johnnyman 8 Ιουνίου 2012 #1 Share 8 Ιουνίου 2012 καλησπερα στο forum!!ειμαι καινουριος στο χωρο κ θελω να κανω μια ερωτηση τι υλικο μπορω να βαλω μεσα στο φιλτρο που εχω η αν επαρκη το σφουγγαρακι που εχει.εχω ενα ενυδρειο της aquael 54λιτρα κ το φιλτρο ειναι το Aquael Fan 1. http://www.google.gr/imgres?q=Aquael+Fan+1&hl=el&sa=X&biw=1920&bih=955&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=kYA4OT2tDfeY4M:&imgrefurl=http://www.akwaswiat.net/praca-4-t-4445-0.html&docid=63uyQRccHaVSgM&imgurl=http://www.akwaswiat.net/images/konkurs/FAN2.JPG&w=1600&h=1200&ei=hjXST6DkAs_V4QSXvcSiAw&zoom=1&iact=hc&vpx=686&vpy=153&dur=277&hovh=194&hovw=259&tx=85&ty=99&sig=105373700746360588724&page=1&tbnh=142&tbnw=189&start=0&ndsp=49&ved=1t:429,r:3,s:0,i:77 εχει μεσα ενα μαυρο σφουγγαρακι.μπορω να το βγαλω κ να βαλω καποιο αλλο υλικο η με το σφουγγαρακι ειναι οκ???επισης το φιλτρο αυτο επαρκει για τα 54 λιτρα η μηπως πρεπει να παρω καποιο αλλο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 8 Ιουνίου 2012 #2 Share 8 Ιουνίου 2012 η εταιρια το δινει για 60-100 λιτρα,οπότε για τα λίτρα σου κάνει....και βέβαια θα μπορούσες να βγάλεις το σφουγγάρι και να βάλεις βιολογικό,άν και θα προτειμούσα καλυτερα το turbofilter 500...αν μπορεις να το αλλαξεις σκεψου το! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 8 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 8 Ιουνίου 2012 ριξε μια ματια εδω φιλε μου http://www.blue-fish.gr/filtra-esoterika.html το Aquael Turbo 350 η το 650 ειναι καλυτερο.αυτο που με προτινες θα εχει μεγαλη διαφορα απο το αυτο που εχω τωρα??ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 8 Ιουνίου 2012 #4 Share 8 Ιουνίου 2012 εσυ εριξες ματια στο λινκ που σου πρετεινα???την διαφορα την ειδες???αυτο που σου προτεινα εγω στο λινκ ειναι το facelift μοντελο....το 350 που με ρωτας εσυ,δεν ξερω αν κυκλοφορει ακομα....την διαφορα των 2 την βλεπεις και στα κουτια του νεου με το παλιο....οικονομικη διαφορα σιγουρα θα υπαρχει απο αυτο που εχεις τωρα....δεν ξερω ποση,αλλα και σαφως θα ειναι κλασσεις ανωτερο απο αυτο που εχεις τωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 8 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 8 Ιουνίου 2012 ναι το ειδα φιλε μου!!ευχαριστω!τι διαφορα θα δω απο το δικο μου?θα καθαριζει καλυτερα το νερο?κατι αλλο.εχω σε μια σακκουλα χαλικι απο λαβα.γινεται λες να κοψω το μισο σφουγγαρι κ να βαλω λιγο τετοιο υλικο μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 8 Ιουνίου 2012 #6 Share 8 Ιουνίου 2012 και αυτο γινετε,ορεξη να εχεις να κανεις "βελιωσεις" (το φιλτρο του ενυδρειου μας εμενα μου κανει σαν τον κινητηρα του αυτοκινητου μας,ολοι θελουμε να τον "πειραξουμε") Με το αλλο μοντελο θα δεις καλυρτερη "εργοστασιακη" αποδοση μιας και δεν θα θες να κανεις "βελτιωσεις" Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 8 Ιουνίου 2012 Author #7 Share 8 Ιουνίου 2012 (edited) Οποτε τι προτινεις φιλε μου?να κοψω το μισο σφουγγαρι κ να βαλω κ λιγο λαβα μεσα(θα εχω καλυτερη αποδοση απο πλευρας καθαρισμου του νερου με την λαβα?) η να παρω αυτο που με προτινες?με μια γρηγορη ματια ειδα οτι κοστιζει 25 ευρω.αμα το κανω αυτο να βαλω την λαβα απο πανω η απο κατω απο το σφουγγαρι?ευχαριστω κ παλι!! Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2012 - johnnyman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 8 Ιουνίου 2012 #8 Share 8 Ιουνίου 2012 το να παρεις το turbo ειναι σαφως καλυτερα (σιγουρα εχει καλυτερο "μοτερ" αφου καλυπτει ενυδρεια μεχρι 150 λιτρα,το 500,ενω το υπαρχον δικο σου βια μεχρι 100)....και στην περιπτωση αυτη δεν ειναι αναγκη να βαλεις την λαβα,γιατι αν δεν κανω λαθος η συσκευασια μεσα σου δινει και το βιολογικο υλικο.θα το βαλεις οπως δειχνει η εταιρια,γιατι αν δεν κανω λαθος αλλιως δεν κουμπωνει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 8 Ιουνίου 2012 Author #9 Share 8 Ιουνίου 2012 αυτο το φιλτρο που εχω τωρα δεν ειχε κατι αλλο μεσα,μονο το σφουγγαρι ειχε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 8 Ιουνίου 2012 #10 Share 8 Ιουνίου 2012 το ξερω....το ειχα παρει για ενα φιλο μου (το νουμερο 5 ομως) Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 8 Ιουνίου 2012 Author #11 Share 8 Ιουνίου 2012 Οποτε η το αφηνω ετσι η περνω το turbo για καλυτερο φιλτραρισμα ε?δεν γινεται κατι αλλο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 8 Ιουνίου 2012 #12 Share 8 Ιουνίου 2012 its up to you...εγω μια προταση σου εκανα.Αυτο θα εκανα εγω στην θεση σου (επιλογη του αλλου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 8 Ιουνίου 2012 Author #13 Share 8 Ιουνίου 2012 (edited) κ το στρωσιμο του φιλτρου που εχω τωρα το μπολι πως λεγεται πως θα το περασω στο αλλο φιλτρο? Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2012 - johnnyman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 8 Ιουνίου 2012 #14 Share 8 Ιουνίου 2012 βαλτα να λειτουργησουν ταυτοχρονα ή ξανακανε την διαδικασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 9 Ιουνίου 2012 Author #15 Share 9 Ιουνίου 2012 τελικα φιλε μου παρρειγγειλα αυτο που με ειπες!!δευτερα θα το εχω!!θα σε πω εντυπωσεις!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 9 Ιουνίου 2012 #16 Share 9 Ιουνίου 2012 περιμένουμε λοιπόν Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 12 Ιουνίου 2012 Author #17 Share 12 Ιουνίου 2012 (edited) φιλε μου το πηρα το φιλτρο το εβαλα.σαν υλικο εβαλα κ το σφουγγαρι που ειχε κ το βιολογικο υλικο!!απλα τωρα ειναι λιγο ψηλο το φιλτρο κ ακουμπαει στον πατο του ενυδρειου το σφουγγαρι.πειραζει??επισης εχει ενα εξαρτημα να το βαλω κ να βγαζει φυσαλιδες οπως εδω.να το βαλω?? Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2012 - johnnyman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 12 Ιουνίου 2012 #18 Share 12 Ιουνίου 2012 φιλε μου το πηρα το φιλτρο το εβαλα.σαν υλικο εβαλα κ το σφουγγαρι που ειχε κ το βιολογικο υλικο!!απλα τωρα ειναι λιγο ψηλο το φιλτρο κ ακουμπαει στον πατο του ενυδρειου το σφουγγαρι.πειραζει??επισης εχει ενα εξαρτημα να το βαλω κ να βγαζει φυσαλιδες οπως εδω.να το βαλω?? καταρχην ωραια η προσπαθεια σου αλλα εχω καποιες παρατηρησεις..... 1)να βγαλεις αυτο το καστρο που δεν δειχνει κατι φυσικο 2)εχεις λανθασμενη συνθεση ψαριων κι κυριως ο καρχαριας δεν μπαινει σε μικρα ενυδρεια λογω μεγεθους 3)εχεις ψαρια που θελουν κοπαδι 10+ , μηκος ενα μετρο και μαλακο νερο οποτε λεω να κρατησεις μονο ξιφοφορους και γκαπυ...τα αλλα πρεπει να φυγουν οπωσδηποτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 12 Ιουνίου 2012 #19 Share 12 Ιουνίου 2012 καταρχην ωραια η προσπαθεια σου αλλα εχω καποιες παρατηρησεις..... 1)να βγαλεις αυτο το καστρο που δεν δειχνει κατι φυσικο 2)εχεις λανθασμενη συνθεση ψαριων κι κυριως ο καρχαριας δεν μπαινει σε μικρα ενυδρεια λογω μεγεθους 3)εχεις ψαρια που θελουν κοπαδι 10+ , μηκος ενα μετρο και μαλακο νερο οποτε λεω να κρατησεις μονο ξιφοφορους και γκαπυ...τα αλλα πρεπει να φυγουν οπωσδηποτε edit:μολις τωρα ειδα οτι δεν ειναι δικο σου...ΣΟΡΡΥ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 12 Ιουνίου 2012 Author #20 Share 12 Ιουνίου 2012 xD κανενα προβλημα!απλα αμα μπορει καποιος να με απαντησει εαν εκανα καλα που τα εβαλα ετσι!!ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 12 Ιουνίου 2012 #21 Share 12 Ιουνίου 2012 δεν έχεις πρόβλημα,και έτσι μια χαρά το έχεις....Το στόμιο για τις φυσαλίδες αν θες,βάλε το Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 12 Ιουνίου 2012 Author #22 Share 12 Ιουνίου 2012 το στομιο του φιλτρο ειναι μεσα στο νερο ολοκληρο κ εχω ενα εξαρτημα να χτυπαει προς τα πανω το νερο για να σχιματιζει κυμματακια .καλα ειναι ετσι?αυτο με τις φυσσαλιδες τι διαφορα εχει??ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 12 Ιουνίου 2012 #23 Share 12 Ιουνίου 2012 αυτο που χτυπαει την επιφανεια κανει αναταραξει επιφανιας και κατ επεκταση εμπλουτισμο με οξυγονο,ενω το αλλο με το στομιο και το σωλινα τοκανει με ποιο εμφανη μορφη Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 12 Ιουνίου 2012 Author #24 Share 12 Ιουνίου 2012 οποτε κ τα 2 ειναι καλα απλα το 2ο με τις φυσαλιδες ειναι κ για εφε ε?δεν θα ενοχλει τα ψαρια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyman 15 Ιουνίου 2012 Author #25 Share 15 Ιουνίου 2012 παρα πολυ καλο το φιλτρο φιλε μου!το νερο ειναι πεντακαθαρο κ ολα δουλευουν ρολοι!!!απλα αυτος με τις φυσαλιδες το εξαρτημα ειναι μονο για εφε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος