Jump to content

Καφέ Χρώμα - Πρόβλημα - Παρακαλώ Βοήθεια


Road Tail

Recommended Posts

Κακώς έγινε το EURO στην Πολωνία .. στο ενυδρείο σου έπρεπε να γίνει με τόση πρασινάδα... :)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εαν δεν γουσταρεις χημειες δεν μπλεκεις.εγω σου ειπα δοκιμασε γιατι δεν εχεις κατι που μπορει να κινδυνευσει αν κατι δεν παει καλα οπως με εμενα.

Εκ συντονιστου εν κινηση

Link to comment
Share on other sites

Αηδιιιιες! Θα το δοκιμασω να δω...Ποσα ml biopellets? 80λιτρα εχω νερο...Προς το παρον...θα δω πως παει η προβιοτικη μεχρι την αλλαγη ενυδρειου που ετοιμαζομαι να κανω με τον Johnlaz...

Link to comment
Share on other sites

Για να δεις δουλειά απο τα bio-pellets πρέπει να τα δουλέψεις τουλάχιστον 3 εβδομάδες οπότε ξέχνα το για τώρα...(100ml/100lt είναι η δοσολογία για τα πέλλετς αυτά της TLF)Αυτές οι δοκιμές είναι για ενυδρείο που μένει σταθερό όχι προς μετακόμιση,γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να στρεσάρεις τα ψάρια σου παραπάνω και έχεις και την μετακόμιση στη μέση.Τα προϊόντα της pro-dibio είναι καλά και δοκιμασμένα αλλά όχι τα μόνα.Περίπου για 2 μήνες δοκίμασα το πρόγραμμα με το bio-diggest + bio-optim (όπως λέει και η εταιρία στην ιστοσελίδα είναι αυτά τα 2 και όχι το bio-trace όπως λέει η σελίδα του petcumulus)είναι απολύτως ακίνδυνο μην περιμένεις να ανοίξουν οι θάλασσες στα 2 και να φυτρώνουν καινούργια σκληρά και μαλακά κοράλλια απο τους βράχους και τον αραγωνίτη σου.Για λόγους οτι δεν έβρισκα πάντα αμπούλες και για το κόστος που έκανε κάθε αμπούλα την παράτησα.Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από πρασινάδες ήταν αυτός που σου περιέγραψα πιο παλιά.Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται όπως και επίσης δεν υπάρχει σκεύασμα που να το ρίχνεις και να εξαφανίζει τις άλγες καθώς το ζήτημα είναι πολύπλοκο.Οπότε για μένα καλύτερα να στρωθείς στην δουλειά και να ξεμπερδέψεις απο τις άλγες μια για πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Παραγγέλθηκε μόλις από το ebay στα 16,39€ μαζί με τα μεταφορικά και έρχεται με UPS άμεσα απ' ότι λέει αν δεν κάνω κάποιο λάθος.

Επειδή φαίνεται να έχει υποχωρήσει αρκετά το κυανοβακτήριο μετά από 3 εβδομάδες, πολλαπλές αλλαγές και σιφωναρίσμτα

του δίνω περιθώριο μέχρι να παραλάβω το chemiclean γιατί μετά .... μπούμ !!!

Σήμερα παρέλαβα την α/ο αλλά γέμισα και χτες από Ποσσίδι μεριά 40L θαλασσινό, που με την πρόσμιξη απιονοσμένου για χαμήλωμα της αλατότητας

είμαι για 4 αλλαγές 12L νερού. Που θα πάει το κυανό θα το καταστρέψω !!! :)

thnks όλους για τη βοήθεια και πάλι ...

Έγινε επεξεργασία - Road Tail
Link to comment
Share on other sites

Είναι η 4η εβδομάδα που με ταλαιπωρεί το κυανοβακτήριο και είμαι έξαλλος !!

Ο αραγωνίτης έχει γίνει κατακόκκινος, φωτιά κόκκινος και όσες αλλαγές και να κάνω, βακτήρια, κλείσιμο της UV-C, περιορισμό φωτισμού, μείωση φωτοπεριόδου, δεν γίνεται τίποτα !!!

Προχτές και ενώ φαινόταν να μειώνεται το πρόβλημα, έκανα μια αλλαγή νερού αφού παράλληλα καθάρισα το εξωτερικό φίλτρο μου και τα υλικά του με νερό απ την αλλαγή και πρόσθεσα και σταγόνες mb7. Την επομένη την πρωί ο αγαρωνίτης ήταν φωτιά κόκκινος λες και κάποιος του έριξε κόκκινη μπογιά.

Είμαι σε κατάσταση απόγνωσης.

Λόγω των αλεππάληλων αλλαγών νερού, τα φραγκάκια μεγάλωσαν περίπου στο διπλάσιο σε ένα μήνα, η σινουλάρια έχει γίνει δένδρο, τα 2 σαλικγάρια του άλεξ έγιναν τριπλάσια και όλα φαίνονται μια χαρά στο ενυδρείο καθώς και οι μετρήσεις, εκτός απ' τα νιτρικά που δεν πέφτουν κάτω απ΄το 25 αλλά και τα σημεία με το γρασίδι που παραμένει και μεγαλώνει σε σημεία του βράχου.

Παράκληση, δώστε μια άποψη και μια γνώμη πως να πράξω πλέον, διότι είμαι έτοιμος να δώσω ψάρια και φραγκάκια φιλοξενία και να πάρω το ενυδρείο και να το αδιάσω στην μπανιέρα !!!

Αααααααααααααααααααααα

Link to comment
Share on other sites

τα παμε τα ξαναπαμε.

χεμικλιν και μην βαλεις αυτα τα βακτηρια ξανα.

Link to comment
Share on other sites

χεμικλιν? τοσο αυστηρο ειναι το φορουμ μας που ουτε το προιον στα ξενα δεν μπορουμε να βαλουμε?! χαχαχα! Chemiclean εννοει ο συντονιστης μας... κανει παρα πολυ καλη δουλεια! Αλλα παρα πολυ καλη δουλεια! Σε 2 μερες (48 ωρες) κανει τα τζαμια αορατα!

Link to comment
Share on other sites

Δώστε σας παρακαλώ ένα link σχετικά με τις οδηγίες χρήσης γιατί κάπου παλιότερα είχε πάρει το μάτι μου ένα θέμα καθώς και μια μέθοδο με αντλία και υπερφυσαλίδωση :P κάτι που δεμ γνωρίζω αλλά και δεν κατάλαβα μία. Με τις απαραίτητες οδηγίες από μέρους σας και γιατί όχι, δέχομαι και επίσκεψη μετά πληρωμής φυσικά σε πίτσες, μπύρες και παγωτό στο καπάκι, για όποιον /ους έρθει /ουν για καθαρισμό με χεμικλίν κατ'οίκον !! :)

Link to comment
Share on other sites

κλεινεις γιουβι,βγαζεις ανθρακα,σταματας σκιμμερ.βαζεις την προτεινομενη ποσοτητα σε ενα ποτηρακι με νερο του ενυδρειου,ανακατευεις και μπλουμ μεσα.τουλαχιστον το αφηνεις 48 ωρες με καλη αναταραξη νερου.

αφου περασουν αυτες,μια μεγαλη αλλαγη νερου με δικο σου σιφωναρισμα τυχον οπου χρειαζεται.ξαναβαζεις να δουλευουν ολα οσα εβγαλες,αλλα να διαλεξεις ωρα που θα βρισκεσαι στο σπιτι γιατι θα χρειαστει να αδειασεις αρκετες φορες το ποτηρι του σκιμερ απο τον τρελλο αφρο.δεν θα ξαναδεις τοσο διαυγες ξανα το ενυδρειο σου.

Link to comment
Share on other sites

....το αφηνεις 48 ωρες με καλη αναταραξη νερου.

Επαρκεί η κυκλοφορία των κυκλοφορητών και η ανατάραξη απ το σπρέυ μπαρ που λειτουργεί ούτως ή άλλως ?

Μήπως πρέπει να τοποθετήσω κάτι έξτρα όπως μια αεραντλία ?

... δεν θα ξαναδεις τοσο διαυγες ξανα το ενυδρειο σου.

Φυσικά και θα το βγάλω φωτογραφίες τόσο καθαρό ...

thnks συνονόματε γείτονα

Link to comment
Share on other sites

αυτες τις ωρες οτι εξτρα βαλεις για αναταραξη καλο θα κανει.

και λιγο παραπανω απο 48 ωρες,εγω θα το κρατουσα.......ας πουμε 2,5 μερες.

Link to comment
Share on other sites

Επιστρέφοντας στο σπίτι σήμερα το βράδυ, ο αραγωνίτης στο ενυδρείο ήταν κατακόκκινος με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά

προχώρησα σε σιφωνάρισμα, γενική καθαριότητα από άλγες στα κρύσταλλα, το θερμοστάτη, τις σωληνώσεις αλλά και αλλαγή στον αντιφώσφορο.

Άνοιξα την UV-C να λειτουργεί συνεχόμενα και όχι σε 6ωρη ημερήσια περίοδο και ....

Το μόνο που ήθελα συμπληρωματικά ήταν να προσθέσω βακτήρια, κάτι που δεν έπραξα αφού διαθέτω αυτή τη στιγμή μόνο mb7 και

όπως με συμβουλέψατε δεν το έκανα χρήση.

Μετρώντας νιτρικά μετά από 1 ώρα βρέθηκαν στα 25 για άλλη μια φορά, αν και θεωρώ ότι ήταν καλούτσικα με τόσο ξήλωμα που έκανα,

ανακατωσούρα αλλά και αφαίρεση περί των 400ml παλιού αντιφώσφορου !

Αύριο σκοπεύω να προσθέσω 5ml σταγόνες απ' τα νέα βακτήρια που πρέπει να μπω στη διαδικασία να προμηθευτώ και

το Σάββατο ή Κυριακή με το καλό να αλλάξω και τον άνθρακα με τον μαγικό που μου πρότεινε ο γείτονας και χρησιμοποιεί με επιτυχία.

Αν πάλι μετά απ' όλα αυτά δεν δω κάτι να γίνεται με το κυανό, δε το γλιτώνω το χεμικλιν και είναι και καθ' οδόν !!

Άντε καλό βράδυ σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

400ml αντιφώς ....είναι πάρα πολλά...και κακό για την τσέπη σου.Ο άνθρακας είναι άνθρακας δεν είναι μαγικός απλά αφαιρεί μερικές ουσίες που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι απο την στήλη νερού.Όλα τα υλικά όμως θέλουν καλό καθάρισμα και χρόνο μέχρι να αρχίσουν να δουλεύουν.Τα σαλιγκάρια που σου έδωσα τρώνε το κυάνο.Πιθανότατα με τις αλλαγές νερού και τα διάφορα που κάνεις επανατροφοδοτείς με καινούργια τροφή το κυανοβακτήριο και αυτό αναπτύσσεται. Μην ανοίξεις καθόλου φώτα αύριο και πάρε με τηλ να μου πεις.

Link to comment
Share on other sites

400ml αντιφως???

Εγώ για 300 λίτρα μεικτά βάζω 100 γραμμαρια αντιφως κ 100 άνθρακα.

Γνώμη μου ειναι να μην βάζεις χέρια μέσα. Κάνε την ρουτινα σου χωρίς να βάζεις χέρια μέσα. Στο λέει ένας που κάηκε από αυτό. Και έκτοτε χέρι μέσα ποτέ,και πίστεψε με ...είδα θαύματα!!!

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολλά τα προβλήματα τελικά που έχω διαπιστώσει και φανταστείτε ότι έχω λιώσει και στο διάβασμα ....

Τα πράγματα μπαίνουν όμως σε σειρά και δημιουργείται η ρουτίνα σιγά σιγά που θέλω και πρέπει.

Άλεξ έχωσα AquaPhos της Aqualight ζυγισμενα 100gr και αύριο θα σε ενοχλήσω για τον άνθρακα.

Θα έρθω με μια αραιή κάλτσα σαν αυτή που έβαλα το αντιφώς για γέμισμα καμμιά 100στή gr να το δοκιμάσω.

Όντως το θέμα των αλλαγών νερού συντηρούν το πρόβλημα σε συνδιασμό το νέο φωτιστικό, τον υπερπληθυσμό,

την καθαριότητα των φίλτρων, την αλλαγή των υλικών που σε τέτοιες ποσότητες λειτουργούσαν σαν βιολογικά με

αποτέλεσμα τη μείωση της βιολογίας και άλλα.

Τέλος πάντων, ευχαριστώ ρει όλους για τη βοήθεια.

Κωνσταντίνος

Link to comment
Share on other sites

Και τα 100 γραμμάρια είναι πολλά.Περίπου 60γραμμάρια αντιφώσφορο θέλεις.Ανθρακα θα σου δώσω απλά θέλει πλύσιμο και θα το κάνω το πρωί γιατί όλοι κοιμούνται.Την βιολογία σου την κρατάει ο βράχος και ο αραγωνίτης...εδώ και μια 10ετία τα βιολογικά φίλτρα σε reef ενυδρεία είναι ξεπερασμένες αντιλήψεις και δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά berlin φιλοσοφία με ζωντανό βράχο αραγωνίτη και σκίμμερ.Τα εξωτερικά φίλτρα είναι για άλλα ενυδρεία.Για reef δεν κάνουν.Όποιος σου είπε για reef και υλικά όπως βιο-μπάλλες απλά θέλει να πουλήσει το στόκ που του έμεινε.Τα έχεις μπερδέψει όλα μαζί και την πληρώνει το ενυδρειάκι σου.Εσύ απλά θέλεις να το κάνεις καλά και δεν ξέρεις τον τρόπο κάνοντας πολλά πράματα μαζί.Ετσι δεν μπορείς να δείς και τι φταίει και τι πάει καλά.Θα κάτσουμε να πιούμε ένα καφέ να τα δούμε ένα ένα χωριστά τα θέματα να κάνουμε ένα πρόγραμμα,να δεις τι ωραία θα φύγουν και το κυάνο και όλα.

Link to comment
Share on other sites

Και τα 100 γραμμάρια είναι πολλά.Περίπου 60γραμμάρια αντιφώσφορο θέλεις.Ανθρακα θα σου δώσω απλά θέλει πλύσιμο και θα το κάνω το πρωί γιατί όλοι κοιμούνται.Την βιολογία σου την κρατάει ο βράχος και ο αραγωνίτης...εδώ και μια 10ετία τα βιολογικά φίλτρα σε reef ενυδρεία είναι ξεπερασμένες αντιλήψεις και δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά berlin φιλοσοφία με ζωντανό βράχο αραγωνίτη και σκίμμερ.Τα εξωτερικά φίλτρα είναι για άλλα ενυδρεία.Για reef δεν κάνουν.Όποιος σου είπε για reef και υλικά όπως βιο-μπάλλες απλά θέλει να πουλήσει το στόκ που του έμεινε.Τα έχεις μπερδέψει όλα μαζί και την πληρώνει το ενυδρειάκι σου.Εσύ απλά θέλεις να το κάνεις καλά και δεν ξέρεις τον τρόπο κάνοντας πολλά πράματα μαζί.Ετσι δεν μπορείς να δείς και τι φταίει και τι πάει καλά.Θα κάτσουμε να πιούμε ένα καφέ να τα δούμε ένα ένα χωριστά τα θέματα να κάνουμε ένα πρόγραμμα,να δεις τι ωραία θα φύγουν και το κυάνο και όλα.

Pinned!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Special Blend αγοράστηκε, καινούργιος άνθραξ για rock καταστάσεις, μένει να έρθει και το χεμικλιν για ..... μπουρλότοοοοοο !!

Για την ώρα κα ιγια να ξεχαστώ απ' τα κυανοβακτήρια ξεκίνησα πρότζεκτ DIY σε wave maker. Άντε να δούμε γιατί φαίνεται να έχει προοπτικές και θα είναι καλό για όλους ;)

Link to comment
Share on other sites

Ο μικρός Bicolor Dottyback επιτέθηκε στον Cardinal δυο συνεχόμενες φορές και τον κουτούλησε.

Μπορεί κάνεις να μας πει αν γνωρίζει γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό ?

Επιπλέον το ίδιο ψαράκι πάει και δαγκώνει την ουρά αλλά και το κάτω πτερύγιο απ τον άλλο Cardinal τον spotted που είναι το πιο ήρεμο, ήσυχο και φοβισμένο ψαράκι στο ενυδρείο μου.

Επίσης η Camel γαρίδα το βράδυ πάει και χτυπάει τον μικρό Chromis που κοιμάται κάτω απ το βράχο και δεν ενοχλεί κανέναν και τον τρομάζει

Γιατί τα ζωντανά στο ενυδρείο μου έχουν χαζέψει εντελώς ?

Έγινε επεξεργασία - Road Tail
Link to comment
Share on other sites

αγνωσται αι βουλαι του κυριου.......

ολα αυτες οι ''επιθεσεις'' ισως ειναι απλως γνωριμιες......και ανταλλαγες αποψεων στον μικροκοσμο που εχεις φτιαξει....

Link to comment
Share on other sites

thnks klaz, μόνο τα ζωντανά ξέρουν, αλλά θα το παρακολουθήσω, αφού τον spotted που είναι και ο προστατευόμενός μου τον έχουν μαδήσει ....

λοιπόν έχουμε και λέμε.

Χτες αλλάχτηκαν τα 400γρ αντιφόσφωρο που είχα στο εξ. φίλτρο εδώ και τρεις εβομάδες με καινούργιο 100γρ AquaPhos.

Σήμερα αλλάχτηκαν τα 400γρ του άνθρακα που ήταν στο ενυδρείο μου τρεις εβδομάδες τώρα, με 60γρ καινούργιο αφού τον ξέπλυνα 3-4 φορές.

Έκλεισε η UV-C και το σκιμμερ και προστέθηκαν 10ml απ΄το απίθανα ΒΡΩΜΕΡΟ microb special blend.

Μα τόση ΒΡΩΜΑ είχα να ζήσω πριν τον βιολογικό του Θερμαικού με Βαρδαρη.

Αφαιρέθηκαν απ΄ το φίλτρο οι μισές βιόμπαλες και

μετά από 2 ώρες άνοιξα το σκίμμερ γιατί με την πολυκοσμία που έχω είναι επικίνδυνο να παραμείνει κλειστό όλη νυχτα.

Η UV-C θα παραμείνει κλειστή για 48 ώρες να δουλέψουν τα βακτήρια και να πάρω μετρήσεις.

Μένει να ξηλώσω το υπόλοιπο βιολογικό υλικό το άλλο ΣΚ και στο τέλος να ξηλώσω και τα δυο βιολογικά σφουγγάρια μετά από 15 μέρες και 30 μέρες αντίστοιχα για να μην χαλάσω την βιολογία που με κόπο προσπαθώ να δημιουργήσω αλλά και να συντηρήσω.

Δεκτές παρατηρήσεις σχετικά με τις κινήσεις που κάνω και σκοπέυω επιπλέον να πράξω.

Σχετικά με το κυανοβακτήριο θα δείξει με όλες τις αλλαγές φίλτρων αλλά και την προσθήκη του Blend ....

Για την ώρα όλοι κοιμούνται στο μικρό γυάλινο κόσμο

Κακό βράδυ λοιπόν και από μένα

Έγινε επεξεργασία - Road Tail
Link to comment
Share on other sites

Όλα όσα λες τα βρίσκω απόλυτα σωστά!!!

Κακό βράδυ λοιπόν και από μένα

:P:P ΚαΛηνύχτα σου..

Link to comment
Share on other sites

Ο δαίμονας του πληκτρολογίου χτύπησε και το τυφλό σύστημα μερικές φορές με το φορητό τα καταφέρνει.

Χίλια συγνώμη ..........

Καλό βράδυ σε όλους . ΚΑΛΟ βράδυ

Link to comment
Share on other sites

Παράκληση για διαχειριστή

διορθώστε το παραπάνω ορθογραφικό λάθος καθώς αν θέλετε σβήστε και τα 2 τελευταία ποστσ

εστειλα και αναφορα αλλά δεν εγινε κατι ....

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...