giannispopi 13 Ιουνίου 2012 #26 Share 13 Ιουνίου 2012 εγω οπως ειπα και πριν εχω φτιαξει 3 ενυδρεια. 1 135λτ, 1 60λτ και 1 160λτ. στα δυο πρωτα εβαλα τα πλαινα να πατανε στον πατο και το τριτο περιμετρικα. στο τριτο που κολληθηκε περιμετρικα οι κολησεις ηταν τελειες και δεν με δυσκολεψε καθολου γιατι ειχα οδηγο τον πατο του ενυδρειου. επισης ειναι σαν να εβαλα τις κατω κοντρες. οτι ξαναφτιαξω θα γινει με αυτον τον τροπο και τον συστηνω ανεπιφυλακτα. οπως καταλαβατε.... φιλε kixlidate μαζισου Link to comment Share on other sites More sharing options...
f0tak1s73 13 Ιουνίου 2012 Author #27 Share 13 Ιουνίου 2012 (edited) Κανένα απολύτως πρόβλημα φίλε adlib . Το μόνο θέμα είναι ότι τελικα μπερδεύτηκα και δεν ξέρω πως να το κάνω τελικα.... Έγινε επεξεργασία 13 Ιουνίου 2012 - f0tak1s73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 13 Ιουνίου 2012 #28 Share 13 Ιουνίου 2012 εγω οπως ειπα και πριν εχω φτιαξει 3 ενυδρεια. 1 135λτ, 1 60λτ και 1 160λτ. στα δυο πρωτα εβαλα τα πλαινα να πατανε στον πατο και το τριτο περιμετρικα. στο τριτο που κολληθηκε περιμετρικα οι κολησεις ηταν τελειες και δεν με δυσκολεψε καθολου γιατι ειχα οδηγο τον πατο του ενυδρειου. επισης ειναι σαν να εβαλα τις κατω κοντρες. οτι ξαναφτιαξω θα γινει με αυτον τον τροπο και τον συστηνω ανεπιφυλακτα. οπως καταλαβατε.... φιλε kixlidate μαζισου Κανένα απολύτως πρόβλημα φίλε adlib . Το μόνο θέμα είναι ότι τελικα μπερδεύτηκα και δεν ξέρω πως να το κάνω τελικα.... σεβαστη η αποψη σου φιλε μου Γιαννη..εξαλου εδω δεν κανουμε διαγωνισμο.. μακαρι να καταληξουμε καπου εμπεριστατωμένα για το καλο ολων μας! θα δεχτω οτι μπορει να σε διευκόλυνε ο τροπος που ακολουθησες, αλλα αυτο που λες οτι ειναι σαν να εβαλες τις κατω κοντρες να μου επιτρεψεις να διαφωνήσω! ιδια ποσοτητα σιλικονης σε ιδιο ογκο τζαμιου και στους 2 τροπους!!αν υπαρχει διαφορα αναμεσα στους 2 τροπους πιστευω θα ειναι ελαχιστη και αυτο θελουμε να βρουμε..δεν πιστευω οτι τίθεται θεμα σύγκρισης μιας κατασκευης με κοντρες και μιας χωρις κοντρες!δηλαδη μπορεις να εγγυηθεις οτι σε μια μεγαλη κατασκευη οπου φυσιολογικά θα βαζαμε στο κατω μερος κοντρες, αν γινει με τον τροπο που λες δεν θα χρειαζεται? εσυ Φωτη μαζευεις γνωμες αυτη την στιγμη...ελπιζω να ακουσεις αρκετες για να σε βοηθησουν να αποφασίσεις!αφου στο τελος οτι και να λεμε εμεις εσυ εισαι αυτος που θα παρει το ρισκο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Ιουνίου 2012 #29 Share 14 Ιουνίου 2012 εγω οπως ειπα και πριν εχω φτιαξει 3 ενυδρεια. 1 135λτ, 1 60λτ και 1 160λτ. στα δυο πρωτα εβαλα τα πλαινα να πατανε στον πατο και το τριτο περιμετρικα. στο τριτο που κολληθηκε περιμετρικα οι κολησεις ηταν τελειες και δεν με δυσκολεψε καθολου γιατι ειχα οδηγο τον πατο του ενυδρειου. επισης ειναι σαν να εβαλα τις κατω κοντρες. οτι ξαναφτιαξω θα γινει με αυτον τον τροπο και τον συστηνω ανεπιφυλακτα. οπως καταλαβατε.... φιλε kixlidate μαζισου :hysterical: Η κουβεντα που κανουμε εδω,δεν ειναι ποιος τροπος ειναι ποιο ευκολος,που σιγουρα περιμετρικα ειναι το ποιο ευκολο,γιατι ειναι αυτο που λες. Οταν μιλαμε για Diy κατασκευες (που κακως το λεμε ετσι,ειναι ειδικες κατασκευες) ,υπαρχουν αποψεις τοσες,οσες και τα μαστορια που συμμετεχουν Το θεμα με τις ειδικες κατασκευες ειναι,ποιος μαστορας και με ποια εμπειρια θα στο φτιαξει.Εγω εχω μια εμπειρια στις κατασκευες (οχι στα ενυδρεια) αλλα στα μεταλα -επιλα,και ξερω οτι ολες οι κατασκευες εαν δεν υπολογιστουν σωστα οι χιαστες -πλαινες δυναμεις θα γκρεμοτσακιστουν.Γιαυτο εγω θεωρω οτι αν κολληθουν περιμετρικα αυξανονται οι χιαστες -πλαινες δυναμεις.Αν και για μενα ο τελειος τροπος για μεγαλα ενυδρεια ειναι ο τελαρομενος,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.Οποτε< καταληγουμε> στο ρητο που μου ελεγε ο πατερας μου. Ο Θεος να σε φυλαει απο καινουργιο μαστορα και απο παλια που.........α κατι ηξερε. Οσο για τον φιλο Φωτη που σε μπερδεψαμε,εσυ κολλησετο οπως θελεις,Γιατι το ενυδρειο σου ειναι μικρο,και τα 8-6αρια γυαλια δεν θα σου δωσουν κατι διαφορετικο,ειναι το ιδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Ιουνίου 2012 #30 Share 14 Ιουνίου 2012 Και μια συμβουλη για οσους επιλεξουν να κολλησουν μεγαλα ενυδρεια ,ειτε πανω στην βαση ειτε και περιμετρικα. Περνουμε καλωδιο ρευματος (να ειναι μονοκλονο),η απο καλωδιο κερεας αλλα το κεντρικο και οχι την τριχα ,(ειναι χαλκινα και ειναι μ****α μεταλα)κοβουμε 1 με 1,5 ποντο κομματακια αφου βαλουμε στην βαση σιλικονη.και τα βαζουμε σε ολες τις πλευρες.Αυτο μας κρατα το καθετο γυαλι στον <<αερα>> με παχος 1,5 χιλιοστου.Το κενο αυτο το στοκαρει η σιλικονη,οποτε εχουμε πολυ περισσοτερη σιλικονη να κρατα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 14 Ιουνίου 2012 #31 Share 14 Ιουνίου 2012 (edited) Χρησιμοποιόντας το σχέδιο που έκανες ο φίλος στους μαύρους κύκλους έχουμε στην πρώτη περίπτωση εφελκισμό και στην δεύτερη διάτμηση. Τώρα οσον αφορά τους κόκκινους κύκλους ουσιαστηκά έχουμε ένα συνδιασμό των 2 αφού οι επιφάνεις που κολούνται είναι σε γωνιά. Ουσιατηκά ο κοκκινος κύκλος συνεισφέρει σε πολύ λιγότερο ποσοστό απ ότι ο μαυρος! Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός γιατί τώρα πίνω καφέ! Οπως είπε και ο κιχλιδάτος στις μικρές κατασκευές δεν παίζει και πολύ ρόλο γιατι οι πιέσεις είναι μικρές!Στις μεγαλύτερες όταν λέμε ότι ο πάτος κανει την πρώτη κόντρα αυτό ακριβώς που αναλύω πιο πάνω ενοούμε!Οι κόντρες προσθέτουν στην κατασκευή περισσότερη στιβαρότητα επειδή βάζουμε περισσότερη σιλικόνη που υπόκειτε σε εφελκυσμό. Στα ενυδρεία το αδύναμο κομμάτι της κατασκευής είναι η σιλικόνη ! Στα rimless πχ (χωρίς κόντρες) οι λόγοι που βάζουμε πιο χοντρά τζάμια είναι δύο 1) για να έχουμε περισσότερη επιφάνεια σιλικόνης σε εφελυσμό 2) για να μην κάνει καμπύλη το τζάμι και προσθέτει διατμητικές δυνάμεις στην κόληση untitled.bmp Έγινε επεξεργασία 14 Ιουνίου 2012 - Crazy_Beaver Link to comment Share on other sites More sharing options...
f0tak1s73 14 Ιουνίου 2012 Author #32 Share 14 Ιουνίου 2012 (edited) Κιχλιδατε αν μπορείς ανέλυσε λίγο παραπάνω αυτο που λες με το καλωδιο γιατι δεν το πολυ κατάλαβα ..... Θα πάρω ένα μονοκλονο καλωδιο και θα κόψω 1-1.5 εκ. (το μονοκλονο το καλωδιο είναι σκληρό μαζί με το χαλκόμεσα ) μετα αυτα τα κομματάκια που τα τοποθετω ; Στις άκρες που είναι να πατήσει το κάθετο τζαμι και μετα αφου στεγνώσει η σιλικονη τα βγάζω ; Η τα αραδιαζω μέσα στην σιλικονη ανα μερικά εκατοστά και μετα πατάει το κάθετο τζαμι πάνω σ΄αυτα και μένουν μέσα στην σιλικονη ; Και κάτι ακόμη κόντρες πάνω θα βάλω σε κάθε περίπτωση αλλα τι τζαμι να χρησιμοποιήσω τελικα 6mm ή 8mm; Έγινε επεξεργασία 14 Ιουνίου 2012 - f0tak1s73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 14 Ιουνίου 2012 #33 Share 14 Ιουνίου 2012 Δεν είναι ανάγκη να είναι καλώδιο!Οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποστάτης αρκεί να είναι μικρότερο από το πάχος του τζαμιού ωστε να καληθεί από την σιλικόνη! Μπορέις να χρησιμοποιήσεις οδοντογλυφίδα, καλώδιο, κλπ!Λάτι για να μην επιτρέψει στο τζάμια να ξεράσει όλη την σιλικόνη από το βάρος του!Εσύ μην τρελένεσαι για΄τι όυτψς ή άλλως τα τζάμια σου δεν θα έχουν και το τρελό βάρος αλλά μπορέις να το κάνεις για να είσαι πιο σίγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 14 Ιουνίου 2012 #34 Share 14 Ιουνίου 2012 Κιχλιδατε αν μπορείς ανέλυσε λίγο παραπάνω αυτο που λες με το καλωδιο γιατι δεν το πολυ κατάλαβα ..... Θα πάρω ένα μονοκλονο καλωδιο και θα κόψω 1-1.5 εκ. (το μονοκλονο το καλωδιο είναι σκληρό μαζί με το χαλκόμεσα ) μετα αυτα τα κομματάκια που τα τοποθετω ; Στις άκρες που είναι να πατήσει το κάθετο τζαμι και μετα αφου στεγνώσει η σιλικονη τα βγάζω ; Η τα αραδιαζω μέσα στην σιλικονη ανα μερικά εκατοστά και μετα πατάει το κάθετο τζαμι πάνω σ΄αυτα και μένουν μέσα στην σιλικονη ; Και κάτι ακόμη κόντρες πάνω θα βάλω σε κάθε περίπτωση αλλα τι τζαμι να χρησιμοποιήσω τελικα 6mm ή 8mm; Οπως σου ειπε ο φιλος Crazy beaver,εσυ αυτα δεν χρειαζετε να τα κανεις.Ουτε κοντρες θελεις,6αρι γυαλι να βαλεις και θα εισαι μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
f0tak1s73 14 Ιουνίου 2012 Author #35 Share 14 Ιουνίου 2012 Αλλα για να το γνωρίζω ότι και αν βάλω σαν αποστατη μένει μέσα στην σιλικονη κολλημένο ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 15 Ιουνίου 2012 #36 Share 15 Ιουνίου 2012 Αυ΄το που πρέπει να προσέξεις είναι να είναι μικρότερος ο αποστάτης από το πάχος του τζαμιού σου και να μπεί ακριβώς στην μέση ώστε να τον αγκαλιάσει η σιλικόνη! Στο Juwel Trigon που μου είχε σπάσει εμένα όταν το ξεκόλησα βρήκα μέσα αυτά τα σιλικονούχα μπιλάκια που πουλάνε στα super market για να βάζεις στα τζάμια που έχεις πάνω στα τραπέζια να μην γλιστράνε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος