n_vergopoulos 10 Ιουνίου 2012 #1 Share 10 Ιουνίου 2012 Αφρικανοί φίλοι μου στο ενυδρείο μου με τα tropheus είναι συνέχεια τα νιτρικά στα 50 mg/l. κάνω αλλαγές νερού ανά 2 εβδομάδες 110 λίτρα και μετράω μετά από 3 ημέρες και είναι πάλι 50. η φίλτρανσή μου αποτελείτε από δύο φίλτρα (eheim profesionel 2 2028 1050 λτ/ω - eheim ecco 200 600 λτ/ω), και επίσης έναν κυκλοφορητή sun sun (SEN JVP-101 -3.500 l/h). η αλήθεια είναι ότι ταΐζω 3 με 5 φορές την ημέρα, αλλά όπως μου έχουν γράψει και άλλοι συν χομπίστες τόσο χρειάζονται τα tropheus. τι να κάνω για να ρίξω τα νιτρικά, έχω βαρεθεί να τα βλέπω στο 50. επίσης να σας πω ότι τις μετρήσεις μου τις κάνω με υγρά τεστ τις sera. ολες οι υπόλοιπες μετρήσεις μου ειναι μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 10 Ιουνίου 2012 #2 Share 10 Ιουνίου 2012 ανα 2 βδομαδες ειναι πολυ λιγο. θελεις πιο συχνες αλλαγες Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 10 Ιουνίου 2012 #3 Share 10 Ιουνίου 2012 -Μετρα και το νερο της βρυσης σου -Μηπως σου μενενι τροφη μεσα στο ενυδρειο; -Ποσα ψαρια εχεις; -Αν θελεις να πεσουν,αυξησε την ποσοτητα της αλλαγης -Στο 50 δεν εχεις καποιο ιδιατερο θεμα -Διασταυρωσε την μετρηση και με τεστ αλλης εταιριας αν μπορεις(πχ καποιου φιλου τεστ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 10 Ιουνίου 2012 #4 Share 10 Ιουνίου 2012 Για να είναι λίγο πιο ολοκληρωμένο το θέμα όταν το διαβάσει κάποιος που δεν ξέρει το ενυδρείο σου, γράψε μας σε παρακαλώ λίγα λόγια. Πόσα λίτρα είναι, πόσα ψάρια φιλοξενείς, τι τροφές ταϊζεις και τι υλικά έχουν μέσα τα φίλτρα σου. Ελπίζω να μην σε κουράζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Ιουνίου 2012 #5 Share 10 Ιουνίου 2012 Εχει δικιο ο φιλος Γιαννης,Τωρα που ειναι πολλα κανε αλλαγη 50% καθε εβδομαδα,και μετα οταν πεσουν στο 30%καθε εβδομαδα.Κοιτα και τα φιλτρα σου ,και απο εκαι μπορει να ανεβαινουν.5 φορες ταισμα ειναι πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 10 Ιουνίου 2012 Author #6 Share 10 Ιουνίου 2012 Για να είναι λίγο πιο ολοκληρωμένο το θέμα όταν το διαβάσει κάποιος που δεν ξέρει το ενυδρείο σου, γράψε μας σε παρακαλώ λίγα λόγια. Πόσα λίτρα είναι, πόσα ψάρια φιλοξενείς, τι τροφές ταϊζεις και τι υλικά έχουν μέσα τα φίλτρα σου. Ελπίζω να μην σε κουράζω. τα λίτρα του ενυδρείου μου είναι 350 μικτά φιλοξενώ 7 ενήλικα tropheus chaitika blue rainbow, και 9 μικρά (4 εκ) tropheus bemba. οι τροφές που ταΐζω είναι vegetable της tropical, New life spectrum cichlid formula, και μια φορά την εβδομάδα tropical spiroylina, tropical spiroulina 36% τα υλικά τον φίλτρων μου είναι για το eheim profesionel 2 2028 γεμάτο Eheim substrat pro και για το eheim ecco 200 τα σφουγγάρια του και λίγο Eheim substrat. Εχει δικιο ο φιλος Γιαννης,Τωρα που ειναι πολλα κανε αλλαγη 50% καθε εβδομαδα,και μετα οταν πεσουν στο 30%καθε εβδομαδα.Κοιτα και τα φιλτρα σου ,και απο εκαι μπορει να ανεβαινουν.5 φορες ταισμα ειναι πολυ. Βασίλη τι εννοείς να κοιτάξω τα φίλτρα ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 10 Ιουνίου 2012 #7 Share 10 Ιουνίου 2012 τα λίτρα του ενυδρείου μου είναι 350 μικτά φιλοξενώ 7 ενήλικα tropheus chaitika blue rainbow, και 9 μικρά (4 εκ) tropheus bemba. οι τροφές που ταΐζω είναι vegetable της tropical, New life spectrum cichlid formula, και μια φορά την εβδομάδα tropical spiroylina, tropical spiroulina 36% τα υλικά τον φίλτρων μου είναι για το eheim profesionel 2 2028 γεμάτο Eheim substrat pro και για το eheim ecco 200 τα σφουγγάρια του και λίγο Eheim substrat. Βασίλη τι εννοείς να κοιτάξω τα φίλτρα ?? Kαθαρισμα με νερο του ενυδρειου εννοει.Βγαζεις τα υλικα και τα ξεπλενεις με νερο του ενυδρειου,ωστε να φυγει η μουργα που μαζευεται.Μονο ενα φιλτρο καθε φορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 10 Ιουνίου 2012 Author #8 Share 10 Ιουνίου 2012 Kαθαρισμα με νερο του ενυδρειου εννοει.Βγαζεις τα υλικα και τα ξεπλενεις με νερο του ενυδρειου,ωστε να φυγει η μουργα που μαζευεται.Μονο ενα φιλτρο καθε φορα. αυτο κάνω, σε κάθε αλλαγή καθαρίζω και απο ένα φίλτρο, απλά αλλάζω το βαμβάκι και απο τα δύο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Ιουνίου 2012 #9 Share 10 Ιουνίου 2012 Ολα πολλα τα κανεις τελικα εσυ Καθε 15 δεν πρεπει να τα καθαριζεις εστω το ενα .Εγω που εχω μεγαλα και πολλα ψαρια ,τα καθαριζω καθε 1,5 μηνα εναλλαξ.Μονο τα βαμβακι να αλλαζεις σωστα καθε 15.Αρα το προβλημα σου πρεπει να ειναι η υπερβολικη τροφη ,και η αραιει αλλαγη νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 10 Ιουνίου 2012 Author #10 Share 10 Ιουνίου 2012 Ολα πολλα τα κανεις τελικα εσυ Καθε 15 δεν πρεπει να τα καθαριζεις εστω το ενα .Εγω που εχω μεγαλα και πολλα ψαρια ,τα καθαριζω καθε 1,5 μηνα εναλλαξ.Μονο τα βαμβακι να αλλαζεις σωστα καθε 15.Αρα το προβλημα σου πρεπει να ειναι η υπερβολικη τροφη ,και η αραιει αλλαγη νερου. ναι ειμαι large τύπος Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Ιουνίου 2012 #11 Share 10 Ιουνίου 2012 μπολικο νερακι στις αλλαγες και πιο συχνα.αυτο ειναι η βασικη λυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Ιουνίου 2012 #12 Share 10 Ιουνίου 2012 -Μετρα και το νερο της βρυσης σου -Μηπως σου μενενι τροφη μεσα στο ενυδρειο; -Ποσα ψαρια εχεις; -Αν θελεις να πεσουν,αυξησε την ποσοτητα της αλλαγης -Στο 50 δεν εχεις καποιο ιδιατερο θεμα -Διασταυρωσε την μετρηση και με τεστ αλλης εταιριας αν μπορεις(πχ καποιου φιλου τεστ) αυτο κάνω, σε κάθε αλλαγή καθαρίζω και απο ένα φίλτρο, απλά αλλάζω το βαμβάκι και απο τα δύο. Οπως εγραψε και ο Δημητρης πιο πανω,δεν εχεις προβλημα.Τα ψαρια σου μια χαρα δεν ειναι; Τα φιλτρα δεν τα καθαριζουμε καθε λιγο και λιγακι.Οταν αρχισουν να χανουν σε ροη,τοτε εναλλαξ,πρωτα το ενα και μετα καποιες μερες το αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 10 Ιουνίου 2012 #13 Share 10 Ιουνίου 2012 (edited) Αν δείς πώς λειτουργεί ο κύκλος του αζώτου θα καταλάβεις μόνος σου την αιτία και την λύση του προβλήματος σου. Όσο περισσότερη ιχθυοφόρτηση και όσο περισσότερο τάισμα τόσο περισσότερα νιτρικτά (είναι το τελικό παράγωγο του βιολογικού καθαρισμού του ενυδρείου μας). Για την αφαίρεση των νιτρικών δύο είναι οι λύσεις. Οι αλλαγές νερού και τα φύτα. Φυσικά η επιλογή σου πρέπει να είναι οι αλλαγές νερού. Επίσης μου φαίνετε περίεργο οτι σε 3 μέρες τα νιτρικά σου φτάνουν τα 50... και μένουν εκεί μέχρι την αλλαγή... Το φίλτρο δεν βρίσκω το λόγο να καθαρίζεται εκτός και αν μπουκώσει και δέν μπορώ να καταλάβω πώς ευθύνεται για την αύξηση των νιτρικώ πέραν απο το οτι κάνει την δουλειά του Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2012 - magman Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 10 Ιουνίου 2012 #14 Share 10 Ιουνίου 2012 (edited) Λανθασμένα κάποιοι θεωρούν την εμφάνιση νιτρικών ως το τελευταίο στάδιο και την ολοκλήρωση του κύκλου του αζώτου! Στην ουσία η ολοκλήρωση του κύκλου επέρχεται με την μετατροπή των νιτρικών σε άζωτο! Η τεχνική που ακλουθούμε οι περισσότεροι για την απομάκρυνση των νιτρικών δεν είναι άλλη από την διαδικασία αλλαγής νερού στο ενυδρείο μας! Μια άλλη μέθοδος απομάκρυνσης των νιτρικών είναι η χρήση ειδικού φίλτρου απονοιτροποιησης (denitrator filter)! Ένα ειδικά κατασκευασμένο φίλτρο με την ικανότητα να διασπά τα νιτρώδη σε αέριο άζωτο ολοκληρώνοντας έτσι την διαδικασία απονητροποιησης και μειώνοντας της κουραστικές για όλους μας αλλαγές νερού! Ειδικά σε ενυδρεία χωρίς φυτά όπως είναι τα ενυδρεία με κιχλιδες η σε μεγάλα setup που ο όγκος της αλλαγής είναι μεγάλος η σε θαλασσινά ενυδρεία όπου τα νιτρικά μας πρέπει να είναι σχεδόν μηδενικά η χρήση του φίλτρου απονητροποιησης θεωρείτε απαραίτητη! Όσον αφορά το θέμα της συντηρήσεις των φίλτρων θα πω ότι το στάδιο της μηχανικής φιλτρανσης είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα μας καθώς τα σφουγγάρια του φίλτρου συγκρατούν σωματίδια, οργανική υλη, σάπια φύλα, αφάγωτη τροφή και άλλα και εάν αμελείται η συντήρηση τους υπάρχει κίνδυνος αύξησης της αμμωνίας και των νιτρικών λόγο συσσωρεύσεις των παραπάνω! Γιαυτο λοιπόν μια συντήρηση των σφουγγαριών μας κάθε 2 μήνες περίπου θεωρείτε αναγκαία! Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Ιουνίου 2012 #15 Share 10 Ιουνίου 2012 Λανθασμένα κάποιοι θεωρούν την εμφάνιση νιτρικών ως το τελευταίο στάδιο και την ολοκλήρωση του κύκλου του αζώτου! Στην ουσία η ολοκλήρωση του κύκλου επέρχεται με την μετατροπή των νιτρικών σε άζωτο!Ελα και μετρα μου εσυ το αζωτο για να δεις αν ολοκληρωθηκε ο κυκλος.Αλλα και παλι αυτο που λες προυποθετει παντα μηδενικα νιτρικα.Προς το παρων δεν εχω συναντησει ενυδρειο με απολυτα 0 νιτρικα. Η τεχνική που ακλουθούμε οι περισσότεροι για την απομάκρυνση των νιτρικών δεν είναι άλλη από την διαδικασία αλλαγής νερού στο ενυδρείο μας! Μια άλλη μέθοδος απομάκρυνσης των νιτρικών είναι η χρήση ειδικού φίλτρου απονοιτροποιησης (denitrator filter)! Ένα ειδικά κατασκευασμένο φίλτρο με την ικανότητα να διασπά τα νιτρώδη σε αέριο άζωτο ολοκληρώνοντας έτσι την διαδικασία απονητροποιησης και μειώνοντας της κουραστικές για όλους μας αλλαγές νερού!Αν δε βρεξεις κωλο ψαρι δεν τρως.Οποτε αλλαγες και παλι αλλαγες. Ειδικά σε ενυδρεία χωρίς φυτά όπως είναι τα ενυδρεία με κιχλιδες η σε μεγάλα setup που ο όγκος της αλλαγής είναι μεγάλος η σε θαλασσινά ενυδρεία όπου τα νιτρικά μας πρέπει να είναι σχεδόν μηδενικά η χρήση του φίλτρου απονητροποιησης θεωρείτε απαραίτητη!Γνωμη σου. Όσον αφορά το θέμα της συντηρήσεις των φίλτρων θα πω ότι το στάδιο της μηχανικής φιλτρανσης είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα μας καθώς τα σφουγγάρια του φίλτρου συγκρατούν σωματίδια, οργανική υλη, σάπια φύλα, αφάγωτη τροφή και άλλα και εάν αμελείται η συντήρηση τους υπάρχει κίνδυνος αύξησης της αμμωνίας και των νιτρικών λόγο συσσωρεύσεις των παραπάνω! Γιαυτο λοιπόν μια συντήρηση των σφουγγαριών μας κάθε 2 μήνες περίπου θεωρείτε αναγκαία!Για τα σφουγκαρια ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 10 Ιουνίου 2012 #16 Share 10 Ιουνίου 2012 (edited) Λανθασμένα κάποιοι θεωρούν την εμφάνιση νιτρικών ως το τελευταίο στάδιο και την ολοκλήρωση του κύκλου του αζώτου! Στην ουσία η ολοκλήρωση του κύκλου επέρχεται με την μετατροπή των νιτρικών σε άζωτο!Ελα και μετρα μου εσυ το αζωτο για να δεις αν ολοκληρωθηκε ο κυκλος.Αλλα και παλι αυτο που λες προυποθετει παντα μηδενικα νιτρικα.Προς το παρων δεν εχω συναντησει ενυδρειο με απολυτα 0 νιτρικα. ισως γιατι δεν εχεις χρησιμοποιησε denitrator! Η τεχνική που ακλουθούμε οι περισσότεροι για την απομάκρυνση των νιτρικών δεν είναι άλλη από την διαδικασία αλλαγής νερού στο ενυδρείο μας! Μια άλλη μέθοδος απομάκρυνσης των νιτρικών είναι η χρήση ειδικού φίλτρου απονοιτροποιησης (denitrator filter)! Ένα ειδικά κατασκευασμένο φίλτρο με την ικανότητα να διασπά τα νιτρώδη σε αέριο άζωτο ολοκληρώνοντας έτσι την διαδικασία απονητροποιησης και μειώνοντας της κουραστικές για όλους μας αλλαγές νερού!Αν δε βρεξεις κωλο ψαρι δεν τρως.Οποτε αλλαγες και παλι αλλαγες. Εγω δεν θα την παλευα με 200-300 λιτρα αλλαγη νερου! Ειδικά σε ενυδρεία χωρίς φυτά όπως είναι τα ενυδρεία με κιχλιδες η σε μεγάλα setup που ο όγκος της αλλαγής είναι μεγάλος η σε θαλασσινά ενυδρεία όπου τα νιτρικά μας πρέπει να είναι σχεδόν μηδενικά η χρήση του φίλτρου απονητροποιησης θεωρείτε απαραίτητη!Γνωμη σου. Γνωμη μου, επισεις απαντω οτι δεν θα την παλευα αν ειχα να κανω πολλα λιτρα αλλαγη! Όσον αφορά το θέμα της συντηρήσεις των φίλτρων θα πω ότι το στάδιο της μηχανικής φιλτρανσης είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα μας καθώς τα σφουγγάρια του φίλτρου συγκρατούν σωματίδια, οργανική υλη, σάπια φύλα, αφάγωτη τροφή και άλλα και εάν αμελείται η συντήρηση τους υπάρχει κίνδυνος αύξησης της αμμωνίας και των νιτρικών λόγο συσσωρεύσεις των παραπάνω! Γιαυτο λοιπόν μια συντήρηση των σφουγγαριών μας κάθε 2 μήνες περίπου θεωρείτε αναγκαία!Για τα σφουγκαρια ναι. Υ.Γ. 1 Δεν εχω χρησιμοποιησει το συγκεκριμενο φιλτρο για να εχω αμεση εικονα αλλα οι ερευνες δειχνουν οτι δουλευει! Παντως σε καποιο μεγαλυτερο setup στο μελλον θα ειναι απο της πρωτες μου επιλογες! Υ.Γ. 2 Πριν καιρο ειχα ξανασυζητησει το θεμα εδω μεσα και ειχα προσθεσει και ενα βιντεο με την χρηση του αλλα δυστυχως τωρα το βιντεο εχει αφερεθει απο τον χρηστη! Αν το εβλεπες μπορει και να σε απειθε! Υ.Γ. 3 Ο Aiolos εχει στο reef του και θα ηθελα την γνωμη του! Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Ιουνίου 2012 #17 Share 10 Ιουνίου 2012 Οποιος δεν την παλευει με τις μεγαλες αλλαγες,φτιαχνει μικρο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 10 Ιουνίου 2012 #18 Share 10 Ιουνίου 2012 Οποιος δεν την παλευει με τις μεγαλες αλλαγες,φτιαχνει μικρο ενυδρειο Σωστοοοοοοος!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10 Ιουνίου 2012 #19 Share 10 Ιουνίου 2012 (edited) Μην ασχολείσαι με τα νιτρικά κάνε μόνο τις ρουτίνες σου.Κάποιοι πιο πάνω σου έγραψαν να μην καθαρίζεις τα φίλτρα κάθε 15 μέρες και έχουν δίκιο.Μην ασχολείσαι λοιπόν και απόλαυσε τα ψάρια σου Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2012 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 11 Ιουνίου 2012 #20 Share 11 Ιουνίου 2012 Υ.Γ. 3 Ο Aiolos εχει στο reef του και θα ηθελα την γνωμη του! Η αλήθεια είναι ότι ασχολήθηκα στο παρελθόν για το reef μου. Είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία που εάν δεν ακολουθηθούν σωστά οι χρόνοι και η ροή, δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα και θα πρέπει να ξεκινάει πάλι από την αρχή. Είναι πολύ απλό στη λειτουργία του, αλλά για να αρχίζει να αποδίδει μπορεί να περάσει και παραπάνω από μήνας. Απ εκεί και πέρα δεν χρειάζεται κάποια συντήρηση.... κάθε ένα ή δυο χρόνια αλλαγή του υλικού, ή όταν αρχίζει να μοσχομυρίζει το σπίτι!!! Στο δικό μου σύστημα με υψηλά νιτρικά (40 τότε), άρχισε να αποδίδει στους δύο μήνες απ όσο θυμάμαι, αλλά μέχρι να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα ξεπέρασε το δίμηνο φτάνοντας τα 2 - 5. Να και διάφορα θέματα που συζητήθηκαν τότε... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28877&hl=denitrator&fromsearch=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 11 Ιουνίου 2012 #21 Share 11 Ιουνίου 2012 Η αλήθεια είναι ότι ασχολήθηκα στο παρελθόν για το reef μου. Είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία που εάν δεν ακολουθηθούν σωστά οι χρόνοι και η ροή, δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα και θα πρέπει να ξεκινάει πάλι από την αρχή. Είναι πολύ απλό στη λειτουργία του, αλλά για να αρχίζει να αποδίδει μπορεί να περάσει και παραπάνω από μήνας. Απ εκεί και πέρα δεν χρειάζεται κάποια συντήρηση.... κάθε ένα ή δυο χρόνια αλλαγή του υλικού, ή όταν αρχίζει να μοσχομυρίζει το σπίτι!!! Στο δικό μου σύστημα με υψηλά νιτρικά (40 τότε), άρχισε να αποδίδει στους δύο μήνες απ όσο θυμάμαι, αλλά μέχρι να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα ξεπέρασε το δίμηνο φτάνοντας τα 2 - 5. Να και διάφορα θέματα που συζητήθηκαν τότε... http://www.aquazone....or&fromsearch=1 Βαγγελη σε ευχαριστούμε για την παρέμβαση σου στο θέμα! Το έχω ξανασυζήτησε και εγώ εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=70389 αλλά πάλι βρήκα δυσανασχέτηση από πολλούς! Από τα λεγόμενα σου δηλαδή το σύστημα κάνει αυτά που υπόσχετε! Κατά πόσο απέφυγες της αλλαγές νερού όταν το χρησιμοποιούσες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 11 Ιουνίου 2012 #22 Share 11 Ιουνίου 2012 τιποτα δεν ειναι καλυτερο κ καθαροτερο απο το νεο νερο............οποτε αλλαγη πιο συχνα! τα λιτρα σχετιζονται με την ιχθυοφορτιση κ τα ταισματα οποτε κ η αλλαγη των νεων καθαρων λιτρων κατα την αποψη μου ταπεινα ειναι μονοδρομος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 11 Ιουνίου 2012 #23 Share 11 Ιουνίου 2012 Θα δουλέψει εφ όσον γίνουν οι ρυθμίσεις σωστά ... τις αλλαγές νερού τις συνέχιζα κανονικά κάθε εβδομάδα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 11 Ιουνίου 2012 #24 Share 11 Ιουνίου 2012 Θα δουλέψει εφ όσον γίνουν οι ρυθμίσεις σωστά ... τις αλλαγές νερού τις συνέχιζα κανονικά κάθε εβδομάδα . Είχες δοκιμάσει να της ελαττώσεις καθόλου να δεις αν θα μπορέσουν να διατηρηθούν χαμηλά τα νιτρικά σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 11 Ιουνίου 2012 #25 Share 11 Ιουνίου 2012 Τις αλλαγές τι κάνουμε άραγε μόνο για να ρίχνουμε τα νιτρικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος