gelamou 5 Ιουνίου 2012 #1 Share 5 Ιουνίου 2012 Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος/οι από το φόρουμ έχουν παραγγείλει ποτέ κάποιο/α ζωντανό/α από τα ακόλουθα on-line shops: http://directsealife...ex.php?cPath=85 http://www.shop-meeresaquaristik.de/index....en-und-Co-.html http://www.marinelif...ex.php?cPath=42 Aν ναι, ποιές είναι οι εντυπώσεις σας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 5 Ιουνίου 2012 #2 Share 5 Ιουνίου 2012 Φίλε Κωνσταντίνε, Αν και δεν έχω εμπειρία απο τα συγκεκριμένα e-shops βλέποντας τις τιμές τους θα έλεγα πως τα περισσότερα ψάρια που είδα μου φάνηκαν μάλλον πολύ ακριβότερα απο ότι μπορεί να τα βρεις στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα. Η επαρχία είναι μια άλλη ιστορία. Αν ψάχνεις κάτι πιο ιδιαίτερο απο ότι μπορώ να δω, αγνόησε το παραπάνω σχόλιο, αλλά αν όχι, ίσως να βρεις καλύτερες τιμές και με λιγότερη φασαρία κοντάς σου. Φιλικά, Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 5 Ιουνίου 2012 #3 Share 5 Ιουνίου 2012 Φίλε gelamou, εγώ έχω πάρει ζωντανά από το direct sealife . Στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Μάλιστα ήθελα να αγοράσω πάλι ψάρια και κοράλλια που δεν τα φέρνει κανένας στην Ελλάδα. Τα παρέλαβα σε δύο ημέρες στο σπίτι μου σε τέλεια κατάσταση. Μέχρι να τα παραλάβω με ενημέρωναν σε ποιό σημείο βρισκόντουσαν. Τα ψάρια έφαγαν αμέσως και χωρίς να τα βάλω σε καραντίνα δεν έβγαλαν κανένα πρόβλημα. Ανεξάρτητα αν κάποια είδη είναι ακριβότερα από Ελλάδα , το σημαντικότερο , για εμένα είναι ότι μπορείς να πάρεις είδη που δεν θα βρεις στην Ελλάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 5 Ιουνίου 2012 #4 Share 5 Ιουνίου 2012 Φίλε gelamou, εγώ έχω πάρει ζωντανά από το direct sealife . Στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Μάλιστα ήθελα να αγοράσω πάλι ψάρια και κοράλλια που δεν τα φέρνει κανένας στην Ελλάδα. Τα παρέλαβα σε δύο ημέρες στο σπίτι μου σε τέλεια κατάσταση. Μέχρι να τα παραλάβω με ενημέρωναν σε ποιό σημείο βρισκόντουσαν. Τα ψάρια έφαγαν αμέσως και χωρίς να τα βάλω σε καραντίνα δεν έβγαλαν κανένα πρόβλημα. Ανεξάρτητα αν κάποια είδη είναι ακριβότερα από Ελλάδα , το σημαντικότερο , για εμένα είναι ότι μπορείς να πάρεις είδη που δεν θα βρεις στην Ελλάδα. Δεν ειναι αμερικανικο σαιτ? τελωνειο δεν περασε? τι ζωντανα πηρες και αντεξαν 2 μερες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 5 Ιουνίου 2012 #5 Share 5 Ιουνίου 2012 VRILO , δεν είναι από Αμερική , είναι από Ολλανδία. Τα στέλνουν σε ειδικές κούτες με εταιρία cOURIER. Όταν λέω δύο ημέρες εννοώ ότι έφυγαν από Ολλανδία , Τρίτη μεσημέρι (12.30 μ.μ.) και έφτασαν σπίτι μου Τετάρτη απόγευμα (17.30 μ.μ.) Από κοράλλια πήρα Montipora verrucosa Acropora tenuis Acropora cerealis Duncanopsammia axifuga Umbellulifera sp. και από ψάρια pomacanthus paru pomacanthus zonipectus genicanthus watanabei chaetodontoplus duboulayi Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Ιουνίου 2012 #6 Share 5 Ιουνίου 2012 μονο που ειπες απο ευρωπη ειναι λογικο να ερθουν συντομα και σωστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 5 Ιουνίου 2012 #7 Share 5 Ιουνίου 2012 VRILO , δεν είναι από Αμερική , είναι από Ολλανδία. Τα στέλνουν σε ειδικές κούτες με εταιρία cOURIER. Όταν λέω δύο ημέρες εννοώ ότι έφυγαν από Ολλανδία , Τρίτη μεσημέρι (12.30 μ.μ.) και έφτασαν σπίτι μου Τετάρτη απόγευμα (17.30 μ.μ.) Από κοράλλια πήρα Montipora verrucosa Acropora tenuis Acropora cerealis Duncanopsammia axifuga Umbellulifera sp. και από ψάρια pomacanthus paru pomacanthus zonipectus genicanthus watanabei chaetodontoplus duboulayi Ωπ .... σορυ το περασα με αλλο e-shop..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Ιουνίου 2012 #8 Share 5 Ιουνίου 2012 ναι...με λιγα λογια μιλαμε για τον πολυ γνωστο εκ ολλανδιας de jong...... 5 κλικ ανωτερα σε ποιοτητα τα ψαρια του και με διαφορα,αλλα βεβαια οι τιμες ξυριζουν.οτι δινεις παιρνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gelamou 5 Ιουνίου 2012 Author #9 Share 5 Ιουνίου 2012 Και εγώ από το direct sealife σκοπεύω να πάρω ζωντανα αλλά δεν μου έχουν απαντήσει ακόμη σε mail σχετικά με το κόστος μεταφοράς σε μικρό κουτί. Για ελλάδα δίνει ως επιλογή μόνο μεγάλο κουτί στα 200 ευρώ. Ακόμη και έτσι όμως αν μαζευτούν 2-3 άτομα το κόστος επιμερίζεται και συμφέρει. Ενδεικτικα ένα ψάρι που θέλω το έχουν 40 ευρώ και στην ελλάδα αν το φέρουν κοστίζει πάνω από 120ευρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 5 Ιουνίου 2012 #10 Share 5 Ιουνίου 2012 Gelamou , δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές στα χρήματα. Για κάποιο ψάρι το DIRECT SEA LIFE έχει 4 - 5 μεγέθη , κοίτα το ψάρι που βρήκες στην Έλλαδα και σύγκρινε τη τιμή του Ολλανδού στο ίδιο μέγεθος. Από την δική μου έρευνα μερικά ψάρια είναι φθηνότερα στο direct sea life και κάποια άλλα λίγο ακριβότερα. Π.Χ. το paru το μικρό μέγεθος το πουλάει 65 ευρώ . Αν στην Ελλάδα το βρεις κάποια στιγμή ,το ίδιο μέγεθος κάτω από 80 ευρώ , σφύρα κλέφτικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gelamou 5 Ιουνίου 2012 Author #11 Share 5 Ιουνίου 2012 Αυτή η διαφορά τιμής που ανέφερα αφορά συγκεκριμένο ψάρι κ μέγεθος. Συμφωνώ όμως στο ότι αυτό αποτελεί εξαίρεση κ ότι γενικά έχει πολύ καλές τιμές σε στα περισσότερα ζωντανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 6 Ιουνίου 2012 #12 Share 6 Ιουνίου 2012 Ακόμη και έτσι όμως αν μαζευτούν 2-3 άτομα το κόστος επιμερίζεται και συμφέρει. Εχε με στα υπόψιν σου αν μαζευτούμε 3-4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος