ocelot 8 Ιουνίου 2012 #1 Share 8 Ιουνίου 2012 (edited) Καλησπερα κ απο μενα, Σημερα ξαναμπηκα στο σπορ, με ενα 120λιτρο μεταχειρισμενο (νομιζω ειναι του carrefour), μετα απο μια αποτυχημενη προσπαθεια παλια... Αφου το επλυνα, ξεβγαλα, κλπ, με ξυδι κ νερο μονο, αυτη την στιγμη εχω βαλει μεσα μονο το υποστρωμα/λιπασμα κ λεπτο χαλικι (3-4χιλ), μαζι με φιλτρο κ θερμοστατη, κ 50ml απο τα βακτηρια της σερα (συμφωνα με την αναλογια τους). Οποτε, υποθετω οτι ψαχνω μπολι, κλαδεματα (φυτα για αρχαριο παρακαλω, θα μπουν γκαπις κλπ μεσα, σχετικα ευκολα αν ειναι για ξεκινημα) κ σε λιγο καιρο, ζωοτοκα, αν περισσευουν σε καποιον η τα πουλαει. Για φιλτρο, εχω ενα της τετρατεκ εσωτερικο με σιπορεξ κ κατι σαν χαπακια, αλλα σε μετρια κατασταση (λειτουργει με πατεντα στο ακροφυσιο κ τις βεντουζες), οποτε παω για εξωτερικο (υποθετω...). Με το στρωσιμο πως συνεχιζω τωρα? Να ριξω τροφη απο ενα χρυσοψαρο που εχω μεσα, για τα βακτηρια? Περιοχη (για μπολι κλπ): Βριλησσια κ γυρω. Ευχαριστω εκ των προτερων Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2012 - ocelot Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanavasp 8 Ιουνίου 2012 #2 Share 8 Ιουνίου 2012 (edited) Να παρεις τεστ υγρο ΑΜΩΝΙΑΣ και τεστ υγρο Νο2 για αρχη..(να προσεξεις να μην ειναι ληγμενα) Να ριχνεις καθε 2 μερες ενα φυλαρακι απο την τροφη που εχεις, οχι πιο πολυ.. Και τεστ καθε 3-4 μερες ΚΑΛΗ ΞΑΝΑΡΧΗ...........!!!!!!!!!!!!!! Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2012 - kanavasp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δον Κι-Φώτης 9 Ιουνίου 2012 #3 Share 9 Ιουνίου 2012 σήμερα έχουμε συνάντηση στο Σεφ στο νέο φάληρο...ελα αν σε βολευει να μας ρωτήσεις οτι θέλεις κατα τις 6 στο Ολιμπικο πίσω από το σεφ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocelot 11 Ιουνίου 2012 Author #4 Share 11 Ιουνίου 2012 Το ειδα αργα τελικα... Λοιπον, οι νεοτερες εξελιξεις: Βρηκα μπολι τελικα (μονο νερο ομως, γυρω στα 10Λ, απο γνωστο γνωστου...), το εριξα, εβαλα κ 1 guppy κ ενα platy λιγο μετα, για να υπαρξουν αποβλητα, σωστα?Πηρα ενα μεταχειρισμενο eheim 2215 (η 16? υπαρχει τετοιο? για 16 το πηρα απο το παλικαρι, αλλα εχει ξεβαψει η ετικετα, κ info μπορω να βρω για το 15 κυριως), αλλα οι σωληνωσεις εχουν προβλημα, εχει κανεις ιδεα που μπορω να βρω ανταλλακτικες γιατι απο καπου χανουν?Εχω βαλει κ κατι φυτακια, αλλα δεν τα βλεπω να την βγαζουν καθαρη, αργησα πολυ να τα φυτεψω κ μαλλον θα τα κλαψω σε λιγο...Οι μετρησεις ειναι οκ, με στικς τα no3 βγαινουν <25mg/l, τα no2 αμελητεα, κ η αμμωνια <0.05mg/l (μετραω καθε μερα), καλα δεν ειμαι? 2 μερες μετα το μπολιασμα ειναι αυτες οι τιμες...Για τα φυτα, αφηνω την λαμπα γυρω στο 8ωρο καθε μερα, αλλα 2 μερες τωρα δεν υπαρχει αλλαγη, μπορω να κανω κατι?Επισης, πηρα αυτα εδω, απο το ιντερνετ:1 x Echinodorus amazonicus x 3 stalks1 x Java Moss1 x Giant Marimo ball2 x Christmas Moss1 x Nano Marimo x 51 x Flame MossΝα παρω κ κανενα κερατοφυλλο??Τελος, αν αφησω το αρσενικο guppy (μαζι με 1-2 ακομα, μελλοντικα, για να μην ειναι μονο του) μαζι με το πλατυ (δεν θυμαμαι αν ειναι θυληκο η αρσενικο, μπορω να ρωτησω στο πετσοπ ομως), μαζι με καποια ψαρια απο αυτο το thread:θα ειμαι οκ?Σταδιακα θα το φορτωσω, αλλα θα ηθελα να αποφυγω γεννες κλπ, κ να βαλω καποια διαφορετικα ειδη μεσα, αν ειναι δυνατον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocelot 11 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 11 Ιουνίου 2012 Μπορει καποιος mod να μεταφερει το θεμα στο αναλογο thread? Μαλλον δεν θα στησω αποκλειστικα ζωοτοκων τελικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 11 Ιουνίου 2012 #6 Share 11 Ιουνίου 2012 Μπορει καποιος mod να μεταφερει το θεμα στο αναλογο thread? Μαλλον δεν θα στησω αποκλειστικα ζωοτοκων τελικα... ασε να ανυσηχουμε εμεις για την κατηγορια.....συνεχιζεις τα λαθη ομως δυστυχως και μαλιστα και σοβαρα. μπολι μονο με νερο........δεν υπαρχει φιλε μου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocelot 11 Ιουνίου 2012 Author #7 Share 11 Ιουνίου 2012 Αφου οι μετρησεις ειναι οκ 2 μερες μετα την εισαγωγη 2 ψαριων, οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 11 Ιουνίου 2012 #8 Share 11 Ιουνίου 2012 Αφου οι μετρησεις ειναι οκ 2 μερες μετα την εισαγωγη 2 ψαριων, οχι? μετρας με χαρτακια που δεν ειναι αξιοπιστα.το νερο που χρησιμοποιησες ως μπολι απο αλλον χομπιστα,σιγουρα ειχε νιτρικα,αρα δεν εχουμε σωστη ενδειξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 12 Ιουνίου 2012 #9 Share 12 Ιουνίου 2012 Ζητα να σου δωσει λιγο βιολογικο υλικο απο το φιλτρο του για να το βαλεις στο δικο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ocelot 12 Ιουνίου 2012 Author #10 Share 12 Ιουνίου 2012 Αμμωνια μετραω με υγρο τεστ... Το παληκαρι που μου το εδωσε θα λειπει για κανα 15ημερο για δουλεια, μαλλον πρεπει να ξαναβαλω αγγελια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 12 Ιουνίου 2012 #11 Share 12 Ιουνίου 2012 ξαναβαλε και ξεκινησε σωστα αυτη τη φορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος