kotsosaqua 4 Ιουνίου 2012 #1 Share 4 Ιουνίου 2012 παιδια βοηθηστε με λιγο....εχω λαθρεπιβατες στο ενυδρειο μου και μου κανουν τρυπες(νομιζω αυτοι) στα φυτα μου!!!υπαρχει καποια πληροφορια για τους κλοουν γλυκου νερου που τρωνε τετοια σαλιγκαρια??αλλιως πως μπορω να τα εξολοθρευσω??? σας παραθετω φωτο με τα σαλιγκαρια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 4 Ιουνίου 2012 #2 Share 4 Ιουνίου 2012 ασε στην ίδια περιπέτεια έχω μπει και εγω παρακολουθώ το θέμα σου με πολυ ενδιαφέρον εγω αυτο που κάνω είναι να τα βγάζω με που τα δώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 4 Ιουνίου 2012 #3 Share 4 Ιουνίου 2012 Υπαρχουν τα anentome helena τα σαλιγκαρια δολοφονοι που τρωνε τους λαθρεπιβατες.http://theaquariumwiki.com/Anentome_helena Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 5 Ιουνίου 2012 #4 Share 5 Ιουνίου 2012 Υπαρχουν τα anentome helena τα σαλιγκαρια δολοφονοι που τρωνε τους λαθρεπιβατες.http://theaquariumwiki.com/Anentome_helena Ακριβως,βαλε τρια-τεσσερα και θα σου καθαρισουν το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 5 Ιουνίου 2012 #5 Share 5 Ιουνίου 2012 Η καλύτερη λύση είναι τα Anentone Helenas (Assasin snails). Τα clowns και θα σου επιβαρύνουν την βιολογία, και λόγω ιδιοσυγκρασίας μπορεί να σου τρομάζουν τα guppies και ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου τρώνε τα μικρά. Τα anetone και θα "καθαρίσουν" σιγα σιγά το ενυδρείο και όταν μείνουν μόνα τους (μετά απο πολύυυυυυυυυυυυυυυυ καιρό) δεν θα σου πειράζουν τα φυτά. Θα χρειαστείς όμως μερικά παραπάνω απο 3-4 που πρότείνει ο φίλος stav μιας και οι λαθρεπιβάτες πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς. Σκέψου πως στο 300άρι μου έχω εδώ και μήνες πάνω απο 200-300 anetone (μέτρησα μια μέρα για πλάκα όσα έβλεπα και έπαθα σόκ) και ακόμη υπάρχουν λαθρεπιβάτες.!!!!! Με καμιά δεκαριά ενήλικα (για να σου γεννήσουν κιόλας) , θα είσαι πιστεύω εντάξει. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 5 Ιουνίου 2012 #6 Share 5 Ιουνίου 2012 Υπαρχουν τα anentome helena τα σαλιγκαρια δολοφονοι που τρωνε τους λαθρεπιβατες.http://theaquariumwiki.com/Anentome_helena +100000 οπως σου ειπαν αυτα ειναι η καλυτερη λυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 5 Ιουνίου 2012 #7 Share 5 Ιουνίου 2012 βαλε anentome................να σωθεις!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotsosaqua 5 Ιουνίου 2012 Author #8 Share 5 Ιουνίου 2012 οκ παιδια σας ευχαριστω θα το επιχειρησω και θα σας πω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 5 Ιουνίου 2012 #9 Share 5 Ιουνίου 2012 Αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι πολύ έντονο μπορείς με τη σειρά που σου γράφω να πράξεις τα ακόλουθα. Esha gastrotex η αφαιρεις όσα είναι δυνατόν με το χέρι, ταίζεις με μέτρο ωστε να μην υπάρχει περίσσευμα τροφής και προσθέσεις στο ενυδρείο σου τους φυσικούς τους εχθρους (antenome helena). Στόχος πάντοτε κατά τη γνώμη μου είναι ο έλεγχος του πληθυσμού και οχι η πλήρης εξαφάνιση τους μιας και αυτά έχουν το ρόλο τους στο μικρό η μεγαλύτερο οικοσύστημά μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος