Mariaz 8 Ιουνίου 2012 #1 Share 8 Ιουνίου 2012 Παιδιά θέλω κ πάλι τη βοήθεια σας....Στο ενυδρείο μου εμφανίστηκε κυανοβακτήριο και για να το αντιμετωπίσω άφησα τα φώτα σβηστά για 3 μέρες.....Το αποτέλεσμα ήταν να χάσω όλους τους ζωανθούς μου εκτός από έναν που κατάφερε να επιβιώσει....Υπάρχει πιθανότητα από αυτόν τον έναν να ξαναβγούν άλλοι ή θα πρέπει να αγοράσω ξανά καινούργιους?Επίσης, στο μαγαζί από όπου αγοράζω για το ενυδρείο μου έδωσαν για την αντιμετώπιση της άλγης που είχα φύκια να τοποθετήσω όμως από την ημέρα που τα έβαλα στο ενυδρείο άρχισαν σιγά σιγά να "διαλύονται" , σαν να λιώνουν με αποτέλεσμα να μου έχουν μείνει τα μισά μου φύκια....οι μετρήσεις του νερού μου σε νιτρικά, νιτρώδη και φωσφορικά είναι σχεδόν μηδενικές με εξαίρεση την αμμωνία που είναι οριακά ανεβασμένη....γιατί συμβαίνει αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Ιουνίου 2012 #2 Share 8 Ιουνίου 2012 ζωανθοι δεν πεθαινουν τοσο ευκολα. πολλα φυκια και μεταξωτες κορδελες... με αυτα που μας λες εχεις δηλαδη μετρησιμα νιτρωδη και αμμωνια..? ειναι αρκετα επικινδυνο αυτο αν εχεις μεσα ζωντανους οργανισμους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Ιουνίου 2012 #3 Share 8 Ιουνίου 2012 Φυκια;Τι φυκια; Οι ζωανθοι που λες οτι εχασες;ελιωσαν δηλαδη; Υπαρχει καμια φωτογραφια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 8 Ιουνίου 2012 #4 Share 8 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα, να πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή έτσι ώστε οι εμπειρότεροι να μπορέσουν να βοηθήσουν την κατάσταση. Συμπλήρωσε την φόρμα σε πρώτη φάση να δούμε τα στοιχεία του ενυδρείου σου Θαλασσινό ενυδρείο Reef - F.O. Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): Λίτρα: Διαστάσεις Sump (ΜxΠxΥ): Λίτρα Sump: Οργανισμοί Κοράλλια: Ψάρια: Ασπόνδυλα: Βράχος (είδος κιλά): Άμμος (είδος κιλά): Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Διάρκεια φωτισμού: Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση (Βράχος - Φίλτρο): Θέρμανση/ Ψύξη: Skimmer: C.R.: Κυκλοφορία (Αριθμός αντλιών / ισχύς): Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH: Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2): Νιτρικά (ΝΟ3): Ασβέστιο (Ca) Μαγνήσιο (Mg) Φωσφορικά (Po4) Μέση Θερμοκρασία (°C): Συντήρηση Αλλαγές νερού: Νερό (Όσμωση - βρύση): Αλλαγή Άνθρακα: Αλλαγή Αντιφώσφορο: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariaz 8 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 8 Ιουνίου 2012 Τα νιτρώδη είναι σχεδόν μηδενικά ενώ η αμμωνία είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια.....Δεν έχω ιδέα τί φύκια είναι, απλά μου τα έδωσαν και μου είπαν ότι για να μην εμφανίζω άλγες θα με βοηθήσουν τα φύκια καθώς τρέφονται από τις ουσίες που δημιουργούν την άλγη....Οι ζωανθοί έκλεισαν τελείως...Περίμενα να ανοίξουν αλλά άνοιξε μόνο ο ένας,έμεινε μόνο το εξωτερικό περίβλημά τους το οποίο πλέον έχει αρχίσει να αποσυντίθεται....Μέσα στο ενυδρείο υπάρχουν επίσης πράσινα μανιτάρια και Green star polyps που δεν έχουν πάθει τίποτα....Φώτο αυτή τη στιγμή λίγο δύσκολο για να είμαι ειλικρινής.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariaz 8 Ιουνίου 2012 Author #6 Share 8 Ιουνίου 2012 Το ενυδρείο είναι 60λ με εξωτερικό φίλτρο Eheim με αντιφώσφορα και όλα τα σχετικά....Εννοείται υπάρχει skimmer.Θερμοκρασία σταθερά 25 βαθμοί.Νιτρώδη 0,02 , νιτρικά 0. αμμωνία οριακά σχεδόν 0,05 ,φωσφορικά 0,19.Ασβέστιο και μαγνήσιο δεν έχω τεστάκια... Αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα με νερό απο τη βρύση και αλάτι tropic marine. Υπάρχει γύρω στα 6 κιλά ζωντανός βράχος, μια γαριδούλα, ένας εριμήτης, ένα turbo snail 2 κλόουν και ένα yellow tail dammsel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariaz 8 Ιουνίου 2012 Author #7 Share 8 Ιουνίου 2012 Φωσφορικά ήθελα να γράψω 0,1 !!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Ιουνίου 2012 #8 Share 8 Ιουνίου 2012 (edited) Τι γαριδουλα; Tα φυκια που ειπες ειναι τα παρακατω; http://www.google.gr/imgres?hl=el&biw=1280&bih=643&gbv=2&tbm=isch&tbnid=NVwkf0cluGjvbM:&imgrefurl=http://chuisui.com/viewthread.php%3Ffid%3D6%26tid%3D10807%26action%3Dprintable&docid=tUKFxyQLD4UaCM&imgurl=http://srv.rowelab.com/fish/chaeto.jpg&w=1024&h=534&ei=BubRT8C5Oqqo4gT89PiZAw&zoom=1&iact=hc&vpx=158&vpy=167&dur=674&hovh=162&hovw=311&tx=174&ty=86&sig=106401994131899314690&page=1&tbnh=98&tbnw=187&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:0,s:0,i:68 Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2012 - Δίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariaz 8 Ιουνίου 2012 Author #9 Share 8 Ιουνίου 2012 Τα φύκια είναι σαν φτέρη.Η γαριδούλα είναι cleaner shrimp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 8 Ιουνίου 2012 #10 Share 8 Ιουνίου 2012 (edited) Επειδή βλέπω ότι κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να απαντήσει άμεσα, θα κάνω μια προσπάθεια και ας με διορθώσει κάποιος παλιότερος. Τα φύκια μάλλον ήταν καουλέπρα τα οποία χρειάζονται φως για να λειτουργήσουν. Χωρίς φως λοιπόν εκτόνωσαν όλα τα στοιχεία που κρατούσαν τόσο καιρό και έγινε το κακό. - Αφαίρεση λοιπόν άμεσα τα φύκια. - Επιπλέον οτιδήποτε φαίνεται ότι έχει χαλάσει και αποσυνίθεται, επίσης αφαίρεση άμεσα. Η διατομική άλγη καθώς τα αυξημένα φωσφορικά αλλά και τέλος το κυανοβακτήριο ( το οποίο απασχολεί κι εμένα 2η εβδομάδα, δες σχετικό θέμα) προέρχονται από το νερό βρύσης 1000% - Έτσι σε πρώτη φάση, παίρνεις απ΄ το μαρκετ 3χ 4λιτρα νερό απιονισμένο ( προσοχή χωρίς λεβάντες κ.αλ.) βάζεις και 6 σταγονες αντιχλώριο συνολικα και κανεις αλλαγη νερού αυτά τα 10L κρατώντας τα 2L για αναπλήρωση αφού σίγουρα έχεις εξάτμιση αυτή την εποχή. - Τέλος προσθέτεις βακτήρια (που σίγουρα πιστεύω ότι έχεις) σε δοσολογία στησίματος ενυδρείου και μετά από 3 ημέρες ξαναπροσθέτεις αν διαπιστώσεις ότι έχεις ακόμα εμφανη νούμερα αμμωνία και νιτρώδη. Αν τα νιτρικά έχουν παίσει στο 20 και κατω μην βάλεις άλλα βακτήρια. Αν δεις ότι επειμενουν κάνε αλλη μια χρήση στο 3ημερο - Περιορισμενο ταισμα, ξεκινα 4ωρη φωτοπεριοδο κα ικαθε μερα 15' αυξηση με χρι να φτασεις το 8ωρο ή 10ωρο που κάνεις χρήση και ΥΠΟΜΟΝΗ αυτά διορθωνονται ps Να ξανασκεφτεις το θεμα συνεργασιας με το πετ σοπ αν δε σου εδωσε σχολαστικες συμβουλες, καθώς και χρηση καουλεπρα με κλειστο φωτισμο. εδιτ Ήρθε οι Δίας και έγραψε όσο έγραφα το παραπάνω, ανέλαβε φίλε ... Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2012 - Road Tail Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariaz 8 Ιουνίου 2012 Author #11 Share 8 Ιουνίου 2012 Έχεις δίκιο, βρήκα φώτο και κοίταξα, είναι καουλέπρα.Θα ακολουθήσω τη συμβουλή για το νερό.Για τους ζωανθούς θα υπάρχει σωτηρία να ξαναπολλαπλασιαστούν απο τον έναν που έμεινε ή να πάρω άλλους ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Ιουνίου 2012 #12 Share 8 Ιουνίου 2012 κατ'αρχας η μακροαλγη δεν ειναι..λεπρα.caulerpa ονομαζεται.κατα δευτερον χωρις φωτο δεν ξερουμε καν αν ειναι αυτη.μπορει να ειναι η λιγοτερο επικινδυνη chaeto μακροαλγη.υποθεσεις κανουμε παντα. να βαλει αντιχλωριο στο απιονισμενο?για ποιον λογο? **γενικως φιλε ROAD TAIL,αν δεν ειμαστε 100% σιγουροι, και ειμαστε και αρχαριοι ας μην συμβουλευουμε αλλους.δεν κανουμε αγωνες δρομου για το ποιος θα βοηθησει γρηγοροτερα...το αφηνουμε σε εμπειροτερους. φιλικα παντα σου το λεω αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 8 Ιουνίου 2012 #13 Share 8 Ιουνίου 2012 Έχεις δίκιο, βρήκα φώτο και κοίταξα, είναι καουλέπρα.Θα ακολουθήσω τη συμβουλή για το νερό.Για τους ζωανθούς θα υπάρχει σωτηρία να ξαναπολλαπλασιαστούν απο τον έναν που έμεινε ή να πάρω άλλους ? Δυο θέματα καρακάτω έχιε το δικό μου θέμα που άνοιξα πριν 10 μέρες σχεδόν και θα δεις σε φωτος το "κόκκινο" ενυδρείο μου φουλ κυανοβακτήρια. Το παλέυω με αλλαγές νερού καθε δυο μέρες, μειωση φωτοπεριόδου κατα μια ώρα αφού δεν προβλέπεται σβήσιμο λόγω κοραλιών, βακτήρια 1 σταγόνα μέρα παρά μέρα αφού έχω νιτρικά κοντα 50 λόγω υπερπληθυσμου και .... διαβασμα Για να μην σε κουρασω και εχεις και τον πονο σου. Διάβασε λιγάκι παραπάνω, σε θέματα που σε απασχολούν, διότι θα δεις λύσεις και θα βρεις ανθρωπους που θα σε βοηθήσουν με το αγαπημενο σου ενυδρειο. Κωνσταντίνος ps Μην αγοράσεις κοραλάκια άμεσα, κάνε λιγάκι υπομονή και αν βρεις βάλε κανα φραγκάκι που είναι επίσης όμορφο στο 60ράκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariaz 8 Ιουνίου 2012 Author #14 Share 8 Ιουνίου 2012 Οκ Κωνσταντίνε.Υπομονή λοιπόν και αλλαγές νερού.Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 8 Ιουνίου 2012 #15 Share 8 Ιουνίου 2012 (edited) κατ'αρχας η μακροαλγη δεν ειναι..λεπρα.caulerpa ονομαζεται.κατα δευτερον χωρις φωτο δεν ξερουμε καν αν ειναι αυτη.μπορει να ειναι η λιγοτερο επικινδυνη chaeto μακροαλγη.υποθεσεις κανουμε παντα. γράψε λάθος στην Ελληνική να βαλει αντιχλωριο στο απιονισμενο?για ποιον λογο? γιατι μαρκετ είναι και ποτε δεν ξερεις, εξάλλου κακο δεν κανει ... **γενικως φιλε ROAD TAIL,αν δεν ειμαστε 100% σιγουροι, και ειμαστε και αρχαριοι ας μην συμβουλευουμε αλλους.δεν κανουμε αγωνες δρομου για το ποιος θα βοηθησει γρηγοροτερα...το αφηνουμε σε εμπειροτερους. φιλικα παντα σου το λεω αυτο. ξεκινησα ζητωντας να βοηθησει - διορθωσει καποιος παλιοτερος και παρα ταυτα δεν έδωσα συμβουλες με ρισκο παρα κινησεις που οριζονται απο μια διαδικασια Αφαιρεση νεκρων κοραλιών, αλλαγη νερού με απιονισμενου, διορθωση φωτισμου και χρηση βακτηριων Τιποτε απ αυτα δεν προκαλει κακο ή μπορει να αλλιωσει μια θεραπεια ή οτιδήποτε άλλο Μην μπουμε όμως σε αντιπαράθρεση δεν συντρεχει λογος αφου ειμαστε εδω για να περναμε καλα και στην παρουσα να βοηθησουμε στο συγκεκριμενο προβλημα Εξάλλου είναι το μοναδικό θέμα που παρενέβησα με "βοήθεια" αφού γνωρίζω πολύ καλά πόσο γνωρίζω και σε τι βαθμό μπορώ κάποιον να βοηθήσω ! Κωνσταντινος Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2012 - Road Tail Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Ιουνίου 2012 #16 Share 8 Ιουνίου 2012 κανεις δεν μπαινει σε καμμια αντιπαραθεση κωστη.δεν υπαρχει κανενας λογος.ολοι μας εδω μεσα να βοηθησουμε θελουμε. ισως σου φανηκα αυστηρος,αλλα πιστεψε με εχουν δει πολλα τα ματια μου εδω μεσα. και ο καλυτερος συμμαχος ειναι η προληψη. keep reefing..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Ιουνίου 2012 #17 Share 8 Ιουνίου 2012 Διαβαζω συνεχως για απιονισμενο νερο.Νερο που δεν ξερουμε σε τι συνθηκες και θερμοκρασιες κρατειται στα δοχεια στα σουπερ μαρκετ.Το ενυδρειο σου ειναι μικρο.Αγορασε λοιπον μια φτηνη αντιστροφη οσμωση.Ειναι η καλυτερη λυση. Για τα υπολοιπα θα ηθελα να μπεις στον κοπο να μας ανεβασεις φωτογραφιες.Και για την αλγη,αλλα και τους ζωανθους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween 16 Σεπτεμβρίου 2012 #18 Share 16 Σεπτεμβρίου 2012 Νερό από την βρύση και τέτοιες τιμές είναι αδύνατον! Όποιος θέλει με διαψεύδει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 27 Σεπτεμβρίου 2012 #19 Share 27 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Τι έγινε τελικά με τα ζωάνθους ? Έεεε ψιτττ κοπελιά ....... με το κυανοβακτήριο ξεμπέρδεψες ? Έγινε επεξεργασία 27 Σεπτεμβρίου 2012 - Road Tail Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος