Jump to content

Υψιλο Ασβεστιο

mitsaras

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα μετα απο 2 μηνες περιπου (κακως) μετρισα το ασβεστιο στο ενυδρειο μου και εχω750 ξερω ειμαι αδικαιολογητος χωρις να ξερω τι ασβεστιο εχω και εχοντας μονο λιγα lps συμπληρωνα μια φορα την εβδομαδα 5ml απο το liquid calcium της kent κααι τωρα τελευταια εχω βαλει και coraline booster οσο και να μου τα χωσετε θα εχεται δικιο.Να πω οτι δεν εχει επιρεαστει κανενα ζωντανο μεσα στο ενειδρειο και οτι οι μετρισεις εγηναν με τεστ .τις sera και της salifert ευχαριστω προκαταβολικα.

Πριν από οτιδήποτε άλλο επιβεβαίωσε αυτό το 750.

Αρχισε τις αλλαγες νερου και μην ριξεις τιποτε.παντως πολυ μεγαλο μου φαινεται το νουμερο...

Εκ συντονιστου εν κινηση

Και εγω επαθα πλακα οταν το ειδα αλλα βγαλανε σχεδον το ιδιο και τα 2 τεστ.

Δες και με τριτο για σιγουρια.

Εκ συντονιστου εν κινηση

Επειδη ειχα συμπληρωσει εχθες το βραδυ ασβεστιο και μετρισεις εκανα σημερα το μεσημερι λετε να ξαναμετρισω αυριο και μετα να αρχισω τις αλλαγες; και μια απωρια τι μπορει να προκαλεσει το υψιλο ασβεστιο ;

Αν το επίπεδο του ασβεστίου πέσει κάτω από 360 ppm, γίνεται σταδιακά όλο και πιο δύσκολο για τα κοράλλια να συλλέξουν το απαιτούμενο ασβέστιο, με αποτέλεσμα τον ελαττωμένο ρυθμό ανάπτυξης τους.

Η διατήρηση του επιπέδου του ασβεστίου είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές για την ανάπτυξη των κοραλλιών σε τροπικά ενυδρεία υφάλου.

Ασβέστιο σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά του φυσικού θαλασσινού νερού. αυξάνει την αβιοτική (μη βιολογική) καθίζηση του ανθρακικού ασβεστίου σε αντικείμενα όπως θερμοστάτες και φτερωτές στις αντλίες. Αυτή δεν σπαταλά μόνο ασβέστιο,αλλά αυξάνει επίσης τις απαιτήσεις συντήρησης του εξοπλισμού.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Αλλαγες ποσα λιτρα και καθε ποσες μερες; Το ενυδρειο ειναι 270λτ

Πριν κάνεις οτιδήποτε βεβαιώσου οτι η πηγή νερού σου έχει κατάλληλες παραμέτρους σε ασβέστιο μαγνήσιο αλκαλικότητα και νιτρικά,φωσφορικά.

Μια 50% αλλαγή νερού για άυριο είναι μια καλή αρχή.Μετά απο 2-3 μέρες πάλι 50% κ.ο.κ μέχρι να εξισορροπήσεις τις τιμές σου.

Νερο βαζω απο Α.Ο. με αλατι της tropic marin

Δεν λέει κάτι αυτό...Άλλωστε αν ψάξεις στο φόρουμ θα δεις οτι πολλούς έχει ταλαιπωρήσει το ζήτημα...συνθετικό αλάτι είναι μπορεί η παρτίδα του αλατιού σου να έχει υψηλό ασβέστιο ή κάποια άλλη τιμή.Δεν χάνεις τίποτα αν μετρήσεις.Αφού μπήκες στον κόπο και αγόρασες τέστ.Αν είναι πολύ υψηλό το ασβέστιο και αλλαγές νερού να κάνεις δεν θα πετύχεις τίποτα.Είναι σημαντικό να ξέρεις τι βάζεις στο ενυδρείο σου.

Οκ τα τσεκαρω αυριο και ενημερωνω

Δεν πειράζει να μείνει υψηλό για καποιο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό που θα πειράξει είναι να ρίξεις απότομα το ασβέστιο. Σταμάτισε να ρίχνεις συμπληρώματα και μικρές αλλαγές νερου (~20-30%)και με τον καιρό θα κατεβεί.

Ο alex εχει δικιο το υψιλο ασβεστιο προερχεται απο το αλατι και οχι απο τα συμπληρωματα απο την μουρλα μου εκατσα και εφτιαξα λιγο νερο το βραδυ και τωρα που το μετρισα εχει ασβεστιο και μαγνισιο στα κοκκινα,επεισης μετρισα kh στο ενυδρειο και μου βγαζει 6 πηγα μεχρι το πετ σοπ που ψονιζω τον τελευταιο καιρο και μου ειπε οτι το kh εχει πεσει λογο του ασβεστιου και οτι του εχουν κανει και αλλοι παραπονα για αλατι. Μου εδωσε kh buffer και μου ειπε οτι οσο ανεβενει το kh θα επιστρεφει στις φυσιολογικες τιμες το ασβεστιο. Εριξα τωρα και Δευτερα λεω να μετρισω, αν δεν δω πτωση θα αγορασω καινουριο αλατι και θα αρχισω τις αλλαγες.

Ο alex εχει δικιο το υψιλο ασβεστιο προερχεται απο το αλατι και οχι απο τα συμπληρωματα απο την μουρλα μου εκατσα και εφτιαξα λιγο νερο το βραδυ και τωρα που το μετρισα εχει ασβεστιο και μαγνισιο στα κοκκινα,επεισης μετρισα kh στο ενυδρειο και μου βγαζει 6 πηγα μεχρι το πετ σοπ που ψονιζω τον τελευταιο καιρο και μου ειπε οτι το kh εχει πεσει λογο του ασβεστιου και οτι του εχουν κανει και αλλοι παραπονα για αλατι. Μου εδωσε kh buffer και μου ειπε οτι οσο ανεβενει το kh θα επιστρεφει στις φυσιολογικες τιμες το ασβεστιο. Εριξα τωρα και Δευτερα λεω να μετρισω, αν δεν δω πτωση θα αγορασω καινουριο αλατι και θα αρχισω τις αλλαγες.

Στείλε σε παρακαλώ ποιο ρυθμιστικό διάλυμα σου έδωσαν να κάνουμε μελέτη μην πέσεις απο την Σκύλα στη Χάρυβδη... Είναι επικίνδυνα αρκετά αυτά τα μπάφερ...

Της seachem ειναι τωρα δεν θυμαμαι πως λεγετε ακριβως δεν ειμαι σπιτι, οσο για το αλατι ειναι της tropic marine

οσο για το αλατι ειναι της tropic marine

δεν ειναι το pro, και σου εβγαλε τετοιες μετρησεις?περιεργο...

Το pro ειναι αλλα οταν το ειχα παρει δεν μου ηπαν οτι μπορει να παρουσιασει κατι τετοιο μονο οτι ειναι πιο καλο απο το απλο.

Έγινε επεξεργασία - mitsaras

με το τσιγκελι μας τα λες χεχεχε

Τι να κανω και εγω οσο προσπαθω να το προσεχω κα ειμαι ολη την ωρα απο πανο του ολλο κατι γινεται και πελαγωνω,αλλα τι να κανεις reef ειναι αυτο.

Πολυ σημαντικο που συχνα το παραβλεπουμε ειναι και τι αραιωση δινει η καθε εταιρια για το αλατι της.Το συγκεκριμενο δεν το εχω δουλεψει ποτε,αλλα την επαθα απο mg σε καποιο αλλο αλατι.Το συγκεκριμενο παντως δινει πολυ χαμηλο kh και προσωπικα το απορριπτω σαν επιλογη.Και μιας και παιζει αυτο με τις παρτιδες θα σου προτεινα να παιρνεις μεγαλυτερη συσκευασια,θα σου βγαινει και ποιο φθηνα αλλα και θα εχεις μικροτερο ρισκο στις τιμες του ενυδρειου σου

εσυ clooyn τι αλατι δουλευεις?

εσυ clooyn τι αλατι δουλευεις?

Δουλευω το αλατι της korallenzucht.Πολυ καλο και σταθερο απο παρτηδα σε παρτηδα

Δουλευω το αλατι της korallenzucht.Πολυ καλο και σταθερο απο παρτηδα σε παρτηδα

Υ.Γ Λεγεμε Σταθη :bigemo_harabe_net-134:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...