annaki 9 Ιουνίου 2012 #1 Share 9 Ιουνίου 2012 Παιδια καλησπερα, Εχω 20 λιτρα ενυδρειο με 3 αρσενικα guppies...Μετρησεις δεν εχω παρει ακομα μονη μου, μεσα στην εβδομαδα θα αγορασω τα τεστ. Αλλα μου ειχαν κανει σε ενα πετ σοπ και μου ειχαν βρει 0 αμμωνια και 0 νιτωδη. Το ζητημα ειναι οτι σημερα το ενα αρσενικο απο το πρωι το εβλεπα να κρυβεται απο τα αλλα τα οποια τον κυνηγουσαν. Τον στρασαραν πολυ και ηταν μονιμως στο βυθο. Να μην τα πολυλογω μετα αρχισαν (αφου ειδαν οτι ειναι αδυναμος) να τον μαδανε. Του ξεσκισαν την ουρα και τα πτερυγια και το καημενο δε μπορει καθολου να κολυμπησει. Δυστυχως δεν εχω αλλο ενυδρειο, ετσι για να μην τον πειραζουν τον εβγαλα και τον εβαλα σε μια λεκανη...Υπαρχει κατι που μπορω να κανω; Φοβαμαι οτι δε θα ζησει...Θα το παρατησω το χομπι αν πεθανει...Δεν τα αντεχω αυτα, ολη μερα μεσ τη στενοζωρια ειμαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Ιουνίου 2012 #2 Share 9 Ιουνίου 2012 η μαγικη συνταγη στο χομπι μας ειναι το διαβασμα,η προληψη και η υπομονη. πιθανοτατα θα το χασεις το ψαρακι,αλλα μην σε παιρνει απο κατω. διαβασε οσο περισσοτερο μπορεις,μαθε απο τα λαθη σου. δεν υπαρχει χομπιστας που να μην εχασε ψαρια.αλλες φορες μαθαινουμε τον λογο και καποιες αλλες οχι. οσα περισσοτερα μαθεις τοσο λιγοτερα ζωα θα χανεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenJiNx 9 Ιουνίου 2012 #3 Share 9 Ιουνίου 2012 Θα στα πω αριθμολογικά 1) μεγαλύτερο ενυδρείο 60+ λίτρα 2) πολλά φυτά και πέτρες ξύλα για να βρίσκουν κρυψώνες τα αδύναμα ψάρια σε σχέση με τους "αρχηγούς" 3) για 1 αρσενικό θέλει 3-4 θηλυκά ώστε να μην κυνηγάνε συνέχεια το ίδιο ψάρι και στρεσάρεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 9 Ιουνίου 2012 #4 Share 9 Ιουνίου 2012 Θα στα πω αριθμολογικά 1) μεγαλύτερο ενυδρείο 60+ λίτρα 2) πολλά φυτά και πέτρες ξύλα για να βρίσκουν κρυψώνες τα αδύναμα ψάρια σε σχέση με τους "αρχηγούς" 3) για 1 αρσενικό θέλει 3-4 θηλυκά ώστε να μην κυνηγάνε συνέχεια το ίδιο ψάρι και στρεσάρεται. αν θελει μονο αρσενικα γιατι να βαλει θυληκα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenJiNx 9 Ιουνίου 2012 #5 Share 9 Ιουνίου 2012 Για να μην μαλώνουν. Σε 100 λίτρα ενυδρείο είχα 4 αρσενικά με αρκετά φυτά και ξύλα και σκιζόντουσαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
annaki 9 Ιουνίου 2012 Author #6 Share 9 Ιουνίου 2012 Σας ευχαριστω παιδια...Δυστυχως το εχασα το ψαρακι...klaz εχεις δικιο, αλλα δυστυχως παραειμαι ευαισθητο ατομο και ισως τελικα δε μου ταιριαζει αυτο το χομπυ, αν και μου αρεσε απο την πρωτη στιγμη οσο τιποτα αλλο κι αν εχω δοκιμασει...Ηταν και το πρωτο πρωτο ψαρι που ειχα ποτε μου κι ημουν πολυ δεμενη...Θα κανω ο,τι καλυτερο μπορω απο δω και μπρος για τα αλλα δυο, αλλα δε νομιζω να ξαναπαρω ποτε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 9 Ιουνίου 2012 #7 Share 9 Ιουνίου 2012 Μην απογοητεύεσαι. Είναι κρίμα να χάσεις τις ομορφιές του χόμπι από μια απώλεια. Απλά όπως σου είπε ο klaz παραπάνω, προσπάθησε να διαβάσεις και να μάθεις τι έκανες λάθος για να μην το επαναλάβεις. Αυτά συμβαίνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Ιουνίου 2012 #8 Share 9 Ιουνίου 2012 οταν ηρεμησεις ξαναδιαβασε ολα οσα σου ειπα λεξη προς λεξη.το χομπι μας ειναι μακραν το καλυτερο απο ολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
annaki 9 Ιουνίου 2012 Author #9 Share 9 Ιουνίου 2012 Ναι αυτο το εχω καταλαβει Αλλα οι ζωντανοι οργανισμοι ειναι κατι που ταυτοχρονα ειναι τοσο μαγικο να εχεις υπ ευθυνη σου, αλλα και τοσο σκληρο καμια φορα...Επισης δε μπορω να καταλαβω τι εκανα λαθος εφοσον οι μετρησεις απο το πετ σοπ τουλαχιστον ηταν οκ...μαλλον ξερω...οι μετρησεις ισως να ηταν καλες (ισως και οχι) αλλα το σημαντικο ειναι αυτο που ειπε και ο Giannakis27, οτι λογω οικονομικων εχω κανει λαθη...λαθη στα λιτρα του ενυδρειου, λαθη στο οτι δεν πηρα τεστ απο την αρχη... Ισως μπορω να το ξανακανω απο την αρχη σωστα οταν εχω δουλεια...και μισθο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Ιουνίου 2012 #10 Share 9 Ιουνίου 2012 παντα υπαρχουν τροποι,ακομη και αν δεν ειμαστε στα καλα μας.ολο το μυστικο ειναι αυτα που σου ειπα. συντηρω θαλασσινο ενυδρειο 400 λιτρων με ''μικρα θαυματα''και μπολικο διαβασμα.ειμαι μακροχρονια ανεργος δυστυχως. και οπως καταλαβαινεις εχω αλλο βαθμο δυσκολιας αλλα και συντηρησης σε σχεση με τα γκαπακια σου. η ενασχοληση και το διαβασμα ειναι οι συμμαχοι σου.αρα σου αποδεικνυω πως το χομπι δεν εχει σχεση με την εργασια μας η τα πολλα χρηματα.ειναι θεμα ενασχολησης,διαβασματος,υπομονης και εμπειριας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
annaki 9 Ιουνίου 2012 Author #11 Share 9 Ιουνίου 2012 Σας ευχαριστω παιδια...Με κανατε να αισθανθω ηδη καλυτερα...Παντως ειδικα τωρα που νυχτωνει ειναι καπως περιεργα...Το σκεφτομαι συνεχεια και σκεφτομαι τι καλα που θα ηταν να ηταν εδω και υγιες... Και παλι σας ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Ιουνίου 2012 #12 Share 9 Ιουνίου 2012 να'σαι καλα αννα μου. οτι χρειαστεις εμεις ειμαστε εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 9 Ιουνίου 2012 #13 Share 9 Ιουνίου 2012 καλησπέρα άμα θες να σου χαρίσω δυο μικρα γκάπυ απο τις γεννες μου δεν μπορω να ξεχωρίζω φίλο ακόμα είναι δυο μηνών περίπου και είναι υγιέστατο έτσι καλυπτεις μια απουσία με φρεσκο και νεανικό αιμα! άμα θες στείλε πμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
annaki 11 Ιουνίου 2012 Author #14 Share 11 Ιουνίου 2012 Παιδια καλησπερα, συγγνωμη που δεν ανοιγω νεο θεμα αλλα ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο. Το ενα guppy μου εχω παρατηρησει οτι κανει λευκα κοπρανα...με συγχωρειτε κιολας αλλα δε ξερω πως αλλιως να τα πω!Δεν ειναι διαφανα που διαβασα οτι ειναι κακο, αλλα λευκα. Υπαρχει προβλημα; Το εχει παρατηρησει και καποιος αλλος σε υγιες guppy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 12 Ιουνίου 2012 #15 Share 12 Ιουνίου 2012 Λευκού η μαύρου χρώματος κάνουν και εμένα. Δεν σημαίνει κάτι αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
annaki 12 Ιουνίου 2012 Author #16 Share 12 Ιουνίου 2012 Αχ τελεια ! Ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος