Jump to content

Kostask. Reef Cube 60X60X60

kostaskappa

Recommended Posts

• Απαντήσεις 219
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

IMG_0448,είναι η δεύτερη φωτογραφία στο δεύτερο πόστ μου!Πρόσεξε την βάση του branch της άκρο.Είναι πολύ μικρό το κλαμάκι,περίπου 1,5 πόντο!Αν προσέξεις θα δεις την ράβδωση που έχει το καβούκι των κλαμ!Ανοίγει κανονικότατα και πριν περίπου 2 εβδομάδες ήταν το μισό,μπορεί και το 1/3!!!

Ωραιο!Μονο για την καμαρα εχω ενσταση.Πολυ ωραια μεν αλλα για ποιο μακρυ και ψηλοτερο ενυδρειο κατα την ταπεινη μου αποψη παντα.Κατα τα αλλα σε βρισκω πολυ καλα :bigemo_harabe_net-64:

Ωραιο!Μονο για την καμαρα εχω ενσταση.Πολυ ωραια μεν αλλα για ποιο μακρυ και ψηλοτερο ενυδρειο κατα την ταπεινη μου αποψη παντα.Κατα τα αλλα σε βρισκω πολυ καλα :bigemo_harabe_net-64:

Η αληθεια ειναι πως ειναι μεγαλη και κλεινει το ενυδρειο αρκετα!απλα το κακο ειναι οτι οι βραχοι ειναι ενωμενοι,και φοβομουν να τους σπασω γιατι δεν ειμαι και ο καλυτερος στο aquascaping!μπορει ωστοσο να γινει καποια στιγμη,γιατι ειναι πολυ ψηλη και δεν μου δινει χωρο να βαλω επανω της κοραλλια!

Ρε παιδια σκεφτομαι να φτιαξω ενα μικρο sump,που το μονο που θα κανει θα ειναι να φιλοξενει τον περισσοτερο βραχο απο το main και μακροαλγη.με αυτον τον τροπο θα ανοιξει ο χωρος στο μικρο κατοσταλιτρο,θα ξεφορτωθω το skimmer,θα κερδισω μια Καλυτερη σταθεροτητα στις παραμετρους του νερου λογω μεγαλυτερου ογκου,θα γινει η ζωη μου πολυ πιο ευκολη σε οτι εχει να κανει με ρουτινα (αλλαγες κλπ.) και θα εχω και την ευκαιρια να φτιαξω κατι μινιμαλ για το main display με πολλα κοραλλια και λιγο βραχο!

Αλλα,αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι αν το main ειναι εκατο λιτρα,το sump ποσα να ειναι,και τι επιστροφη σε λιτρα να παιξω;το θεωρειτε καλυτερη ιδεα το sump στο μικρο,απο την αγορα ενος μεγαλυτερου main,οπου θα παιξει sumpless;

επισης ελεγα να προσθεσω σιγα σιγα λιγο νεκρο χοντροκοκκο αραγωνιτη για ομορφια,ουτε ποντο που λεει ο λογος,μπορω να το κανω με τα ψαρια μεσα σιγα σιγα,η θα τα μουρλανω λετε...;

Γιατί στον κύβο έβαλες κόντρες?

60Χ60Χ60=216 λίτρα...40Χ40Χ40=64λίτρα...

Αν κάνεις σαμπάκι εκεί θέλεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο...όσο σε παίρνει μόνο καλό θα κάνεις...ανάλογα με τις ανάγκες σου..σκίμμερ ρεφιούτζιουμ-επιστροφή,κάποιος ριάκτορας-σωληνάκια-δοσομετρικές...αν περισσεύει χώρος βάλε και το δοχείο αναπλήρωσης εκεί.βάλε και βράχο...πάντα υπάρχουν πράγματα να κανείς και ποτέ δεν σου φτάνει ο χώρος.

Αν πάλι κάνεις μεγαλύτερο τα στήνεις όλα από την αρχή...εσύ επιλέγεις...

Αραγωνίτη μπορείς να βάλεις προσεκτικά μέσα σε ένα μπουκάλι πρώτα να κλείσεις την κυκλοφορία και να τον απλώσεις όπως θέλεις...

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Ελεγα αν προσθεσω ρεφιουτζιουμ να το κανω αρκετα μεγαλο,ωστε να μπορεσω να βγαλω εντελως το σκιμερ απο το συστημα.για τον αραγωνιτη πια η γνωμη σου;

Για τον αραγωνίτη αν σου αρέσει κάντο. Αλλά να ξέρεις ότι θα ανακατευτεί με τον ψιλό και δεν θα φαόνεται ωραία μετά.

Για τον αραγωνίτη αν σου αρέσει κάντο. Αλλά να ξέρεις ότι θα ανακατευτεί με τον ψιλό και δεν θα φαόνεται ωραία μετά.

Νομιζω πως ο φιλος μας δεν εχει καθολου αραγωνιτη στο ενυδρειο του Παναγιωτη :bigemo_harabe_net-134:

Ελεγα αν προσθεσω ρεφιουτζιουμ να το κανω αρκετα μεγαλο,ωστε να μπορεσω να βγαλω εντελως το σκιμερ απο το συστημα.για τον αραγωνιτη πια η γνωμη σου;

Algae Scrubber εννοείς?

Είμαστε το μοναδικό Ελληνικό ψαροφόρουμ που καθίσαμε και μεταφράσαμε τα πάντα....οδηγίες κατασκευής,οδηγίες χρήσης και παρουσιάσεις ιδιοκατασκευών.

Εγώ το εμπιστεύομαι...το κόστος είναι ελάχιστο και όντως κάνει φοβερή δουλειά και μπορεί να αντικαταστήσει ένα σκίμμερ υπό προϋποθέσεις...δλδ υψηλό pH,καλός αερισμός του ενυδρείου,σωστό μέγεθος ξύστρας,καθημερινή ρουτίνα στο τάισμα,σωστό συνεργείο καθαρισμού.

Ωραία σκέψη,από υπερχείλιση τι σκέφτεσαι να κάνεις;είμαι στην ίδια φάση και ψάχνω ιδέες.

Βασικα οχι algae scrubber,απλα τα 2/3 του sump να γινουν ενα ωραιο και νοικοκυρεμενο refugium με dsb,διαφορες μακροαλγες,βραχο,συνεργειο καθαρισμου και σωστη κυκλοφορια και φωτισμο....τιποτε παραπανω!Απλα καπου εκει θα παιζει και μια ξυλοπετρα για να οξυγονωνεται καπως και το νερο!Δηλαδη,αν υποθεσουμε πως το sump θα εχει μηκος 1 μετρο,οι 70 ποντοι θα ειναι το refugium (πχ),ετσι η απονιτροποιηση θα ειναι υπερ αρκετη για τα συνολικα λιτρα μου,θα γινετε με τον πιο φυσικο τροπο,ανεξοδα,και θα εχω και παραγωγη πρασιναδας να σας δινω ;) .Υυπερχειληση θα παιξει τρυπημα και σωληνωση Φ32,με επιστροφη γυρω στα 1000 λιτρα.Σταθερη και χαλαρη ροη στο sump και δυο μικροι ριακτορες,για ανθρακα και αντιφωσφορο αντιστοιχα.συνολικο κοστος το πολυ 200 ευρω,μαζι με τους ριακτορες.

Μετα απο συζητηση με φιλο κατεληξα στο οτι το σκιμερ δεν μπορει να βγει γιατι καλο το refugium για καταπολεμηση νιτρικων και φωσφορικων,αλλα καπως πρεπει να βγει και η βρωμια απο μεσα!οποτε το διαμερισμα του refugium θα γινει λιγακι πιο μικρο ωστε να χωρεσει και το turboflotor στο sump!Σημερα ειδα της oceanic τα ετοιμα sump και μπορω να πω πως εχω μπει σε πειρασμο!το μονο σιγουρο ειναι οτι το μικρο θα το φτιαξω πολυ ωραιο!μπορει να μου παρει καιρο λογω οικονομικων,αλλα θα το σενιαρω!οποια βοηθεια απο εδω με προτασεις και αγγελιες,εννοειτε οτι θα εκτιμηθει!

Για μένα προσωπικά καλύτερα να φτιάξεις ένα σαμπ με τις ανάγκες σου, γιατί στα έτοιμα όλο και κάτι δεν θα σου αρέσει.

Ρίξε καλή μελέτη, κατέληξε κάπου και κάντο! Και θα σου κοστίσει και πολύ λιγότερο!

Ένα video από το μικράκι για να δείτε και την κυκλοφορία...έχω πιάσει χαρτί και μολύβι εδώ και μέρες και σχεδιάζω το sump.Σύντομα θα γίνει η αναβάθμιση και παρέα με αυτό θα φτιάξω και φωτιστικό.αγόρασα σήμερα και δέκα κιλά χοντρόκοκκο νεκρό αραγωνίτη αλλά ακόμα δεν τον έβαλα....

ΥΓ. Εχω παρκινσον.....

http://youtu.be/9buIBoFcOR8

Έγινε επεξεργασία - kostaskappa

Τον πήρα από μαγαζί,τα 9 κιλά τον 1.2 fiji της ATI 22 euros!κατάλευκος και αρκετά χοντρός για να μην αναδεύεται από την αρκετή κυκλοφορία ομολογουμένως στο ενυδρείο μου.θα τον βάλω μόλις υποχωρίσει το λίγο κυανο που έχω τώρα και θα ανεβάσω update με κάποιες νέες προσθήκες σε κοράλλια!ρε παιδιά,έχω ένα hawkfish και μια sinullaria κίτρινη αρκετά μεγάλη,και δεν χωράνε στο κατοστάρι!αν θέλει κάποιος να κάνουμε καμία ανταλαγγή με κανένα φραγκάκι είμαι μέσα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...