Jump to content

Kostask. Reef Cube 60X60X60

kostaskappa

Recommended Posts

• Απαντήσεις 219
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να'σαι καλά φίλε μου :)

Όσο για το ύδωρ ναι...ακόμα δεν έχω πάρει όσμωση και ντρέπομαι που το λέω...αλλά το νερό δεν είναι βρύσης...ας είναι καλά ένας φίλος που με έφτιαξε για την αρχή...ωστόσο η όσμωση δεν αργεί να έρθει...απλά θα πω ένα ρητό που λέει...no money...no honey!

Υ.Γ.Γιαααααα πάρτε σειρά σιγά σιγά...η καπνέλια θα βγει απ'έξω σε λίγο! :))))

Σίγουρα αν δεν καταφέρω να την πάρω μέχρι την δεύτερη αλλαγή,θα κάνω μια επίσκεψη στον Nικόλα να με κάνει μάγκα :)

φιλαρακι ελα οποτε θες για σενα η πορτα ειναι ανοιχτη !!

Έγινε επεξεργασία - nikostrex

Πολυ ωραιο!

Μ'αρεσουν κ εμενα πολυ αυτες οι διαστασεις!

Συνεχισε με ορεξη.

Το moonlight γιατι δεν το εκανες μπλε;

Πολυ ωραιο!

Μ'αρεσουν κ εμενα πολυ αυτες οι διαστασεις!

Συνεχισε με ορεξη.

Το moonlight γιατι δεν το εκανες μπλε;

Μ'αρέσει πιο πολύ λευκό και τα ζωντανά μου δεν δείχνουν να ενοχλούνται...υπάρχει κάποιος λόγος που πρέπει να είναι μπλε;;Να συμπληρώσω πως δεν είναι μόνο λευκό...υπάρχουν και αρκετά μπλε leds.

Συνήθως βάζουμε μπλε για να προσομοιώνει συνθήκες νυχτερινές στο φάσμα του φεγγαρόφωτος.Πάντως έχοντας δοκιμάσει το λευκό moonlight στο ενυδρείο με τους δίσκους μου ήταν και αυτό εντυπωσιακό.

Στο θαλασσινό το μπλε χρώμα δίνει στα κοράλλια πολύ έντονα χρώματα λόγω μιας φθορίζουσας πρωτεΐνης (GFP) που περιέχουν στον ιστό τους, κάνοντας ακόμη πολύ πιο έντονα τα πράσινα και τα πορτοκαλί χρώματα.

Δες ένα παράδειγμα στις ένθετες φωτογραφίες το πως φαίνονται τα ίδια τα κοράλλια κάτω από μπλε φως φεγγαριού.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69683

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69660

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Ρε παιδιά πείτε κανένα κοράλλι που να μην θέλει φως να πάρω για να χώσω κανένα μέσα στην σπηλιά!!!Μου την δίνει που είναι ξερή εντελώς....!!!Όπως καταλαβαίνετε θέλω να το γεμίσω στα τέρματα!!!

Αυτό... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=71002... ΑΛΛΑ είναι δύσκολο όσον αφορά την διατροφή του, πρέπει να είναι στοχευμένη.

Στο θαλασσινό το μπλε χρώμα δίνει στα κοράλλια πολύ έντονα χρώματα λόγω μιας φθορίζουσας πρωτεΐνης (GFP) που περιέχουν στον ιστό τους, κάνοντας ακόμη πολύ πιο έντονα τα πράσινα και τα πορτοκαλί χρώματα.

Δες ένα παράδειγμα στις ένθετες φωτογραφίες το πως φαίνονται τα ίδια τα κοράλλια κάτω από μπλε φως φεγγαριού.

http://www.aquazone....showtopic=69683

http://www.aquazone....showtopic=69660

Ναι αυτό το ξέρω...!Το θέμα είναι όμως πως δεν υπάρχει κάποιος ''κανόνας'' που να λέει πως θέλουμε το μπλε φως only!Οπότε περί ορέξεως..... :bigemo_harabe_net-66:

Αυτό... http://www.aquazone....showtopic=71002... ΑΛΛΑ είναι δύσκολο όσον αφορά την διατροφή του, πρέπει να είναι στοχευμένη.

ΩΩΩΩΩΩΩΩ.....!Θέλω να με δω να κάνω target feeding μέσα στην σπηλιά!!!ΑΑχαχαχΑΧαχαΧΑΧα!!!!ΔΕΝ παίζει!Κρίμα φαίνεται αλλού το ζωντανό!

Έγινε επεξεργασία - kostaskappa

Ναι αυτό το ξέρω...!Το θέμα είναι όμως πως δεν υπάρχει κάποιος ''κανόνας'' που να λέει πως θέλουμε το μπλε φως only!Οπότε περί ορέξεως..... :bigemo_harabe_net-66:

Ε μα ναι είναι θέμα γούστου του καθενός.

Σίγουρα αν δεν καταφέρω να την πάρω μέχρι την δεύτερη αλλαγή,θα κάνω μια επίσκεψη στον Nικόλα να με κάνει μάγκα :)

φιλαρακι ελα οποτε θες για σενα η πορτα ειναι ανοιχτη !!

:thaman:

Να πω πως ψάχνω για Pulsin xenia σαν :gunsmilie: !Θέλω μεγάλο fraaaaaaaaaaaaaaaaag!!!

Αν ανεβεις κατα δω, σφυρα κλεφτηκα, κι ενα μπουκετακι ειναι δικο σου!

Οι favies είναι γενικά πολύ εύκολο LPS αλλά με τρομερά αργή ανάπτυξη.. αυτό που βλέπεις στην φωτογραφία του προφίλ το έχω 5-6 χρόνια και έχει παραμείνει το ίδιο σε μέγεθος....

Είναι κοράλλι που το φέρνουν συχνά τα καταστήματα, αν όχι ακριβώς το ίδιο, σε διάφορες χρωματικές παραλλαγές και σχήματα.

Άμα είσαι γκαντέμης είσαι.....πάει και τελείωσε!!!Εχτές έλειψα όλη μέρα λόγω βάπτισης παιδιών φίλου και...παραλίας...το βράδυ λοιπόν που γύρισα,είδα την τραχυφίλια να έχει πέσει από τον βράχο και να έχει ''κάτσει'' τούμπα (!!) στο αραγωνίτη παίρνοντας ένα φράγκ από ζοανθούς μαζί της....όπως καταλαβαίνετε ο συναγερμός και ο πανικός που ακολούθησαν ήταν πολύ μεγάλος!!Χέρι μέσα με αστραπιαία κίνηση και ανακατάταξη των κοραλλιών ώστε να μην ξαναυπάρξει τέτοιο θέμα...ακόμα δεν έχω δει σε τι κατάσταση είναι μιας και είμαι στην δουλειά!Μόλις γυρίσω ελπίζω να είναι όλα κομπλέ.....

Λοιπόν,όλα καλά με την τραχυφίλια.Την επόμενη μέρα βρήκε την θέση της στον αραγωνίτη και πλέον όλα πάνε κατ' ευχήν!Το μόνο πρόβλημα που θέλω τα φώτα σας είναι το εξής!Η Καπνέλια μου εδώ και δυο μέρες δεν ανοίγει εντελώς...μου δείχνει ότι κάτι την ενοχλεί αλλά δεν υπάρχει κάτι πάνω της ή πουθενά τριγύρω....το μόνο που πάει το μυαλό μου είναι ότι έχει κυκλοφορία εκεί που είναι αλλά όχι και τίποτε κύματα :huh: ....Τα άλλα κοράλλια μου ανοίγουν όσο δεν πάει καΙ μια σινουλάρια που μπήκε frag από τον νικόλα έχει γίνει τετραπλάσια!Μήπως ξέρει κανείς τι ακριβώς χρειάζεται το συγκεκριμένο κοράλλι γιατί μου αρέσει όσο δεν πάει και δεν θέλω να το ταλαιπωρώ!Προσεχώς θα ανεβάσω φωτογραφίες με το όλο στήσιμο και με την κατάσταση που βρίσκεται το ενυδρείο σήμερα!

• 3 weeks later...

Σήμερα έκανα ένα update στον φωτισμό μου...λοιπόν,DIY led strips 1 μέτρο των 14,4 watt ψυχρό λευκό και 2 μέτρα μπλε των 7.8 watt.Η διαφορά είναι μεγάλη και τα κοράλλια μου δείχνουν να απολαμβάνουν την φωταγωγία....!Παραθέτω και ένα update με μερικά καινούργια κομμάτια που ''χώθηκαν'' στον κύβο μου καθώς και μερικές γενικές με το λαχανί wrasse μου μπήκε στην παρέα!Να πω πως το σαρκόφυτο μου έχει αρπάξει σχεδόν 6 πόντους ύψος μέσα σε 1 μήνα και κάτι....Φασούλα το βλέπω...!!!

Μια χαρά σε βλέπω!!

τουμπανιαζει σιγα σιγα μπραβο πολυ ωραιο αποτελεσμα.!!

Μια χαρά σε βλέπω!!

Thnx maik!Το μόνο που με έχει ξενερώσει αλλά το αντιμετωπίζω είναι μια μικροβιακή μόλυνση στο yellow tang...πάντως τώρα είναι πολύ καλύτερα....το ταίζω 3 φορές την μέρα σπιρουλίνα με σκόρδο και βιταμίνες και δείχνει να παίρνει τα πάνω του!Για να δούμε...!Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...