Jump to content

Kostask. Reef Cube 60X60X60

kostaskappa

Recommended Posts

Α και κατι ακομα!το κυανο εδω και μερικες μερες εχει αρχισει και υποχωρει...εχει πολλα κενα πλεον και οπως ολα δειχνουν θα με εγκαταλειψει....ελπιζω πριν την μετακομηση!

Οταν μετακομισεις το ενυδρειο εχεις τις περισσοτερες πιθανοτητες δυστυχως να σε επισκεφθει ξανα.

• Απαντήσεις 219
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ελεγα να φτιαξω μεγαλυτερο refugium και να βαλω ολον τον αραγωνιτη εκει σε λειτουργια DSB,η ιδεα εγκαταλειπεται.ο αραγωνιτης θα βγει,θα πλυθει πολυ καλα,θα ξεραθει και θα μπει στο ενυδρειο νεκρος.

παιδια,υαπρχει καποιος εδω Αθηνα που να εχει chemiclean (με το αζημειωτο εννοειτε);Δεν υπαρχει χρονος για παραγγελια μιας και το ενυδρειο ειναι σχεδον ετοιμο για μετακομιση.θελω να βαλω χημικο γιατι το κυανο ειναι και στους βραχους (βασικα ειναι παντου πλεον).

οποτε μεταφερω τα ψαρια-κοραλλια,τσακιζω κυανο με χημικα,μεταφερω τον βραχο,και στηνω με τον αραγωνιτη νεκρο και ενυδρειο αποστειρωμενο.Δια τα μ****α θα φυγουν...ειπαμε,αλλαζω ροτα! ;)

Έγινε επεξεργασία - kostaskappa

Άλλαξα κυκλοφορία,το γύρισα στο πιο δυνατό σετάκι τηνσ BOYU,αυτό με τις 4 αντλίες των 3000l/h με τον controller.Εννοείτε ότι στο ενυδρείο μπήκαν οι δύο,οι τέσσερις δοκιμάστηκαν,και είναι καλές μόνο για να πλένω ρόυχα,και όχι για ύφαλο....η αλήθεια είναι ότι είδα τρελή διαφορά πάντως...από κυανό πάντως,αν δεν πέσουν χημικά δεν με βλέπω να καθαρίζω...έχει καλύψει τα πάντα....

Πάντως αν θες να βοηθήσεις στην απαλαγή του, τάιζε λιγότερο, κανε συχνές αλλαγές, και άλλαζε τον αντιφώσφορο συχνά. Τι φωτισμό έχεις την παρών στιγμή, και πόσο καιρό είναι οι λάμπες?

Πάντως αν θες να βοηθήσεις στην απαλαγή του, τάιζε λιγότερο, κανε συχνές αλλαγές, και άλλαζε τον αντιφώσφορο συχνά. Τι φωτισμό έχεις την παρών στιγμή, και πόσο καιρό είναι οι λάμπες?

Πάνο οι λάμπες στο ενυδρείο είναι ενός μήνα.....ταΐζω μια φορά την ημέρα με μέτρο τα ψάρια και τα κοράλλια καθόλου.....τον αντιφώσφορο δεν τον έχω σε ριάκτορα,ίσως αυτό να είναι ένα πρόβλημα.Το αξιοπερίεργο πάντως,είναι ότι μετά από 15 ώρες το chemiclean δεν έχει κάνει τίποτε....

Δε νομιζω να κανει τοσο γρηγορα δουλεια φίλε Κώστα..

Ριξε κ μια ματιά εδω...

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82477

Αν το κατανοήσεις τοτε πιθανόν να προλάβεις την πιθανή του εξάπλωση ξανα.

Είδα μια βελτίωση σήμερα,αλλά όχι τίποτε το ιδιαίτερο...τουλάχιστον όχι ακόμα...!Αν χρειαστεί,μετά την αλλαγή αύριο,θα κάνω άλλη μια θεραπεία...!Έβαλα και το σκίμερ σήμερα και μουρλάθηκε στον αφρό!Αν αύριο δεν έχω τα αποτελέσματα που θέλω,θα κάνω άλλη μια φορά την θεραπεία!

Κωστα κανε οτι λενε οι οδηγιες!

+1000

Καλό είναι να μην το ξεχνάμε αυτό!!

Οι οδηγίες λένε ότι αν δεν καθαρίσει το ενυδρείο από την πρώτη θεραπεία,μπορείς μετά την αλλαγή νερού να επαναλάβεις...η αλήθεια είναι ότι τα κοραλλάκια μου και τα ψάρια δεν έχουν δείξει κάτι το περίεργο....όλα κυλούν πολύ ομαλά...αν αύριο δεν δω προκοπή,θα κάνω την αλλαγή και θα επαναλάβω!

Ρε maik πεσ΄μου πως ακριβώς θα γίνει αυτό,μιας και όποτε έριξα μέσα στο ενυδρείο special blend,το μόνο που κατάφερα ήταν το κυανό να φουντώσει!τα λίτρα μου έιναι περίπου 160.μπορέις να μου πεις μια επιθετική ρουτίνα να ακολουθήσω;Επίσης,ενμέσω θεραπείας με χημικά,τα βακτήρια θα την παλέψουν;;;

Γιατί δεν κάνεις μια επίθεση με βακτήρια;

+10000 αλλα τωρα εβαλες chemi ...

Βλέπω ότι είσαι και από Αιγάλεω,είμαστε κοντά!αν θες κερνάω καφεδάκι αύριο μετά την δουλεία το απόγευμα να το δεις και από κοντά,μιας και η εμπειρία σου είναι καλή!κι εγώ γέννημα θρέμμα Αιγαλεώτης είμαι!

Ρε maik πεσ΄μου πως ακριβώς θα γίνει αυτό,μιας και όποτε έριξα μέσα στο ενυδρείο special blend,το μόνο που κατάφερα ήταν το κυανό να φουντώσει!τα λίτρα μου έιναι περίπου 160.μπορέις να μου πεις μια επιθετική ρουτίνα να ακολουθήσω;Επίσης,ενμέσω θεραπείας με χημικά,τα βακτήρια θα την παλέψουν;;;

Την δεδομένη στιγμή έχεις βάλει chemi-cleen.

Προτείνω λοιπόν να κάνεις υπομονή και μετά την μεταφορά να προσθέτεις τα βακτήρια.

Το κυανό μπορείς να το σιφωναρεις όταν κάνεις αλλαγή νερού!

Βλέπω ότι είσαι και από Αιγάλεω,είμαστε κοντά!αν θες κερνάω καφεδάκι αύριο μετά την δουλεία το απόγευμα να το δεις και από κοντά,μιας και η εμπειρία σου είναι καλή!κι εγώ γέννημα θρέμμα Αιγαλεώτης είμαι!

Αύριο δεν μπορώ!Επιφυλάσσομαι για το μέλλον!!

Maik δεν έχεις ιδέα...τι να σιφωνάρω;;;;;αυτό είναι ΠΑΝΤΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχω ιδέα;

Το έχω αντιμετωπίσει και εγώ και σου λέω ότι είχα κυανό ακόμα και στα τζάμια!

Αυτό που έκανα ήταν βακτήρια και ανέβασα την ροή στην επιστροφή από το sump!

Δηλαδή από 2000 σε 5000 λίτρα.

Ωστόσο δεν μου απάντησες σε αυτό που σου είπα....μόλις πρόσθεσα βακτήρια,το κυανό φούντωσε!

Αυτό δεν μπορώ να το κατανοήσω!Να γίνεται κάποια αντίδραση;Ίσως κάποιος ανταγωνισμός ανάμεσα στα βακτήρια;

Τα βακτήρια δεν νομίζω να είχαν λήξει;

Στην ουσία το κυανό είναι ένα άλλο είδος βακτήρια,το κακό.

Κωστα.. εν μεσω θεραπειας με chemiclean εβαλες και βακτηρια.?

Πιστευω πως κατι δεν κανεις καλα φιλε μου!

Δεν μπορεις να κανεις τοσα πραγματα μαζι.. τα ενυδρεια υφαλου δεν σηκωνουν αποτομες και βιαστικες κινησεις.

Δεν έβαλα εν μέσω της θεραπείας ρε συ....όταν είχε αρχίσει να εμφανίζεται το πρόβλημα άρχισα να βάζω,με αποτέλεσμα να φτάσω στο σημείο που ήμουν προχτές,και να χρησιμοποιήσω χημικά!Σήμερα το πρωί πριν φύγω για δουλειά ο κύβος ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση,και πιστεύω πως με σιφωνάρισμα στην αλλαγή νερού,θα καθαρίσω σχεδόν στο φουλ.Με το που γίνει η αλλαγή,θα ξεκινήσω πάλι βακτήρια με επιθετικό τρόπο,ώστε να υπερισχύσουν του αποδυναμωμένου κυανού!Giovanni ξέρω πότε να ρίξω τι ρε φίλε...;)

ΥΓ1.Θα ανεβάσω το μεσημέρι φωτογραφικό update για να δείτε το πριν και το μετά του chemi.

ΥΓ2.Καλημέρα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...