sheriff 6 Ιουνίου 2012 #1 Share 6 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σας, Έχω εξωτερικό φίλτρο Fluval 305 (6 θέσεις) για ενυδρείο γλυκού νερού, μέτρια φυτεμένο με λάμπα UV και θα ήθελα να γνωρίζω ποιος είναι ο καλύτερος (όσο γίνεται) συνδιασμός υλικών που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Έχω διαβάσει διάφορα άρθρα σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιεί ο καθένας. π.χ. άνθρακα, μακαρόνια ή αστεράκα, ζεόλιθο, φόρμουλες αντιφωσφορικών κλπ αλλά επειδή οι απόψεις διίστανται και πολλές φορές από λάθος ή από άγνοια χρησιμοποιούνται υλικά με κοινή ή κοντινή δράση, θα ήθελα και τη γνώμη κάποιου "πιο έμπειρου" για το θέμα. Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 6 Ιουνίου 2012 #2 Share 6 Ιουνίου 2012 ολα καλα τα σκεφτεσαι.δεν μας ειπες ομως εσυ τωρα πως το εχεις στημενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheriff 6 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 6 Ιουνίου 2012 Εχω αστεράκια (σαν μακαρόνια) στις 2 επάνω θήκες, στις 2 μεσαίες ζεόλιθο και στις 2 κάτω άνθρακα και chemi pure elite. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι απόλυτα σίγουρος εάν έχω κάνει τη σωστή επιλογή ή ήταν πολύ καλός ο πωλητής που μου τα έδωσε... Βασικά θα ήθελα τη γνώμη σας: Εάν είναι απαραίτητη η χρήση όλων αυτών των υλικών, Υπάρχουν τυχόν επικαλύψεις στη δράση τους λαμβάνοντας υπόψη ότι χρησιμοποιώ και λάμπα UV; Θα ήταν καλύτερα να αντικαταστήσω κάποιο υλικό με κάποιο άλλο; Ευχαριστώ πολύ! Υ.Γ. Δεν ήθελα αρχικά να πω πως το έχω στημένο για να μην επηρρεάσω την όποια απάντηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 8 Ιουνίου 2012 #4 Share 8 Ιουνίου 2012 Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου και τι έχεις απο ψάρια και φυτά? Ρωτάω γιατι οι ανάγκες μεταβάλονται ανάλογα με την ιχθυοφόρτωση του καθενός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheriff 11 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 11 Ιουνίου 2012 (edited) Είναι περίπου στα 80 λίτρα (καθαρά) με κοινωνικά ψάρια (9 neon, 5 rummy-nose, 4 barbus, 2 sae, 2 ancistrus, 3 coridoras, 3 angelfish, 4 zebra snail, 2 amano). Δεν θέλω σχόλιο για τα angelfish, το γνωρίζω ότι είναι παραφωνία αλλά ήταν τα πρώτα μου ψάρια και αντέχουν ακόμα (μέχρι να τα δώσω...) Έχω υπόστρωμα και φυτά, 4 anubias (δεμένες σε ξύλα), 2 siliquosa, 4 cryptocorine, 1 ceratophyllum, 3 Limnophilla aquatica, 3 valisneria. (Τα περισσότερα προέκυψαν από μεταφύτευση των αρχικών.) Τέλος έχω και μια ρίζα στη μέση του ενυδρείου. Έγινε επεξεργασία 11 Ιουνίου 2012 - sheriff Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος