Jump to content

Kostask. Reef Cube 60X60X60

kostaskappa

Recommended Posts

Λιγο το Kh ανέβασε και εισαι οκ! Βάλε και καμιά γενική να δούμε... :bigemo_harabe_net-138:

• Απαντήσεις 219
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπόν παιδιά καλημέρα!μέχρι τις δεκαπέντε του Φλεβάρη,πρέπει να έχω αλλάξει σπίτι!βρήκα μεγάλο σπιτάκι για να φύγω από την τρυπούλα που μένω και δεν χωράμε με την καμία!Anyway,δεν είναι αυτό το θέμα μας!Το θέμα μας είναι η μεταφορά του ενυδρείου...πείτε μου τον τρόπο να μεταφερθώ χωρίς απώλειες!θέλω να αλλάξω και το aquascape με την ευκαιρία!Σκέφτομαι να πλύνω και τον αραγωνίτη,ή ακόμα και να τον βγάλω εντελώς και να το γυρίσω σε bare bottom....ακούω γνώμες παιδιά!Οι πιο έμπειροι που έχουν κάνει μεταφορές ενυδρείου να μας πουν τον σωστό τρόπο για να μην χάσω κανένα ζωντανό!επίσης θέλω και την γνώμη σας για την περίπτωση του bare bottom!

κρατάς τα ζωντανά σε κάποια καραντίνα ή τα δίνεις σε κάποιον φίλο με προσοχή μην τον γεμίσεις κυάνο.

Αδειάζεις το ενυδρείο προσεκτικά απο βράχο-αραγωνίτη και μεταφέρεις με κάποιον φίλο σου το ενυδρείο και τα παρελκόμενα.

Εκεί έχεις έτοιμο και νερό αν όχι 100% τουλάχιστον μισό μέχρι να ετοιμάσεις και το υπόλοιπο....ρίχνεις και μερικά σκευάσματα που εξουδετερώνουν την αμμωνία-βακτήρια κτλ..δεν είναι κάτι δύσκολο απλά χέρια χρειάζεσαι και δοχεία αποθήκευσης.

Είναι κουραστική διαδικασία και θα φας τουλάχιστον μια μια μέρα.

Ζωγραφιά είναι ο ύφαλος σου. μπράβο

Ζωγραφιά είναι ο ύφαλος σου. μπράβο

Το λες και το πιστευεις αυτο...;γιατι τον τελευταιο καρο,τον βλεπω και εχω ξενερωσει με το κυανο,που ειναι παντου...κυριολεκτικα!σκεφτομαι το chemiclean,γιατι το κακο παιρνει τρελες διαστασεις....!

Το sps τώρα το πήρες;

Πιο πάνω γράφεις για μεταφορά του ενυδρείου. :mellow:

Ναι το πηρα σημερα.το βρηκα σε πολυ καλη τιμη,και δεν αντεξα στον πειρασμο!ναι μεχρι τις 15 φλεβαρη θα εχω μετακομισει,οποτε και το ενυδρειο θα ξαναστηθει,ελπιζω με τις γνωσεις που εχω μαζεψει στα 2 σχεδον χρονια ασχολιας μου με τα αλατια να φτιαξω κατι πολυ καλο....θα αλλαξουν πολλα με την μετακομιση!

ωραίο κομμάτι! αν είναι αυτό που νομίζω το χάζευα χθες :D

για το κυανό (αν και είμαι υπέρμαχος του chemiclean σε προχωρημένες καταστάσεις) μπορείς να κάνεις την ύστατη προσπάθεια φυσικής εξουδετέρωσης, μιας και έτσι και αλλιως θα γίνει μετακόμιση σε 1 μήνα.

καλη αρχη με τα sps.μην παρασυρεσαι παντως.κανε λιγο υπομονη να στρωσει η κατασταση μετα τη μεταφορα και συνεχιζεις.

Το προβλημα με το κυανο υπαρχει πολυ καιρο και δεν μπορω να καταλαβω απο τι προερχεται ειλικρινα...τα νιτρικα μου ειναι 3 με 5,απο φωσφορικα κατι λιγα,απο κυκλοφορια εχω σε 60x60x60 τεσσερις χιλιαριδες κυκλοφορητες,και την επιστροφη που την υπολογιζω στα 3000 λιτρα...δηλαδη 7000 λιτρα!ειλικρινα δεν ξερω τι παιζει...δεν ειχα ριξει βακτηρια πολυ καιρο τωρα,και δοκιμασα και εριξα specialblend εχτες...,το αποτελεσμα ηταν σημερα να ειναι πολυ πιο εμφανες το προβλημα....

ωραίο κομμάτι! αν είναι αυτό που νομίζω το χάζευα χθες :D

για το κυανό (αν και είμαι υπέρμαχος του chemiclean σε προχωρημένες καταστάσεις) μπορείς να κάνεις την ύστατη προσπάθεια φυσικής εξουδετέρωσης, μιας και έτσι και αλλιως θα γίνει μετακόμιση σε 1 μήνα.

Ρεντη;

μεγεια κωστα την ακρο!

ομορφη ειναι!ειναι δυσκολο να αντισταθεις στα sps δυστυχως ειδικα αν ειναι ομορφα και σε καλη τιμη!

καλυτερα ομως να μην παρεις αλλο και να βαλεις χρηματα σε sps μετα τη μεταφορα και αφου θα περασει κανενα 2μηνο!

για το bare bottom που ρωτησες παραπανω νομιζω ειναι οτι καλυτερο απο αποψη πρακτικοτητας,ευκολιας στο να ξεβρωμιζεις το ενυδρειο,

ανεσης στην διαμορφωση της κυκλοφοριας αναλογα με τις απαιτησεις,διατηρησης χαμηλων τιμων(no3 κτλ),διατηρησης του βραχου καθαρου και να μην μπουκωνει απο αμμο και γενικοτερα συντηρησης του ενυδρειου

το μεγαλο θεμα ειναι το αισθητικο!σε αλλους αρεσει χωρις αμμο η τουλαχιστον δεν τους χαλαει και ολοι δεν μπορουν να φανταστουν ενυδρειο

χωρις αυτην!

εγω ειμαι χωρις αμμο ισως λιγο παραπανω απο χρονο και προσωπικα ειναι απο τις καλυτερες κινησεις που εχω κανει στο ενυδρειο με γνωμονα

αυτα που σου ειπα παραπανω.

ασε που μου αρεσει και τωρα που εχει πιασει κοραλινη αλλα κ στην αρχη που ηταν μονο το τζαμι.

μεγεια κωστα την ακρο!

ομορφη ειναι!ειναι δυσκολο να αντισταθεις στα sps δυστυχως ειδικα αν ειναι ομορφα και σε καλη τιμη!

καλυτερα ομως να μην παρεις αλλο και να βαλεις χρηματα σε sps μετα τη μεταφορα και αφου θα περασει κανενα 2μηνο!

για το bare bottom που ρωτησες παραπανω νομιζω ειναι οτι καλυτερο απο αποψη πρακτικοτητας,ευκολιας στο να ξεβρωμιζεις το ενυδρειο,

ανεσης στην διαμορφωση της κυκλοφοριας αναλογα με τις απαιτησεις,διατηρησης χαμηλων τιμων(no3 κτλ),διατηρησης του βραχου καθαρου και να μην μπουκωνει απο αμμο και γενικοτερα συντηρησης του ενυδρειου

το μεγαλο θεμα ειναι το αισθητικο!σε αλλους αρεσει χωρις αμμο η τουλαχιστον δεν τους χαλαει και ολοι δεν μπορουν να φανταστουν ενυδρειο

χωρις αυτην!

εγω ειμαι χωρις αμμο ισως λιγο παραπανω απο χρονο και προσωπικα ειναι απο τις καλυτερες κινησεις που εχω κανει στο ενυδρειο με γνωμονα

αυτα που σου ειπα παραπανω.

ασε που μου αρεσει και τωρα που εχει πιασει κοραλινη αλλα κ στην αρχη που ηταν μονο το τζαμι.

Για αυτό είπα πιο πάνω και παραξενεύτηκα!

Αφού έχεις να κάνεις μεταφορά μην πάρεις τίποτα άλλο!

Συμφωνώ με τον φίλο mad23!!

Στανταρ δεν θα γινει καμια ακομα προσθηκη για περιπου 2 μηνες!το καλο για την μετακομιση,ειναι οτι βρηκα ενα ενυδρειο 100 λιτρων,το οποιο θα ξεκινησει να δουλευει αμεσα στο καινουργιο σπιτι,με νερο απο το ενυδρειο μου στο 50% και το αλλο μισο καινουργιο.θα βαλω το εχειμ που εχω με αντιφως και ανθρακα να τρεχει,2 κυκλοφορητες και βραχο απο τον κυβο.θα το στρωσω γρηγορα κε βακτηρια κλπ. Και θα μεταφερω τα ζωντανα εκει ωστε και να τα εχω στον χωρο μου,και να εχω και τον κυβο αδειο για οτι εργασιες θα γινουν (που θα ειναι απειρες)!θα το κανω bare bottom στανταρ!μια φωτο απο μια ριχορδεα που εχει γινει θηριο!σορο για την ποιοτητα,τραβαω φωτογραφιες με ipad mini....

Υ.Γ. Αν καποιος γουσταρει να βοηθησει για την μεταφορα εδω ειμαι ε!κερναω και καφεδακι!

Α και κατι ακομα!το κυανο εδω και μερικες μερες εχει αρχισει και υποχωρει...εχει πολλα κενα πλεον και οπως ολα δειχνουν θα με εγκαταλειψει....ελπιζω πριν την μετακομηση!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...