Jump to content

Μόνιμη Χρήση Άνθρακα & Αντιφώσφορου

Recommended Posts

Καλησπέρα,

σε ένα πόστ ένας απ τους διαχειριστές ανέφερε χαρακτηριστικά "γιατι δεν θελω μονιμα και συνεχεια ανθρακα μεσα."

Επειδή έχω ξανακούσει κάποιους που δνε χρησιμοποιούν μόνιμα άνθρακα στο ενυδρείο,

καταθέστε την άποψή σας και τους λόγους που κάποιος χρειάζεται να χρησιμοποιεί σε μόνιμη βάση ή όχι άνθρακα.

Όσο για τον αντιφώσφορο έχουν γίνει τόσες αναφορές για αλουμινίου αλλά και σιδήρου,

που αν κατάλαβα καλά ο αλουμινίου είναι για άμεση αντιμετώπιση και έχει διάρκεια 4ημερο,

ενώ ο σιδήρου είναι για πρόληψη - συντήρηση και έχει διάρκεια μηνιαία.

Διοθώστε με σας παρακαλώ αν κάνω λάθος και δώστε τα φώτα σας σχετικά με τον άνθρακα και τους τύπους του.

Σε κάποιες εκδόσεις - μάρκες κυκλοφορεί και ζεοκάρμπον δηλαδή μιγμα άνθρακα με ζεόλιθο.

Ποιά η χρήση του και αν προτείνεται ...

Ευχαριστώ

για τον αντιφωσφορο μια χαρα το εθεσες.

ανθρακα μαζι με ζεωλιθο δεν εχω χρησιμοποιησει και δεν εχω γνωμη.

οσο για τον κλασσικο ενεργο ανθρακα στην ουσια δεν νομιζω πως παραμενει ενεργος για πολυ.και πολυ θεωρω παραπανω απο 1 βδομαδα.πιστευεται μαλιστα απο αρκετους πως μετα απο καποιες μερες ισως απελευθερωνει φωσφορικα μεσα στο νερο,ασε που πανω απο μηνα γινεται βιολογικο υλικο στην ουσια και μονο ανθρακας δεν ειναι.

οποτε πιστευω πως μικρη ποσοτητα και για λιγες μερες και δεν προκειται να στρεσαρει κανεναν οργανισμο,και θα πετυχουμε τα καλυτερα αποτελεσματα.απο την αλλη πρεπει να υπαρχει κατα τη γνωμη μου ενα μικρο κενο ετσι ωστε να μην απορροφουνται τα οποια ωφελιμα(υγρες τροφες ιχνοστοιχεια κλπ)που ριχνουμε στο νερο οταν παραλληλα κλεινουμε το σκιμμερ για λιγο.

αυτο το κενο ημερων που λεω ισως να μην ισχυει σε ενυδρειο που υποστηριζει μαλα κα και lps κοραλλια τα οποια μονιμως εχουν χημικο πολεμο μεταξυ τους,αρα και ο ενεργος ανθρακας ειναι απαραιτητος.

Αν κατάλαβα καλά μια από τις επιλογές μας εναλλακτικά από την μόνιμη χρήση άνθρακα είναι μια ρουτίνα όπως

χρήση άνθρακα σε 5ημερη βάση, 2ημερη διακοπή χρήσης για τάισμα με 4ωρο κλείσιμο σκίμμερ θρεπτικών, υγρών, φυτοπλανκτόν κτλ

και επανατοποθέτηση νέου άνθρακα για 5ημερη βάση και ούτω κάθε εξής ....

Ανάλογα τι άνθρακα χρησιμοποιείς.Υπάρχουν αυτοί απο καρύδα που βραχυπρόθεσμα απορροφούν απο το νερό μυρωδιές και τοξικές ουσίες που απελευθερώνουν τα κοράλλια και θέλουν αλλαγή μετα απο 5-6 μέρες.Οι απόψεις διίστανται στους συμβατικούς άνθρακες άλλοι μιλάνε για καθαρότητα άλλοι για διάρκεια και αποτελεσματικότητα άλλοι ισχυρίζονται οτι βλέπεις να μεγαλώνουν τα κοράλλια σου σε μερικές μέρες και οτι κρατάνε ένα μήνα.Εγώ ένα ξέρω...ο άνθρακας είναι άνθρακας.Καλό είναι να μείνεις πολύ στο καθάρισμα γιατί λόγω επεξεργασίας του αν δεν καθαριστεί καλά απελευθερώνει φωσφορικά στο νερό.Ζεστό νεράκι και μούλιασμα 24 ώρες πριν τη χρήση.Το μέγιστο θα έλεγα οτι είναι 2 βδομάδες γιατί όπως λέει και ο Κώστας απο ένα διάστημα και μετά μπουκώνει και αποικείτε απο βακτήρια.

Τα κατεψυγμένα που ταΐζεις είναι πηγή και νιτρικών και φωσφορικών αλάτων.Ο αντιφώσφορος είναι απαραίτητος για σένα και ας βλέπεις οτι υπάρχει κόσμος που δεν χρησιμοποιεί τακτικά μιλάνε για στρωμένα,ώριμα ενυδρεία που μπορούν να σηκώσουν και πληθυσμό και τάισμα και συγχωρεί λάθη.Όλοι έχουν στην άκρη πάντως υλικά για έκτακτες περιπτώσεις.Οσο μικρότερο το ενυδρείο τόσο πιο δύσκολο να το ισορροπήσεις και το κακό με τα μικρά ότι δεν συγχωρούν λάθη,όλες οι παραφωνίες φαίνονται αμέσως.

αυτο δεν ειναι πανακεια και δεν το προτεινω σε κανεναν.απλως ανεφερα το δικο μου στυλ χρησης για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις.

γενικως θα δεις και στην πορεια πως η εμπειρια και το γεγονος παρατηρησης στο μελλον θα σε οδηγουν.

γνωριζω επισης αρκετους που ουτε αντιφωσφορο αλλα ουτε και ανθρακα χρησιμοποιουν με φοβερα αποτελεσματα σε μεγαλα ενυδρεια βεβαια οπως ειπε ο αλεξ παραπανω.

Έγινε επεξεργασία - klaz

Καλό είναι να μείνεις πολύ στο καθάρισμα γιατί λόγω επεξεργασίας του αν δεν καθαριστεί καλά απελευθερώνει φωσφορικά στο νερό.Ζεστό νεράκι και μούλιασμα 24 ώρες πριν τη χρήση.

Δυστυχώς για μένα και το αυξημένο σε νιτρικά και φωσφορικά ενυδρείο μου, πρώτη φορά το ακούω και μετά αναρωτιέμαι γιατί έχω και κυανοβακτήριο !!

Τα κατεψυγμένα που ταΐζεις είναι πηγή και νιτρικών και φωσφορικών αλάτων.Ο αντιφώσφορος είναι απαραίτητος για σένα και ας βλέπεις οτι υπάρχει κόσμος που δεν χρησιμοποιεί τακτικά μιλάνε για στρωμένα,ώριμα ενυδρεία που μπορούν να σηκώσουν και πληθυσμό και τάισμα και συγχωρεί λάθη.Όλοι έχουν στην άκρη πάντως υλικά για έκτακτες περιπτώσεις.Οσο μικρότερο το ενυδρείο τόσο πιο δύσκολο να το ισορροπήσεις και το κακό με τα μικρά ότι δεν συγχωρούν λάθη,όλες οι παραφωνίες φαίνονται αμέσως.

Άλεξ, κανείς δε μίλησε για τη μη χρήση φωσφορικών, ιδίως σε ενυδρείο νεο, υπερφορτωμένο, με φωσφορικά, τάισμα κατεψυγμένου κ.αλ. Μόλις αφαιρέσω τον αντιφώσφορο το ενυδρείο μου ανατινάζεται σε ... τέσσερα... τρία ... δυο... ένα

αυτο δεν ειναι πανακεια και δεν το προτεινω σε κανεναν.απλως ανεφερα το δικο μου στυλ χρησης για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις.

Σωστό γιατί κανένα ενυδρείο δεν είναι ίδιο με ένα άλλο !!

thnks και τους δυο σας για αλλη μια φορα

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...