Jump to content

Βουτια Απ Τα Γλυκα Στα....αλμυρα!

giorginakos

Recommended Posts

• Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

μα όταν λες ότι έμειναν όλο το βράδυ σε γλυκανάλατο νερό δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμειναν όπως ήταν πριν.

Πρέπει να κατανοήσεις κάτι....

Δεν σηκωνόμαστε ένα ωραίο πρωινό και λέμε...."μέχρι το βράδυ θα στήσω ένα θαλασσινό ενυδρείο"...... κάτι τέτοιο πας να κάνεις και είναι μεγάλο λάθος.

και για να συνεχισω.ασε τις ερωτησεις για αργοτερα.δεν γινεται να γινεις εμπειρος μεσα σε ενα απογευμα.

αρχισε το διαβασμα.

Άσε καμιά βδομάδα τον βράχο στον ήλιο και μετά να τον πλύνεις με πίεση.

Μετά θα ετοιμάσεις νερό (αφού βάλεις αντιχλώριο) σε αλατότητα 1025-1026 και αφού το αφήσεις να διαλυθεί καλά επί 24 ώρες....

Όταν φτάσεις σ αυτό το σημείο τα ξαναλέμε.

Όταν το στήσεις με το καλό, θα χρειαστείς:

Α) Βακτήρια για να ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου, και λίγο μπόλι (κάποιο κομμάτι ζωντανού βράχου και λίγο αραγωνίτη) από ενυδρείο που λειτουργεί.

Β) Τέστ για αμμωνία, νιτρικά και νιτρώδη.

....και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος, 30-40 ημέρες.

Υπάρχει και μια σειρά της Probidio που θεωρητικά (δεν το έχω δοκιμάσει) δημιουργεί της κατάλληλες συνθήκες σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.... θα σου πουν όσοι το δοκίμασαν.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

λοιπον αφου τα κανω ολα αυτα και να μπω πιο δυναμικα στο θεμα ποια κοραλια και αν γινετε και ανεμωνες μπορω να βαλω στο ενυδρειο..?

υπαρχει περιπτωση να μπορω να δημιουργησω οσο το δυνατο γινεται βιοτοπο για τα κλοουν?

Όταν το στήσεις με το καλό, θα χρειαστείς:

Α) Βακτήρια για να ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου, και λίγο μπόλι (κάποιο κομμάτι ζωντανού βράχου και λίγο αραγωνίτη) από ενυδρείο που λειτουργεί.

Β) Τέστ για αμμωνία, νιτρικά και νιτρώδη.

....και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος, 30-40 ημέρες.

ωραια!

Η ανεμώνες είναι από τα πιο απαιτητικά, δύσκολα και επικίνδυνα ζωντανά του ενυδρείου.... χρειάζονται δυνατό φωτισμό και στρωμένο ενυδρείο ενός χρόνου.

Διάβασε για τις ανεμώνες.... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69692

Μάλλον το ξεχνάς και λόγω του μεγέθους του ενυδρείου σου. Τα κλόουν μπορούν να ζήσουν και χωρίς ανεμώνη.... αρκεί να βάλεις ένα πολύ μικρό και όταν μεγαλώσει να το αντικαταστήσεις.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

μ αυτη την ''ανεμωνη'' που εχω τωρα μες στο ενυδειο μπορουν να ζησουν τα κλοουν η πρεπει να το βγαλω?

έπρεπε να την είχες δώσει κιόλας... όχι δεν είναι συμβατά, αν και έχει τύχει κάτι τέτοιο, αλλά σπάνια.

έπρεπε να την είχες δώσει κιόλας... όχι δεν είναι συμβατά, αν και έχει τύχει κάτι τέτοιο, αλλά σπάνια.

Σ'εμενα δεν ετυχε,πετυχε!!! :D

gallery_6891_185_54505.jpg

εσύ παιδί μου είσαι περίπτωση !!!

Τα πλοκάμια της δικιά σου είναι μπλε !!! εγώ και οι δύο που έχω τα έχουν κόκκινα. Μήπως είναι κάποιο άλλο είδος και .. συγκατοίκησαν? ή φαίνεται έτσι από τον φωτισμό?

Τα πλοκάμια της δικιά σου είναι μπλε !!! εγώ και οι δύο που έχω τα έχουν κόκκινα. Μήπως είναι κάποιο άλλο είδος και .. συγκατοίκησαν? ή φαίνεται έτσι από τον φωτισμό?

Ο φωτισμος.

Τελικά δεν κατάλαβα ποιο τρόπο θα ακολουθήσεις....

αφησα τους βραχους στον ηλιο και συγκεκριμενα στην ταρατσα σημερα τους επλινα, τους εστησα στο ενυδρειο,ετοιμαζα το νερο απο χτες το πρωι και σημερα γεμισα το ενυδρειο με νερο και πηρα μετρησεις.!

προμηθεύτηκες τα τεστ που σου έλεγα πιο πάνω? επικοινώνησες με κάποιο μέλος να σου δώσει μπόλι? βακτήρια αγόρασες?

και ο βράχος πότε πρόλαβε και στέγνωσε σε μια μέρα?... χτες έλεγες ότι θα ξεκινήσεις να τον στεγνώνεις και σήμερα λες ότι τον έπλυνες και τον έβαλες μέσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...