Jimmy-96 6 Ιουνίου 2012 #1 Share 6 Ιουνίου 2012 Γεια σας! Με λενε δημητρη και ειμαι νεος στο forum και νεος χομβιστας.την δευτερα πηρα την αποφαση να παρω το 1ο μου ενυδρειο(30L) μετα απο πολυ διαβασμα στο internet.επελεξα ενα μικρο ενυδρειο αφου ειναι η πρωτη μου προσπαθεια και θελω να εξοικειωθω πριν προχωρησω σε κατι πιο απαιτητικο.τωρα στο ψητο.την δευτερα αφου επλυνα το ενυδρειο το γεμισα με νερο κτλ αρχισα το στρωσιμο του φιλτρου με τροφη και βακτηρια(stress zyme).οι οδηγιες στο μπουκαλακι λενε να προσθεσω την 7η και την 14η ξανα.εσεις λετε να ακολουθησω τις οδηγιες η να τα βαλω νωριτερα για να επιταχυνω την διαδικασια;επιπλεον το φιλτρο μου(της resun)εχει ενα μαυρο σφουγγαρακι.και εδω προβληματιζομαι.το μαυρο σφουγγαρακι λογικα ειναι ανθρακας τον οποιο πρεπει να το βγαζουμε.εχω και πρασσινο σφουγγαρακι αλλα δεν ξερω αν πρεπει να αφεραισω και να βαλω το μαυρο αφου ειμαι στο 2ο 24ωρο του στρωσιματος.επισης για επιπλεον ενισχυση του φιλτρου εχω παρει και κατι μπιλακια που λεγονται substrat pro τησ eheim και λεει πως αν γινει προσθηκη στο φιλτρο ειναι πολυ καλο για τα βακτηρια...εσεις τι λετε να τα βαλω τωρα να μην τα βαλω καθολου η να τα βαλω μετα το στρωσιμο; Κατι αλλο,το φιλτρο μου(ο θεος να το κανει) εχει ενα σωληνακι το οποιο βγαινει εξω απο το ενυδρειο και εχει στο τελος ενα πραγμα σαν βαλβιδα.απο εκει μπορω να το ρυθμιζω και να μπαινει ονυγονο στο ενυδρειο το οποιο και κανω αφου εχω διαβασει πως ετσι αναπτυσονται καλυτερα τα βακτηρια...εκανα καλα; Για να κλισω, το ενυδρειο εχει μια λαμπα WB-10 και 10000k την οποια θεωρω καπως υπερβολικη επειδη νομιζω πως θα εχει πολυ φως για τα ψαρια.θα προτεινατε να την αλλαζα; Σας ευχαριστω και συγγνωμη αν σας κουρασα με της ερωτησεις μου απλως ειμαι λιγο αγχωμενος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 8 Ιουνίου 2012 #2 Share 8 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα φίλε μου,καλώς ήρθες στην παρέα μας.Με καλό διάβασμα των θεμάτων που υπάρχουν εδώ μέσα το ενυδρείο σου δεν θα έχει κάποιο θέμα. Κάνε μια αρχή με πληροφορίες από εδω και περιμένουμε να δούμε,όταν αλοκληρωθεί,πλήρη παρουσίαση του ενυδρείου σου εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 8 Ιουνίου 2012 #3 Share 8 Ιουνίου 2012 Καλώς ήρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
thalia 9 Ιουνίου 2012 #4 Share 9 Ιουνίου 2012 Μεγαλωνει η παρεα.... Καλως ορισες Jimmy!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
enzo1010 9 Ιουνίου 2012 #5 Share 9 Ιουνίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 9 Ιουνίου 2012 #6 Share 9 Ιουνίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 9 Ιουνίου 2012 #7 Share 9 Ιουνίου 2012 Kαλως ηλθες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 9 Ιουνίου 2012 #8 Share 9 Ιουνίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 9 Ιουνίου 2012 #9 Share 9 Ιουνίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 9 Ιουνίου 2012 #10 Share 9 Ιουνίου 2012 καλώς ήρθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorelos3 11 Ιουνίου 2012 #11 Share 11 Ιουνίου 2012 Καλησπερα και γω καινούργιος στο forum και εντελώς άσχετος με το hobby..αποφάσισα λοιπον ως άσχετος να παρω εναν μονομάχο τον οποιο εχω 2μηνες αγόρασα πρόσφατα ακομα εναν σε χωριστό δοχείο εννοείτε..και την περασμένη Πέμπτη πηρα και ενα ενυδρειο με χωρίσμα στην μέση για να τους βάλω μεσα..στο πέτ σοπ μου είπε να δουλέψω το ενυδρειο 3 μερες και να τους βάλω,,δλδ σαββατο!!!πηγα να παρω τροφή και μου Πέ πως μπορω να βάλω μεσα και γαριδες κΑι γλυφτες..,αγόρασα λοιπον 2 γαριδες και 2 γλυφτες το σαββατο και τα βαλα το μεσημέρι μεσα με τον εναν μονομάχω μόνο γιατι στον άλλον κανω ακομα θεραπεία με mixazin...το βραδυ τις Κυριακής γίρνοντας στο σπιτι είδα την ουρά του κομμένη στα 2 και σάπια στο πανω μέρος της..στάνταρ εχω κανει βλακεία που άκουσα τον υπάλληλο στο πέτ και συγουρα εγω φταίω περισσοτερο που δεν ψαχτικα παραπανω...τι κανω στην συνέχεια θέλω να μάθω πως θα τον κανω καλα???περιμένω βοήθεια .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 11 Ιουνίου 2012 #12 Share 11 Ιουνίου 2012 Ποσά λίτρα είναι το ενυδρειο; Το εστρωσες στην αρχη; Η διαδικασία αυτή παίρνει ένα μήνα περίπου... Μετρήσεις έχεις για τα χαρακτηριστικά του νερου; Αν όχι πρέπει να διαβάσεις εδώ μέσα και θα καταλάβεις τι λάθη έχεις κάνει αμέσως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Ιουνίου 2012 #13 Share 11 Ιουνίου 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts