Κωστας Τ 7 Ιουνίου 2012 #1 Share 7 Ιουνίου 2012 καλησπερα σε ολους.γνωριζει κανεις γιατι νεκρωνεται(?) η xenia που εχω στο ενυδρειο? απο μετρησεις ασβεστιο 420 μαγνησιο 1300 Kh 9,2 αμμωνια/νιτρωδη 0 νιτρικα 2 φοσφωρικα 0,05 και φωτο Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 7 Ιουνίου 2012 #2 Share 7 Ιουνίου 2012 αν βρεις τι την σκοτωνει πες μου και μενα να το κανω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 7 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 7 Ιουνίου 2012 αλλοι να μην εχουν τι να την κανουν και σε αλλους να μην τους καθεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 7 Ιουνίου 2012 #4 Share 7 Ιουνίου 2012 (edited) Έριξες τίποτα πρόσθετα σκευάσματα; <br />Δοκιμασες να κανεις μια καλή αλλαγή νερού? <br />Άνθρακα έχεις? <br /> Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2012 - Johnlaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 7 Ιουνίου 2012 #5 Share 7 Ιουνίου 2012 το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι τα λιγοστα σου νιτρικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 7 Ιουνίου 2012 #6 Share 7 Ιουνίου 2012 Klaz εγώ έχω νιτρικά 0 και η Xenia κοντεύει να βγει από το νερό... Τα αλλα κοραλια σου πως είναι φίλε? Γιατί εμένα με νιτρικά 0 την έχουν ακούσει οι ζωανθοι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 7 Ιουνίου 2012 Author #7 Share 7 Ιουνίου 2012 (edited) συμπληρωματα δεν ριχνω τιποτα.αλλαγες νερου απο θαλασσα(κατεβασμα αλατοτητας στο 1025) καθε εβδομαδα 100 λιτρα,αντιφ.aqualight και ανθρακας seachem στο media box του deltec.τα αλλα κοραλλια(μ****α) δειχνουν οκ. Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2012 - ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 7 Ιουνίου 2012 #8 Share 7 Ιουνίου 2012 Mηπως σου ξεφυγε η θερμοκρασια?Μηπως κανενα κοραλι ειναι κοντα της και της κανει επιθεση?Κανενα ψαρακι που δεν ειναι για reef? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 7 Ιουνίου 2012 #9 Share 7 Ιουνίου 2012 Κώστα ούτε και εγώ κατάφερα να κρατήσω ζωντανή xenia στο δικό μου και δεν έχω μάθει ακόμα τον λόγο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 7 Ιουνίου 2012 Author #10 Share 7 Ιουνίου 2012 (edited) Mηπως σου ξεφυγε η θερμοκρασια?Μηπως κανενα κοραλι ειναι κοντα της και της κανει επιθεση?Κανενα ψαρακι που δεν ειναι για reef? η θερμοκρασια ελεγχεται με τον eliwell και τα ψαρια δεν ασχολουνται με τα κοραλλια.αλλο κοραλλι δεν ειναι κοντα της. Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2012 - ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 7 Ιουνίου 2012 Author #11 Share 7 Ιουνίου 2012 Κώστα ούτε και εγώ κατάφερα να κρατήσω ζωντανή xenia στο δικό μου και δεν έχω μάθει ακόμα τον λόγο... Βαγγελη τι να πω?μαλλον ατυχησαμε με το συγκεκριμενο κοραλλι.παμε γι αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 7 Ιουνίου 2012 #12 Share 7 Ιουνίου 2012 Με την μηδενική μου εμπειρία θα έλεγα ότι κάτι σε σχέση με τον φωτισμό κάτι ίσως να επιρρεάζει το κοράλι, αφού από μετρήσεις δεν φαίνεται να συντρέχει λόγος. Πάλεψέ το ...... είναι όμορφο !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 7 Ιουνίου 2012 Author #13 Share 7 Ιουνίου 2012 για αυτο με το φωτισμο που λες ξεχασα να αναφερω οτι ειναι 3x39w με ανακλαστηρες(ριο 240).απο κυκλοφορια υπαρχει αρκετα δυνατη.μηπως παιζει ρολο και αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 7 Ιουνίου 2012 #14 Share 7 Ιουνίου 2012 για αυτο με το φωτισμο που λες ξεχασα να αναφερω οτι ειναι 3x39w με ανακλαστηρες(ριο 240).απο κυκλοφορια υπαρχει αρκετα δυνατη.μηπως παιζει ρολο και αυτο? Όπως έγραψα παραπάνω είμαι εντελώς άσχετος, όμως η αρχή στα reef λέει 1w/1L και στα σκληρά 1,5w/1L. Χωρίς να ξέρω λοιπόν το φωτισμό σου υπέθεσα ότι ή θα φταίει η κυκλοφορία ή ο φωτισμός. Η κυκλοφορία ίσως όχι τόσο όσο ο φωτισμός, γιαυτό και το πόσταρα. Ας απαντήσουν οι παλιοί και έμπειροι reefάδες παρακαλώ ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 7 Ιουνίου 2012 #15 Share 7 Ιουνίου 2012 (edited) Είναι απο τα κοράλλια που δεν έχουν απαιτήσεις πολλές σε φωτισμό μιάς και έχω πιάσει φραγκ στα κάτω στρώματα του ριφιούτζιουμ πάνω σε ζωντανό βράχο.Πιο πολύ στο συγκεκριμένο που αποτελείτε και 95% απο νερό παίζει ρόλο η χημεία.Λέγοντας χημεία εννοώ συνολικά και όχι μόνο τους 5-6 παραμέτρους που μετράμε και νομίζουμε ότι τα μετράμε όλα. Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 7 Ιουνίου 2012 #16 Share 7 Ιουνίου 2012 Είναι απο τα κοράλλια που δεν έχουν απαιτήσεις πολλές σε φωτισμό μιάς και έχω πιάσει φραγκ στα κάτω στρώματα του ριφιούτζιουμ πάνω σε ζωντανό βράχο.Πιο πολύ στο συγκεκριμένο που αποτελείτε και 95% απο νερό παίζει ρόλο η χημεία.Λέγοντας χημεία εννοώ συνολικά και όχι μόνο τους 5-6 παραμέτρους που μετράμε και νομίζουμε ότι τα μετράμε όλα. Και δεν θελει και πολυ κυκλοφορια συμπληρωματικα με τα παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 7 Ιουνίου 2012 #17 Share 7 Ιουνίου 2012 τωρα οσο το σκεφτομαι,στο παρελθον που ειχα ιδιαιτερα μεγαλη κυκλοφορια,δεν μπορουσα να την κρατησω......χμ....χεχε εχε χαρη που λυπαμαι τα αλλα lps,γιατι αλλιιως θα ξαναμπαινε η δευτερη τουρμπελλα και θα το εκανα πλυντηριο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 7 Ιουνίου 2012 #18 Share 7 Ιουνίου 2012 (edited) Η εμπειρία μου με την Xenia είναι ότι είναι από τα πολύ ανθεκτικά κοράλλια και έχει μεγάλες ανοχές σε πολλές παραμέτρους. Αυτό που δεν μπορεί να αντέξει είναι η βακτηριακή μόλυνση κατά τη μεταφορά της.... δηλαδή το κοράλλι αποβάλει βλέννα οι οποία μολύνει το νερό σκοτώνοντας το ίδιο το κοράλλι. Αυτό που συμβαίνει σε σένα δεν είναι περίεργο, αν και δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος για τον λόγο που συμβαίνει. Θα σου πω όμως ότι στο δικό μου ενυδρείο υπήρχαν πάνω από 20 αποικίες που όλες ήταν μια χαρά και με τρομερή ανάπτυξη, αλλά ξαφνικά και χωρίς λόγο, μια απ αυτές τις αποικίες νεκρώνονταν έτσι απλά..... οι υπόλοιπες συνέχιζαν να ζουν μια χαρά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορεί να σου νεκρώθηκε, αλλά εάν έμεινε έστω και ένα κομματάκι ζωντανού ιστού, μέσα σ 15-20 μέρες θα αρχίσει να ξεπετάγεται και πάλι. Αν μπορέσεις ξύσε και αφαίρεσε τα νεκρά σημεία ώστε να μη νεκρωθεί τελείως όλος ο ιστός. Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 7 Ιουνίου 2012 Author #19 Share 7 Ιουνίου 2012 η αληθεια ειναι οτι η κυκλοφορια (3x6045 και sun 5000)ειναι υπερβολικη για ενυδρειο 200 καθαρων λιτρων με μ****α κοραλλια,αλλα δεν υπαρχει σημειο στο ενυδρειο που να μην υπαρχει ροη και εχω την αισθηση οτι εκτος των αλλων παραμετρων ειναι και αυτος ενας λογος που δεν ειχα μεχρι τωρα θεμα με κυανο και αλλα. Aiolos θα προσπαθησω να το κανω αυτο λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 7 Ιουνίου 2012 #20 Share 7 Ιουνίου 2012 Η εμπειρία μου με την Xenia είναι ότι είναι από τα πολύ ανθεκτικά κοράλλια και έχει μεγάλες ανοχές... Σε ενα βραχακι που είχε Xenia ο γαμπρός μου εμφανίστηκε μια απταισια και έβγαλε το μικρό αυτό βραχακι και έπλενε το σημείο με νερό βρύσης έκοψε κ έκαψε την απταισια... Η Xenia δεν κατάλαβε τπτ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 8 Ιουνίου 2012 Author #21 Share 8 Ιουνίου 2012 καλημερα σε ολους.η μετρηση του kh που ανεφερα στην αρχη(9,2) ειναι λαθεμενη και δεν ισχυει μιας και δεν διαβαζα σωστα το αποτελεσμα.το kh ειναι 6,3(μην βαρατε παρακατω,αδαης με τα συγκεκριμενα τεστ) τελικα και ωφειλω να το αναφερω για τη ταξη των πραγματων.οποτε λογικα εκει να ωφειλεται και το προβλημα.πως μπορω να το ανεβασω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Ιουνίου 2012 #22 Share 8 Ιουνίου 2012 με διττανθρακικη σοδα η καποιο εμπορικο σκευασμα μπαφερ.πχ seachem builder. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 8 Ιουνίου 2012 #23 Share 8 Ιουνίου 2012 καλημερα σε ολους.η μετρηση του kh που ανεφερα στην αρχη(9,2) ειναι λαθεμενη και δεν ισχυει μιας και δεν διαβαζα σωστα το αποτελεσμα.το kh ειναι 6,3(μην βαρατε παρακατω,αδαης με τα συγκεκριμενα τεστ) τελικα και ωφειλω να το αναφερω για τη ταξη των πραγματων.οποτε λογικα εκει να ωφειλεται και το προβλημα.πως μπορω να το ανεβασω? Προσοχη πρεπει να ανεβει σιγα σιγα 0,50 την μερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekampanis 8 Ιουνίου 2012 #24 Share 8 Ιουνίου 2012 Καλησπερα φιλε μου απο την προσωπικη μου εμπειρία ... Ειμαι σχεδον σίγουρος οτι για αυτο ευθηνεται ενα αστεριας ο οποιος δεν το πιανει το ματι ερχεται λαθρεπιβατης με τον βραχο και μπορει καποια στιγμη να τοθ την καπνιση να την πεση στην χενια μετα απο πολυ καιρο.. Εμενα μετα απο 1 χρονο την επεσε στην αποικια μου και την αφησε ακριβως ετσι και μου εμεινε 1 πολυ πολυ μικρο κομματακι που τωρα παει καλα.. Αφου πρωτα βρηκα 3 τους καθαρισα και μαλλον δεν εχει αλλους γιατι τωρα παει καλα. Των εχει αναφερει και ο Αιολος σε ενα απο εκεινα ενημερωτικα φυλλάδια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekampanis 8 Ιουνίου 2012 #25 Share 8 Ιουνίου 2012 Ειναι εδω Asterina sp. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32238 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος