Jump to content

Αρρωστο Γκαπυ & Μολι

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Το μόλι παρουσίασε εξόφθαλμο και αποχρωματισμό στην ουρά του και σε κάποια σημεία του σώματος. Επίσης έχασε τη κινητικότητα του. Τα γκάπι είχανε φαγωμένες ουρές, όλη την ώρα είναι στην επιφάνεια και αναπνέουνε. Μέχρι τώρα έχουν πεθάνει 4 γκάπι και 1 γαρίδα. Έχω κάνει θεραπεία 3 ημερών με το esha 2000 όπως μου προτείνανε στο pet shop και αλλαγή νερού περίπου 1/3. Μετά από 4 ημέρες το μόλι φαίνεται μια χαρά αλλά πέθανε αλλό ένα γκάπι...Επίσης το ενυδρείο έχει 2 φυτά, cambomba και cryptocoryne και δύο πέτρες. Τι προτείνετε?

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 60 λιτρα

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): hailea 400, έχει σφουγγάρι και ενεργό άνθρακα

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): Είναι στημένο από 21/05/2012, ψάρια μπήκανε μετά από 5 ημέρες

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 μαύρο μολι... 1 γατοψαρο albino.... 2 γκαπυ θηλυκά (τώρα πια).... 1 γαριδα amano(τώρα πια)..... 1 γλύφτης

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Τάισμα μία φορά την ημέρα flakes και ταμπλέτα βυθού, 1 αλλαγή νερού 1/3 με αντιχλώριο

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:6.4

- KH:6d

- GH: >4d <7d, 7d-14d,>14d (δεν είμαι σίγουρος αν τα γράφω σωστά...)

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):10

- Θερμοκρασία: 30C (τι μπορώ να κάνω για να κατεβάσω τη θερμοκρασία?)

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips: ναι

-Ηλεκτρονικά:

post-49952-0-16240500-1339585989_thumb.jpg

φιλε μου αν οι ουρες τους ειναι αποχρωματισμενες και σαν λιωμενες το μιλαμε για finrot δυστυχως τα γκαπυ ειναι επιρεπη σε αυτο και αν εχει προχωρησει εστω και λιγο δεν τα προλαβαινεις

καλυτερα βγαλε τα αρρωστα απο μεσα και δοκιμασε βακτοπουρ ντιρεκτ σε αλλη δεξαμεμη ομως

ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟ

Καλησπερα,η δικη μου γνωμη ειναι οτι το ενυδρειο σου δεν ηταν ετοιμο να δεχθει ψαρια.Με ποιο τροπο εγινε το στρωσιμο ακριβως??Θα πρεπει να κανεις ενα test Nh3 Nh4 να αφαιρεσεις τον ενεργο ανθρακα απο το φιλτρο σου και στη θεση του να βαλεις βιολογικο υλικό(στο κουτι που βρισκεται μεσα ο άνθρακας).

φιλε μου αν οι ουρες τους ειναι αποχρωματισμενες και σαν λιωμενες το μιλαμε για finrot δυστυχως τα γκαπυ ειναι επιρεπη σε αυτο και αν εχει προχωρησει εστω και λιγο δεν τα προλαβαινεις

καλυτερα βγαλε τα αρρωστα απο μεσα και δοκιμασε βακτοπουρ ντιρεκτ σε αλλη δεξαμεμη ομως

ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟ

Εβγαλα τον άνθρακα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Δυστυχώς δεν έχω άλλη δεξαμένη για να κάνω αυτό που προτείνεις, υπάρχει άλλος τρόπος? Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Καλησπερα,η δικη μου γνωμη ειναι οτι το ενυδρειο σου δεν ηταν ετοιμο να δεχθει ψαρια.Με ποιο τροπο εγινε το στρωσιμο ακριβως??Θα πρεπει να κανεις ενα test Nh3 Nh4 να αφαιρεσεις τον ενεργο ανθρακα απο το φιλτρο σου και στη θεση του να βαλεις βιολογικο υλικό(στο κουτι που βρισκεται μεσα ο άνθρακας).

Καλησπέρα, ίσως έχεις δίκιο. Το στρώσιμο του ενυδρείου έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες από το pet shop με αντιχλώριο και βακτήρια. Τα πρώτα ψάρια, το μόλι και το γατόψαρο, μπήκανε μετά από 5 μέρες. Το τεστ που έχω δεν δίνει αυτές τις τιμές, ποιο μου προτείνεις? Όσο για το βιολογικό υλικό, θα έχει καλύτερα αποτελέσματα? Προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο?

post-49952-0-27096900-1339610425_thumb.jpg

siporax h substrut pro,θεωρουνται απο τα καλυτερα βιολογικα,

χρειαζεσαι υγρα τεστ για

αμμωνια

νιτρωδη

νιτρικα.

για περισοτερες πληροφοριες για το στρωσιμο διαβασε το λινκ στην υπογραφη μου.

Καλησπέρα και καλώς όρισες στο aquazone!

Το πρόβλημα σου εντοπίζετε σε αυτό που σου ανέφερε ο nickthefish!

Το ενυδρείο σου λογικά είναι άστρωτο και η επαλήθευση έρχεται από την έλλειψη βιολογικού υλικού στο φίλτρο σου!

Κάνε μια αλλαγή νερού 50%, προμηθεύσου άμεσα βιολογικό υλικό, ελαχιστοποίησε το τάϊσμα σου, και κάνε μετρήσεις αμμωνίας με υγρά τεστ!

Καλησπέρα και καλώς όρισες στο aquazone!

Το πρόβλημα σου εντοπίζετε σε αυτό που σου ανέφερε ο nickthefish!

Το ενυδρείο σου λογικά είναι άστρωτο και η επαλήθευση έρχεται από την έλλειψη βιολογικού υλικού στο φίλτρο σου!

Κάνε μια αλλαγή νερού 50%, προμηθεύσου άμεσα βιολογικό υλικό, ελαχιστοποίησε το τάϊσμα σου, και κάνε μετρήσεις αμμωνίας με υγρά τεστ!

Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ!

'Εχω κάνει ήδη μια αλλαγή νερού 1/3 περίπου πριν ξεκινήσω τη θεραπεία με το φάρμακο και το ενυδρείο στήθηκε 21/05. Μια ακόμα αλλαγή νερού και τόσο μεγάλη δεν θα ταράξει τα ψαράκια που έχουν παραμείνει ζωντανά?

siporax h substrut pro,θεωρουνται απο τα καλυτερα βιολογικα,

χρειαζεσαι υγρα τεστ για

αμμωνια

νιτρωδη

νιτρικα.

για περισοτερες πληροφοριες για το στρωσιμο διαβασε το λινκ στην υπογραφη μου.

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Οι οδηγίες που αναφέρονται στο link για αρχάριους ισχύουν ακόμα και στην περίπτωση που το ενυδρείο έχει μέσα ψαράκια όπως το δικό μου?

Πριν μια ώρα έχασα ακόμα ένα γκάπι... Παρακαλώ βοηθήστε με γιατι δεν θέλω να χάσω άλλο ψαράκι!!!

Από την στιγμή που το φίλτρο σου λογικά είναι άστρωτο και το λέω αυτό γιατί χωρίς βιολογικό υλικό στο φίλτρο σου είναι αδύνατων να έχουν αποικίσει τα βακτήρια που χρειαζόμαστε οι αλλαγές νερού κρίνονται απαραίτητες!

Επίσης αν δεν βάλεις άμεσα βιολογικό υλικό θα χρειάζεται να της επαναλαμβάνεις μέχρι τότε!

Να ξέρεις ότι στην περίπτωση σου που φιλοξενείς ήδη ζωντανούς οργανισμούς χρειάζεσαι καλύτερα ¨μπόλι¨ για πιο άμεσα αποτελέσματα!

Από την στιγμή που το φίλτρο σου λογικά είναι άστρωτο και το λέω αυτό γιατί χωρίς βιολογικό υλικό στο φίλτρο σου είναι αδύνατων να έχουν αποικίσει τα βακτήρια που χρειαζόμαστε οι αλλαγές νερού κρίνονται απαραίτητες!

Επίσης αν δεν βάλεις άμεσα βιολογικό υλικό θα χρειάζεται να της επαναλαμβάνεις μέχρι τότε!

Να ξέρεις ότι στην περίπτωση σου που φιλοξενείς ήδη ζωντανούς οργανισμούς χρειάζεσαι καλύτερα ¨μπόλι¨ για πιο άμεσα αποτελέσματα!

Ευχαριστώ, θα φροντίσω να βάλω άμεσα το βιολογικό φίλτρο. Λέγοντας "μπόλι" τι ακριβώς εννοείς? Υλικό από κάποιον που έχει ήδη στρωμένο φίλτρο?

Πολύ σωστά!

Βαλε μια αγγελία στην ανάλογη κατηγορία και σίγουρα κάποιος φίλους από Αθήνα θα βρεθεί να σε εξυπηρετήσει!

Βασικά ξεκίνα πρώτα από εκεί γιατί όπως σου είπα και νωρίτερα από την στιγμή που έχεις ήδη ψάρια μέσα είναι το μόνο που θα λειτουργήσει άμεσα!

Πολύ σωστά!

Βαλε μια αγγελία στην ανάλογη κατηγορία και σίγουρα κάποιος φίλους από Αθήνα θα βρεθεί να σε εξυπηρετήσει!

Βασικά ξεκίνα πρώτα από εκεί γιατί όπως σου είπα και νωρίτερα από την στιγμή που έχεις ήδη ψάρια μέσα είναι το μόνο που θα λειτουργήσει άμεσα!

Ευχαριστώ πολύ θα το κοιτάξω άμεσα.... :bigemo_harabe_net-66:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...