souits 2 Ιουνίου 2012 #1 Share 2 Ιουνίου 2012 Καλημέρα, μόλις εγκατέστησα καινούριο Fluval 305 στο ενυδρείο. Μου περισεύει τώρα ένα Eheim 2224. Να το βάλω στο ίδιο ενυδρείο; Δηλαδή ένα βιολογικό και ένα μηχανικό. Εάν ναι με ποιο τρόπο; Σε σειρά ή ξεχωριστά; Κάποια άλλη γνώμη; Ευχαριστώ. Υ.Γ. Το ενυδρείο είναι 200 λίτρα με πολλές Lambido, άμμο και πέτρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Ιουνίου 2012 #2 Share 2 Ιουνίου 2012 to 305 βιολογικο και το αλλο μηχανικο με σφουγγαρι και συχνο καθαρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 2 Ιουνίου 2012 #3 Share 2 Ιουνίου 2012 Καλημέρα, μόλις εγκατέστησα καινούριο Fluval 305 στο ενυδρείο. Μου περισεύει τώρα ένα Eheim 2224. Να το βάλω στο ίδιο ενυδρείο; Δηλαδή ένα βιολογικό και ένα μηχανικό. Εάν ναι με ποιο τρόπο; Σε σειρά ή ξεχωριστά; Κάποια άλλη γνώμη; Ευχαριστώ. Υ.Γ. Το ενυδρείο είναι 200 λίτρα με πολλές Lambido, άμμο και πέτρες. Αν εχεις σκοπό να δουλέψεις και τα δυο φιλτρα φυσικά και θα τα δουλέψεις ξεχωριστά!!! Εγω πάλι στη θεση σου θα δουλευα το ενυδρειο με το fluval και θα κρατούσα το eheim για ώρα ανάγκης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 2 Ιουνίου 2012 Author #4 Share 2 Ιουνίου 2012 to 305 βιολογικο και το αλλο μηχανικο με σφουγγαρι και συχνο καθαρισμα. Δηλαδή: να βγάλω τα καλάθια και να βάλω χύμα βιολογικό ή μέσα στα καλαθάκια; Ενώ στο 2224 αναγκαστικά τα σφουγγάρια θα τα βάλω μέσα στα καλαθάκια αλλά πόσα σφουγγάρια να βάλω; έχει 2 κάδους μεγάλους. π.χ. 2 μπλε στο ένα καλάθι και 2 λευκά στο 2ο καλάθι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 2 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 2 Ιουνίου 2012 Αν εχεις σκοπό να δουλέψεις και τα δυο φιλτρα φυσικά και θα τα δουλέψεις ξεχωριστά!!!(λόγο διαφοράς ροής;) Εγω πάλι στη θεση σου θα δουλευα το ενυδρειο με το fluval και θα κρατούσα το eheim για ώρα ανάγκης!(θέλω τα μέγιστα για τα ψαράκια μου οπότε αυτή η λύση θα είναι και η τελευταία) Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Ιουνίου 2012 #6 Share 2 Ιουνίου 2012 το 305 μεσα σε ολα τα καλαθια του βιολογικο υλικο,και το αλλο με σφουγγαρια ειτε μπλε ειτε ασπρα και το ξεπλενεις καθε 30-40 μερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 2 Ιουνίου 2012 Author #7 Share 2 Ιουνίου 2012 το 305 μεσα σε ολα τα καλαθια του βιολογικο υλικο,και το αλλο με σφουγγαρια ειτε μπλε ειτε ασπρα και το ξεπλενεις καθε 30-40 μερες. Όσο αφορά το 305 ξέρεις την ιδιαιτερότητά του με τα σφουγγάρια που είναι "κουμπωτά" με βάση οπότε η ερώτηση που μου γεννάτε είναι να τα βγάλω τα σφουγγάρια του και να το αφήσω κενό ή κάτι διαφορετικό; Όσο αφορά το 2224 πόσα σε αριθμό σφουγγάρια να βάλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Ιουνίου 2012 #8 Share 2 Ιουνίου 2012 (edited) δεν σου ειπα να αφαιρεσεις τα σφουγγαρια του 305.τα αφηνεις μεσα και τα ξεπλενεις τακτικα. οσο για το 2224,οσο περισσοτερα τοσο καλυτερη μηχανικη φιλτρανση.δεν το εχω δουλεψει για να σου πω περισσοτερες λεπτομερειες. εννοειται πως δουλευουν ανεξαρτητα μεσα στο ενυδρειο και οχι σε σειρα. Έγινε επεξεργασία 2 Ιουνίου 2012 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 2 Ιουνίου 2012 Author #9 Share 2 Ιουνίου 2012 Οκ λοιπόν, με καλύψατε. Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 2 Ιουνίου 2012 #10 Share 2 Ιουνίου 2012 Προσωπικα παντα ειχα διπλα φιλτρα στα ενυδρεια μου.Παντα τα φιλτρα δουλευαν με βιολογικο και με μηχανικο υλικο.Δεν ειχα φιλτρο μονο μηχανικο ή μονο βιολογικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 2 Ιουνίου 2012 Author #11 Share 2 Ιουνίου 2012 Προσωπικα παντα ειχα διπλα φιλτρα στα ενυδρεια μου.Παντα τα φιλτρα δουλευαν με βιολογικο και με μηχανικο υλικο.Δεν ειχα φιλτρο μονο μηχανικο ή μονο βιολογικο. Δηλαδή με την εμπειρία σου μου το προτείνεις ανεπιφύλακτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 2 Ιουνίου 2012 #12 Share 2 Ιουνίου 2012 Προσωπικα παντα ειχα διπλα φιλτρα στα ενυδρεια μου.Παντα τα φιλτρα δουλευαν με βιολογικο και με μηχανικο υλικο.Δεν ειχα φιλτρο μονο μηχανικο ή μονο βιολογικο. συμφωνώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 2 Ιουνίου 2012 #13 Share 2 Ιουνίου 2012 Είμαι κι εγώ αυτής της άποψης. Και τα δυο γεμάτα με βιολογικό υλικό και στην κορυφή ενυδρειακό βαμβάκι ή αν θες και κανένα σφουγγάρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 2 Ιουνίου 2012 #14 Share 2 Ιουνίου 2012 (edited) Το ίδιο κάνω και γώ. Θα έτρεχα τα φίλτρα σαν να μην υπήρχε άλλο φίλτρο! Εξάλου πρίν φτάσει το νερό απο το ενυδρείο στα μακαρόνια θα πρέπει να είναι απαλαγμένο απο μικροσωματίδια. Και συντήρισση ελαλλάξ, οπότε αν κάτι πάει στραβά να υπάρχει backup βιολογία. Θα ήταν κρίμα να γίνει κάτι στο φίλτρο με την βιολογία και να δουλεύει αυτό που κάναι την μηχανική φίλτρανση... Νομίζω οτι οι εταιρίες που κατασκεβάζουν τα φίλτρα έχουν κάνει αρκετή έρευνα έτσι ώστε αυτά να λειτουργούν στο 100% με την διάταξη που προτείνουν. Προσωπικά στα Fluval που χρησιμοποιώ κατα κόρων δεν έχω αλλάξει ποτέ κάτι απο την προτεινόμενη διάταξη πέραν απο το να αφαιρώ τον άνθρακα. Η μηχανική φίλτρανση πρέπει να προηγείται της βιολογικής, απο την απομάκρινση των χοντρών υπολειμάτων μέχρι τον υαλοβάμβακα. Έγινε επεξεργασία 2 Ιουνίου 2012 - magman Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 2 Ιουνίου 2012 #15 Share 2 Ιουνίου 2012 Το ίδιο κάνω και γώ. Θα έτρεχα τα φίλτρα σαν να μην υπήρχε άλλο φίλτρο! Εξάλου πρίν φτάσει το νερό απο το ενυδρείο στα μακαρόνια θα πρέπει να είναι απαλαγμένο απο μικροσωματίδια. Και συντήρισση ελαλλάξ, οπότε αν κάτι πάει στραβά να υπάρχει backup βιολογία. Θα ήταν κρίμα να γίνει κάτι στο φίλτρο με την βιολογία και να δουλεύει αυτό που κάναι την μηχανική φίλτρανση... Πολυ σωστα τα λες,αλλα ειναι και κατι αλλο σημαντικο,το φιλτρο που δεν θα εχει σφουγγαρια,θα πεταει ολη την σκονη μεσα και θα δειχνει παντα λερωμενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Ιουνίου 2012 #16 Share 2 Ιουνίου 2012 Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες! Και τα δυο φίλτρα πρέπει να δουλεύουν ανεξάρτητα και με μηχανική καθος και με βιολογική υποστήριξη ταυτόχρονα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος