clooyn 24 Ιανουαρίου 2013 #176 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Το σκιμερ το κλεινουμε γιατι μας πεταει τα βακτηρια εξω απο το συστημα.Πολλοι δεν το κλεινουν,αλλα κατα την γνωμη μου ειναι λαθος αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 24 Ιανουαρίου 2013 Author #177 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Θα δωσω σημερα κιολας 20 ml βακτηρια αλλα δεν μπορω να κλεισω το σκιμερ λογω της θεραπειας!εκανα αρκετα καλη αλλαγη,και πιστευω πως το συστημα πηρε τα πανω του κατα πολυ!θα δουμε πως θα παει...σιγουρα θα γινει πολυ συντομα αλλαγη ξανα,αλλα δεν βρισκω τον λογο να μην προσθεσω βακτηρια απο σημερα σε καλη δοση!ισα ισα που θα το αποδυναμωσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 24 Ιανουαρίου 2013 #178 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Το σκιμερ το κλεινουμε γιατι μας πεταει τα βακτηρια εξω απο το συστημα.Πολλοι δεν το κλεινουν,αλλα κατα την γνωμη μου ειναι λαθος αυτο. Στο specialBlend δεν χρειάζεται να κλείσεις το σκιμμερ, σε άλλα βακτήρια ίσως χρειάζεται... Κώστα πρόσεχε τη δοσολογία του, γιατί ρίχνει και το ph... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 24 Ιανουαρίου 2013 Author #179 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Μολις επεσαν τα φωτα και εδωσα 20 μλ special blend.για να δουμε αυριο πως θα ειναι...αν ειναι κομπλε και οπως ηταν σημερα μετα την αλλαγη,θα δωσω αλλα 20,παρακολουθωντας και το ph.ειδωμεν!ευχαριστω για την βοηθεια παιδες....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 24 Ιανουαρίου 2013 #180 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Λάθος... Βακτήρια ρίχνουμε την μέρα όταν το pH φτάνει τα ανώτερα επίπεδα.. όταν δεν έχει φώς την νύχτα και ρίξουμε βακτήρια συνήθως φτάνει μια κατώτατη τιμή γύρω στο 7,5 που για πολλά κοράλλια μπορεί να αποβεί μοιραία. καλά λένε και τα παιδιά πιο πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 24 Ιανουαρίου 2013 #181 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Λάθος... Βακτήρια ρίχνουμε την μέρα όταν το pH φτάνει τα ανώτερα επίπεδα.. όταν δεν έχει φώς την νύχτα και ρίξουμε βακτήρια συνήθως φτάνει μια κατώτατη τιμή γύρω στο 7,5 που για πολλά κοράλλια μπορεί να αποβεί μοιραία. καλά λένε και τα παιδιά πιο πάνω. Όταν έριχνα τα βακτήρια νύχτα έπεφτε το PH κοντά στα 7,7. Έκανα καλιμπραρισμα στο πεχαμετρο γιατί νόμιζα ότι έφταιγε αυτό!Σε λάθος πράγματα έψαχνα. Τώρα που ρίχνω (οταν ριχνω)τα βακτηρια κατα την διαρκεια της ημερας το PH δεν πεφτει κατω απο 8,0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 24 Ιανουαρίου 2013 Author #182 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Ωραια...η σκεψη ειναι οτι το βραδυ το κυανο χανει την δυναμη του λογω οτι λειπει το φως....γι'αυτο και εριξα τα βακτηρια τωρα....ελπιζω να μην εχω προβλημα....!θα δω αυριο τημ κατασταση και θα κανω ποστ με φωτογραφια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 24 Ιανουαρίου 2013 #183 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Οι φωτό δεν λένε τίποτα.Το pH να μετράς ειδικά αν παίζεις με βακτήρια και άνθρακες... από το κυάνο αργά ή γρήγορα θα καθαρίσεις...υπομονή και όλα καλά θα πάνε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudds 24 Ιανουαρίου 2013 #184 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Kostas με μπέρδεψες , τελικά κανείς θεραπεία με βακτήρια, chemiclean ή και τα 2 μαζί; Καλή τύχη..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 24 Ιανουαρίου 2013 #185 Share 24 Ιανουαρίου 2013 (edited) Αν το kh σου ειναι σταθερο και σε καλη τιμη,μην φοβασε για το σχετικο χαμηλωμα στο ph.Το σκιμερ κλειστο, θα δεις καλυτερα και ποιο συντομα αποτελεσματα.Σκεφτειτε λιγο πως λειτουργουν τα βακτηρια στις προβοιοτικες μεθοδους...Δεσμευουν τα θρεπτικα και στην συνεχεια αποβαλονται απο το σκιμερ, τα βακτηρια... Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2013 - clooyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 25 Ιανουαρίου 2013 Author #186 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Το kh μου κυμαινεται στο 8 με 9.το ph μου εχτες μετα απο κανα μισαωρο απο την χρηση βακτηριων ηταν 7,9.οποτε ολα κομπλε! ΥΓ.Καλημερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 28 Ιανουαρίου 2013 Author #187 Share 28 Ιανουαρίου 2013 (edited) ψαχνω καποιον να με βοηθησει στην μετακομιση του ενυδρειου...αν καποιος γουσταρει να κερασω καφεδακι και να την κανουμε,ας μου πει γιατι ειμαι solo και πολυ φοβαμαι οτι δεν θα τα καταφερω!ευχαριστω προκαταβολικα! κωστα υπαρχει κανονισμος για τα greeklish και ειναι και αυστηρος! αυτη τη φορα επειδη εχεις αναγκη για τη μεταφορα στη διορθωσα εγω,αλλα σε παρακαλω να μην ξαναγινει Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2013 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 28 Ιανουαρίου 2013 Author #188 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Κάποιος ρε παιδιά!!!!!HELP!Δεν θέλω να κάνω καμία πατάτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 28 Ιανουαρίου 2013 #189 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Κρίμα δεν είμαι αθηνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 28 Ιανουαρίου 2013 #190 Share 28 Ιανουαρίου 2013 πότε μετακομιζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 29 Ιανουαρίου 2013 Author #191 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Σημερα ειναι η μερα που ξεκιναω να μετακομιζω το ενυδρειο!οσοι πιστοι προσελθετε!ΠΜ για το κινητο μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 29 Ιανουαρίου 2013 #192 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Κωστα, τι έγινε με το κυανό? Σε άφησε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 29 Ιανουαρίου 2013 Author #193 Share 29 Ιανουαρίου 2013 Το κυανο με αφησε,το ενυδρειο ειναι ετοιμο για την μεταφορα,και τα ζωντανα ειναι ηδη ειναι στο κατοσταλιτρο....λιγακι στριμωγμενα!το lineatus μας αφησε για ανεξηγητους λογους...ειλικρινα στεναχωρηθηκα παρα πολυ,τον ειχα λατρεψει τον μπαγασα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 29 Ιανουαρίου 2013 Author #194 Share 29 Ιανουαρίου 2013 (edited) Αλλη μια.Τα bubbles που διακρινονται ειναι οξυγονο απο το turboflotor,που πριν απο καμια ωριτσα εστρωσε....γιατι στην αρχη ηταν ολο το ενυδρειο τιγκα στις φυσσαλιδες!μετρησεις απο αυριο,να το αφησω να ηρεμησει λιγακι. Έγινε επεξεργασία 29 Ιανουαρίου 2013 - kostaskappa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 30 Ιανουαρίου 2013 #195 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Μπράβο! Άντε, τώρα πρέπει να γεμίσει σιγά σιγά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 30 Ιανουαρίου 2013 Author #196 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Λοιπον πηρα μια αποφαση.Ο κυβος θα γινει γλυκου νερου για να μην εχω πολυ πραμα στο σαλονι απο μηχανηματα φασαριες κλπ.Οποτε το κατοσταλιτρο θα μεινει ως εχει θαλασσινο και θα ξεστοκαρω σιγα σιγα μεχρι να ερθει εκει που πρεπει απο βιοφορτιο για τα 100 λιτρα,θα αλλαξει το aquascape και θα δωρηθουν η θα γινει ανταλλαγη με μερικα κοραλλακια και ψαρακια!θα βγαλω αγγελια με το τι και πως.στον κυβο θα βαλω 2 oscar και καθαρισα στο χαλαρο....πολλα τα λιτρα,πολλα τα λεφτα για θαλασσινο!ομως το κατοσταλιτρο θα το κανω κουκλι!promise! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 30 Ιανουαρίου 2013 #197 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Aν και ο κύβος ήταν καλός, όπως θες. Πάντως πληροφοριακά σε 200 λίτρα δεν μπαινουν 2 όσκαρ. Το κάθε όσκαρ θέλει 500 λίτρα μόνο του. Αν θες, το κάνεις ένα βιοτοπικό αμαζονίου με μικρές κιχλίδες. Είναι μικρό το μήκος σου για να φιλοξενήσεις μεγάλες κιχλίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 30 Ιανουαρίου 2013 Author #198 Share 30 Ιανουαρίου 2013 Θα αφησω και το sump να παιζει τον ρολο του εξωτερικου φιλτρου.θα βαλω siporax για βιολογια και σφουγγαρια με υαλοβαμβακα.θα μου δινει και καθαρη επιφανεια η υπερχειλιση,αλλα και κυκλοφορια η επιστροφη!δεν εχω κατασταλαξει στο τι ζωντανα θα φιλοξενησω,αλλα ελεγα για ενα η δυο ψαρια μεγαλου μεγεθους....θα το ψαξω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 26 Φεβρουαρίου 2013 Author #199 Share 26 Φεβρουαρίου 2013 Και ο χρόνος περναέι,το reef αρχίζει και βρίσκει τον δρόμο του,και νομίζω πως ήρθε σιγά σιγά η ώρα για μερικές φωτογραφίες!Για πείτε καμία άποψη!!Τα πράγματα στο κατοστάλιτρο είναι αρκετά στριμωγμένα και δεν με βοηθάει να κάνω ένα καλό aquascape.Ωστόσο πιστεύω πως δεν είναι άσχημο σε καμία περίπτωση,και με μερικές πινελιές ακόμα θα γίνει κουκλί!Πληροφορίες για τον εξοπλισμό και τις ρουτίνες αύριο!Βαριέμαι να γράφω!!! PS. Παρακαλώ κάποιος mod να αλλάξει τον τίτλο σε KostasKappa Reef. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 26 Φεβρουαρίου 2013 Author #200 Share 26 Φεβρουαρίου 2013 Μερικές ακόμα,δείτε ρε παιδιά ένα mini clam που είναι κολλημένο πάνω στην acro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος