kampy 6 Ιουνίου 2012 #1 Share 6 Ιουνίου 2012 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Νεαρο (περιπου 5 μηνων) Cynotilapia afra (πιθανοτατα sub-dominant αρσενικο), παρουσιασε σκουρα μπλε στιγματα στο δερμα τα οποια εχουν αυξηθει. Παρομοια στιγματα παρουσιασε και το αρσενικο σε πολυ μικροτερη κλιμακα τα οποια δεν εχουν μεταβληθει. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 400 (καθαρα 340) - Φίλτρανση : 1900 λτ/ω, συνολο καδων 12λτ, σφουγγαρι με μεγαλες τρυπες, cyporax υαλοβαμβακας, ανθρακας - Ιστορικό: Το ενυδρειο ειναι 6 μηνων, τους πρωτους 4 μηνες λειτουργουσε με φιλτρανση 900λτ/ω. Τοτε έγινε μια θεραπεια για αλγη και προστεθηκε το αλλο φιλτρο. Το νερο απο τοτε ειναι απολυτως διαυγες και καθαρο. - Ψάρια : 13 malawi cichlids , 4 yellow labs - 3 acei yellow top - 4 maingano - 2 cynotilapia afra , (προσφατα αφαιρεθηκαν 2 melanochromis Auratus.) + 1 common pleco (leopardalis) - Ρουτίνες : ταισμα 2 φορες την ημερα (κυριως σπιρουλινα και ποιο σπανια φρεσκα λαχανικα), αλλαγη 25% 1 φορα την εβδομαδα, σκουπα αμα χρειαζεται 1 φορα ενδιαμεσα στις αλλαγες. Στην αλλαγη διαλυω τα αλατια, το αντιχλωριο και το Buffer σε ενα καθαρο κουβα και τα προσθετω ενω γεμιζω το ενυδρειο κατευθειαν απο το τη βρυση ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 8.1 - KH: 16 - GH: 14 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0 - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0 - ΝΟ3 (νιτρικά): 5 - Θερμοκρασία: 27 C ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ - Ph ηλεκτρονικά και επαληθευση οταν χρειαζεται με Υγρο τεστ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Cynotilapia Afra - Ιστορικό Ψαριου: Έχει εισαχθει απο την Τσεχια (κατα δηλωση του pet shop). Δ - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα λευκα ινώδη, το συμπτωμα αυτο έχει υποχωρήσει αρκετα αλλα δεν εχει απαληφθει μετα απο θεραπεια. χρωματισμός ψαριού όπως φαινεται στη φωτο (δεν εχει αλλαξει απο τοτε που το επεκτησα, όρεξη, κανονικη αναπνοή κανονικη , κινητικότητα κανονκη): - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Η ομαδα των afra (3) απο την αρχη παρουσιασε λευκα ινωδη περιττωματα χωρις αλλα συμπτωματα γεγονος το οποιο (λανθασμενα) θεωρησα ως φυσιολογικο. Μετα απο 5 μηνες και χωρις αλλη προειδοποιηση το κυριαρχο αρσενικο κρυφτηκε για 2 μερες και μετα πεθανε. Αμμεσως εκανα αλλαγη 50 % και ακολουθησα θεραπεια για εσωτερικα παρασιτα σε ολο το ενυδρειο. Τα σημαδια στο δερμα των υπολοιπων afra ειχαν εμφανιστει πριν τη θεραπεια αλλα στο ενα εχουν αυξηθει πολυ μετα απο αυτη (ισως τυχαιο). Τα υπολοιπα ψαρια του ενυδρειου δεν εχουν παρουσιασει κανενα συμπτωμα . Ολες τις κιχλιδες τις εχω προμηθευτει απο το ιδιο pet shop. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: Esha 2000 + EXIT -Δοσολογία: 35 στ ΕSha + 30 στ Esha 1η μερα, 18 Esha + 15 Exit υπολοιπες μερες -Χρόνος Χρήσης: 5 ημερες -Αναλυτική περιγραφή: μετα τη θεραπεια εγινε αλλαγη 30% και μπηκε ξανα ο ανθρακας στο φιλτρο ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. ...Picture 1,2,3... το afra με το σημαντικοτερο προβλημα 2. .. Picture .4 ... το κυριαρχο αρσενικο που πιθανον εχει παρομοιο προβλημα 3. ... Picture 5 .... Ζοοm στο σημαδι του κυριαρχου αρσενικου ______________________________________________________________ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Ιουνίου 2012 #2 Share 7 Ιουνίου 2012 Όταν έκανες την θεραπεία για την άλγη ποιο σκεύασμα χρησιμοποίησες και τι είδους αλγη είχες που χρειαζόσουν θεραπεία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kampy 7 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 7 Ιουνίου 2012 Algol της JBL. Ηταν πρασινη αιωρουμενη αλγη. Το νερο μου ηταν θολο και πρασινιζε. Τωρα το νερο ειναι σα κρυσταλλο και η αλγη εμφανιζεται κανονικα στα τζαμια αλλα ελεγχομενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 7 Ιουνίου 2012 #4 Share 7 Ιουνίου 2012 - Ψάρια : 13 malawi cichlids , 4 yellow labs - 3 acei yellow top - 4 maingano - 2 cynotilapia afra , (προσφατα αφαιρεθηκαν 2 melanochromis Auratus.) + 1 common pleco (leopardalis) - Ρουτίνες : ταισμα 2 φορες την ημερα (κυριως σπιρουλινα και ποιο σπανια φρεσκα λαχανικα), αλλαγη 25% 1 φορα την εβδομαδα, σκουπα αμα χρειαζεται 1 φορα ενδιαμεσα στις αλλαγες. Στην αλλαγη διαλυω τα αλατια, το αντιχλωριο και το Buffer σε ενα καθαρο κουβα και τα προσθετω ενω γεμιζω το ενυδρειο κατευθειαν απο το τη βρυση ______________________________________________________________ Γινε αν θελεις λιγο πιο αναλυτικός στις τροφες που δίνεις.Κανεις καποια προετοιμασία στα φρεσκα λαχανικά?? Να ξερεις καθαρά φυτοφάγα ψαρια απο αυτά που εχεις είναι μονο τα acei!!!! Τα υπολοιπα θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρισουμε παμφαγα....γι'αυτο τα ψαρια σου δεν πρέπει να τρωνε "κυριως" σπιρουλίνα, απλά πρέπει να τρώνε και σπιρουλίνα. Μπορεις να εμπλουτισεις την διατροφή τους με τροφες οπως: Cichlid vegi flakes της Ocean Nutrition, Kelp Flakes της Tropical, Cichlid formula της New Life Spectrum και απο κατεψυγμένη τροφή μπορείς να δινεις mysis 2 φορες την εβδομάδα. Εγω στη θεση σου περα απο τον εμπλουτισμό της διατροφής τους, θα εκανα εβδομαδιαίες αλλαγές νερού κοντα στο 40-45% για ενα μηνα και θα πρόσθετα και καποιο σκεύασμα στο νερό της αλλαγης με aloe vera (δηλαδη καποιο αντιχλώριο που να το περιέχει)για να ενισχύσω την φυσική μεμβράνη των ψαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kampy 7 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 7 Ιουνίου 2012 Prince ευχαριστω για τις συμβουλες σου. Φρεσκα λαχανικα εχω να τους δωσω πανω απο 2 μηνες γιατι μου κανουν χαλια το ενυδρειο. Όταν εδινα τα επλενα καλα και μετα τα εβαζα στη καταψυξη για καποιες μερες. Τους δινω ενα μειγμα Formula two marine pellets της ocean nutrition με Tetra Discus (αυτα μου πρότεινε το pet shop). Τα σημαδια στο δερμα στις φωτο πιστευεις οτι ειναι κάποιος μυκητας ή καποια ασθενεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kampy 7 Ιουνίου 2012 Author #6 Share 7 Ιουνίου 2012 Prince εχεις να προτεινεις καποια τροφη σε pellets ή granules γιατι ταιζω με αυτοματη ταιστρα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 7 Ιουνίου 2012 #7 Share 7 Ιουνίου 2012 (edited) Prince ευχαριστω για τις συμβουλες σου. Φρεσκα λαχανικα εχω να τους δωσω πανω απο 2 μηνες γιατι μου κανουν χαλια το ενυδρειο. Όταν εδινα τα επλενα καλα και μετα τα εβαζα στη καταψυξη για καποιες μερες. Τους δινω ενα μειγμα Formula two marine pellets της ocean nutrition με Tetra Discus (αυτα μου πρότεινε το pet shop). Τα σημαδια στο δερμα στις φωτο πιστευεις οτι ειναι κάποιος μυκητας ή καποια ασθενεια? Καταρχην σταματας αμεσα το Tetra Discus. Formulla two δωσε μια δυο φορές την εβδομάδα. Δεν πιστευω οτι είναι μύκητας....μαλλον παρασιτο και με μια πρόχειρη αναζήτηση δειχνει για μια παρασιτική ασθένεια που αναφερεται ως black spot για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία....αλλα δεν ειναι ικανή να σκοτώσει το ψαρι..... Ολα τα παραπάνω επαναλαμβάνω απο πρόχειρη αναζητηση στο net απο πηγές που δεν θα ελεγα οτι εμπιστεύομαι.... Εμπλούτισε την διατροφή τους και ξεκίνα γενναίες εβδομαδιαίες αλλαγές με αντιχλώριο που περιέχει aloe vera. Σε pellets ειναι η Cichlid formula της New Life Spectrum και αυτη που σου έγραψα της Ocean Nutrition βγαίνει και σε pellets. Κατεψυγμένη mysis θα πρέπει να ταιζεις εσυ, ξεπαγώνοντας ενα κυβο σε ενα ποτήρι νερό και μετα τάισμα! Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2012 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
kampy 7 Ιουνίου 2012 Author #8 Share 7 Ιουνίου 2012 Prince ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και το χρονο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 7 Ιουνίου 2012 #9 Share 7 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα,απ ότι κατάλαβες έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση η οποία οφείλεται σε λανθασμένη διατροφή,κάτι το οποίο μπορούμε να το διαγνώσουμε μετά από σχετικά μεγάλο διάστημα.Ακολούθησε τις οδηγίες του Prince και θα δεις σχετικά σύντομα θετικά αποτελέσματα.Γενικότερα θα πρότεινα σε όλους του χομπίστες να προτιμούν σκευάσματα απορρόφησης και όχι συμπληρώματα,αφορμή αυτού η επιλογή σκευάσματος υγρής μορφής για την καταπολέμηση αλγών.Μια καλή επιλογή τροφής για τα frontosa είναι η Jbl Tanganyika σε flakes. Καλή επιτυχία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 7 Ιουνίου 2012 #10 Share 7 Ιουνίου 2012 Eπειδή μου έχει τύχει και μένα σε ps.saulosi, τα οποία είναι τελείως φυτοφάγα έχω να σου πω πως είναι θέμα λάθος διατροφής. Τους έδινα υπερβολική σπιρουλίνα και τροφή για παμφάγα. Όταν άρχισα να τους δίνω πιο πολύ λαχανικά σε καθημερινή τροφή και λιγότερη σπιρουλίνα τους έφυγαν όλα. Πιο πάνω σου λένε τα παιδια κάποιες καλές τροφές που μπορείς να δοκιμάσεις. Πάρε, ελάτωσε την σπιρουλίνα, και τα λέμε σε 1 με 2 μήνες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Ιουνίου 2012 #11 Share 7 Ιουνίου 2012 Παιδιά αν μου επιτρέπετε και μια δικια μου παρέμβαση στο θέμα γιατί τυχαίνει να φιλοξενώ το συγκεκριμένο είδος! Θεωρώ το συγκεκριμένο είδος καθαρά φυτοφάγο με πολύ ελάχιστες απαιτήσεις σε πρωτεΐνη και μια τροφή σαν την tropical vegetable θεωρώ πως είναι η ιδανική! Μπορούμε βέβαια να εμπλουτίσουμε την διατροφή του και με σπιρουλινα κάποιες φόρες! Όσον αφορά τα σημάδια στα ψάρια η μόνη μου παρατήρηση προς το φίλο kampy είναι ότι χρησιμοποίει πολλά πρόσθετα στο ενυδρείο του και δεν βρίσκω τον λόγο, όπως τα αλγακτονα, αλάτια, buffer και μια βαριά θεραπεία όπως το esha2000 που πιθανών να έχουν επιβαρύνει το σύστημα του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 7 Ιουνίου 2012 #12 Share 7 Ιουνίου 2012 Παιδιά αν μου επιτρέπετε και μια δικια μου παρέμβαση στο θέμα γιατί τυχαίνει να φιλοξενώ το συγκεκριμένο είδος! Θεωρώ το συγκεκριμένο είδος καθαρά φυτοφάγο με πολύ ελάχιστες απαιτήσεις σε πρωτεΐνη και μια τροφή σαν την tropical vegetable θεωρώ πως είναι η ιδανική! Μπορούμε βέβαια να εμπλουτίσουμε την διατροφή του και με σπιρουλινα κάποιες φόρες! Όσον αφορά τα σημάδια στα ψάρια η μόνη μου παρατήρηση προς το φίλο kampy είναι ότι χρησιμοποίει πολλά πρόσθετα στο ενυδρείο του και δεν βρίσκω τον λόγο, όπως τα αλγακτονα, αλάτια, buffer και μια βαριά θεραπεία όπως το esha2000 που πιθανών να έχουν επιβαρύνει το σύστημα του! Φιλε ebenos θα ηθελα να ακούσω την αποψη σου για αυτό..... Πάντως να ξέρεις πως εκτος απο τα διαφορά site που το αναφέρουν ως carnivore, πχ: http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1733 Στο βιβλίο του Ad. Konings Back to nature guide to Malawi cichlids, 2nd edition, στην σελίδα 123 αναφέρει πως το ψαρι στην λίμνη τρέφεται με πλαγκτόν. Αυτο σιγουρα περιλαμβάνει και φυτο- αλλα και ζωοπλαγκτόν. Οπότε δεν σημαίνει οτι πρέπει να δινουμε στο ψαρι μονο λαχανικά ή μόνο σπιρουλίνα ή μονο πρωτεινούχες τροφες. Για την καλη υγεια του ψαριού το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ταϊζουμε μια ποικιλια απο 2-3 ποιοτικές τροφες. Δηλαδη θα του δώσεις λαχανικά (πχ την τροφη που αναφέρεις και ειναι εξαιρετική)....αλλα θα του δώσεις και mysis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Ιουνίου 2012 #13 Share 7 Ιουνίου 2012 Φιλε ebenos θα ηθελα να ακούσω την αποψη σου για αυτό..... Πάντως να ξέρεις πως εκτος απο τα διαφορά site που το αναφέρουν ως carnivore, πχ: http://www.cichlid-f...ies.php?id=1733 Στο βιβλίο του Ad. Konings Back to nature guide to Malawi cichlids, 2nd edition, στην σελίδα 123 αναφέρει πως το ψαρι στην λίμνη τρέφεται με πλαγκτόν. Αυτο σιγουρα περιλαμβάνει και φυτο- αλλα και ζωοπλαγκτόν. Οπότε δεν σημαίνει οτι πρέπει να δινουμε στο ψαρι μονο λαχανικά ή μόνο σπιρουλίνα ή μονο πρωτεινούχες τροφες. Για την καλη υγεια του ψαριού το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ταϊζουμε μια ποικιλια απο 2-3 ποιοτικές τροφες. Δηλαδη θα του δώσεις λαχανικά (πχ την τροφη που αναφέρεις και ειναι εξαιρετική)....αλλα θα του δώσεις και mysis. Αγαπητέ φίλε Prince αυτό που συνειδητοποιώ είναι ότι κανένας δεν έχει σαφή εικόνα για τα afra! Αλλού γράφουν πως το ψάρι είναι φυτοφάγο, αλλού παμφάγο και τώρα το βλέπω και σαρκοφάγο! Τι να πω? Η βασικές πληροφορίες πάντως και εκεί στηρίζω την παρέμβαση μου είναι αυτές που αναφέρει και το βιβλίο που λες (αν και δεν το έχω) ότι το ψάρι στην λίμνη τρέφεται με πλαγκτόν και αλγες αλλά το πόσο σίγουρο είναι ότι περιλαμβάνει και ζωοπλαγκτόν νομίζω ότι δεν το διευκρινίζει ο συγγραφέας! Πάντως όπως και να έχει μια τροφή σαν την tropical με της αναλογίες που διαθέτει νομίζω ότι καλύπτει είναι ένα πλήρως διατροφικό σύστημα! Φιλικά Νίκος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 7 Ιουνίου 2012 #14 Share 7 Ιουνίου 2012 Για τα sites δεν εχεις αδικο να μην τα εμπιστεύεσαι.... Όσο για το βιβλιο αναφερει μονο για πλαγκτον, οχι για αλγες. Και οπως ξερεις στο πλαγκτον περιέχονται βακτήρια, πρωτόζωα, καρκινοειδή, φύκη, μαλάκια και κοιλεντερόζωα, δηλαδη ο συνδιασμός που ανεφερα παραπάνω. Μακαρι να ειχαμε μια πιο σαφή εικόνα και περισσότερες πληροφορίες για τα ψαρια μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kampy 8 Ιουνίου 2012 Author #15 Share 8 Ιουνίου 2012 (edited) Παιδια ειμαι νεος στις Κιχλιδες και οι συμβουλες σας ειναι εξαιρετικα χρησιμες για εμενα. Δεν περιμενα οτι τα σημαδια αυτα μπορει να ειναι θεμα διατροφης.Ωστόσο εχω μπερδευτει με τις τροφες και τις διαφορετικες διατροφικες συνηθειες των διαφορων ενοικων του ενυδρειου μου. Μπορειτε να μου προτεινεται 2-3 τροφες (π.χ. της Tropical) που να καλυπτουν το ενυδρειο μου μιας και δε μπορουμε να ταιζουμε τα ψαρακια μας ξεχωριστα...?. ! Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2012 - kampy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 9 Ιουνίου 2012 #16 Share 9 Ιουνίου 2012 Όλες οι τροφές που σου προαναφέραμε είναι κατάλληλες για τα ψάρια σου! Προσπάθησε η διατροφή τους να περιλαμβάνει ποικιλία τροφών αλλά και σπιρουλινα όχι βέβαια σε τόσο συχνή χρήση! Υ.Γ. λες ότι χρησιμοποιείς ΄΄αλάτια΄΄ και ΄΄buffer΄΄ στης αλλαγές! τι σκευάσματα χρησιμοποιείς και για πιο λόγο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιουνίου 2012 #17 Share 9 Ιουνίου 2012 Φιλε ebenos θα ηθελα να ακούσω την αποψη σου για αυτό..... Πάντως να ξέρεις πως εκτος απο τα διαφορά site που το αναφέρουν ως carnivore, πχ: http://www.cichlid-f...ies.php?id=1733 Στο βιβλίο του Ad. Konings Back to nature guide to Malawi cichlids, 2nd edition, στην σελίδα 123 αναφέρει πως το ψαρι στην λίμνη τρέφεται με πλαγκτόν. Αυτο σιγουρα περιλαμβάνει και φυτο- αλλα και ζωοπλαγκτόν. Οπότε δεν σημαίνει οτι πρέπει να δινουμε στο ψαρι μονο λαχανικά ή μόνο σπιρουλίνα ή μονο πρωτεινούχες τροφες. Για την καλη υγεια του ψαριού το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ταϊζουμε μια ποικιλια απο 2-3 ποιοτικές τροφες. Δηλαδη θα του δώσεις λαχανικά (πχ την τροφη που αναφέρεις και ειναι εξαιρετική)....αλλα θα του δώσεις και mysis. Ο κυριος Konings μαλλον πρεπει να ξερει καλυτερα απο ολους μας.!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kampy 10 Ιουνίου 2012 Author #18 Share 10 Ιουνίου 2012 Όλες οι τροφές που σου προαναφέραμε είναι κατάλληλες για τα ψάρια σου! Προσπάθησε η διατροφή τους να περιλαμβάνει ποικιλία τροφών αλλά και σπιρουλινα όχι βέβαια σε τόσο συχνή χρήση! Υ.Γ. λες ότι χρησιμοποιείς ΄΄αλάτια΄΄ και ΄΄buffer΄΄ στης αλλαγές! τι σκευάσματα χρησιμοποιείς και για πιο λόγο? Χρησιμοποιω epsom salt για τη ρυθμιση του gh , δισσανθρακικη σόδα για το kh και malawi - vicoria liquid buffer της seachem για το Ph. Με αυτα τα υλικα γιατι εχω σταθεροποιησει τις τιμες του ενυδρειου οπότε μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 10 Ιουνίου 2012 #19 Share 10 Ιουνίου 2012 Οι μετρήσεις σου πριν τα πρόσθετα ποιες ήταν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kampy 11 Ιουνίου 2012 Author #20 Share 11 Ιουνίου 2012 Οι τιμες ηταν αυτες της παροχης δηλαδη gh 7, kh 6, ph 7.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 11 Ιουνίου 2012 #21 Share 11 Ιουνίου 2012 Οκ εντάξει σωστά το πας! Η μόνη μου ένσταση ίσως θα ήταν για το buffer, θα μπορούσες να είχες τα ίδια αποτελέσματα με την προσθήκη ασβεστολιθικών πετρωμάτων! Δοκίμασε με της τροφές που σου προτείναμε παραπάνω και ενημέρωσε μας αν τα στίγματα υποχωρήσουν! Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kampy 11 Ιουνίου 2012 Author #22 Share 11 Ιουνίου 2012 Ευχαριστω για τις συμβουλες. I will keep in touch! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος