Jump to content

Μετατροπή Γλυκού Σε Αλμυρό!!

nabouhodonosour

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά,

Από καιρό σκέφτομαι να μετατρέψω το ενυδρείο γλυκού νερού που έχω εδώ και 2 χρόνια (90L) και να κάνω ένα nano reef. ^_^

Θα ήθελα να με διαφωτίσετε σχετικά με τον έξτρα εξοπλισμό που θα πρέπει να προμηθευτώ για να το καταφέρω και κυρίως πόσο θα είναι περίπου το κόστος του κάθε εξαρτήματος και ίσως τι μάρκα θα μου συνιστούσατε. Για το ήδη υπάρχον ενυδρείο έχω ένα εξωτερικό φίλτρο της Vitacraft ( υποστηρίζει μέχρι 125L), 2 θερμοστάτες των 60W έκαστος, μία συσκευή οξυγόνωσης του νερού και 2 λάμπες οι οποίες ήταν επάνω στο ενυδρείο εξ αρχής.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Τάσος B)

Έγινε επεξεργασία - nabouhodonosour

Τα μόνα εξαρτήματα που θα κρατήσεις είναι το φίλτρο εφ όσον μπορεί να δεχτεί μέσα άνθρακα και αντιφώσφορο και τους θερμοστάτες.

Οι λάμπες θα πρέπει να αλλαχτούν με ειδικές για θαλασσινό.

Στον εξοπλισμό θα πρέπει να προστεθεί ένα skimmer από 100-200 και ίσως φτηνότερο αν το βρεις από αγγελία.

Επίσης 2 κυκλοφορητές τουλάχιστον από 30-50 ευρώ.

Φυσικά βράχος, αραγωνίτης, και διάφορα παρελκόμενα για μετρήσεις.

Το κόστος δεν είναι κάτι στάνταρ γιατί υπάρχουν διάφορες ποιότητες εξαρτημάτων.. η και ευκαιρίες από αγγελίες.

.... αλλά πριν απ όλα αυτά θα πρέπει να διαβάσεις διάφορα άρθρα στην κατηγορία του θαλασσινού για να κατατοπιστείς και να μην τρέχεις μετά να διορθώνεις λάθη που πιθανόν να κάνεις από ελλιπή ενημέρωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...