kostasopc 14 Ιουνίου 2012 #1 Share 14 Ιουνίου 2012 καλησπερα σε ολους πριν 2 μερες αγορασα το sms 122 ph controller. οταν ξεκινησα την τοποθετηση ειδα οτι στο στηλο (κιτρινομαυρο αισθητηρα που μπαινει στο νερο) οτι εχει ενα πλαστηκο σαν καπακι κατω χαμηλα. πηρα τηλεφωνο τον πετσοπα και μου ειπε οτι αυτο δεν το βγαζω και να το πληνω καλα πριν το τοποθετησω. αυτο εκανα και εδω και 2 μερες μου δειχνει οτι το ph ειναι 8,3. εκανα μετρησεις με το υγρο τεστ της terta και μου εδειχνε 7 ph. σημερα αποφασησα να αφαιρεσω το πλαστηκο και πλεον μου δειχνει της σωστες τιμες. εχω κανει σωστα που το αφαιρεσα η μηπως δεν δουλευει σωστα το ph controller και θα του κανω χειροτερη ζημια. ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Ιουνίου 2012 #2 Share 14 Ιουνίου 2012 βαλε φωτο και θα σου τι εκανες καλα η οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 14 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 14 Ιουνίου 2012 εδω ειναι χωρις το πλαστηκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Ιουνίου 2012 #4 Share 14 Ιουνίου 2012 ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 14 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 14 Ιουνίου 2012 να εβαζα και την φωτο πριν καλα θα ηταν ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Ιουνίου 2012 #6 Share 14 Ιουνίου 2012 ναι αυτο ειναι το μερος που μπαινει στο νερο.φαινεται αλλωστε και χαμηλα η κεφαλη απο το ηλεκτροδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 14 Ιουνίου 2012 Author #7 Share 14 Ιουνίου 2012 εκει ακριβως ειχε ενα πλαστηκο ( σαν προστατευτικο καπακι). αυτο μου ειπε ο πετσοπας οτι δεν θα βγαλω. αλλα με αυτο δεν εκανα καθολου μετρησεις. ηταν κολημενο στο 8,3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Ιουνίου 2012 #8 Share 14 Ιουνίου 2012 αλλαξε καταστημα.προφανως δεν γνωριζει καν τι πουλαει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIORGOSS_HOFFMAN 14 Ιουνίου 2012 #9 Share 14 Ιουνίου 2012 Το ηλεκτροδιο θελει καλημπραρισμα πριν το βαλεις στο ενυδρειο.Το εκανες? Το πλαστικο(προστατευτικο) που λες εννοειται οτι βγαινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 14 Ιουνίου 2012 Author #10 Share 14 Ιουνίου 2012 δεν το εκανα φιλε μου γιατι μου ειπε οτι ειναι καλημπραρισμενο. σε 8 μηνες με 1 χρονο μου ειπε να το κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Ιουνίου 2012 #11 Share 14 Ιουνίου 2012 δεν το εκανα φιλε μου γιατι μου ειπε οτι ειναι καλημπραρισμενο. σε 8 μηνες με 1 χρονο μου ειπε να το κανω με το προηγουμενο που σου ειπε δεν πεισθηκες πως δεν το εχει το θεμα....??τεσπα.καλιμπραρισμα κανουμε καθε μηνα.τα υγρα μπαφερ τα εχεις για να το κανεις? εαν χρειαζεσαι βοηθεια,μπορω να σε βοηθησω.επισης να ξερεις πως αυτο το μαμα ηλεκτροδιο,σπανιως δουλευει σωστα πανω απο 1-1,5 χρονο....ειναι λιγο ..μαπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 14 Ιουνίου 2012 Author #12 Share 14 Ιουνίου 2012 εχεις δικιο φιλε μου. δεν την εψαξα καλα την δουλεια μαλον. τα υγρα τα εχω. αυτο που δεν ξερω ειναι ποση ωρα πρεπει να το αφησω μεσα σε καθε υγρο, και αν αυτα ειναι μιας χρησεως η μπορω να τα χρησημοποιησω και αλλη φορα. σας ευχαριστω πολυ ολους σας για την βοηθεια ειναι πραγματηκα σωτηρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Ιουνίου 2012 #13 Share 14 Ιουνίου 2012 ακου να μαθαινεις λοιπον. τα υγρα μπορουν να διατηρηθουνε στο ψυγειο. χρησιμοποιεις ελαχιστο απο το καθενα,ισα-ισα να σκεπαζεται μονο το ηλεκτροδιο.μετα αυτο το ζουμακι το πετας.δεν κανει δηλ απο τη στιγμη που μπηκε το ηλεκτροδιο στο διαλυμα να το ξαναδουλεψεις αυτο το διαλυμα. πρωτα κανεις το μπαφερ με το 7 πεχα. βαζεις λιγο υγρο απο το μπαφερ7 σε ενα πεντακαθαρο ποτηρι και βουτας το ηλεκτροδιο.μολις σταθεροποιηθει η μετρηση με το κατσαβιδακι ρυθμιζεις στην μπροστινη πλευρα στην τρυπουλα το πεχα και το βαζεις στο 7. μετα καθαριζεις χρησιμοποιωντας νερο οσμωσης σε αλλο ποτηρι καθαρο μονο με νερο οσμωσης. στη συνεχεια κανεις το ιδιο με το 4 μπαφερ.σε αυτο η βιδουλα βρισκεται πισω στην πλατη του κοντρολερ. αφου το ρυθμισεις και αυτο,ξεπλενεις με νερο οσμωσης και ξανατεσταρεις για τελευταια φορα το πρωτο βημα με το 7 μπαφερ. και τελος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 14 Ιουνίου 2012 Author #14 Share 14 Ιουνίου 2012 σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου ειναι πολυ χρησιμα ολα αυτα. να σαι καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Ιουνίου 2012 #15 Share 14 Ιουνίου 2012 τιποτα φιλε μου.αυτον τον κοντρολερ τον εχω δουλεψει 10 χρονια.ειναι πολυ καλος αλλα εχει πολυ ασταθες ηλεκτροδιο. ΥΓ.νομιζω πως πρεπει να βρεις αλλο καταστημα για την υποστηριξη σου στο χομπι. για οτι αλλο χρειαστεις,εμεις εδω ειμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 14 Ιουνίου 2012 #16 Share 14 Ιουνίου 2012 Και εγω τον ίδιο κοντρολερ έχω και από την πρώτη μέρα αλλαξα ηλεκτροδιο κ εβαλα American marine Pinpoint .. από τότε εχει 1.5 χρονο και.. οπότε είπα να το καλιμπραρω δεν χάνει καθόλου... Ποτέ.! Πλέον έπαψα να το ελέγχω εδώ κ 3 μήνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 14 Ιουνίου 2012 #17 Share 14 Ιουνίου 2012 παααρα πολυ καλη επιλογη ηλεκτροδιου γιαννη.καλο και σχετικα φθηνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 14 Ιουνίου 2012 Author #18 Share 14 Ιουνίου 2012 εχουμε κανενα μαγαζι να το παραγγειλω παιδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Ιουνίου 2012 #19 Share 15 Ιουνίου 2012 Συνηθως αυτο το ηλεκτροδιο το βρισκεις απο ιντερνετικα καταστηματα εξωτερικου.πχ aquaristik. Εκ συντονιστου εν κινηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 15 Ιουνίου 2012 #20 Share 15 Ιουνίου 2012 Εγώ το είχα πάρει από Αμαζόνιο στην Αγγελάκη αλλα δε στο προτεινω καθότι η τιμή του ειναι απαγορευτική. Το εχει κ ο petcumulus παντός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Ιουνίου 2012 #21 Share 15 Ιουνίου 2012 Η κακονικη του τιμη δεν πρεπει να ξεπερναει τα 50 ευρω.... Εκ συντονιστου εν κινηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 15 Ιουνίου 2012 #22 Share 15 Ιουνίου 2012 http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=513 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasopc 15 Ιουνίου 2012 Author #23 Share 15 Ιουνίου 2012 σας ευχαριστω πολυ παιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 16 Ιουνίου 2012 #24 Share 16 Ιουνίου 2012 Καλα.... μιλαμε ο καταστηματαρχης ουτε για ντοματες δεν ειναι.Ακους εκει δεν πρεπει να βγαλεις το προσταρευτικο καπακι :bigemo_harabe_net-101: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 16 Ιουνίου 2012 #25 Share 16 Ιουνίου 2012 Αχ να δω τι άλλο θα ακούσω σε αυτό το χόμπυ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος