sasser 5 Ιουνίου 2012 #1 Share 5 Ιουνίου 2012 Καλημερα στη παρεα πηρα προσφατα ενα ενυδρειο 240 lt και λεω να το φυτεψω αρκετα..κατι σαν το παρακατω που δειχνει εδω υπαρχει CO2 μπουκαλα φιλτρα ph controler ολα κομπλε,αυτο που με προβληματιζει ειναι το φως θελω να βαλω led κατα προτημιση 2 Τ8 λαμπες τυπου http://www.houseofled.gr/enidriaka/t8-90cm.html warm white και μια μπαρα led λευκου χρωματος(aqualum) στη μεση με 12000k.ειναι επαρκες? θα εχω την αποδοση που θα πρεπει να εχω?Για υποστρωμα τωρα λεω να βαλω της jbl manado σε συνδιασμο με το aquabasis της ιδιας εταιριας τα εχω δοκιμασει και τα δυο και ειναι αρκετα καλα θα ελεγα εχετε να προτινεται καποιο αλλο?Θα πρεπει κατι να προσεξω γενικα?περιμενω τις γνωμες σας ευχαριστω εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Ιουνίου 2012 #2 Share 5 Ιουνίου 2012 καλησπερα φιλε μου.θα μπορουσα να απαντησω σε οποιαδηποτε ερωτηση σου πανω στο φυτεμενο εκτος ομως απο αυτο που ρωτας καθως τα λεντ δεν τα γνωριζω καθολου.με μια πρωτη παντως ματια νομιζω πως το φως θα ειναι ανερπακεστατο(και σε θεμα δυναμης αλλα και φασματος) για τετοιου ειδους φυτα που σκεφτεσαι...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
N-Gouramis 6 Ιουνίου 2012 #3 Share 6 Ιουνίου 2012 Σχετικά με το συγκεκριμένο φως απο άποψη φάσματος δεν επαρκεί γιατί δεν παράγει καθόλου σχεδόν ερυθρό φωτισμό, κάτι πολύ βασικό για φυτεμένο ενυδρείο. Σε ανουχτό vivarium ή σε high end ενυδρείο θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ ενδιαφέρον εφέ ουρανού, με μια metal halide κάπου στο κέντρο για προσομοίωση ήλιου κι έτσι θα είχες όλο το φάσμα φωτός που παράγεται μια φυσιολογική ημέρα, αλλά για κύρια χρήση σε ένα κανονικό ενυδρείο δέν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγγες φωτισμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasser 7 Ιουνίου 2012 Author #4 Share 7 Ιουνίου 2012 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.. Το συμπερασμα δηλαδη ειναι οτι κατα πασα πιθανοτητα δεν θα πετυχει λογω μη ολοκληρωμενου φασματος του φωτως,σε αυτη τη περιπτωση τι θα μπορουσα να κανω? να μπει απλα μια ροζ λαμπα και ειμαστε οκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιουνίου 2012 #5 Share 7 Ιουνίου 2012 Για να πετυχεις τετοιο αποτελεσμα οπως στο βιντεο,με δυσκολα φυτα θα πρεπει να βαλεις πολλες λαμπες για να φτασεις το 1w/lt και κατα προτημιση τ5 και οχι τ8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος