Jump to content

Το Φυτεμενο Μωρο Μου

Recommended Posts

Δειτε Πειτε Σχολιαστε και Συμβουλεψτε την πορεια του ενυδρειου μου

ευχαριστω εκ των προτερων

post-48799-0-84813800-1338475084_thumb.jpg

post-48799-0-99643000-1338475088_thumb.jpg

post-48799-0-18087900-1338475095_thumb.jpg

post-48799-0-98540200-1338475099_thumb.jpg

post-48799-0-80864300-1338475104_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - BiLLiE_KoRoBaS

Η φωτο που ειναι πρωτη ειναι κανονικα τριτη δηλαδη η σειρα με βαση της εικονες ειναι 2-3-1-4-5

πολυ ωραιο!!θα μας πεις και καποιες πληροφοριες για το ενυδρειο λιτρα,ψαρια κλπ.

Φίλε μου Βασίλη ειναι φανερο το ποσο εχεισ βελτιωθει στο aquascaping απο τοτε που ξεκινησες να ασχολησε με το ενυδρειο ..... Συνχαρητιρια για τον ομορθο υποβρυχιο κήπο σου... !!! :bigemo_harabe_net-145::bigemo_harabe_net-82::bigemo_harabe_net-81::bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64: :bigemo_harabe_net-64:

Ωραιο το ενυδρειο σου.Ισως κατα την γνωμη μου θα ηταν καλυτερο αν εβαζες τα ψηλα φυτα που εχεις στις γωνιες πιο πισω.

Τι φωτα εχεις?

αυτο το εχω παει πισω σημερααα...φωτισμο εχω 2 λαμπες τ8 η μια ειναι jbl tropical και η αλλη παλι tropical απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη...!

Μου αρέσει πολύ η ρίζα στην 5η φωτογραφία! Θα την αφήσεις έτσι ή θα δέσεις τίποτα επάνω ; ;)

Γενική κατηγορία ενυδρείου

κοινωνικο-φυτεμενο

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):80χ40χ40

Συνολικά Λίτρα:115

Sump (λίτρα):-

Οργανισμοί

Φυτά: 4 βαλισινερια γκιγκαντεα , 5 βαλισινεριες αμερικανα , 1 ανουμπια κοφεφυλια , 1 πακομπα , 1 εχινοδορος πλατυφυλλος , 4 λευκοκεφαλα , 10 κερατοφυλο , 4 Alternanthera reineckii ''roseafolia'' ('Pink') , και 4 αγνωστου ειδους

Ψάρια: 3 σκαλαρακια μικρα , 4 γκουραμι , 10 νεον τετρα , 5 ροροστωμοι , 2 κριμπνεσις , 3 οτοκυκλους , 1 ανσιστρους

Άλλα είδη: 2 ζεβρα σναιλ και ενα αλλο λαθρεπιβατης

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο: ο πρασινος (τελειος) τοιχος του δωματιου μου

Πέτρες: μια πετρα με την ανουμπια πανω

Ξύλα: μια μεγαλη ριζα με διακλαδωσεις και μια μικρη χωρις

Άλλα διακοσμητικά : καρυδα

Υπόστρωμα: -

Βυθός: χαλικι μικρης χαμηλης κοκμετριασ φυσικων χρωματων

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 tropical t8

Διάρκεια φωτισμού: 6 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση: fluval 205

Θέρμανση/ Ψύξη: -

Λίπανση: flourish excel + sera florena

Παροχή CO2: -

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: χρηση αεραντλιας

Διατροφή: 1 tetra tetramin , 1 tetra tetrapro , tetra tetrapro colour , 1 sera vipagran ,1 jbl krill , 1 jbl novo granocolour , 1 1 jbl novo granocolour mini

Παράμετροι

pH: 6,8

Γενική σκληρότητα (GH): 10

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): -

Αμμωνία (ΝΗ3): 0

Νιτρώδη (ΝΟ2): 0

Νιτρικά (ΝΟ3): 10 (πριν την αλλαγη)

Φωσφορικά (PΟ4): 0,25 mg/l

Μέση Θερμοκρασία (°C): 25

Συντήρηση

Αλλαγές νερού: 20 λιτρα την βδομαδα

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλωριο

Άλλες ρουτίνες συντήρησης: -

Μπορεις να αυξησεις τις ωρες φωτισμου σου σταδιακα σε 8 ωρες.

Και ισως θα ηταν καλυτερα να αφησεις ενα ειδος καποδοψαρου.

Στις ριζες που εχεις θα μπορουσες να βαλεις moss η να δεσεις καμια ανουμπια.

πιστευω πως θα ηταν ωραιο το αποτελεσμα.

Πολυ ωραιο πολυ ωραια η ριζα στην 5η φωτο να το χαιρεσαι. :bigemo_harabe_net-64:

ευχαριστω πολυ....επισης θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι οκ η ψαροσυνθεση μου και ολα τα σχετικα ;;;

μια χαρα ειναι!το μονο προβλημα που θα εχεις νομιζω ειναι τα σκαλαρια με τα νεον!

Για αυτο το λογο επειδη το ηξερα τα νεον μπηκαν πρςτα προσαρμοστικαν και νιςσανε ανετα και μετα μπηκαν τα σκαλαρια τα οποιο ειναι το μικρο μεγεθος δν ειναι ουτε το μεσαιο ουτε το ενηλικο ετσι μεβαση την γνωμη αλλα και την αποψη καπιων εμπειρων που σθμβουλευτικα αν γινει αυτη η προετιμασια με τα νεον και τα σκαλαρια που θα μπουν να ειναι μικρα τοτε συνηθιζουν στην ιδεα οτι θα ειναι με ενα μικρο ψαρι και ετσι αυτη η θνηθεια εχει ως αποτελεσμα να μην τα βλεπουν πια σαν θυραμα αλλα σαν ενα ''συγκατικο''....!!!

Για αυτο το λογο επειδη το ηξερα τα νεον μπηκαν πρςτα προσαρμοστικαν και νιςσανε ανετα και μετα μπηκαν τα σκαλαρια τα οποιο ειναι το μικρο μεγεθος δν ειναι ουτε το μεσαιο ουτε το ενηλικο ετσι μεβαση την γνωμη αλλα και την αποψη καπιων εμπειρων που σθμβουλευτικα αν γινει αυτη η προετιμασια με τα νεον και τα σκαλαρια που θα μπουν να ειναι μικρα τοτε συνηθιζουν στην ιδεα οτι θα ειναι με ενα μικρο ψαρι και ετσι αυτη η θνηθεια εχει ως αποτελεσμα να μην τα βλεπουν πια σαν θυραμα αλλα σαν ενα ''συγκατικο''....!!!

Μακάρι να μείνει έτσι! :)

Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου! Πιστεύω αν φουντώσουν τα φυτά θα γίνει ακόμα πιο ωραίο! :)

Αυτο περιμενω κι εγω αλλα και να μεγαλωσουν τα σκαλαρια για να δω τι φυλο θα ειναι και μακαρι να μοθ βγει ενα ζευγαριι...

Ουαααααααααου, συγχαρητηρια!!!! πολυ πολυ ομορφο!!!! :bigemo_harabe_net-64:

καλησπέρα και απο μένα.

όμορφο το ενυδρείο σου και πολύ καλή πορεία αλλά νομίζω θα πρέπει να δεις λίγο την ψαροσύνθεση σου τα ψάρια είναι πάρα πολλά για τα λίτρα σου και δεν ταιριάζουν μεταξύ τους .

παντα φιλικά καλή συνέχεια.

Καλησπερα φιλε,πολυ καλη προσπαθεια!απο την μερια μου θα σου προτεινα να βαλεις μαυρο ματ χαρτονι για φοντο, να μην φαινεται το φιλτρο σου και να ξεχωριζουν και τα ψαρια σου. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...