Jump to content

Sos !!! Αρχάριος Με Γκαπι

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:10

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά) magi-200 με ενεργό άνθρακα

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):1 μήνας

- Ψάρια (είδη και αριθμός):3 γκαπι 2 θηλυκά 1 αρσενικό

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):3 φορές την ημέρα flakes της haquoss.1 λίτρο αλλαγη κάθε βδομάδα και εννοείτε αντιχλωριο. και το ενυδρείο έχει στρωθεί με safestart

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7.5

- KH:δεν έχω

- GH:δεν έχω

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):0

- Θερμοκρασία:27

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips:ναι

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού γκαπι αρσενικό

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): λοιπόν το ψαράκι παρουσιαζει λευκά ινώδη κόπρανα.δεν τρώει καθόλου . έχει μειωμένη κινητικότητα φουσκωμένη κοιλιά κ πριν από λίγο παρατήρησα ότι του λείπει κ ένα μικρο κομμάτι από την ουρά του.

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή

δυστυχώς παιδιά δεν εχω κάμερα για να το βγάλω φωτογραφία

ενυδρειο 10 λιτρων με 3 ψαρακια μεσα και αλλαζεις μονο 1 λιτρο τη βδομαδα.

αυτο ειναι το προβλημα σου.

και αυτες μερικες απο τις λυσεις.

ενυδρειο 50-60 λιτρων με 3-4 αρσενικα γκαπι και αλλαγη 40% καθε βδομαδα.

η

ενυδρειο 10 λιτρων χωρις ψαρια με μια ανουμπια μεσα

κλπ.....

δηλαδη σε αυτη τη φαση που ρωτας εχεις ισως βακτηριδιακη μολυνση προερχομενη απο κακη ποιοτητα νερου .

Λοιπόν... δε ξέρω από που να αρχίσω...

Το ψαράκι σου μάλλον έχει bloat...

Τα λίτρα σου είναι υπερβολικά λίγα και κάποια στιγμή το κακό θα γινότανε... το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα δώσεις όλα, κρατάς το άρρωστο το κάνεις καλά και το δίνεις και αυτό...

Δύστυχος φίλε μου τα λίτρα σου δεν κάνουν για guppy και δεν ξέρω αν κάνουν και για μονομάχο (αυτό θα στο πουν οι πιο έμπειροι).

Το ενυδρείο σου το έστρωσες πριν βάλεις τα ψαράκια μέσα?

σας ευχαριστώ για τις απάντησης σας αλλά τα ψαράκια μ τα έδωσε ένας φίλος γιατί γέννησαν τα δικά του κ δεν ήξερε τι να τα κάνει και έτσι τα "φόρτωσε" σε εμένα στην αρχή σκόπευα να βάλω έναν μονομάχο. πάντως επειδή καταλαβαίνω ότι ταλαιπωρούνται τα ψαράκια πολύ πιθανών να αγοράσω ένα 20 λίτρο ενυδρείο της επόμενες μέρες.mita ναι το ενυδρείο στρώθηκε κανονικά με safestart της tetra. τεσπα όσο για το άρρωστο γκαπακι μπορώ να κάνω τπτ ?

φιλε μου ειναι στρωμενο το ενυδρειο?δεν υπαρχει περιπτωση ενα ενυδρειο να μην εχει νιτρικα εκτος αν εχεις φυτα που ρουφουν με ταχυτητα τα νιτρικα....οποτε ασχετα με τα λιτρα,υποφερουν περισσοτερο τα ψαρια σου αυτη την στιγμη και ειναι ευαλωτα στις ασθενειες..

Απλά μου κάνει εντύπωση που έχεις 0 νιτρικά...

Ούτε με 20 λίτρα μπορείς να κρατήσεις αυτά τα ψαράκια, με έναν μονομάχο όμως θα είσαι μια χαρά!!

Εγώ θα σου έλεγα να του δώσεις αρακά (βρασμένο-αποφλοιωμένο) για μερικές μέρες και μας ενημερώνεις πως πάνε τα πράγματα αλλά η προτεραιότητα σου αυτή τη στιγμή είναι να φύγουν τα υπόλοιπα ψάρια και μεγαλύτερες αλλαγές νερού... καλό θα ήταν να εντάξεις στη διατροφή 1-2 φορές την εβδομάδα τροφή μουλιασμένη σε σκορδόζουμο.

σε ευχαριστώ mita για την συμβουλή σου θα την δοκιμάσω αύριο!!! τα 2 θηλυκά κανόνισα να τα δώσω αύριο οπότε θα κρατήσω μόνο το άρρωστο. όσο για τις μετρήσεις τον νιτρικών δεν γνωρίζω καλά γιατί τις μετρήσεις τις έκανε ο φίλος μου και μου είπε ότι όλες οι συνθήκες του νερού είναι καλές. οι μετρήσεις έγιναν προχθές μετά τιν αλλαγή νερού.

Φίλε τις μετρήσεις θα πρέπει να τις κάνεις κανονικά πριν την αλλαγή του νερού ώστε να ξέρεις πού βρίσκεσαι.Τώρα έχεις μετρήσει το φρέσκο νερό και λογικά σου δείχνει άκυρα.

Παιδια το άσπρα περιτωματα για να καταλάβω.... Είναι πρόβλημα;

Γιατι έχω ενα platy το οποίο πιο πολυ μοιάζει me ballon moly και κάθε μέρα αφήνει μια τεράστια ποσότητα ασπρο.

ισως ειναι δυσκοιλιοτητα.τα διαφανα κοπρανα ειναι προβλημα.

μιτα δεν ειναι ολες οι ασθενειες μπλοουτ.

Θα βάλω φωτογραφίες και εγω αυριο να το δείτε. Το dropsy φοβαμαι

Ε δεν είπα ότι είναι και σίγουρο...

Θα βάλω φωτογραφίες και εγω αυριο να το δείτε. Το dropsy φοβαμαι

να κανεις καλυτερα δικο σου θεμα,διοτι εχετε διαφορετικα προβληματα και χαλας το θεμα του παιδιου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...