Jump to content

Οσμωση

Recommended Posts

Παιδια καλημερα.Εσεις πανω κατω καθε ποτε αλλαζετε ρητινη στην οσμωση σας?

Οποτε χρειαζεται....ειναι αναλογα με τα ποσα λιτρα τραβας... Οταν το tds δειξει 3-4 το αλλαζω.

εγω καθε 3-4 μηνες,αλλα τραβαω πολυ νερο συνεχως...

Εγω βρε παιδια εχω πανω απο χρονο να την αλλαξω και βγαζω σιγουρα καθε δυο εβδομαδες 80 λιτ για αλαγη.Στην εξωδο μετραω 0 PO4(0 εχει και το δικτυο).Βεβαια μετραω με σαλιφερ... και σκευτομαι τωρα, λες να ειμαι τελικα τοσο τυχερος?

Έγινε επεξεργασία - clooyn

Την ρητινη δεν την μετρας με ΡΟ4 αλλά το dts της

Την ρητινη δεν την μετρας με ΡΟ4 αλλά το dts της

Τι ειναι τουτο παλι?Δεν το ηξερα αυτο απο που το παιρνουμε το dts και που το βαζουμε?Βρε παιδια αυτο που μας ενδιαφερει στο νερο της οσμωσης δεν ειναι η καθαροτητα του νερου σε PO4,NO3 και σε βαραια μεταλα.Απο την στιγμη που η εξωδο μου τα δινει αυτα μηδενικα ποιος ο ρολος του dts.Αν μια ρητινη απλα τα εχει φτυσει θα συνεχιζει να μας δινει τα παραπανω μηδενικα?

Υ.Γ Μπερδεμενος!

σταθη ειλικρινα σε αυτο το θεμα με σοκαρεις!!!!

και βεβαια ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΜΕ φωσφορικα κλπ......μονο μετρηση αγωγιμοτητας TDS.αυτο μας δειχνει αν χριζει αλλαγης η οχι η ρυτηνη η ολοκληρη η μεμβρανη.κανε αναζητηση σχετικα εδω μεσα.θα παρεις ενα καρο απαντησεις......

οσο μεγαλυτερη μετρηση tds παιρνουμε,τοσο πιο σκληρο ειναι το νερο και οχι μονο....περνανε δηλαδη και μεταλλα που δεν εχουμε τεστ για να τα μετρησουμε και ειναι ανεπιθυμητα.

την μετρηση την παιρνουμε στην εξοδο του καθαρου νερου απο την α/ο ειτε εχουμε ρυτηνη ειτε οχι.

για παραδειγμα εμενα,το νερο της βρυσης βγαζει πανω απο 380 tds.απο την εξοδο της ρυτηνης παιρνω απο 0-2-3.οταν πχ παει στο 7-8,τοτε αντικαθιστω την ρυτηνη με νεα.

εσυ τοσο καιρο πως δουλευεις???

Έγινε επεξεργασία - klaz

Ειναι αληθεια πως με το θεμα της οσμωση δεν εχω ασχοληθει και πολυ(νερακι βγαινει, νερακι παιρνεις, νερακι βαζεις )αλλαζα μονο τα φιλτρα μια στις τοσες και αυτο....Θα κανω την σχετικη αναζητηση και θα επιστρεψω με νεες ερωτησεις. :bigemo_harabe_net-146:

ναι καλε μου φιλε.καταλαβαινω και μονο απο το αλατι που δουλευεις οτι θελεις να κανεις σωστη δουλεια.ειναι κριμα να το χαλας με κακο νερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...