντα υλικα. Ταιζε με πολυ φειδω μεχρι να στρωσουν τα πραγματα και μπορεις να κανεις χρηση του Prime σαν αντιχλωριο μια που θα σε βοηθηση και ειναι και οικονομικο για τα λιτρα που μπορει να σου βγαλει.

Σε ευχαριστω...Λεω να μην μπολιασω το αλλο με αυτο επειδη δεν ειμαι 100% σιγουρη οτι τα 2 μου γκαπακια που πεθαναν δεν ειχαν καποια αρρωστεια...

Καλησπερα. Εκανα κακη αρχη. Το ενυδρειο τρεχει σχεδον ενα μηνα, εχω ενα φιλτρο που ειχε μεσα το ενυδρειο (ουτε και ξερω τι ειναι) και μεσα εχω μισο σφουγγαρι και μινι σιποραξ. Μετρησεις εχω 0 αμμωνια και 20 νιτρικα αλλα ολο βρισκω νιτρωδη και ειμαι στις αλλαγες...Εχει μεινει μεσα τωρα μονο ενα (απο τα τρια αρχικα) guppy. Δυστυχως επρεπε να παθω για να μαθω. Τον τελευταιο μηνα εχω διαβασει απειρα, οχι μονο στο ιντερνετ αλλα και σε βιβλια και τωρα πια παω για νεα αρχη (ελπιζωντας να προλαβω να σωσω το μοναδικο μου guppακι). Ψαχνω για 60λιτρο και ΔΕ θα μπολιασω απο το τωρινο, αλλα θα στρωσω απο την αρχη με αμμωνια. Αυτη τη φορα χωρις βιασυνες και λαθη...

Η χρήση της αμμωνίας είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία και απαιτεί μεγάλη εμπειρία γιατί ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο!

Προσωπικά (αν και είμαι κατά) θα σου πρότεινα να βάλεις μια αγγελία για μπόλι από κάποιον φίλο συνχομπιστα που δεν θα έχει προηγούμενα με ασθένειες γιατί έτσι θα έχεις πιο γρήγορα αποτελέσματα!

Πάντως αν το ένα και μοναδικό γκαπακι που έχει απομείνει σου δίνει χρόνο κάνε το στρώσιμο από την αρχή με υγρά βακτήρια στο νέο σου ενυδρείο!

Δε με πειραζει αν η χρηση αμμωνιας ειναι δυσκολη και χρονοβορα (εχω διαβασει παααρα πολλα γι αυτην!) επειδη δε θα εχω μεσα ψαρι οταν θα την εφαρμοζω ουτε θα βιαζομαι!Ας μου παρει και 2 μηνες, δεν εχω προβλημα. Αλλωστε απ οτι ξερω παιρνει πολυ λιγοτερο απο το στρωσιμο με τροφη...Θα βαλω ψαρι μονο οταν οι τιμες μου θα ειναι : NH3:0, NO2:0 και NO3:10-15, όχι νωριτερα. Αν εχουν φτασει σε αυτο το σημειο οι τιμες δε νομιζω να εχω προβλημα μετα...

Επισης μπολι εχω βαλει ηδη μια φορα απο γνωστο και δεν πετυχε και η πρωτη μου απωλεια ηταν 2 ημερες μετα, οποτε δεν αποκλειω να μεταφερθηκε και καποια ασθενεια. Γενικα ειμαι ψιλο κατα, δεν εμπιστευομαι...

Τελος οσον αφορα στα υγρα βακτηρια, τι εννοεις; Ηδη βαζω σε καθε αλλαγη νερου κι απο την αρχη με αυτο τον τροπο προσπαθω να το ατρωσω, αλλα προκοπη δε βλεπω..Ασε που πολλοι λενε οτι αυτα τα ζουμια δεν ειναι καν κατι καλο...Τι να πω, θα δειξει...

Δε με πειραζει αν η χρηση αμμωνιας ειναι δυσκολη και χρονοβορα (εχω διαβασει παααρα πολλα γι αυτην!) επειδη δε θα εχω μεσα ψαρι οταν θα την εφαρμοζω ουτε θα βιαζομαι!Ας μου παρει και 2 μηνες, δεν εχω προβλημα. Αλλωστε απ οτι ξερω παιρνει πολυ λιγοτερο απο το στρωσιμο με τροφη...Θα βαλω ψαρι μονο οταν οι τιμες μου θα ειναι : NH3:0, NO2:0 και NO3:10-15, όχι νωριτερα. Αν εχουν φτασει σε αυτο το σημειο οι τιμες δε νομιζω να εχω προβλημα μετα...

Επισης μπολι εχω βαλει ηδη μια φορα απο γνωστο και δεν πετυχε και η πρωτη μου απωλεια ηταν 2 ημερες μετα, οποτε δεν αποκλειω να μεταφερθηκε και καποια ασθενεια. Γενικα ειμαι ψιλο κατα, δεν εμπιστευομαι...

Τελος οσον αφορα στα υγρα βακτηρια, τι εννοεις; Ηδη βαζω σε καθε αλλαγη νερου κι απο την αρχη με αυτο τον τροπο προσπαθω να το ατρωσω, αλλα προκοπη δε βλεπω..Ασε που πολλοι λενε οτι αυτα τα ζουμια δεν ειναι καν κατι καλο...Τι να πω, θα δειξει...

Καλή επιτυχία εύχομαι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...