Jump to content

Amano Γαρίδες Και Βρωμιά!

Recommended Posts

Χαιρετώ τους γαριδάδες του φόρουμ και θα ήθελα τη γνώμη σας και τις γνώσεις σας. Πρίν λίγο καιρό αποφάσισα να προσθέσω γαρίδες στο ενυδρείο που διατηρώ. Πρίν την προσθήκη τους στο ενυδρείο μέσα υπήρχαν apistogramma cacatuoeides (1m-2f) και μια ομαδούλα καρδινάλιοι. Αποφάσισα να προσθέσω 3 amano μια που λόγω μεγέθους υπέθεσα ότι θα ήταν οι μόνες που θα είχαν περιθώρια επιβίωσης λόγω των απίστο.

Απο τη στιγμή που τις έβαλα η άμμος μόνο λευκή χαλαζιακή δεν είναι πια. Μιλάμε για πολύ πράμα!!! Σε μερικά κιόλας σημεία του βυθού που συσσωρεύονται είναι χάλια. Όντως παράγουν τόσο πολύ "υλικό"?? Πρίν τις προσθέσω δεν είχα τόσο σκουπίδι στο βυθό (αναφέρομαι φυσικά στα κακάκια...)

εγω που εχω αμανο δεν βλεπω πολυ βρωμια στο ενυδρειο μ....

κατι αλλο συμβαινει....3 γαριδουλες και 23 να ηταν δηλαδη δεν παραγουν αποβλητα σε σημειο που να φαινονται με το ματι και να πεις οτι γεμισες.....ψαξτο αλλου.

Φίλε μου είναι γεγονός ότι οι γαριδες ( και όχι μόνο οι amano ) παράγουν αρκετά απόβλητα. Φυσικά στην λεπτή άμμο φαίνεται περισσότερο. Εγώ το πρόβλημα το εντοπίζω στον βυθό σου. Μάλλον δεν έχει στρώσει ακόμα για να μπορεί να αποικοδομεί σχετικά γρήγορα τα όποια απορήματα ( είτε γαριδών, είτα ψαριών ). Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου με αυτή την άμμο;

Το ενυδρείο τρέχει απο τη αρχή με αυτή την άμμο περίπου ένα χρόνο. Το θέμα δημιουργήθηκε με το που έβαλα τις αμάνο. Δεν έχει γίνει καμία άλλη αλλαγή ούτε σε φυτά ούτε σε ζωντανά ούτε στον εξοπλισμό. Δηλαδή 3 αμάνο παράγουν τόσα απόβλητα περισσότερα απο τα 8 ψάρια που είχα μέσα (3 απίστο και 5 καρδινάλιοι)?

Παλίοτερα που είχα red cherry, είχα το ίδιο πρόβλημα σε σημεία που δεν είχα ροή νερού. Το πρόβλημα είναι σε όλο το ενυδρείο ή μόνο σε κάποια σημεία;

Έχεις δίκιο σε αυτό. Σε δύο τρία σημεία το πρόβλημα είναι πολύ έντονο. Στο υπόλοιπο ενυδρείο είναι φυσιολογικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...