idnik 7 Ιουνίου 2012 #1 Share 7 Ιουνίου 2012 (edited) Παιδια για κοίταξε τις φωτογραφίες απο το platy μου Τα χαρακτηριστικά του ενυδρειου μου είναι σε αυτο το θέμα.http://www.aquazone.gr/forums/index.php?/topic/75938-Σχισμένο-Πίσω-Πτερύγιο Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2012 - idnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Ιουνίου 2012 #2 Share 7 Ιουνίου 2012 Σε πόσα ψαράκια παρατηρείτε το φαινόμενο? Περιττώματα έχεις παρατηρήσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 7 Ιουνίου 2012 #3 Share 7 Ιουνίου 2012 επειδη ειναι θυληκο μηπως ειναι γκαστρωμενο και φουσκωνει σιγα σιγα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 7 Ιουνίου 2012 #4 Share 7 Ιουνίου 2012 επειδη απο τη φωτο δε φαινεται, οταν το κοιτας απο πανω φαινεται να εχουν ανοιξει τα λεπια του σα κουκουναρι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 7 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 7 Ιουνίου 2012 (edited) τα περριτώματα παιδιά είναι κανονικά... άσπρα... όχι διάφανα... Να έχουν ανοίξει σαν κουκουνάρι... αν το καταλαβαίνω καλά δεν νομίζω. Από κάτω στην κοιλίτσα απλά σαν να έχουν αραιώσει τα λέπια μάλλον από το άνοιγμα της κοιλίας... Το platy αν είναι έγκυος εκτός από φουσκωμένη κοιλία έχει και κάποιο άλλο σημάδι; Όπως π.χ. με τα guppie και την μαύρη κηλίδα; Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2012 - idnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Ιουνίου 2012 #6 Share 7 Ιουνίου 2012 τα περριτώματα παιδιά είναι κανονικά... άσπρα... όχι διάφανα... Να έχουν ανοίξει σαν κουκουνάρι... αν το καταλαβαίνω καλά δεν νομίζω. Από κάτω στην κοιλίτσα απλά σαν να έχουν αραιώσει τα λέπια μάλλον από το άνοιγμα της κοιλίας... Το platy αν είναι έγκυος εκτός από φουσκωμένη κοιλία έχει και κάποιο άλλο σημάδι; Όπως π.χ. με τα guppie και την μαύρη κηλίδα; Ναι…υπάρχει αυτή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 7 Ιουνίου 2012 Author #7 Share 7 Ιουνίου 2012 όχι δεν υπάρχει... τὠρα που κοίταζα κάποια βιντεάκια με εγκυα δεν την είχαν όλα... δεν ξέρω τι να πω με αυτό... πάντως από φαεί και κινητικότητα πάμε καλά... Αν είσαι αρχάριος δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις κάποιες παθήσεις έγκαιρα γιατί δεν τις καταλαβαίνεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Ιουνίου 2012 #8 Share 7 Ιουνίου 2012 Ρώτησα και πριν, πόσα ψαράκια είναι πρησμένα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 7 Ιουνίου 2012 #9 Share 7 Ιουνίου 2012 στα πλατυ δεν φαινεται και πολυ το μαυρο απο οσο ειχα.....επισης παρατηρεις κυνηγι απο τα γκαπυ σου στο συγκεκριμενο πλατυ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 7 Ιουνίου 2012 Author #10 Share 7 Ιουνίου 2012 τόσο πρησμένο είναι μόνο αυτό. Και ένα άλλο platy που έχω πολύ λιγότερο... σε σημείο που δεν το καταλαβαίνεις. Βέβαια κανένα από τα 2 δεν τα πήρα έτσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 7 Ιουνίου 2012 #11 Share 7 Ιουνίου 2012 δεν βγαζεις κοντινες φωτο για να καταλαβουμε καλυτερα τι εχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Ιουνίου 2012 #12 Share 7 Ιουνίου 2012 Καλού κακού κάνε μια αλλαγή νερού 50%, πρόσθεσε ενυδρειακο αλάτι τις api, ταΐσε μόνο λίγο βρασμένο αρακά και βαλε την οξυγόνωση στο φουλ! Παρατήρησε τα ψαρακια και ενημέρωσε μας για τυχών εξελίξεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 7 Ιουνίου 2012 #13 Share 7 Ιουνίου 2012 εγω γτ πιστευω οτι ειναι απλα εγκυος? ειναι ετσι http://www.google.gr/imgres?q=%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%85+%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B9&start=99&um=1&hl=el&biw=1920&bih=912&tbm=isch&tbnid=G9l5OaYR_ak4WM:&imgrefurl=http://www.aquariumlife.net/articles/beginner/54.asp&docid=78r-nVcarM7rgM&imgurl=http://www.aquariumlife.net/images/platy.jpg&w=216&h=162&ei=GezQT_alLe714QSW5az-Cw&zoom=1&iact=hc&vpx=1512&vpy=312&dur=2433&hovh=129&hovw=172&tx=101&ty=54&sig=103554927388148317954&page=3&tbnh=129&tbnw=172&ndsp=54&ved=1t:429,r:7,s:99,i:19 ή ετσι http://www.google.gr/imgres?q=%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%85+%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B9+dropsy&um=1&hl=el&sa=X&biw=1920&bih=912&tbm=isch&tbnid=9haYSsknoEEGOM:&imgrefurl=http://www.myfishtank.net/forum/live-bearers-forum/29644-strange-death-molly-male.html&docid=03X6iZeC1WtqFM&imgurl=http://img190.imageshack.us/img190/9571/imgdropsy16ts.jpg&w=200&h=180&ei=j-zQT-29N4Gg4gS2l6CmDA&zoom=1&iact=hc&vpx=825&vpy=345&dur=733&hovh=144&hovw=160&tx=72&ty=62&sig=103554927388148317954&page=2&tbnh=140&tbnw=134&start=46&ndsp=56&ved=1t:429,r:22,s:46,i:211 ???μην γινει κανα λαθος και εχουμε προβληματα μετα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 7 Ιουνίου 2012 #14 Share 7 Ιουνίου 2012 Με τη "θεραπεία" που πρότεινε ο ebenos δε πρόκειται να υπάρχουν παρενέργειες είναι η όχι το ψάρι σε ενδιαφέρουσα.Οι φωτογραφίες δε μας βοηθάνε και ιδιαίτερα είναι η αλήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 8 Ιουνίου 2012 Author #15 Share 8 Ιουνίου 2012 Giannakis27 μοιάζει με την πρωτη φωτογραφια. Δεν έχουν ανοιξει τόσο τα πτέρυγα του. Για τον αρακα το σκέφτομαι... Γιατι ολη μέρα έχει περιτωματα. Καμία φορα και 2 φορές την μέρα. Ταιζω μια φορα την μέρα φυσιολογικά. Ελπίζω να βρω εδω μέσα κάποιο τροπο για τον αρακα. Το αλάτι σε τι βοηθάει για την ακρίβεια; *θα προσπαθήσω να βάλω και άλλες φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 8 Ιουνίου 2012 #16 Share 8 Ιουνίου 2012 καλημερα!αρα ειναι εγκυος!καλυτερα να δινεις τροφη εμπλουτισμενη με βιταμινες ή να μουλιαζεις την τροφη μεσα σε υγρες βιταμινες....επισης μπορεις να δινεις και αρακα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 8 Ιουνίου 2012 Author #17 Share 8 Ιουνίου 2012 τροφή εμπλουτισμένη σε βιταμίνες όπως; μπορείτε να μου προτείνετε κάποια συγκεκριμένα σκευάσματα; γιατί εδώ επαρχία θέλω να πηγαίνω οργανωμένος πριν αγοράσω κάτι. για ευνόητους λόγους... Βασικά τους δίνω 2 φορές την βδομάδα τροφή μουλιασμένη σε σκορδόζουμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 8 Ιουνίου 2012 #18 Share 8 Ιουνίου 2012 Καλό θα ήταν να μην βγάζουμε βεβιασμένα συμπεράσματα από την στιγμή που δεν είμαστε σίγουροι για το αν πρόκειται για ασθένεια η εγκυμοσύνη! Όλοι βέβαια ευχόμαστε το ψαράκι να είναι σε ενδιαφέρουσα αλλά σαν πρόληψη και μέχρι να εξελίχθη το οτιδήποτε καλό θα ήταν να ακολουθησεις της παραπάνω οδηγίες! Η προσθήκη βιταμινών είναι κάτι ξέχωρο από το θέμα και κάτι που θα πρέπει να το εντάξεις στης ρουτίνες σου έτσι και αλλιώς για να κρατάς δυνατό το ανοσοποιητικό σύστημα των ψαριών σου! Προϊόντα σε υγρή μορφή όπως το sera fistamin είναι κατάλληλα για τον εμπλουτισμό τον τροφών που δίνεις! Μπορείς να μουλιάζεις για 2-3 λεπτά την τροφή τους σε ένα κουταλάκι με 5-6 σταγόνες πριν την δώσεις η και απευθείας μέσα στο ενυδρείο σου μια φορά την εβδομάδα! Όσον αφορά για την χρήση του ενυδρειακου άλατος σου αναφέρω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπως προσβολές από εξωπαρασιτα, μολύνσεις, σε τραυματισμούς και ανοιχτές πληγές, σε συμπτώματα εξοφθαλμίας (popeye), για την αντιμετώπιση του φαινομένου της νηκτικής κύστης, για θεραπεία της υδρωπικίας αν φυσικά βρίσκετε σε αρχικό στάδιο! Αξίζει επίσης να σου αναφέρω ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό παγκοσμίως χρησιμοποιεί το αλάτι σε μόνιμη βάση στα ενυδρεία του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 8 Ιουνίου 2012 Author #19 Share 8 Ιουνίου 2012 (edited) Μαλιστα. Αυτο ήταν ενα αρκετά βοηθητικό ποστ. Απλα έχω κάποιες απορίες Δηλαδή πολλοί βάζουν σε μόνιμη βάση αλάτι για προολιπτικους λόγους; Έχει δεν έχει κάποια αρρώστια; Α ναι κάθε ποτέ δλδ το ρίχνουμε; Όπως ανέφερα και παραπάνω μουλιαζω την τροφη 2 φορές την βδομάδα σε σκορδοζουμο. Δεν θεωρείτε ενα είδος προσθήκης βιταμινων; Μπορω να βάζω και απο αυτο αλλα και απο το σκευάσμα που μου προτεινες; Τέλος μπορείς να μου πεις συγκεκριμένα 2 διαφορετικές μάρκες για αλάτι και αλλη μια εκτός της sera για τις βιταμίνες. Υπάρχει λόγος γιατι εδω τα pet shop σου πουλάνε οτι να ναι Edit Είδα οτι μου είχες προτείνει της API. Ευχαριστώ Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2012 - idnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 8 Ιουνίου 2012 Author #20 Share 8 Ιουνίου 2012 ορίστε και ένα βιντεάκι (HD) που πιστεύω φαίνεται καθαρά http://www.youtube.com/watch?v=UqM2KxCVtL4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 8 Ιουνίου 2012 Author #21 Share 8 Ιουνίου 2012 (edited) το ανέβασα πάλι σε 1080p πατήστε το για να δείτε με πιο λεπτομέρεια http://www.youtube.com/watch?v=KLYUM3CEAHU Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2012 - idnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 8 Ιουνίου 2012 #22 Share 8 Ιουνίου 2012 εμενα γκαστρωμενο μου φαινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 8 Ιουνίου 2012 #23 Share 8 Ιουνίου 2012 Πιθανών να βρίσκετε σε ενδιαφέρουσα! Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω από το βίντεο αλλά νομίζω ότι βλέπω να έχει εξοφθάλμια! Άναψε την αεραντλία idnik! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 8 Ιουνίου 2012 #24 Share 8 Ιουνίου 2012 (edited) Μαλιστα. Αυτο ήταν ενα αρκετά βοηθητικό ποστ. Απλα έχω κάποιες απορίες Δηλαδή πολλοί βάζουν σε μόνιμη βάση αλάτι για προολιπτικους λόγους; απο ερευνες πανω απο το 30% παγκοσμιως το χρησιμοποιει σε μονιμη βαση και πανω απο το 60% σαν θεραπευτικη μεθοδος! Έχει δεν έχει κάποια αρρώστια; Ναι! Α ναι κάθε ποτέ δλδ το ρίχνουμε; Σε καθε αλλαγη νερου! Όπως ανέφερα και παραπάνω μουλιαζω την τροφη 2 φορές την βδομάδα σε σκορδοζουμο. Δεν θεωρείτε ενα είδος προσθήκης βιταμινων; Μπορω να βάζω και απο αυτο αλλα και απο το σκευάσμα που μου προτεινες; καλο ειναι το σκορδοζουμο αλλα χρησιμοποιειτε κυριως σε θαλασσινα ψαρια! Θα σου ελεγα να το χρησιμοποιεις 1 φορα τον μηνα και 3 φορες τον μηνα βιταμινες! Τέλος μπορείς να μου πεις συγκεκριμένα 2 διαφορετικές μάρκες για αλάτι και αλλη μια εκτός της sera για τις βιταμίνες. αλατι api η epsom που ειναι ομως πιο δυσκολο να το βρεις! Βιταμινες sera η tetra vital! Υπάρχει λόγος γιατι εδω τα pet shop σου πουλάνε οτι να ναι Edit Είδα οτι μου είχες προτείνει της API. Ευχαριστώ Να σημειώσω ότι η προσθήκη αλατιού πρέπει να γίνετε πολύ προσεκτικά και μόνο αν δεν υπάρχουν στο ενυδρείο μας βυθόψαρα όπως πχ corydoras! Επίσης αν χορηγείτε σε μεγάλες ποσότητες υπάρχει κίνδυνος να κάψει τα φυτά μας! Το αλάτι διαλύεται στο νερό μας και δεν εξατμίζετε ούτε φιλτράρετε! Η αφαίρεση της ποσότητας του γίνετε μόνο με αλλαγές νερού γιαυτο και πρέπει να προσέχουμε πόση ποσότητα βάζουμε! Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 8 Ιουνίου 2012 #25 Share 8 Ιουνίου 2012 γκαστρωμενο ειναι απο οτι παρατηρω......συμφωνω με τον ebenos σχετικα με το αλατι....εγω προσωπικα δεν χρησιμοποιω για διαφορους λογους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος