kostaskappa 17 Ιουλίου 2012 Author #76 Share 17 Ιουλίου 2012 (edited) Το έχω δει ναι και δούλευε μια χαρά.Ανεβαίνει το σκιμάρισμα κατακόρυφα,και μιας και έχω το aquavie και κάθεται,θα φτιάξω ένα σαμπ να το βάλω να δουλεύει κι αυτό.Το prime εξουδετερώνει τα νιτρικά η λάθος θυμάμαι;θα βοηθήσει;Και κάτι τελευταίο,πια είναι η χρυσή τομή στο τάισμα ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ!!!Σπιρουλίνα ή πέλετς;;;ή και τα δύο;;;;;HEEEELPPP!!!Έχω σκοπό να φτιάξω και την κουρτίνα με μια αεραντλία για τις άλγες στο σάμπ!Θα πέσει πολύ πείραμα λέμε από κάτω!!! Έγινε επεξεργασία 17 Ιουλίου 2012 - kostaskappa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Ιουλίου 2012 #77 Share 17 Ιουλίου 2012 Το έχω δει ναι και δούλευε μια χαρά.Ανεβαίνει το σκιμάρισμα κατακόρυφα,και μιας και έχω το aquavie και κάθεται,θα φτιάξω ένα σαμπ να το βάλω να δουλεύει κι αυτό.Το prime εξουδετερώνει τα νιτρικά η λάθος θυμάμαι;θα βοηθήσει;Και κάτι τελευταίο,πια είναι η χρυσή τομή στο τάισμα ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ!!! Mηπως μπορεις να μας καθοδηγησεις να το δουμε κι εμεις;Στο net το εχεις δει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 17 Ιουλίου 2012 Author #78 Share 17 Ιουλίου 2012 Έχω διαβάσει πως σε ενυδρεία που έχουν πολλά οργανικά τα 2 σκίμερ μπορούν να δουλέψουν μαζί αλλά όταν αυτά αρχίσουν να πέφτουν τότε θα δουλεύει πότε το ένα και πότε το άλλο.Το έχω δει εν δράση το συγκεκριμένο ''πέιραμα'' σε καραφούλ ενυδρείο φίλου στο Χαιδάρι με πολλάααααα οργανικά και έκανε δουλειά!Εννοείτε ότι μετά το μικρότερο βγαίνει off αλλά για να επιτεθείς με σκιμάρισμα,όταν έχεις έναν τόνο οργανικά (όπως εγώ) τότε και μέχρι να πέσουν δουλεύουν μαζί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 17 Ιουλίου 2012 #79 Share 17 Ιουλίου 2012 κανε αλλαγες μεγαλες και εβδομαδιαιες και ασε τα διπλα skimmer........ οσο για ταισμα ..... flakes αντε και 1-2 φορες την βδομαδα κατεψυγμενη..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 17 Ιουλίου 2012 Author #80 Share 17 Ιουλίου 2012 flakes ok,αλλά πόσες φορές την ημέρα;;Τώρα στις 6 έχω ραντεβού για να κόψω τα τζάμια για το σάμπ και είμαι όσο δεν πάει χαρούμενος!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Ιουλίου 2012 #81 Share 17 Ιουλίου 2012 Καλοκόλητο,και καλοδούλευτο το σάμπ σου. Έπρεπε να το κάνεις απο την αρχή.Με την προσθήκη του θα δείς τεράστια διαφορά.Μελέτησε τους χώρους σου γιατι μπορείς να παίξεις άπειρα πράγματα.Ρεφιούτζιουμ με χαέτο,Μεγαλύτερο σκίμμερ,cryptic zone με ζωντανό βράχο,ριάκτορες ( για ένα σωρό υλικά) και πολλά πολλά άλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 17 Ιουλίου 2012 Author #82 Share 17 Ιουλίου 2012 Το μεγαλύτερο σκιμερ ήδη το έχω στα χέρια μου όπως και τα τζάμια!αύριο πρωί πρωί έχουμε κολλήσεις και τέτοια!!!!η μ@κ@κια του όλου έργου είναι ότι μέσα στο έπιπλο το μεγαλύτερο σαμπ που χωράει είναι 40x40x50 που είναι και αυτό που φτιάχνω!το έχω χωρίσει σε 2 τμήματα (25x40 και 15x40).το ένα θα έχει algae scruber φτιαγμένο με καθρέπτη και με λάμπα από έξω με διάσταση 5x15,το σκιμερ,τον θερμοστατη και λίγο βράχο (δεν παίρνει και πολύ άλλωστε).το άλλο θα εχει αναπλήρωση και επιστροφή.ΣΩΘΗΚΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 17 Ιουλίου 2012 #83 Share 17 Ιουλίου 2012 Υπερχείλιση τι θα παίξει? και τι επιστροφή σκέφτεσαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 17 Ιουλίου 2012 Author #84 Share 17 Ιουλίου 2012 Φ20 υπερχείληση DIY με βάνα για ρύθμιση και επιστροφή 2400 l/h πάλι με Φ20!Το ακριβές όνομα της αντλίας επιστροφής θα το έχω αύριο που θα έρθει και στα χέρια μου....υπομονή και από αύριο αρχίζουν τα ωραία!θα ανεβάσω φωτογραφίες από την διαδικασία της κόλλησης και της τοποθέτησης!Πρέπει να πάω και από την θάλασσα να προμηθευτώ καμιά 55αριά λίτρα!Πρέπει να πάρω και βράχο...πρέπει να κάνω πολλά! Υ.Γ.Πρέπει είπα;;;;;Μήπως πρέπει να πω;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 17 Ιουλίου 2012 #85 Share 17 Ιουλίου 2012 Τον βράχο πρόσεξέ τον!Αν δεν διασφαλίσεις ότι θα μένει καθαρός καλύτερα να μην τον βάλεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 17 Ιουλίου 2012 Author #86 Share 17 Ιουλίου 2012 Πως γίνετε να διασφαλισω ότι θα παραμένει καθαρός;;;;με σαλιγκάρια;;;θα την παλέψουν στο σαμπ χωρίς άμμο κλπ μέσα στα μηχανήματα;;;η θα πρέπει να καθαρίζω εγώ τον βράχο κάθε τρεις και λίγο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 18 Ιουλίου 2012 Author #87 Share 18 Ιουλίου 2012 Το σάμπ κολλήθηκε και αύριο ετοιμάζω την εξέδρα για το σκίμερ των φωτό.Η αντλία επιστροφής είναι της Hydor η L40 με 2800λ/ω.Όλα καλά μέχρι στιγμής!Πρέπει να φτιάξω και την υπερχείληση...λογικά και αυτή αύριο!!!Αναμένετε κι άλλες φωτογραφίες με την συνέχεια της προσθήκης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 18 Ιουλίου 2012 #88 Share 18 Ιουλίου 2012 55watt....Μήπως πρέπει να πάς σε Φ25? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 18 Ιουλίου 2012 #89 Share 18 Ιουλίου 2012 Πως γίνετε να διασφαλισω ότι θα παραμένει καθαρός;;;;με σαλιγκάρια;;;θα την παλέψουν στο σαμπ χωρίς άμμο κλπ μέσα στα μηχανήματα;;;η θα πρέπει να καθαρίζω εγώ τον βράχο κάθε τρεις και λίγο; Θα τοποθετήσεις μια κάλτσα στην κάθοδο να κρατάει τις βρομιές και την οποία θα αλλάζεις όταν λερώνεται ανάλογα τα ταΐσματα και το βιοφορτίο σου.Επίσης πρέπει να υπάρχει και κυκλοφορία στον βράχο (πολλοί βάζουν ένα μικρό κυκλοφοριτή)αν δεν φτάνει δλδ η ήδη υπάρχουσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madsk1llzz 19 Ιουλίου 2012 #90 Share 19 Ιουλίου 2012 Φ20 υπερχείληση DIY με βάνα για ρύθμιση και επιστροφή 2400 l/h πάλι με Φ20!Το ακριβές όνομα της αντλίας επιστροφής θα το έχω αύριο που θα έρθει και στα χέρια μου....υπομονή και από αύριο αρχίζουν τα ωραία!θα ανεβάσω φωτογραφίες από την διαδικασία της κόλλησης και της τοποθέτησης!Πρέπει να πάω και από την θάλασσα να προμηθευτώ καμιά 55αριά λίτρα!Πρέπει να πάρω και βράχο...πρέπει να κάνω πολλά! Υ.Γ.Πρέπει είπα;;;;;Μήπως πρέπει να πω;;;; Ωραιος φιλε. Σημαντικη αναβαθμιση.. Και εγω σκεφτομαι να αρχισω με νερο απο θαλασσα. Απο που παιρνεις; Κάνεις κάποιο φιλτράρισμα ή αραίωση μετά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 19 Ιουλίου 2012 Author #91 Share 19 Ιουλίου 2012 Alexpsycho,ναι εντέλει θα πάω σε φ25.madskilzz,κάνω αραίωση αλλά όχι κάποιο φιλτράρισμα και παίρνω νερό από τα λιμανακια!ελπίζω να πάνε όλα καλά και αύριο μεθαύριο το πολύ να μπει σε λειτουργία!τώρα φτιάχνω την ράμπα για το σκιμερ και πάω για αγορά σωληνώσεων!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 19 Ιουλίου 2012 #92 Share 19 Ιουλίου 2012 Θα τοποθετήσεις μια κάλτσα στην κάθοδο να κρατάει τις βρομιές και την οποία θα αλλάζεις όταν λερώνεται ανάλογα τα ταΐσματα και το βιοφορτίο σου.Επίσης πρέπει να υπάρχει και κυκλοφορία στον βράχο (πολλοί βάζουν ένα μικρό κυκλοφοριτή)αν δεν φτάνει δλδ η ήδη υπάρχουσα. +1 Στην περίπτωση της κάλτσας να έχεις υπόψη σου ότι θα θέλει αλαγή περίπου κάθε εβδομάδα.Επίσεις ο τρόπος που θα την τοποθετήσεις θα πρέπει να διασφαλήζει ότι αν μπουκώσει δεν θα πλημυρήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 19 Ιουλίου 2012 Author #93 Share 19 Ιουλίου 2012 Θα δομικάσω να κάνω τρελή πατέντα με δύχτι για τις ακαθαρσίες στην υπερχείληση με ''χριτς-χρατς'' και στο σημείο που το νερό από το διαμέρισμα τις υπερχείλησης θα κυλά στο διαμέρισμα με τον βράχο.Έτσι και εμφανές θα είναι,και θα μπαινω/βγαινει εύκολα!Για να δούμε...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Ιουλίου 2012 #94 Share 19 Ιουλίου 2012 Μου μυριζει πλυμμηρα..... Εκ κινητου συντονιστη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 19 Ιουλίου 2012 Author #95 Share 19 Ιουλίου 2012 Μου μυριζει πλυμμηρα..... Εκ κινητου συντονιστη.. Φάε την γλώσσα σου λέμεεεεεεεεεεεεε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Ιουλίου 2012 #96 Share 19 Ιουλίου 2012 κάνε κάποιο σχεδιάκι μήπως και σου ξεφεύγει τίποτα και ψάχνεις σφουγγαρίστρα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 19 Ιουλίου 2012 #97 Share 19 Ιουλίου 2012 κάνε κάποιο σχεδιάκι μήπως και σου ξεφεύγει τίποτα και ψάχνεις σφουγγαρίστρα !!! Και μένα με το που είπε για σφουγγάρι στην υπερχείλιση τέτοιες εικόνες μου ήρθαν στο μυαλό..αφού ξέρει όμως ας κάνει ότι θέλει θα την βρεί την άκρη. Αν δεν το δείς να δουλεύει δεν μπορείς να εντοπίσεις και τα λάθη...κάπου είχα δεί και ένα μέσο προστασίας σε περίπτωση που ανέβει η στάθμη στο νερό να κλείνει μόνο του τις επιστροφές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 28 Ιουλίου 2012 Author #98 Share 28 Ιουλίου 2012 Το πείραμα πέτυχε και το σάμπ έχει πλέον ξεκινήσει να δουλεύει!Όλα καλά απλά 2 μέρες τώρα το ενυδρείο έχει μια θολούρα και για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχασα το tube worm μου..... Να προσθέσω πως στο διαμέρισμα της επιστροφής,το νερό είναι στάσιμο και κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να βάλω έναν μίνι κυκλοφορητή για να δώσω κι εκεί λίγο κίνηση...παραθέτω φωτογραφίες!Δεκτά όλα τα σχόλια!!Στην 3η και 4η φαίνεται καθαρά η θολούρα που λέω....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 28 Ιουλίου 2012 Author #99 Share 28 Ιουλίου 2012 Μόλις μπήκα από την δουλειά και είδα την βερσοφιλια και την καπνελια στα μαύρα τους τα χάλια....!η θολούρα δεν λέει να υποχωρήσει και πολύ φοβάμαι ότι θα έχω περαιτέρω προβλήματα......ξεκινάω μετρήσεις να δω τι μπορεί να φταίει και ετοιμάζω κι άλλη αλλαγή για αύριο επειγόντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 9 Ιανουαρίου 2013 Author #100 Share 9 Ιανουαρίου 2013 Update! Ο κύβος λειτουργεί πλέον αρκετό καιρό και έχει αρχίσει και ωριμάζει! Έχει προστεθεί refugium,και επίσης έγινε αλλαγή του sump από τα χεράκια του κ. Nidal! Νιτρικά : <5 Φωσφορικά : μη ανιχνεύσιμα (υπάρχουν όμως μερικά ακόμα...αδέσποτα!) MG : 1280 KH : 8 CA : 430 PH : 8-8.2 Κυανό να φάνε και οι κότες. Enjoy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος