Jump to content

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια! Εχω ενα Rio 180 Reef. Τρεχει 1.5 χρονο με 11 ψαρια, 4 σαλιγκαρια και 5 κοραλια μαλακά.

Οι τιμες ειναι σταθερες συνεχεια εκτος απο τα νιτρικα και το μαγνησιο που ειναι συνεχεια στα υψη...

PO4: 0mg/l

NH3/NH4: 0mg/l

NO2: 0mg/l

Ph: 8-8.5

Kh: 9Dkh

Ca: 420

Mg: 1500+ (υψηλο παντα.δε ξερω γιατι)

ΝΟ3: 25mg/l (σταθερα συνεχεια)

Εχω δοκιμασει με αλλαγες,με μειωση τροφης,με μειωση τροφης για κοραλια,με αλλαγες τροφης να το ριξω και δε πεφτει με τιποτα...

Ξερει κανεις πιο εμπειρος πως μπορω να ριξω τις τιμες και γιατι συμβαινει αυτο?

Χρησιμοποιω skimmer κρεμαστο TMC V2400 και εσ.φιλτρο με ανθρακα και αντιφοσφωρο.

Κυκλοφορια εχω 3 x Koralia 3. 3200/lh /κυκλοφορητη.

Τα ψαρια που εχεις ποια ειναι;Για το μαγνησιο εριχνες καποιο ζουμι η σκονη;

Τα ψαρια ειναι 4 ocellaris clownfish, 1 nemateleotris magnifica, 1 cleaner wrasse, 3 chrisyptera parasema,1 circhilabrus, 1 salarias fasciatus.

Δεν εχω ριξει ποτε καποιο ζουμι ή σκονη οχι μονο για το μαγνησιο αλλα για οτιδηποτε...

Ποιο αλατι χρησιμοποιεις;Εχεις μετρησει ποτε το νερο στο βαρελι πριν κανεις αλλαγη;

Χρησιμοποιω το TMC Pro Reef. Εχω μετρησει και στο βαρελι για νιτρικα και μαγνησιο, τα νιτρικα στο βαρελι ειναι 0mg/l καιτ ο μαγνησιο ειναι 1280.

Aν δεν ρίχνεις κάποιο πρόσθετο και κάνεις αλλαγές νερού σταδιακά πχ.25% την ημέρα ή κάθε 2 μέρες σε μια βδομάδα θα έχεις λύσει το πρόβλημα σου με νιτρικά και μαγνήσιο και παράλληλα θα αποκαταστήσεις τις ανισορροπίες στις τιμές σου.Αυτό προκύπτει απο τις μετρήσεις σου στο δοχείο προετοιμασίας και στο γεγονός οτι δεν θα προσθέσεις κάποιο χημικό ισορροπημένο πρόσθετο γιατί τα περισσότερα ανεβάζουν μία τιμή και παράλληλα ρίχνουν κάποια άλλη.Τα προβλήματα που σχετίζονται με την χημεία στο νερό είναι αντιστρόφως ανάλογα με τις αλλαγές νερού Πάντα.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Θελω πολυ αλατι τοτε για τις αλλαγες που αναφερεις!!! :D Ας πουμε οτι κανω τις αλλαγες που λες και ισορροπουν οι τιμες, τι γινετε μετα? Αλλαγες θελει παλι τοσο συχνες?

Μετράς και κρίνεις...Θα είσαι στο 0 και θα έχεις κάνει μια αρχή καλή.Μπορείς να παρακολουθήσεις και να βρεις τι φταίει.Το τάισμα;το skimmer σου μήπως δεν είναι αρκετό;το φορτίο σου απο τα ψάρια?Μήπως είχε πεθάνει κάτι και σου απελευθέρωνε νιτρικά;Μήπως η τροφή για τα κοράλλια(πολλές είναι πονηρές)?βλέπεις πως πάει και κρίνεις.Συνήθως αυτά ευθύνονται.Αλλαγές κάθε βδομάδα 10% ή κάθε 2η εβδομάδα 20% είναι αρκετές για ένα στρωμένο ενυδρείο.

Οκ! Απο τροφες εχω δοκιμασει και να κοψω και να αλλαξω αλλα παλι τιποτα. Θα δοκιμασω τις συχνες αλλαγες που λες και θα το παρακολουθησω.Το skimmer τωρα δε μπορω να το τσεκαρω παρα μονο αν χρησιμοποιησω καποιο αλλο αλλα δεν εχω αυτη τη δυνατοτητα. Καποια στιγμη εκανα αλλαγες 40% για περιπου 3 μερες συνεχομενα αλλα ειχα καταφερει να τα ριξω μεχρι 10mg/l τα νιτρικα.

Μπορείς να κάνεις μέχρι 60-70% αλλαγές νερού άφοβα αλλά όχι κάθε μέρα.Όταν κάτι δεν σου αρέσει το καλύτερο φάρμακο είναι οι αλλαγές νερού.Πάντως το 0 νιτρικά που σου δίνει το βαρέλι προετοιμασίας σου με το 10 νιτρικά μετά απο αλλαγές 40% δεν κάθεται καλα.

Ποσο καιρο μπορω να κρατησω ετοιμο νερο στο βαρελι με κυκλοφορια μεσα και εξωτερικη θερμοκρασια; ( δε το βλεπει ηλιος).

Αρκετές.Αν χρησιμοποιείς συνθετικό αλάτι απλά θέλει καλή κυκλοφορία.Εξάλλου θέλει και 1-2 μέρες μέχρι να διαλυθεί πλήρως στο νερό και να σου δώσει τις σωστές παραμέτρους.Αλλά πάλι η βάση σου είναι ενα σωστό αλάτι και το καθαρό νερό.Αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι εδώ είμαστε.

Βασικα το pro reef χρησιμοποιω και νερο εχω απο οσμωση με μοναδα απιονισμου. Μου ειχανε πει οτι αν μεινει πανω απο 2 μερες ανεβαζει αμμωνια και νιτρικα και ας εχει κυκλοφορια.

Δεν ισχύει αυτό γιατί δεν υπάρχει κάτι οργανικό να αποσυντίθεται...Αν ήταν νερό από την θάλασσα ναι θα είχες πρόβλημα γιατί είναι ζωντανό.Το ωσμωτικό νερό με το αλάτι είναι στείρο νερό με χημικά δεν υπάρχει τίποτα να χαλάει.Αρκεί να μένει κλειστό σε δοχείο μην πέσει τίποτα μέσα.Κάθε χομπίστας που σέβεται τον εαυτό του αφήνει τουλάχιστον 24 ώρες το αλάτι του να διαλυθεί.

Καταλαβα.... λαθος πληροφορηση τοτε! Βασικα εγω στις 12 ωρες περιπου το εριχνα μεσα στο ενυδρειο. Οποτε ετσι οπως λες μπορω να κραταω νερο για αλλαγες μικρες καθε 2 μερες που θελω να κανω τωρα για να πεσουν τα νιτρικα και να φταιξει και το μαγνησιο. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...