Jump to content

Kostask. Reef Cube 60X60X60

kostaskappa

Recommended Posts

"Ωστόσο δεν μου απάντησες σε αυτό που σου είπα....μόλις πρόσθεσα βακτήρια,το κυανό φούντωσε!"

Σορυ εγω το καταλαβα λαθος. Νόμιζα οτι εβαλες εχθες! ;)

Καλημέρα.

Η σκεψη σου μου φαινεται σωστη.

• Απαντήσεις 219
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα ρε παιδιά,τα βακτήρια να τα ξεκινήσω με τι δόση;διατήρησης η έναρξης;έχω να ρίξω πολύ καιρό,και σκέφτομαι να ξεκινήσω με δόση καινούργιου ενυδρείου....(αρκετά μεγάλη σύμφωνα με την δοσολογία που αναγράφεται πάνω στο special blend),για να δώσω ένα boost στην κόντρα με το κυανό.

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα ρε παιδιά,τα βακτήρια να τα ξεκινήσω με τι δόση;διατήρησης η έναρξης;έχω να ρίξω πολύ καιρό,και σκέφτομαι να ξεκινήσω με δόση καινούργιου ενυδρείου....(αρκετά μεγάλη σύμφωνα με την δοσολογία που αναγράφεται πάνω στο special blend),για να δώσω ένα boost στην κόντρα με το κυανό.

Παει αναλογικα.Οσο ποιο πολυ κυανοβακτηριο εχεις τοσο ποιο επιθετικα πρεπει να πας.Οι μικρες δοσεις δεν θα σου κανουν τιποτα μιας και θα υπερτερει πληθυσμιακα παντα το κυανο.Ενδεικτικα να σου πω, επειδη τελευταια περασα το ιδιο...Εγω σε 750λιτ οταν αρχησα να ριχνω 30ml την ημερα καθαρησε το ενυδρειο.Οσο το ειχα σε ποιο χαμηλη δωση 15ml μερα παρα μερα, δεν γινοταν τιποτα.Καλο ειναι να το ρουφας σε καθε αλλαγη με ενα λαστιχακη σιλικονης

Έχε υπόψιν σου ότι η εταιρία προτείνει και διπλή δόση σε θαλασσινά ενυδρεία

Το ρουφάς με μια συριγγα και την βαζεις μεσα στο ενυδρειο δίπλα σε καποιον κυκλοφορητη και ριχνεις την δοση εκει. Τουλαχιστον εγω ετσι το κανω και δε μυριζει καθολου. Μυρίζει απο οτι ξερω αν το ρίχνεις απο πάνω στην επιφανεια.!

Υγ: αηδιαστικη μποχα μιλάμε!! :)

Σημερα στην αλλαγη θα σιφωναρω ΟΛΟ το κυανο,και θα ξεκινησω βακτηρια.θα δωσω μεγαλες δοσεις για να το νικησω...που θα μου παει...θα τον παρει τον μ€(&λο!ανδω οτι επιμενει,μετα το καινουργιο στησιμο θα του πατησω αλλη μια θεραπεια με το chemi και πιστευω θα το εξαφανισω!μιλαμε οτι εχει γινει εφιαλτης για τα καλα....κοιταω αλλα ενυδρεια και βλεπω παντου κυανο!ΕΛΕΟΣ!ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΥΑΝΟ!:D

Κώστα αν δοκιμάσεις Purple up? Δηλαδή να σταματήσεις την τροφική αλυσίδα που πυροδοτεί το κυανοβακτήριο και να πυροδοτήσεις την αύξηση της καλής άλγης(της κοραλίνης).

Το σκιμερ να το κλεινεις.Θα σου ελεγα την δοση να την ριχνεις βραδυ και οταν εχουν κλεισει τα φωτα.Το βραδυ το κυανο χανει ενα πολυ δυνατο του οπλο τον φωτισμο.Εκει βαρατο αλυπητα Κωστα με κλειστο σκιμερ για δυο ωριτσες :bigemo_harabe_net-86: :bigemo_harabe_net-86: :bigemo_harabe_net-86:

Το σκιμερ να το κλεινεις.Θα σου ελεγα την δοση να την ριχνεις βραδυ και οταν εχουν κλεισει τα φωτα.Το βραδυ το κυανο χανει ενα πολυ δυνατο του οπλο τον φωτισμο.Εκει βαρατο αλυπητα Κωστα με κλειστο σκιμερ για δυο ωριτσες :bigemo_harabe_net-86: :bigemo_harabe_net-86: :bigemo_harabe_net-86:

Συμφωνώ απόλυτα! Το έχω παρατηρήσει και εγώ. Την νυχτα η άλγη υποχωρεί σε μεγάλο βαθμό και την μέρα επανέρχεται. Κλείσε τα βράδια μέχρι το πρωί το σκιμερ όπως σου είπε ο φίλος, και ρίχνε την θεραπεία. δοκίμασε και κανα cucumber. Κάνουν τρομερή δουλειά στην άμμο.

Το κυανο δεν ειναι αλγη!!!

Βακτηριο ειναι!

Ναι, αλλά για να εμφανίζεται, σημαίνει ότι για κάποιο λόγο ευδοκημεί. Κάτι το ερεθίζει.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74198

Ετσι ειναι τωρα,η θολουρα ειναι φυσαλιδες....ειπαμε οξυγονωσηηηηη!ωστοσο αυτο με το σκιμερ δεν τοηξερα!θα ξεκινησω βακτηρια απο αυριο,με κλειστο σκιμερ και 20 ml δοση καθε βραδυ με το που κλεισουν τα φωτα!οταν το δω να υποχωρει τοτε θα τα παω 10 κοκ.την μερα το κυανο γινεται κτηνος σε σχεση με το βραδυ,το εχω δει και σε μενα αυτο!απλα επιφυλασομαι για το αν τα special blend ειναι τα σωστα βακτηρια για αυτη την δουλεια!

Το σκιμερ κανα δυο ωριτσες οχι παραπανω.Τα βακτηρια μειωνουν τα επιπεδα οξυγονου στο ενυδρειο...Αρα προσοχη με το σκιμερ :bigemo_harabe_net-64:

Συγνώμη ρε παιδιά, το σκίμμερ γιατί το κλείνετε στα βακτήρια???

Εγώ ποτέ δεν το είχα κλείσει το skimmer.

Το σκίμερ δεν έχει να κάνει με τα βακτήρια. Μονο με θεραπείες κλείνει λόγω αφρίσματος. κατα τα άλλα δεν ενοχλεί κάπου.

Το σκίμερ δεν έχει να κάνει με τα βακτήρια. Μονο με θεραπείες κλείνει λόγω αφρίσματος. κατα τα άλλα δεν ενοχλεί κάπου.

Θεραπείες και αν χρειάζεται σε κάποια ταΐσματα να κλείσει το πολύ για καμιά ώρα!

Ταΐσματα στα κοράλλια,με σκευάσματα που χρειάζεται να κλείσει το skimmer!

Θεραπείες και αν χρειάζεται σε κάποια ταΐσματα να κλείσει το πολύ για καμιά ώρα!

α μπράβο. Στο τάισμα κοραλιών. Εκεί πραγματικα γίνεται depon!

Έτσι ακριβώς!!

Κώστα σου εύχομαι να τον ξεφορτωθείς τον ''καρκίνο'' όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να χαρείς το ριφάκι σου φίλε...

Έγινε επεξεργασία - steliost

Μολις τελειωσα την αλλαγη...η αλλαγη ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακη σε σχεση με το πως ηταν,ειχα ξεχασει την οψη του υφαλου μου.....!

Μακάρι να μην επαληθευτώ αλλά αύριο βράδυ θα έχεις πάλι κυανό!!

Μέχρι την Δευτέρα κανε άλλη μια αλλαγή και μετά άρχισε βακτήρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...