Jump to content

Τι Φυτα Για Γρασιδακι

Recommended Posts

οπως λεει και ο τιτλος θελω να μου προτινετε καποια φυτα τα οποια να βρισκονται βεβαια ευκολα στην αγορα και να ειναι γρηγορα σαν αναπτυξη...γενικα ενα καλο γρασιδακι

ευχαριστω εκ των προτερων

Υπάρχουν διάφορα γρασίδια, που πάνε ανάλογα με το φωτισμό και με το αν έχεις υποστρωμα... Για πες μας τι φωτισμό εχεις στο ενυδρείο σου και αν έχεις υποστρωμα... :)

Την είδα, μα δεν είδα πόσα βατ είναι οι λάμπες συνολικά, αν και νομίζω ότι ειναι 40.... :)

Αν όντως είναι 40, που εσύ θα μας πεις, δεν σε παίρνει για πολλά γρασίδια... τα πιο ευκολα που θα μπορουσαν να μπουν ειναι το eleocharis parvula ή το echinodorus tenellus ..... Το όλο εγχείρημα θα γίνει πιο δύσκολο όμως, απο τη στιγμή που δεν έχεις υπόστρωμα.... :)

Έγινε επεξεργασία - nick_dark

τ8 και γκαζον ειναι 2 εντελως διαφορετικα πραγματα.

με λιγα λογια αν δεν αλλαξει ριζικα ο φωτισμος σου,μην κανεις ονειρα για γκαζον.

Τα δύο αυτά είναι απο τα πιο εύκολα Echinodorus Tenellus και Eleocharis Parvula. Θα σου πρότεινα το πρώτο απο αυτά άν και ίσως χρειαστείς περισσότερο φώς και προσθήκη CO2.

Δηλαδή Κώστα και εγώ που έχω Τ8 δεν γίνεται να βάλω? Αν και θα αλλάξω φωτισμό αλλά όχι άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι.... Μη παραγγείλω τσάμπα το γρασίδι και χαλάσει.. :)

Τ5 ή μετάλλου.... :)

οτι ειπε ο γιωργος παραπανω ισχυει.το τενελους με προυποθεσεις ομως θα την παλεψει με τ8 λαμπες.

δηλαδη ποιες προηποθεσεις γιατι δεν σκοπευω να αλλαξω σηντομα λαμπες γιατι ειναι καινουργιες ;;;

δηλαδη ποιες προηποθεσεις γιατι δεν σκοπευω να αλλαξω σηντομα λαμπες γιατι ειναι καινουργιες ;;;

τα γκαζον ειναι τα πλεον απαιτητικα φυτα.θα επρεπε να αλλαξεις σε νεο και δυνατο φωτιστικο με περισσοτερες λαμπες,λιπασματα,διοξειδιο κλπ.

οτι ειπε ο γιωργος παραπανω ισχυει.το τενελους με προυποθεσεις ομως θα την παλεψει με τ8 λαμπες.

εδω ειπατε οτι θα την παλεψει με τ8 και καποιες προυποθεσεις...εγω καταλαβα λαθος ;;;

οχι δεν καταλαβες,και μαλλον εγω φταιω για αυτο.ειπα θα την παλεψει.

δεν ειπα θα προοδευσει και θα το βλεπεις και θα χαιρεσαι....απλως δεν θα το χασεις η δεν θα δεις την αναπτυξη που πρεπει να εχει.

ακομη ομως και για να το συντηρησεις χρειαζεται σωστη λιπανση,διοξειδιο και γενικως εξτρα φροντιδα.

αν οταν γινει η αλλαγη απο λαμπες και γινουν τ5 η μεταλλο τοτε 8α μπορεσω να το χαρω χωρις co2 και λυπασματα στιλ florena ;;;

Έγινε επεξεργασία - BiLLiE_KoRoBaS

εγω δεν σου μιλησα για μεταλλα.

υποθετικα εαν ειχες εστω 2-3 τ5 θα γινοταν η δουλεια.

κανενα φυτο δεν αντεχει εκτος 1-2 εξαιρεσεων χωρις λιπασματα.και σαφως αφου μιλαμε για γκαζον ακομη και για το συγκεκριμενοι που ειναι σχετικα αρκετα ευκολο,το διοξειδιο ειναι εντελως απαραιτητο.

μην σκεφτεσαι λοιπον τετοιο σετ απ με τετοια φυτα εαν θελεις να γλυτωσεις απο τα παραπανω.

μαλιστααα...οχι μεταλλα ηθελα να γραψω μεταλλου λαμπες που ειπε παραπανω ο νικος...εγω σκεφτομουν αν θα μπορουσα να αποφυγω μονο το co2 και να εβαζα 2 τ5 και να ειχα για λυπασμα το florena που εχω και τωρα αλλα απο οτι μου λετε αυτο δεν παιζει...αρα αμα το παρω αποφαση οι τ5 και το σηστυμα γαι co2 πανε πολυ ακριβα ;;

μεταλλα=λαμπες μεταλλου για συντομια..χεχε

οσο για λαμπες και διοξειδιο,ψαξε σε μεταχειρισμενα σε αγγελιες.τετοια εποχη βρισκεις πολυ καλες ευκαιριες.

Φιλε μου ολα τα γρασιδια θελουν υποστρωμα,καλο φωτισμο,λιπασματα και co2.Αν δεν τα εχεις ολα αυτα η δεν σκοπευεις να τα αποκτησεις ξεχασε τα γρασιδια.

μμμ...ναι το καταλαβαα οτι θα τα αποκτησω καποτε θα τα αποκτησω απλος δεν θα ειναι τοσο συντομα....ξεχναω για λιγο το γρασιδακι...καποιο φυτο που να γινεται πυκνο και μεγαλο υπαρχει ;;;

Δοκίμασε αν σου αρέσει τον echinodorus bleheri. Τον έχω και εγώ. Αρκετά ανθεκτικό φυτό και χωρίς μεγάλες απαιτήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...