teow12 11 Ιουνίου 2012 #26 Share 11 Ιουνίου 2012 Γιωργο ειναι αναλογος τα ψαρια σοθ πως εχουν μαθει.....εγω π.χ παιρνω το esklarin και ριχνω ενα καπακι για 300-500 λιτρα αλλαγη που κανω και προβλημα κανενα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 11 Ιουνίου 2012 #27 Share 11 Ιουνίου 2012 Για αυτο είπα και τη δική μου άποψη επειδη διάβασα δυο σελίδες για το πόσο λάθος - κακο ήταν που έγινε αλλαγη χωρίς αντιχλωριο , προσωπικά χειμώνα καλοκαίρι έβαζα το λάστιχο του ποτίσματος μέσα στο ενυδρειο και έκανα αλλαγη νερού ( αργά) 200-240 λίτρα κάθε 15-20 μερες . Μιας και λες ότι είναι όπως τα μάθεις , τα μεσοναυτα τα δικα σου τα είχες σε νερό με αντιχλωριο και εγω τα ιδια ψαρια ( τα δικα σου ) σε νεράκι σκέτο και οι δυο μας είχαμε γεννες με τα συγκεκριμένα ψάρια εάν δεν κάνω λάθος οποτε ποιο το συμπέρασμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
teow12 11 Ιουνίου 2012 #28 Share 11 Ιουνίου 2012 Ακριβως νερακι (Α/Ο) με λιγο αντιχλωριο.......Το μονο που σου κανει το χλωριο στα ψαρια σου ειναι να προκαλει προβλημα στα βραγχια και να φθειρει το δερμα των ψαριων...τιποτα παραπανω.......το παλικαρι για το οποιο συζηταμε τωρα κατι τετοιο μπορει να επαθε. Οσο για τα mesonauta δεν ειναι και τιποτα δυσκολα ψαρια ρε συ George .. θυμαμαι οτι τα ειχα μολις 2 μερες στο σπιτι και ξεκινησαν να γεννανε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 12 Ιουνίου 2012 #29 Share 12 Ιουνίου 2012 μια ιδια κατασταση μου ειχε τυχει και εμενα τα χριστουγεννα που μας περασαν.....και εφταιγε αποκλειστικα το νερο της βρυσης...ενα εργο να ειχε κανει η ευδαπ στην περιοχη και ουτε και εγω ξερω τι περναει απο τις βρυσες μας μετα.αυτο που εκανα και εγω και πρεπει να περιμενει ο φιλος μας μετα ειναι να μην κολησουν οι δισκοι του τις γνωστες δισκοασθενειες οποτε να παρατηρει πολυ απο δω και περα τα ψαρια ....σαν μοναδικη λυση εγω προτεινω(ετσι εσωσα ολα μου τα ψαρια)να κανει κατι με το νερο της βρυσης.το αντιχλωριο σε τοσα λυτρα ειναι οντως ασυμφορο και δεν ειναι και αρκετο για να φτιαχνει το νερο της βρυσης.η οσμωση απο την αλλη αν και πολλοι την θεωρουν μονοδρομο εχει πολλες απωλειες σε πεταμενο νερο(ποσο μαλλον σε 2000 λιτρα.)εγω πηρα απο την waterwaves ενα συστημα φιλτρανσης νερου 3 σταδιων...60 ευρω αν θυμαμαι κοστησε και πραγματικα απο τοτε δεν εχει παρουσιαστει το πραγματικο στο ενυδρειο...καλη τυχη στο παλικαρι και μακαρι να το ξεπερασουν τα ψαρακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
teow12 12 Ιουνίου 2012 #30 Share 12 Ιουνίου 2012 μια ιδια κατασταση μου ειχε τυχει και εμενα τα χριστουγεννα που μας περασαν.....και εφταιγε αποκλειστικα το νερο της βρυσης...ενα εργο να ειχε κανει η ευδαπ στην περιοχη και ουτε και εγω ξερω τι περναει απο τις βρυσες μας μετα.αυτο που εκανα και εγω και πρεπει να περιμενει ο φιλος μας μετα ειναι να μην κολησουν οι δισκοι του τις γνωστες δισκοασθενειες οποτε να παρατηρει πολυ απο δω και περα τα ψαρια ....σαν μοναδικη λυση εγω προτεινω(ετσι εσωσα ολα μου τα ψαρια)να κανει κατι με το νερο της βρυσης.το αντιχλωριο σε τοσα λυτρα ειναι οντως ασυμφορο και δεν ειναι και αρκετο για να φτιαχνει το νερο της βρυσης.η οσμωση απο την αλλη αν και πολλοι την θεωρουν μονοδρομο εχει πολλες απωλειες σε πεταμενο νερο(ποσο μαλλον σε 2000 λιτρα.)εγω πηρα απο την waterwaves ενα συστημα φιλτρανσης νερου 3 σταδιων...60 ευρω αν θυμαμαι κοστησε και πραγματικα απο τοτε δεν εχει παρουσιαστει το πραγματικο στο ενυδρειο...καλη τυχη στο παλικαρι και μακαρι να το ξεπερασουν τα ψαρακια Σωστη η πατεντα την εχουν δοκιμασει πολλοι φιλοι και εχει πετυχει :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris 12 Ιουνίου 2012 #31 Share 12 Ιουνίου 2012 (edited) Φιλε μου καλε teow αυτο που λες οτι το μονο που σου κανει το χλωριο στα ψαρια σου ειναι να προκαλει προβλημα στα βραγχια και να φθειρει το δερμα των ψαριων τιποτα παραπανω δεν ειναι ετσι.Το χλωριο και οι χλωραμινες είναι βραχυπροθεσμα εντονα τοξικες για τους υδροβιους οργανισμους. Το ολικο χλωριο με τις μορφες αυτες δεν πρεπει να υπερβαινει κατα μεσο ορο τα 5 μg/l l για pH=6. Αρα απο την στιγμή που σχεδον κανεις μας δεν τις μετρα θα πρεπει να ειμαστε παρα πολυ προσεκτικοι. Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2012 - peris Link to comment Share on other sites More sharing options...
teow12 12 Ιουνίου 2012 #32 Share 12 Ιουνίου 2012 Ωραιος my friend Peri!!! Αυτο δεν το ηξερα....οσο ζουμε μαθαινουμε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 12 Ιουνίου 2012 #33 Share 12 Ιουνίου 2012 Φίλε Geosid, στις αλλαγές σου χωρίς αντιχλώριο, τα φίλτρα σου ήταν οκ? πως εξειγείται αυτό? δεν νεκρόνουν τα βακτήρια? Μία περίοδο έκανα αλλαγές τις τάξης του 100% ανα βδομάδα με αντιχλώριο (βάλε βγάλε ταυτόχρονα για μισή ώρα περίπου με ανοιχτα φίλτρα) στην αρχή έβλεπά αλλο ενυδρείο (πεντακάθαρο) και άλλα ψάρια(μεσ στην ζωντανια). Μέτα απο λίγο καιρό (ένα μήνα) οι μετρήσεις μου ενδιάμεσα στις αλλάγες σε αμμωνία ήταν ψηλές. Οπότε επέστρεψα στις 30% αλλαγές (με αντιχλώριο) αλλα τα φίλτρα μου ήταν νεκρά δεν κάναν τίποτα και έπρεπε να τα στρώσω απο την αρχή. Πίστευα ότι λόγο των ανοιχτών φίλτρων δεν προλάβαινε το αντιχλώριο να εξουδετερώσει το χλώριο ή είχα κάνει λάθος στην αναλογία αντιχλώριου και νερού με τις μεγάλες αλλαγές και γιαυτο είχα αυτο το αποτέλεσμα. Με αυτό που λές όμως με προβλημάτισες....η βιολογία σου ήταν οκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 12 Ιουνίου 2012 #34 Share 12 Ιουνίου 2012 προσωπικά το ετοιμαζω σε βαρελι προετοιμασιας 2 μερες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 12 Ιουνίου 2012 #35 Share 12 Ιουνίου 2012 Φίλε Geosid, στις αλλαγές σου χωρίς αντιχλώριο, τα φίλτρα σου ήταν οκ? πως εξειγείται αυτό? δεν νεκρόνουν τα βακτήρια? Μία περίοδο έκανα αλλαγές τις τάξης του 100% ανα βδομάδα με αντιχλώριο (βάλε βγάλε ταυτόχρονα για μισή ώρα περίπου με ανοιχτα φίλτρα) στην αρχή έβλεπά αλλο ενυδρείο (πεντακάθαρο) και άλλα ψάρια(μεσ στην ζωντανια). Μέτα απο λίγο καιρό (ένα μήνα) οι μετρήσεις μου ενδιάμεσα στις αλλάγες σε αμμωνία ήταν ψηλές. Οπότε επέστρεψα στις 30% αλλαγές (με αντιχλώριο) αλλα τα φίλτρα μου ήταν νεκρά δεν κάναν τίποτα και έπρεπε να τα στρώσω απο την αρχή. Πίστευα ότι λόγο των ανοιχτών φίλτρων δεν προλάβαινε το αντιχλώριο να εξουδετερώσει το χλώριο ή είχα κάνει λάθος στην αναλογία αντιχλώριου και νερού με τις μεγάλες αλλαγές και γιαυτο είχα αυτο το αποτέλεσμα. Με αυτό που λές όμως με προβλημάτισες....η βιολογία σου ήταν οκ? Θεωρω πως το βιολογικο υλικο που ειχα σε σχεση με τα λιτρα που ειχα ηταν υπερ αρκετο , οι μετρησεις μου ηταν της ταξεως των νο3 10 - 15 καθε 20 μερες που εκανα την αλλαγη μου , τα ψαρια δεν εδειχναν να εχουν καποιο προβλημα και δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου αυτα , υπαρχουν ανθρωποι που κατα καιρους ειχαν ερθει σπιτι μου και ειχαν δει το ενυδρειο μου απο κοντα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonedessa 12 Ιουνίου 2012 #36 Share 12 Ιουνίου 2012 μια ιδια κατασταση μου ειχε τυχει και εμενα τα χριστουγεννα που μας περασαν.....και εφταιγε αποκλειστικα το νερο της βρυσης...ενα εργο να ειχε κανει η ευδαπ στην περιοχη και ουτε και εγω ξερω τι περναει απο τις βρυσες μας μετα.αυτο που εκανα και εγω και πρεπει να περιμενει ο φιλος μας μετα ειναι να μην κολησουν οι δισκοι του τις γνωστες δισκοασθενειες οποτε να παρατηρει πολυ απο δω και περα τα ψαρια ....σαν μοναδικη λυση εγω προτεινω(ετσι εσωσα ολα μου τα ψαρια)να κανει κατι με το νερο της βρυσης.το αντιχλωριο σε τοσα λυτρα ειναι οντως ασυμφορο και δεν ειναι και αρκετο για να φτιαχνει το νερο της βρυσης.η οσμωση απο την αλλη αν και πολλοι την θεωρουν μονοδρομο εχει πολλες απωλειες σε πεταμενο νερο(ποσο μαλλον σε 2000 λιτρα.)εγω πηρα απο την waterwaves ενα συστημα φιλτρανσης νερου 3 σταδιων...60 ευρω αν θυμαμαι κοστησε και πραγματικα απο τοτε δεν εχει παρουσιαστει το πραγματικο στο ενυδρειο...καλη τυχη στο παλικαρι και μακαρι να το ξεπερασουν τα ψαρακια Καλησπέρα μήπως θυμάσαι ποιο είναι το σύστημα φίλτρανσης ? Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος