nikossarr 14 Ιουνίου 2012 #1 Share 14 Ιουνίου 2012 καλησπερα παιδια.εδω και 2 μήνες στο ενυδρειο μου εχω αρχισει και βαζω σκληρα κοραλια και διαφορα φραγκακια. αυτο που δεν μπορω να καταλαβω σε ολους εσας πως χρησιμοποιητε την κολα π.χ. της tunze και τα κολάτε επάνω στο βράχο?με πιάνει πονοκέφαλος καθε φορα και να πεις οτι κολανε και γινονται πετρα εχει καλως,αλλα δυστηχος, περνωντας τα ψαρια απο εκει πολλες φορες τα ριχνουν.σας κανω τωρα την εξης ερωτηση...υπάρχει κάποιο κόλπο??κατι που πρεπει να προσέξω?τα 2 συστατικα της κόλας μήπως πρέπει να τα δουλεύω κάποια λεπτά?δεν μπορω να καταλάβω.α και κατι τελευταίο.μήπως υπάρχει καλύτερη κόλα απο την tunze? ευχαριστω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Ιουνίου 2012 #2 Share 14 Ιουνίου 2012 και βεβαια υπαρχουν καλυτερες κολλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 14 Ιουνίου 2012 #3 Share 14 Ιουνίου 2012 Φίλε μου καλησπέρα και εγώ αυτή την κόλα χρησιμοποιώ και είμαι ευχαριστημένος. Πρέπει απλά και τα 2 συστατικά να τα κόψεις το ίδιο και θέλουν καλό πλάσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 14 Ιουνίου 2012 #4 Share 14 Ιουνίου 2012 Ισως σε βοηθησει αυτο... δεν ειναι η ιδια κολλα ,αλλα κολλα ιδιας "ιδεολογιας" κι επισης καλυτερα να κολλας εξω απο το νερο αφου στεγνωσεις με ενα πανι τις 2 επιφανεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 14 Ιουνίου 2012 #5 Share 14 Ιουνίου 2012 Είναι πολύ σπαστική διαδικασία και έχω κατεβάσει πολλούς αγίους με τέτοια θέματα...Η αλήθεια είναι οτι θέλει αρκετή κόλλα και καλό πλάσιμο μέχρι να ζεσταθούν τα 2 μέρη της κόλας.Καλό καθάρισμα τους βράχους και στέγνωμα καλό,και μετά βοηθάει πάντα λίγο κυανοακριλική κόλα ειδικά αν είναι περίεργο το σημείο.Η διαδικασία πρέπει να γίνεται εκτός νερού με πολύ υπομονή και καλή μουσική όπως πχ κλασσική και να είσαι ήρεμος.Μετά πρέπει να αφήνεις τα κομμάτια λίγη ώρα εκτός νερού μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει.Τα κοράλλια μπορείς να τα βρέχεις κάθε λίγο γιατί δεν πρέπει να στεγνώσουν.Αν δεν βρίσκεσαι σε κατάσταση ηρεμίας και βιάζεσαι να τελειώσεις απλά μην το αρχίζεις.Άστο για άλλη μέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikossarr 14 Ιουνίου 2012 Author #6 Share 14 Ιουνίου 2012 +1000 για το βιντεο.ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Ιουνίου 2012 #7 Share 14 Ιουνίου 2012 οσα sps εχω κολλησει,παντα μεσα σε νερο το εχω κανει καθως δεν μπορω να βγαλω βραχια εξω.αλεξ,αν βαλω κλασσικη μουσικη με βλεπω να χαιδευω καμμια γατα και οχι να κολλαω.acdc και highway to hell απαραιτητα ακομη και αν εχω την τουνζε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 14 Ιουνίου 2012 #8 Share 14 Ιουνίου 2012 (edited) οσα sps εχω κολλησει,παντα μεσα σε νερο το εχω κανει καθως δεν μπορω να βγαλω βραχια εξω.αλεξ,αν βαλω κλασσικη μουσικη με βλεπω να χαιδευω καμμια γατα και οχι να κολλαω.acdc και highway to hell απαραιτητα ακομη και αν εχω την τουνζε. Μετά απο ένα δάσος κοράλλια που έχεις κολλήσει εσυ μπορείς να κάνεις και παπάδες...και σούζες κάτω απο το νερό.Εγώ τα κολλάω σε πιο μικρά βραχάκια για να μπορώ να τα βγάζω άνετα για κάθε λόγο και μετά ξανά άνετα σε μεγάλο βράχο. Κάθε φορά που το κάνω βλέπω οτι θέλει ηρεμία.Αν πάει κάτι στραβά (που 90% αν δεν έχεις καλή κόλα δλδ θα πάει) τα παίζεις γιατί 2 χέρια δεν φτάνουν...Μετά τα πρώτα 10-20 κοράλλια πάντως μια χαρά το κάνεις και με κλειστά μάτια.Τώρα τελευταία χρησιμοποιώ την Aqua της Byson σίγουρα καλύτερη απο πολλές του εμπορίου που τις πλήρωσα χρυσάφι και βγήκαν μαϊμούδες αλλά υπάρχουν και καλύτερες σίγουρα. Έγινε επεξεργασία 14 Ιουνίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 14 Ιουνίου 2012 #9 Share 14 Ιουνίου 2012 Μπορεις να τα καρφωσεις και στο βραχο χωρις κολλα.Εγω τα σκληρα τελευταια, τα βαζω μεσα σε ανοιγματα των βραχων.Οταν αναπτυχθουν και μεγαλωσουν στη βαση τους,δεν τα κουναει τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Ιουνίου 2012 #10 Share 14 Ιουνίου 2012 λες ε..?χαχαχαχα...γενικως φημιζομαι για την τεχνη του λογου και οχι τα χειροτεχνικα μου.συνηθως και 1 βιδα να παω να βιδωσω,στραβα θα το κανω....με τις πλαστελινες παντως ειχα καλο δασκαλο(kyrdim). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος