Jump to content

Βουτια Απ Τα Γλυκα Στα....αλμυρα!


giorginakos

Recommended Posts

μαλιστα οποτε εχουμε ολοκληρη περιπετεια εδω !

ειναι οντως σαρκοφαγο?

Έγινε επεξεργασία - giorginakos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

μαλιστα οποτε εχουμε ολοκληρη περιπετεια εδω !

Ομορφη περιπετεια ομως;Ξεκινα το και θα δεις την ανταμοιβη στο τελος.

Link to comment
Share on other sites

Ομορφη περιπετεια ομως;Ξεκινα το και θα δεις την ανταμοιβη στο τελος.

αντε να δουμε...και η προετοιμασια του νερου ποσο χρονο θελει??

μετα απο ποσο χρονικο διαστημα θα βαλω ψαρια?

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ νωρίς να μιλάς για ψάρια και ειδικά σε τόσο μικρό ενυδρείο.... θα αρκεστείς σε μερικά εύκολα και μικρά μαλακά κοράλλια, γαρίδες και άντε ένα μικρό μικρό ψαράκι.

Όσο για το νερό, αφού το ετοιμάσεις με τις σωστές αναλογίες που η να αλατότητα να είναι 1025-1026, το αφήνεις 24 ώρες να διαλυθεί καλά το αλάτι και μετά το βάζεις στο ενυδρείο..... αλλά αυτό θα το κάνεις όταν έχει στεγνώσει και πλυθεί καλά ο βράχος πρώτα...

Link to comment
Share on other sites

Νεκρώθηκε ο βακτηριακός πληθυσμός που είχαν πριν βάλεις το "αλατόνερο" ... όπως και ότι άλλοι οργανισμοί υπήρχαν μέσα σ αυτόν.

Αν τον βάλεις έτσι θα αρχίσουν να αποσυντίθενται και θα πάνε όλα στράφι !!!

Θα πρέπει το σύστημα σου να ξεκινήσει από το μηδέν... τελείως νεκρό δηλαδή και να ζωντανέψει στη πορεία.

Link to comment
Share on other sites

τι νερό έβαλες, από τη βρύση κατευθείαν?, πριν διαλύσεις το αλάτι έβαλες αντιχλώριο?

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη τωρα φιλε μου αλλα βλεπω οτι εχεις στο προφιλ σου 100 ενυδρεια γλυκου(που λεει ο λογος).και δεν ξερεις ουτε τα βασικα..??μηπως να ξανασκεφτεις να κανεις το αλμυρο??

δεν μπορει να βαδιζεις τοσο χυμα....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

πρώτα απ' όλα να ευχηθώ καλή είσοδο στο θαλασσινό και να συνεχίσω προτείνοντας τη πιο χρήσιμη για σένα συμβουλή.

Ξεκίνα εντατικό διάβασμα διότι το θαλασσινό είναι ένα άλλο σπόρ σε σχέση με τα υπόλοιπα ενυδρεία.

Και για να δώσω ένα παράδειγμα. Ο χειριστής ενός ταχύπλοου δε σημαίνει ότι μπορεί να χειριστεί κι ένα υποβρύχιο. Ίσως να μην μπορεί ούτε την μηχανή να ανάψει !!

Διάβασε προσεχτικά τον κύκλο του αζώτου, άκουσε έναν παλιότερο φίλο που έχει διάθεση να σε βοηθήσει στα πρώτα βήματα σχετικά με το νερό, την προετοιμασία, την αλατότητα, την αμμωνία, τα νιτρώδη, τα νιτρικά, τα βακτήρια, ξεκίνα σιγά σιγά να μετράς και η πρώτη σου ανταμοιβή θα είναι η τοποθέτηση του πρώτου σου κατοίκου ( ψαράκι ή σαλλιγάρι ή κα ιτα δυο ακόμα ) μετά τις 20 περίπου μέρες με σωστά όμως βήματα. Ένα λάθος θα σε πάει πάλι φτου και απ την αρχή.

Καλή συνέχεια λοιπόν

Έγινε επεξεργασία - Road Tail
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

πρώτα απ' όλα να ευχηθώ καλή είσοδο στο θαλασσινό και να συνεχίσω προτείνοντας τη πιο χρήσιμη για σένα συμβουλή.

Ξεκίνα εντατικό διάβασμα διότι το θαλασσινό είναι ένα άλλο σπόρ σε σχέση με τα υπόλοιπα ενυδρεία.

Και για να δώσω ένα παράδειγμα. Ο χειριστής ενός ταχύπλοου δε σημαίνει ότι μπορεί να χειριστεί κι ένα υποβρύχιο. Ίσως να μην μπορεί ούτε την μηχανή να ανάψει !!

Διάβασε προσεχτικά τον κύκλο του αζώτου, άκουσε έναν παλιότερο φίλο που έχει διάθεση να σε βοηθήσει στα πρώτα βήματα σχετικά με το νερό, την προετοιμασία, την αλατότητα, την αμμωνία, τα νιτρώδη, τα νιτρικά, τα βακτήρια, ξεκίνα σιγά σιγά να μετράς και η πρώτη σου ανταμοιβή θα είναι η τοποθέτηση του πρώτου σου κατοίκου ( ψαράκι ή σαλλιγάρι ή κα ιτα δυο ακόμα ) μετά τις 20 περίπου μέρες με σωστά όμως βήματα. Ένα λάθος θα σε πάει πάλι φτου και απ την αρχή.

Καλή συνέχεια λοιπόν

μαλιστα! ευχαριστω παρα πολυ!

Link to comment
Share on other sites

λοιπον μολις πηρα μετρησεις και ειναι στα 1032 στο φουλ δηλαδη.

τι να κανω για να το αραιωσω?

Link to comment
Share on other sites

το αραιωνεις με λιγο νερο.

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχήν... γνωρίζεις αν το ρεφρακόμετρο ήταν σωστά ρυθμισμένο?

Αν πρόκειται να ξεκινήσεις από το μηδέν δεν χρειάζεται να προσπαθείς να αραιώσεις το νερό σου... δεν θα κερδίσεις τίποτα έτσι την στιγμή που πιθανότητα νεκρώθηκε ο βράχος από την πρώτη σου προσπάθεια.

Μη προσπαθείς να αναστρέψεις μη αναστρέψιμες καταστάσεις... δεν θα καταφέρεις τίποτα και θα απογοητευτείς ακόμη μια φορά.

Διάβασε ώστε να κατανοήσεις κάποια πράγματα και ότι δεν καταλαβαίνεις σημείωσε τα και ρώτησέ μας.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

...και τι σκοπεύεις να κάνεις από εδώ και πέρα.. τι βήματα θα ακολουθήσεις?

Link to comment
Share on other sites

:bigemo_harabe_net-112::bigemo_harabe_net-56:
Link to comment
Share on other sites

...και τι σκοπεύεις να κάνεις από εδώ και πέρα.. τι βήματα θα ακολουθήσεις?

υποτειθεται οτι μπηκα για να μου πειτε εσεις τι βηματα θα ακολουθησω εκτος κι αν μπηκα σε λαθος φορουμ

Link to comment
Share on other sites

το αν ήσουν σε λάθος φόρουμ ούτε καν θα είχε ασχοληθεί κάποιος μαζί σου.... το ότι καθόμαστε και απαντάμε σημαίνει ότι είσαι στο σωστό.

Σου πρότεινα τι πρέπει να κάνεις... να ξεκινήσεις από την αρχή για να είσαι σίγουρος για το σωστό αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

σε λαθος φορουμ δεν εισαι φιλε μου.μαλλον λαθος νοοτροπια εχεις ομως.

να σε βοηθησουμε εμεις μερα-νυχτα και οσο χρειαστει.να σε βοηθησουμε ομως ενω δεν εχεις διαβασει απολυτως τιποτα, και απλως ξεφυλλισες τα αρθρα...δεν γινεται.

δεν μπορουμε να βαλουμε το μυαλο μας μεσα στο δικο σου.

οπως ειπε και ο συναδελφος αιολος,με υπομονη καθισε χαλαρα και διαβασε ολα τα αρθρα για το ξεκινημα στο θαλασσινο.στην πορεια εμεις θα σου λυνουμε τις αποριες.τωρα κανεις μπαμ πως δεν γνωριζεις πως να κινηθεις και γιναν και λαθη..μην βιαζεσαι.

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβεις τι έγινε....

Χτες που έφτιαξες το νερό μόνο με βρύσης και χαμηλή αλατότητα και με προετοιμασία μόνο μιας ώρας, ότι ζωντανό υπήρχε πάνω στο βράχο πέθανε αφού έμεινε όλο τα βράδυ, συμπεριλαμβανομένων και του βακτηριακού πληθυσμού, που είναι το Α και το Ω στον ζωντανό βράχο και κατά προέκταση του ενυδρείου.

Και δεν νεκρώθηκαν μόνο από την χαμηλή αλατότητα, αλλά και από το ίδιο το αλάτι (όσο και να ήταν) που αν δεν διαλυθεί καλά επί 24 ώρες είναι τοξικό.

Άρα αυτή τη στιγμή έχεις έναν βράχο που έχει μέσα του εγκλωβισμένους νεκρούς οργανισμούς που θα αρχίσουν να αποσυντίθενται όσο τους έχεις μέσα στο νερό.

Αποτέλεσμα θα είναι να νεκρωθεί ότι παρέμεινε ακόμη ζωντανό.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβεις τι έγινε....

Χτες που έφτιαξες το νερό μόνο με βρύσης και χαμηλή αλατότητα και με προετοιμασία μόνο μιας ώρας, ότι ζωντανό υπήρχε πάνω στο βράχο πέθανε αφού έμεινε όλο τα βράδυ, συμπεριλαμβανομένων και του βακτηριακού πληθυσμού, που είναι το Α και το Ω στον ζωντανό βράχο και κατά προέκταση του ενυδρείου.

Και δεν νεκρώθηκαν μόνο από την χαμηλή αλατότητα, αλλά και από το ίδιο το αλάτι (όσο και να ήταν) που αν δεν διαλυθεί καλά επί 24 ώρες είναι τοξικό.

Άρα αυτή τη στιγμή έχεις έναν βράχο που έχει μέσα του εγκλωβισμένους νεκρούς οργανισμούς που θα αρχίσουν να αποσυντίθενται όσο τους έχεις μέσα στο νερό.

Αποτέλεσμα θα είναι να νεκρωθεί ότι παρέμεινε ακόμη ζωντανό.

σωστα μεχρι εδω.! τωρα που ξαναπηρα μετρησεις και οπως ανεφερα ειναι στους 1023-1024 ειδα το σαλιγκαρι να ξανακινειται και το μεσογειακο φυτο να ξαναανοιγει..

μεχρι τωρα εχω τις εξης μετρησεις

ph 7-8

θερμοκρασια 27 νταν

και αλατοτητα 1023-1024

Link to comment
Share on other sites

Σενάριο 1 (το σωστό)

Στεγνώνεις τον βράχο...και όσο στεγνώνει διαβάζεις !!!!! (στο είπα και παραπάνω)

Σενάριο 2 (το λάθος)

Συνεχίζεις έτσι αφού έφερες τη σωστή αλατότητα... και προσεύχεστε να πάνε καλά τα πράγματα και να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη πορεία,

Προσευχή και θαλασσινό όμως δεν πάνε μαζί !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...